Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
26 lat |
dla mnie moze nie byc papierosow i alkoholu, nie pale i nie pije, ale raczej nasza wiekowa tradycja i historia nie pozwolilaby na to zeby wesele odbylo sie bez wodki wyobraz sobie ze na weselu na czesc panstwa mlodych kazdy odpala blanta zamiast wypic kieliszek wodki paranoja
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 26 lat |
otóż to! ja bym się chętnie na takie wesele wybrał! ależ by byla niesłychana beka! hehe :]
|
|
Policja - smerfy rudy błazen z druhem
|
|
No i jesteś obesrany... gratuluję! A ja się nie przejmuję! :) Jakoś chłopaki muszą żyć, a podejrzewam, że z chęcią zrezygnowaliby z reklam jeśli tylko zapewniłbyś im stały przypływ gotówki! cz
|
|
czemu ludzie nie widza tego ze to ludzie maja kiepska psyce a nie to ze przez narkotyki popadaja w jakas niedole ?
|
|
Broblem jest duży i bedzie duży co roku jest wiekszy !! Zbych
|
|
Ludzie o czym wy mówicie narkotyki to najwieksze badziewie. Ciekawe po co nam legalizacja? Po to zeby sie ojczyzna zacpala?? A nawet gdyby to luizfernandez myslisz ze zakaz posiadania i zazywania do 18roku zycia by cos dal?? NIE spujrz na fajki i alkochol!! NIEEEEEEEEEE NARKOTYKOM
|
|
od razu po wypowiedziach widac kto bierze kto nie :D
|
|
Chyba Cię pogięło zdrowo?
|
|
dobranocka-ptysiu91
|
|
słyszalem że introlan to lipa rudy błazen z druhem
|
|
Narkotyki- pewna śmierć!!
|
|
Ptysiu91-Ziom :D ...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
|
|
mam już drugi rok i nie narzekam!
|
|
smerfy-bajka
|
|
Jestem za pełną legalizacją narkotyków, nie tylko tych miękkich (a gdzie zaczynają sie twarde?), ale wszystkich. Powinny być dostępne w każdej aptece. Każdy narkotyk powinien zawierać ulotke ze szczegółowym opisem działania i adresami MONARU itp organizacji. Oczywiście sprzedawane by były tylko pełnoletnim. Za pieniądze z akcyzy (bardzo wysokiej) powinna być prowadzona edukacja dzieci i młodzieży w zakresie uzależnień. Jeśli pełnoletnie człowiek w pełni władz umysłowych chce się truć to ma do tego prawo!!!
|
|
Katedra, dawniej Fara odsłania tajemnice zazdrośnie skrywane od stuleci. Ślady niektórych z nich odnajdujemy na stronach książek, takich jak wspomniana już "Dawna i terażniejsza Łomża". Ale przecież baczny obserwator, po odczytaniu inskrypcji na nagrobku Nikodema Kossakowskiego - przepiękną polszczyzną napisanej mógł się spodziewać, że " kamień ów doczesne szczątki przyrywa...", lokalizując go w jego pierwotnym miejscu po prawej stronie prezbiterium mógł domyślać się istnienia katakumb. Inna tajemnica - to pochówek wielu szkieletów w jednej komorze. Wydaje się, iż grób ten jest grobem kięży mansjonarzy, którzy władali Farą przez blisko trzysta lat. Hipotezę którą stawiam uprawdopodobnia fakt, iż na boku ołtarza głównego na początku jeszcze XX w wisiała tablica - o której wspomina Rzeczniowski pięćdziesiąt lat wcześniej z nazwiskami wszystkich księży mansjonarzy, od chwili ustanowienia mansjonatu. Przeciez tablica ta była formą tablicy nagrobnej. A uhonorowanie proboszcza Piątnickiego, restauratora fary ks. Cypriana Wolickiego - przecież również jednego z mansjonarzy pchówkiem w sąsiedztwie budowniczego i fundatora mansjonatu czyz nie dowodzi słuszności mych wywodów? A przecież tajemnice katedry ożywiają wyobraźnie nie od dzisiaj. Przecież motyw płyty nagrobnej księdza Wojsławskiego, przenoszonej z prebiterium na filar trafił nawet do literatury, może niekoniecznie najwyzszego lotu, ale kilka pokoleń w czasach PRL-u czytało przygody Pana Samochodzika ( motyw o którym mówię znajdziecie w książce pt. "Uroczysko") Wiele innych tajemnic wiaże się z czasami mniej odległymi. W południowej nawie kościoła wisi obraz Matki Boskiej Opieki namalowany przez Wojciecha Gersona z 1900 roku. Istnieje hipoteza, że anioł w złotej szacie to portret późniejszej żony poety Bolesława Leśmiana, a uczennicy W.Gersona. A proszę zwrócić uwagę na odtworzony napis na płycie nagrobnej Ks.Wojsławskiego. Zaprezentowne sa w narożnikach herby rodowe Kanonika: Junosza, Kościesza, Ciołek i Roch. Proszę rozejrzeć się po wnętrzu. Na jednym z ołtarzy pomiędzy nawą główna a południową znajdziemy herby Junosza i Kościesza. Czy jest to jakaś wskazówka, której odczytac nie potrafimy? - Dla ułatwienia dodam, że ołtarz ten przynajmniej dwukrotnie zmieniał swoje miejsce........ Przepraszam za niezbyt precyzyjne cytaty - cytuje z pamięci, a o farze, później katedrze i ludziach, którzy z nią byli zwiazani można snuc opowieść w nieskończoność. Szkoda tylko, że o tych sprawach mówi się przy okazji jakichś sensacji. A przecież historia Łomży nie kończy się i nie zaczyna na Katedrze. A Koścół Św. Stanisława. Pod jego posadzka też były katakumby. Wiemy że fundatorzy, którzy w nich byli pochowani zostali pogrzebani na miejscu, zas wejścia do [podziemi zamurowane lub zasypane. Tajemnice tę i wiele innych czekajacych na odkrycie kryje wzgórze przy zbiegu ulicy Rządowej i Joselewicza (Kto wie gdzie to jest?). A w końcu należy odpowiedzieć co sądzicie o odkryciach w katedrze - no cóż czasem historia powoduje, że człowiek myślący musi odrzucić stereotypy myślenia. Rzeczywistość kwiczy - władze wojedztwa "podlaskiego" wyasygnowały właśnie kilka milionów złotych na renowację "zabytku" wybudowanego w 1947 r ( pałac branickich) i należy mieć nadzieję że białostockim władcom nie przyjdzie do głowy żeby do tej "restauracji" nie użyć np. cegły z rozbiórki np. katedry. (przepraszam za ironię) pozdrawiam z daleka.
|
|
"Czy można się zarazić ptYsią grypą" widzieliście tą reklame?? :P heh
|
|
kampania wyborcza
|
|
Kampania Wyborcza- Pan Sroczyński :P Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
dlamnie jesli ktos bierze narkotyki nawet sporadycznie jest zwyklym smieciem spojzcie chociaz na holandie, tam jest wszystko legalne i co kazdy jest zacpany, z nikm nie mozna sie dogadac, wszytsko jest jak w filmach z psycholami jak dojde do wladzy to za wszytsko co jest zwiazane z narkotykami wprowadze kary cielesne wtedy wam sie odechce cpania NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE NARKOTYKOM
|
|
witam. nie mam żadnej z tych sieci, ale wyjście w Internet dla sieci osiedlowych przez DSL to dzisiaj chyba lipa, a w Introlanie tak jest, DSL dzisiaj nie kosztuje drogo można wwejść na strone TPSA i zobaczyć, czyli ile ludzi można podłączyć max do jednego łatwo obliczyć, czyli na czym zarabia dostawcy na podłączeniu większej ilość do jednego DSL niż może.
|
|
Hyba ludzie nie macie większych problemów.
|
|
Bźdźągwa - Antysemitex Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
http://action.encod.org:80/ic3/faces/public/ic3?portal:componentId=breadcrumbs&portal:type=action&portal:isSecure=false&uicomponent=UILanguageSelector&op=change&localeName=pl Tyle na ten temat!!!!!!!!!
|
|
TE SXXXK POPIERASZ TO CZY TYLKO TAKO O E TO WKLEILES WIDZE ZE WIESZOSC NA TYM FORUM TO ATEISCI SKORO POPIERAC NARKOTYZOANIE SWOICH UMYSKLOW, A MOZE UWAZACIE ZE SWIAT NA TRZEZWO JEST NIE DO PRZYJECIA TAK CZY ION ACZEJK NARKOTYKI TO ZLO KTORE TZREBA ZWALCZAC WSZELKIMI SILAMI I SPOSOBAMI JESLI TRZEBA BEDZIE TO I MORDOWAC BEDZIEMY 14/88 SIEG HEIL ALL WHITE NATIONS
|
|
jest uśmiechnięty, ale czy szczęśliwy ?? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Jacku! Bardzo ciekawe informacje na temat katedry i innych tajemnic Łomży. Może by utworzyć w sposób zupełnie spontaniczny "klub poszukiwaczy tajemnic? Z chęcią włączyłbym się w jego prace. Kilka dni temu idąc lewym brzegiem w dół Narwi, w odległości 200-300 m od nowego mostu zauważyłem wystające z dna pale. Są one widoczne jedynie przy niskim stanie wody. Czy to był most, czy może młyn? Takich tajemnic jest dużo. Ot chociażby: czy podziemia kościoła popijarskiego (św. Stanisława)są doszczętnie zniszczone, czy może zachowały się i są tylko pokryte warstwą ziemi. Pozdrawiam.
|
|
pogrzeb--->nie zapomnij Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
11. Nigdy, pod żadnym względem nie stawaj sie petentem urzędu miasta !
|
|
Widze, że znowu do głosu doszły osoby, które chcą wygrzebywać swoje (i cudze) brudy... nie nudzi was pranie tego wszystkiego na forum? Dajcie sobie po buzi raz i drugi, i zostawcie ryskago wreszcie w spokoju, bo to się robi nużące. Z pozdrowieniami. Anna
|
|
Witam tico - "czyli ile ludzi można podłączyć max do jednego łatwo obliczyć". ... a czy ty myślisz, że TP S.A., VECTRA czy cała reszta lokalnych ISP to nie kożysta właśnie z takich rozwiązań. Nie piszesz z jakiego dostępu (od kogo)Ty kożystasz więc ciężko mi powiedzieć, ale obyś się nie zdziwił .... DSL czy łącze POLPAK'a niczym się praktycznie nie różni (jedynie priorytetem obsługi w razie reklamacji). DSL to nowszy rodzaj transmisji i tak dla DSL'a to dzisiaj dostępne max 4Mb/s, a dla polpaka max 2 Mb/s. Powiem więcej DSL ma zwiększone pasmo o około 10% na całą otoczkę jaka znajduje się w ramce TCP/IP a te 4096 kb/s to tylko dane, gdzie w POLPAK'u musisz odjąć te 10% od 2048 kb/s. Wniosek należy do Ciebie (a może Ty lubisz komfort klasy PF 126 - powinieneś dalej pielęgnować swój modemik z jego V.90). Na tej stronce (4lomza.pl) admin umieścił skrypt, który pokazuje domenę nadawcy listu i pewnie na tej podstawie uzewnętrzniasz własne spostrzeżenia. Powiem, że to można ominąć, ... ale komu to przeszkadza? Po czym wnioskujesz ilu można podpiąć abonentów do łącza? Czy to co piszesz to Twoje spostrzeżenia, wiedz czy może gdzieś słyszałeś? Proszę, jeżeli nie masz pojęcia to nie pisz takich bzdetów. Myślisz, że VECTRA ( pod tą domeną piszesz) do łącza POLPAK'a (?) podłączyła Ciebie i Twojego sąsiada ....? Antysemitex - "LEPSZAE STALE NIZ RADIOWKA" zapytaj się swojego ISP czy on aby na pewno nie korzysta z RADIOWKI, a może "okablował" Łomżę lub płaci za dzierżawę kanalizacji .... Moim zdaniem to poniektórzy łomżyńscy ISP nie są w stanie poradzić sobie z konfiguracją (szeroko pojętą) własnych sieci i to z tąd te Wasze opinie. Dodam, że 80% problemów z siecią generują domorośli "informatycy", którym nie da się nic powiedzieć, uświadomić, wytłumaczyć czy wbić co kolwiek do głowy.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
annamira: a dlaczego nie? Jak trafi na jakiegos kibola, to obaj szczęśliwi ! Jeden, że se ulrzył a drugi, że oberwał pałą (to prawie takie same szczęście, jak na meczu). A nietykalność cielesna to istnieje tylko na przedwojennych filmach typu "SKARB". Zauważ, że połowa osób wypowiada się w tym temacie, tylko po to żeby pogrążyć jakąś korporację (może nawet z rozmysłem). Dlatego ten mój znajomy uwarzam, że powinien tej pały używać częściej i może nawet przed rozpoczęciem kursu.
|
|
Ja uważam, że osoba która posiada pałke policyjną nie nabywa również automatycznie prawa do jej używania. Nawet kibola można "przypadkowo" ciężko uszkodzić, albo, co gorsza, zabić - i co wtedy? "...Panie Sędzio, wszystko dlatego, że nie zapłacił mi 5 zł za kurs?" Czy to nie przypomina tej społecznej reklamy pod tytułem "Bo zupa była za słona?" Agresji nic nie usprawiedliwia. A trudne warunki pracy ma bardzo wiele ludzi. Wiąże się to z tzw ryzykiem zawodowym. P.s. Z takim kierowcą to ja bym nie chciała jeżdzić, byłabym wdzięczna za podanie jego numeru bocznego i nazwy korporacji. Szacuneczek Miłośniczka przedwojennych filmów typu "Skarb"
|
|
Witam! Obawiam się, że w Łomży nic takiego poważnego nie ma. W każdym bądź razie ja nic nie znalazłem. Osobiście zaopatruje się w sklepie internetowym http://www.artmodelkrosno.com.pl/ polecam dość duży wybór, przystępne ceny
|
|
Annamira: bes przesady. Moim zadaniem nie było krzywdzić donosami żadnej korporacji. Pała też nie wiem czy policyjna, dlatego nie ujawnię właściciela. Nadal uważam, że takie przejażdżki z atrakcjami powinny być extra nagradzane. Jakby było co najmniej po 4-5 takich kierowcuw w każdej korporacji i każdy tylko 2-3 razy w nocy polizał po plecach jednego małolata, to nie byłoby bujek na ulicach, klubach i naszym stadionie. Powinniśmy zacząć wspierać ten ruch. Ty też się do niego przyłącz !
|
|
Indar pisał "... albo do Ostrołęki (kilka lat temu na głównym deptaku był w piwnicy sklep modelarski, rewelacyjnie zaopatrzony - modelarze z Łomży często właśnie tam się zaopatrzywali). Ale nie powiem Ci czy ten sklep w Osrołęce jeszcze jest, już kilka lat temu właściciel przbąkiwał że chyba zwinie interes bo robi się marnie." Więc tego sklepu w Ostrołęce nie ma już od ok. dwóch lat :(. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
to se dalej jeździjcie z tymi śmierdzącymi NAPLETAMI
|
|
A to było nie zabawne.
|
|
hakerzy to wy nie wiecie że jest opcja szukaj :-/ ?? precz ptysiomani !! rudy błazen z druhem
|
|
1.Zmusza nas do kłamstwa - Chcę rozmawiać z dyrektorem! - Dyrektora nie ma. - Przecież przed chwilą widziałem go w oknie? -Dyrektor też pana widział. 2.Zawsze ma wytłumaczenie żeby nie dać urlopu Szef: czy lubi pan spocone dziewczyny? Pracownik: No, nie bardzo... Szef: A ciepłą wódkę? Pracownik: Tez nie. Szef: To, po jaka cholerę chce pan urlop w lipcu 3.Premia niby jest a jednak jej nie ma ;) Dyrektor firmy do przebywającego na wczasach pracownika napisał pismo: PPPPPPP W odpowiedzi otrzymał list od tego pracownika: **** Po powrocie dyrektor zaprasza go na dywanik... To ja pisze elegancko Po Przyznaną Premię Proszę Przyjechać Pociągiem Pospiesznym, a Pan mi tu wulgaryzmy? Ja? Ależ jak? Ja odpisałem Dziękuję Uprzejmie Przyjadę Autobusem. Czy to można nazwać mobbingiem??? Pozdrawiam
|
|
no i kolega zabłysnął intelektem, brawo!!! rudy błazen z druhem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |