środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
woda w Łomży znów podrożeje

Też nie widzę w tym nic złego, a nawet jestem za, tylko co jest celem podstawowym? Co da potrąconemu pieszemu mandat dla pirata drogowego po fakcie? Ja uważam, że głównym celem fotoradarów ma być spowodowanie zmniejszenia prędkości. Jak ktoś jest przyzwyczajony do pędzenia po jezdni, to szary radar nie zmusi go do zwolnienia, jak akurat zapomni, że on tam jest. Natomiast widoczny z daleka wymusi naciśnięcie na pedał hamulca, tak, jak atrapy radiowozów przy drogach. Poza tym po naszych ulicach nie pędzą tylko nasi rodzimi piraci. A obcy nic o radarach nie wiedzą.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: woda w Łomży znów podrożeje

Tak, radary te są potrzebne, tylko jedno małe ale. Ten przy szpitalu ustawiony jest w kierunku jadących w stronę szosy Zambrowskiej, a co dla tych którzy jadą drugą nitką w kierunku Zawadzkiej. Może oni też by chcieli mieć pamiątkową fotografię. Myślałem, że będą to fotoradary mobilne w pewnych oczywiscie granicach, a więc raz kamera w dół, raz w górę.
Uliczki osiedlowe projektowane są jako ciągi pieszo-jezdne, a więc rzeczywiście pieszy ma tutaj pierwszeństwo, oczywiście bez przesady. Sposobu na gonitwy nikt chyba nie wymyślił. Może częstsze patrole?

facet ty kolorowych znaków nie jesteś w stanie dostrzec a co dopiero pomalowane w żółte pasy radary = puknij się czoło może jeszcze do tego jaką laskę ci wystawić abyś miał pełen komfort jazdy.

---------------------------------------------
Lukasz

Moze specjalistom uda sie coś realnego zaplanować i nie będzie potrzeby spiętrzania wody na długim odcinku jak na Zalewie Zegrzyńskim oraz uda sie to tańszym kosztem zrealizować.

...szukałem i nie mogę znaleźć. jestem na portalu b.rzadko i tylko uprzejmie proszę o odpowiedź. jeśli ktoś będzie mial ochotę wypowiedzieć się na ten temat(trochę bardziej wylewnie niż przedmówca) to bardzo mu za to dziękuję. po prostu chciałbym wiedzieć co dzieje się w naszym mieście w ktorym nie bylem dość długo . pozdroweinia dla wszystkich którzy poruszą ten wątek

fajnie bardzo dziękuję ale jak wygląda sprawa w miejscowościach w stronę Augustowa i Bialego. dzięki za odpowiedź

Nie narzekam. "Dzialam" w plusie juz ponad rok

°°°°°°°°°°
... evaa ...

a co powiecie na informację że któraś z tych inwestycji ma być uruchomiona na początku przyszlego roku-dotyczy to lokalizacji z punktami handl-usługowymi.Słyszałem że już większość punktów handl.(w stanie surowym) w centrum handl.(o nazwie prawdopodobnie "echo")jest już rozdzielona czyli niejako sprzedana. czekam na opinie

Siedze sobie w pracy od 8 i wlaczylam radio by sie dowiedziec czegos waznego jakis informacji ,a tu takie dziadostwo w waszym radiu lomza mowia ze az sie plakac chce , potrafia tylko zachwalac swoj idiotyczny amfiteatr i piwsko tam sprzedawane , wiadomosci od rana wygladaja tak ze tylko mowia o tym jak to amfiteatr radio zagospodarowalo i jakie imprezy tam sie dzieja, przeciez to taki chlam ze sie nie da juz tego sluchac. Juz nie wlacze tego bezsensu wiecej , Ide po gazete do kiosku

Zbulwersowana z Zambrowa

Włącz Zetkę,albo..................................Radio Maryja.

michal

Gdzie granice dobrego smaku- w radiu publicznym!!????

Wlaczylam przed chwilka radio bab, a tu leci piosenka Kazika -12 groszy w pelnej okazalosci, ze wszystkimi lacinskimi zwrotami - o ambitnym tekscie tej piosenki juz nie wspomne...
Dziekuje bardzo - zmieniam stacje, jesli mam sluchac takiej muzyki - i to jeszcze w dzien swiateczny.

Wstyd!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org