środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
LPR protestowała przeciw podpisaniu Traktatu Akcesyjnego !!!

Na stronie Radia BAB jest już nawet pierwsze zdjęcie z fotoradaru na Alei Legionów ;) Ciekawe czy zrobią całą galerię piratów...

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: LPR protestowała przeciw podpisaniu Traktatu Akcesyjnego !!!

http://www.radiobab.pl/upload/img/2_20030806_160005.jpg - mam nadzieję, że to był przenośny.... i że te stacjonarne będą lepszej jakości - że da się odczytać numery rejestracyjne...........
...bo sens tego radaru, z którego zdjęcie przedstawiono widzę tylko w takiej sytuacji kiedy policjant od razu zatrzymuje delikwenta i wręcza mu zdjęcie do albumu

Łomżanin

Moje zdanie jest takie, dobrze , ze sa, dzialaja z 200 m, mozna je przstawiac(obracac) i napewno juz dzialaja. A co do "spiacych policjantow" to tez nie mozna ich nastawiac bezmyslnie, gdzie tylko sobie zechcemy. Musi byc zachowana jakas rozsadna odleglosc pomiedzy nimi, chociazby ze wzgledu na Pogotowie Ratunkowe, ktore z powodu progow bedzie tracic cenne sekundy.

Jestem zdziwiony wypowiedziami Rzecznika Urzędu Miejskiego, który w oznajmia o pracy fotoradaru. Z tonu wynika jakoby była to zasługa Miasta.
To dzięki zapobiegliwości Pana Komendanta Andrzeja Zaręby Policja otrzymała za darmo fotoradar od Komendy Wojewódzkiej Policji w Białymstoku i moim zdaniem to Policji nalezy sie pierwszeństwo wypowiedzi jak również i zbieranie glorii za działanie fotoradaru.
Prezydent Miasta Łomży jak dało się zauważyć na obradach Rady Miejskiej dopiero starał się zebrać pieniądze na ten cel, co jawnie oznajmiał.
Ufundowanie montażu i zakupu trzech /słownie tylko trzech/ słupów do fotoradaru to jedyny wkład w uruchomienie tego urządzenia. /koszt słupów do śmieszny wydatek w porownaniu z wartością fotoradaru/.
Ale, ale, ale, ..... fotoradar bez słupów też spełniałby swoje zadania jak urządzenie posiadające własny statyw, znacznie mniej zauważalny dla kierowcy.
Ciekaw jestem czy Pan Prezydent wpadł na pomysł ubezpieczenia urządzenia, od kradziezy jak rownież zniszczenia?
Pewnie nie, bo to już nie tak łatwo jak "podpiąć się" pod czyjeś starania uwieńczone sukcesem.
Panie Komendancie gratuluję uwieńczenia starań sukcesem, a Panu Prezydentowi życzę więcej skromoności i większego zaangażownia w bezpieczeństwo miasta.

żal mi Ciebie polo!

zamiast się cieszyć że w końcu sie dogadali i razem coś zrobili to narzekasz... winą rzecznika urzędu miasta jest to, że rzecznik policji jeszcze się nie wypowiedział....?

...trzeba się cieszyć, że jest w urzędzie ktoś kto mówi w naszą stronę, a nie jeszcze szukać w tym winy....

oj oj oj ...biedna nasza Łomża

Łomżanin

XtraVert myślę że się mylisz. Druzgocąca porażka obydwu Prezydentów, brak poparcia ze strony Rady Miejskiej zmusza ich do gestów. Gestów, które da się jak najłatwiej rozpropagować wśród mieszkańców, aby zyskac popularność.
Uważam, że pominięcie przez Rzecznika Prezydenta zasług Komendanta Policji było celowym działaniem, mającym przynieść rozgłos tylko jednej stronie, pomimo znacznie mniejszego wkładu starań w uzyskanie fotoradaru.
Nie chcę mowy, który jest tylko w części prawdą.

Polo nie przesadzaj, nie masz sie chyba czego czepiać.

nie wiem co to ma znaczyć. Ale nie bijcie piany bo Pan Komendant też nic nie zrobił w sprawie pozyskania radaru. Po prostu go dostał i tyle. NIE WYKORZYSTUJCIE TEJ SUTUACJI DO GLORYFIKOWANIA JEDNYCH A PONIŻANIA DRUGICH. WAŻNE ,ŻE RADAR JEST I TYLE.

michal

Jestem jeden problem, o którym zapominacie mili państwo. W polskich przepisach, karanym za wykroczenie może być jedynie sprawca a nie właściciel pojazdu. Na pdstawie numeru rejestracyjnego można z łatwością określić, kto jest właścielem pojazdu ze zdjęcia. Jeśli właściciel stwierdzi, że wtedy nie korzystał z pojazdu a twarz osoby kierowcy, nawet jeśli jest bardzo podobna, to nic nie znaczy. On to nie on i tyle.
Pozdrawiam i życzę pomysłodawcom tych beznadziejnych pomysłów na podniesienie bezpieczeństwa o trochę logiki, praktyki życiowej i podpatrzeniu, jak robią to inni.
Robert Cz.

Myslę, że fotoradar powinien robić dwa zdjęcia w odstepie np. 2 sekund. Człowiek na pierwszym zdjęciu miałby minę normalną, uśmiech na twarzy. Po ujrzeniu błysku flesza mina zmienia się momentalnie - drugie zdjęcia byłyby na pewno ciekawsze :)

Chyba że nie widać błysku - mam nadzieje że pierwsi sfotografowani niedługo się wypowiedzą. Czego sobie i wszystkim nie życzę...

pozdrawiam

Na warszawskich ulicach, gdzie obowiązuje szybkość do 50 km/h jest kilkanaście fotoradarów, które są ustawione na szybkość 95 km/h. Jaki jest efekt? Ich pamięci są wymieniane dwa razy dziennie, bo bardzo szybko się zapychają od nadmiaru zarejestrowanych samochodów przekraczających 95 km/h. A ilu właścicieli pojazdów udało się namówić do zapłacenia mandatu? Zgadnijcie. Żałośnie mało. Korzyści są zdecydowanie mniejsze od nakładów zarówno na sprzęt jak i sztab ludzi.
Przecież jest tyle prostych i mądrych rozwiązań a wystarczy tylko pomyśleć albo podpatrzeć, jak robią to inni.
Robert Cz.

Wowczas rozstrzygnie to sąd...........tylko komu to będzie się opłacało?

Łomżanin

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org