Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak tak można?, w katolickim kraju! |
Wywalić te gęby z 4lomza mamy do tego prawo przecież to ludzie z forum nabijają statystki odwiedzin. A sroczynski to się nawet nie ogolił do swego plakatu odrazu widać ze to ciemny typ.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak tak można?, w katolickim kraju! |
Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów zajmował się lekturą i analizą rachunków za wodę w Łomżyńskiej Spółdzielni Mieszkaniowej? Lektura jest bardzo ciekawa. Ja doliczyłem się 1.3 m. sześc. wody doliczonej w ramach rozliczenia do mojego rachunku. W skali całego bloku daje to ok. 75 m. sześć. wody. Jest to bardzo ostrożny rachunek gdyż są mieszkania zużywające więcej wody niż ja, więc i "dokładkę" mają większą. Czy ktoś o zdrowym umyśle jest w stanie uwierzyć, iż "gdzieś wycieka" taka ilość wody? Wszyscy mieszkańcy bloków ŁSM zafundowaliśmy sobie zmianę wodomierzy na dokładniejsze, takie które wykazują nawet przeciek w spłuczce - tak jest istotnie, sprawdzałem. I teraz płacimy za szacunkowe zużycie bo ... wodomierze za dokładne? A może ktoś z administracji poszukałby takiego małego (70 m. sześć./miesiąc) wycieku i go zlikwidował. Czy ktoś z forumowiczów posiada wiedzę prawniczą na temat prawnego aspektu takiego rozliczania takiego rozliczania zużycia wody? Czy można podjąć jakieś kroki aby ukrócić trochę takie praktyki?
|
|
"Czy ktoś o zdrowym umyśle jest w stanie uwierzyć, iż "gdzieś wycieka" taka ilość wody?" Magnesy neodymowe i "uczciwi" lokatorzy. Pozdrowienia. rudy błazen z druhem
|
|
Czytałem o tym zjawisku. Nie wiem jak wygląda magnes neodymowy, ale można chyba skontrolować co jakiś czas wodomierze, nie tylko podczas odczytów, ale tak z zaskoczenia. "Oderwać" kogoś od biurka niech rozprostuje kości. Myślę że można znależć takie urządzenie. Obciążyć wszystkich kosztami, to najprostszy ze sposobów. Może na początek pokusić się o analizę rachunków. Jeżeli ktoś kradnie wodę na taką skalę (75 m. sześć. na blok), nawet jeżeli tego nie robi jedna osoba powinno dać to do myślenia. Należy założyć też, iż nie w każdym bloku są w uzyciu takie magnesy.
|
|
teo lektura dla Ciebie: http://www.lsm.lomza.pl/zasady_rozliczania_ii.htm http://www.lsm.lomza.pl/manipulacja.htm http://www.lsm.lomza.pl/aneks2_woda.htm http://www.lsm.lomza.pl/kolekcja.htm http://www.lsm.lomza.pl/kradziez.htm oraz http://www.lsm.lomza.pl/por11.htm w razie dalszych watpliwości dzwoń: 215-26-60, 215-26-37 Pozdrawiam
|
|
Maćku Ci co nie posiadają wodomierzy (praktycznie już takowych osób nie ma) nie mają pozycji funduszu remontowego na wymianę wodomierzy w składnikach swojego czynszu Sformułowanie "Wymiana wodomierzy nie jest związana z żadnymi dodatkowymi opłatami ze strony lokatorów" ma na celu poinformowanie, że hydraulikowi, który dokonuje wymiany wodomierzy w Twoim mieszkaniu nie nalezy uiszczać żadnej dodatkowej opłaty bo (w domyśle) każdy sobie na nie składa co miesiąc :) Pozdrawiam Zbych
|
|
Obejrzałem zdjęcia z tych linków. Pomysłowość i debilizm nie ma granic. Szczególnie te przewiercone obudowy i druciki dość jednoznacznie określają współczynnik IQ ich włascicieli. Zastanawia mnie tylko jedno. znam ludzi mieszkających w "moim" bloku. Są to ludzie na poziomie, wyglądają na uczciwych. Wręcz nie dowiary, aby ktos z nich "skręcił" 75 m. sześć. w ciągu miesiąca.
|
|
Zwykłe blędy bazy SQL. Zdarza się na każdej stronie. bagrmosen
|
|
1.. C*** W Dup* Policji 2.. Chwała Wszystkim Dobrym Policjantom 3.. Chowaj Wino Do Plecaka 4.. Chowaj Windowsa Do Piwnicy 5.. Chowaj Wiertarkę Do Pudełka 6.. Chcę Wreszcie Dostać Prezent 7.. Chłopcy Wolą Disco Polo 8.. Chrupki W Dużej Paczce 9.. Chomik W Dalekiej Podróży 10.. Chodźmy Wszyscy Do Pizzerii 11.. Chamy Wódkę Dajcie Piotrkowi 12.. Chomik Wpadł Do Pomidorówki 13.. Chcemy Więcej Darmowego Piwa 14.. Chcę Wstąpić Do Policji 15.. Chcę Wywiercić Dziurę Prostytutce 16.. Chowaj Wódkę Do Plecaka 17.. Chowaj Wszystko Do Plecaka 18.. Chowaj Wszystko Do Piórnika 19.. Chyba Wejdę Do Piecyka 20.. Chrabąszcz Wojtek Dostał Padaczki 21.. Chrystus Wszędzie Dojdzie Prawdy 22.. Chwała Wam Dzielni Policjanci 23.. Hurtownia Wiaderek Do Piasku 24.. Hugo W Dolinie Pomarańczy 25.. Heniek Wraca Do Polski 26.. Honor Wszystkich Drewnianych Płotków 27.. Hamowanie Według Dotychczasowych Przepisów 28.. Hugo W Dołku Psychicznym 29.. Herbatka Wszystkim Da Potencjał 30.. Hania Wiele Dała Pawłowi 31.. Hannawald Wreszcie Dzisiaj Piąty 32.. Huligan W Duszy Polaka 33.. Hamujemy Wszelkie Działania Przestępcze 34.. Holender Wraca Do Polski 35.. Hazard Wraca Do Polski 36..Honorowa warownia drużyny policjantow 37..Hwała wspaniałym drogim polcjantom 38..Honor weteranom drogich pieniędzy 39..Hera wspólnym drużynom piłkarskim 40..Chusteczki w dużych paczkach ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
|
"Zwykłe blędy bazy SQL. Zdarza się na każdej stronie." FotoReporter i tu się mylisz. Profersjonalna witryna nie wywala błedów na standardowe wyjście (do przęglądarki), tak aby mogli je wszyscy ogladać. Tak zebrane informacje mogą być całkiem przydatne dla niektórych osób. Po zatym, nie ma czegoś takiego jak "Baza SQL". SQL to Strukturalny Język Zapytań (ang. Structured Query Language). Może chodziło o SZBD? Czy webmasterowi znana jest funkcja error_reporting?
|
|
nie wiem, ja mam pare p[aragonów ale nigdzie sie osobiscie nie wybieram jak wypelnialem kupon to wpisalem swoj numer telefonu wiec czekam na telefon :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |