Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Samoobrona: 10 milionów ulotek na temat UE !!! |
No właśnie kultura picia - to jest to czego niektórym konsumentom brakuje. Ja mogę przytoczyć przykład Starówki elbląskiej gdzie również widzialem "ogródki" piwne ale ich ustytuowanie a ogólnie układ Starego Miasta jest zgoła odmienny od naszego. Swoją drogą, że w przeciwieństwie do Łomży nie widziałem tam ludzi pijanych - wyrażających nad miarę głośno swoich opinii i poglądów. Nie wiem czemu ale mam wrażenie, że we wszystkich wymienionych przez moich przedmówców miastach - wkomponowanie takich ogródków w obraz Starówki nie jest tak trudne jak w Łomży - być może właśnie ze względu na układ i rozległość tego miejsca. Nasza Starówka (w sensie Stary Rynek) to plac, na którym obecnie rozstawiony namiot sprawia, że urok tego miejsca niejednokrotnie umieszczanego na widokówkach zatraca się zupełnie. Sam lubię piwo (szczególnie latem) ale chyba nie miałbym ochoty na spożywanie go na Starym Rynku - kwestia samopoczucia. Inną kwestią jest wspomniane już przez forumowiczów przy okazji omawiania ogródka na Muszli, załatwianie potrzeby fizjologicznej - a ta jak wiemy po wypiciu piwa nasila się bardzo znacznie. Chyba mieszkańcy ulic Senatorskiej, Rządowej i innych okolicznych już odczuli ten mankament - a raczej poczuli... :D W takim miejscu jak Stary Rynek nie wyobrażam sobie miejskiego szaletu... w jakiejkolweik formie... Pozdrawiam Krzysztof
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |