środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nowy sposób witania w kościele...

A w jakim wieku ten syn?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nowy sposób witania w kościele...

Treść jest ukryta

Tak pewnie te motyle itd.

Miłość uskrzydla i zabija nas od środka.
Więc lepiej nie pakujcie się w nią bezmyślnie.

Ja kocham i jestem nie szczęsliwa-beznadzieja !!

Jedwabiście...!!

nowe osoby to będą ale od października hehe

Niestety nie jak robię rybkę to właśnie albo po grecku albo w sosie śmietankowo - koperkowym ;] No chyba że brak czasu wtedy ją po prostu smaże... Wspomnę jeszcze o takim bardzo prostym daniu którym zachwycała się moja rodzinka a wystarczy tylko ugotować makaron (najlepiej kokardki) odcedzić wrzucić do garnka dodać odrobinę masła, troszkę duszonej cebuli i tuńczyka z puszki w oleju. Człowiek się w życiu tyle nastarał żeby wymyślać własne dania, spędził w kuchni pół dnia a ludzi zadowolił makaron z tuńczykiem. Trochę się zdziwiłem ale najważniejsze że samowało ;]

PS. Jeśli lubisz pizze to mogę Ci podać swój przepis na ciasto ;]

< wieczne im odpoczywanie >

OSTRZEGAM PRZED ZAKUPEM NAULICACH OD OSÓB TRZECICH BILETÓW NA IMPREZĘ Z FIRMĄ SĄ DOSTEMPNE W LOKALU BĄDZ POD NUM TELEFONU NA PLAKATACH WSZYSTKIE INNE TO PODRÓBKI I NIE WEJDZIECIE

Z roku na rok wzrasta popularność fretki, jako zwierzęcia towarzyskiego. Stworzenia te są piękne, inteligentne i pełne życiowej pasji. Niestety nie każda osoba decydująca się na posiadanie fretki zdaje sobie sprawę z jej charakteru. Są one bowiem bardzo sprytne, uparte, chodzą swoimi drogami i robią to, na co akurat się uprą. Uwielbiają kopać co wiąże się z wywracaniem doniczek i zabawy w ziemi. Otwarcie szafki lub szuflady nie jest dla nich problemem. Fretki uwielbiają drapać, więc dziury w dywanie, tapczanie często się przy nich zdarzają. Dodatkowo wadą tych zwierząt jest ich specyficzny zapach. Fretka dorosła, która nie przeszła zabiegu kastracji wydziela mocny piżmowy zapach, którego większość ludzi nie toleruje. U osobników po przejściu zabiegu znika tzw. "smrodek", jednak pozostaje jego namiastka, dla niektórych nieodróżnialna od zapachu np. psa, dla innych jednak wciąż drażniąca.
Wiele osób kupujących tchórzofretkę nie wie za dużo o tym zwierzęciu. Należy ona do łasicowatych, czyli do drapieżników. Jak sama nazwa wskazuje, jej głównym pożywieniem jest mięso. Dieta fretek wymaga dużej ilości białka (32-38%) oraz tłuszczu (18-22%). Wymagają specjalistycznych karm fretkowych lub kocich, renomowanych firm - Eukanuba, Purina Pro Plan, Royal Canin. Absolutnie nie nadają się dla nich Whiskas, Kitekat lub karmy marketowe. Nie zawierają one składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania fretce.
Oczywiście najzdrowszym sposobem ich karmienia, jest naturalny. Mięso z kurczaka, kaczki, królika, wołowina świetnie si do tego nadają. Zabronione jest podawanie wieprzowiny, ogonek może się przez nią nabawić choroby Aujeszkyego, która jest dla niego śmiertelna. Oprócz surowego mięsa (odpowiednio wcześniej przemrożonego) podaje się również żółtko jajka, dodatki witaminowe oraz warzywa (od czasu do czasu i tylko niektóre).
Fretka jest posiadaczką ostrych jak igły zębów, czego często przyszli właściciele nie zdają sobie sprawy. Przestraszona potrafi z nich zrobić użytek, bolesny dla człowieka.
Stworzenia te są wrażliwe na różne choroby, wymagane jest szczepienie ich przeciwko nosówce oraz regularne odrobaczanie. Musza również posiadać odpowiednią klatkę umożliwiająca im spokojny byt podczas naszej nieobecności w domu. Nie jest to zwierze małe, więc klatki dla królika zupełnie się dla niej nie nadają. Fretki lubią spać w różnego rodzaju tunelach, hamakach, szmatkach.
Podsumowując, utrzymanie fretki nie jest tanie, sama ona jest dość kosztowna. Wymaga również poświęcania jej dużej ilości uwagi i czasu. Niestety nie każdy zdaje sobie z tego sprawę, co często kończy się pozbyciem się swojego pupila.

Z myślą o fretkach niechcianych, porzuconych i o tych, którym dzieję się krzywda powstało SPF - Stowarzyszenie Przyjaciół Fretek.
Jest to organizacja, do której trafiają fretki niechciane, które dzięki adopcjom trafiają do nowych, kochających domów. Ogonki ciężko chore, nie zresocjalizowane odnajdują dzięki niej pomoc. SPF interweniuje również w przypadkach, kiedy zwierzętom dzieje się krzywda (np. w sklepach zoologicznych).
Z winy nie myślących ludzi liczba fretek w potrzebie stale wzrasta, dlatego SPF ciągle potrzebuje pieniędzy na leczenie, kastrowanie, czipowanie fretek, na sprzęt, karmy oraz wiele innych rzeczy.

http://fretek.org/o-nas

"Jeżeli ktoś chce wspomóc Stowarzyszenie datkami, to bardzo prosimy o przesłanie pieniędzy na konto:

50 2130 0004 2001 0489 5207 0001
Stowarzyszenie Przyjaciół Fretek
ul. B. Chrobrego 51/5
80-423 Gdańsk

W tytule proszę wpisać, że jest to darowizna."

A oto fretki pod patronatem SPFu:

http://fretek.org/adopcje

Wiele z nich przeszło więcej, niż nie jeden człowiek. Głodzone, bite, zaniedbane. Niektóre ze względu na swój stan nie nadają się już do adopcji, jednak członkowie Fretkowej Akcji Adopcyjnej (FAA) nie poddają się i zapewniają tym zwierzątkom jak najlepsze życie.

Łobuz - z powodu zaniedbania przez swoją właścicielkę został kaleką.

http://fretek.org/adopcje/item/37/197

Ruda - porzucona w lesie? Może sama uciekła, jedno jest pewne, nikt jej nawet nie szukał.

http://fretek.org/adopcje/item/37/204

Pod patronatem SPF jest również Borys - norka amerykańska, która prawdopodobnie uciekła z fermy futrzarskiej.

http://fretek.org/adopcje/item/37/105

Jest to kilku z podopiecznych Stowarzyszenia. Ogoniaste wymienione wyżej objęte są wirtualną adopcją. Każdy człowiek o dobrym serduszku może pomóc tym biednym stworzonkom nie wychodząc z domu. Niestety to z winy nas, ludzi ich los jest taki, a nie inny.

http://fretek.org/o-adopcjach-wirtualnych

Dla naszej kieszeni to tylko 15 zł mniej miesięcznie, a dla fretki ogromna pomoc.

Chcesz zostać właścicielem fretki - przemyśl swoją decyzję, zapoznaj się dobrze z wymaganiami tego stworzenia, z jego zapachem, zobacz jak wygląda życie z takim stworzeniem (mogę w tym pomóc). Jeśli jesteś już na prawdę zdecydowany - nie kupuj fretki z ferm, zaadoptuj ogonka, który szuka ciepłego domku i miłości. Fretka "z drugiej ręki" ma ogromne serce, które oddaje swojemu właścicielowi do końca życia. Wiem to z doświadczenia.

Forum miłośników fretek, pełne informacji dotyczących wymagań tego stworzenia, jak i problemów z nim związanych, a także ogłoszeń, niestety często bardzo smutnych.

http://forum.fretki.org.pl/index.php

Polecam przeczytać te opowiadanie, niestety dla wielu fretek, ta historia była/ jest prawdziwa.

http://forum.fretki.org.pl/viewtopic.php?f=37&t=170&hilit=opowiadanie

na Długiej to zapraszała ludzi na tą kolację

Bos w tigerze, zapasy w Techniku

Witam,czy nie wie ktoś ile będę musiała czekac na multi... w kielcach ???testy zdałam w ubiegłą sobote

Według mnie i venedy nie będzie.
2 kościoły i 2 biedronki pobudują!!

rudy błazen z druhem

Treść jest ukryta

Zastanawiałam się jakiś czas temu czy nie zrobić podobnego tematu o świnkach morskich, ale stwierdziłam, że nie wypali...
Życzę powodzenia w szerzeniu wiedzy :)

witam! jakie sa mozliwosci w dostepie do internetu oprocz netii i tp w domu jednorodzinnym na lomzycy?

Pewnie, że uwielbiam pizze zwłaszcza taką domowej roboty :) Więc za przepis będę wdzięczny :)

To się wyprowadź do Kramkowa

W tym mieście jeśli coś krytykujesz to każą się wyprowadzić i więcej się nie pokazywać nie lubią ludzi młodych i aktywnych .

PWSIiP to ****....

Wie ktoś może gdzie można będzie obejrzeć ten film, o którym mowa w tym artykule powyżej? :) Pozdrawiam;)

jak się nie podoba to powinni iść do cywila heh

u prywaciarza lepiej :)

moim zdaniem lidl

Chlopie, nie osmieszaj sie, jak juz wstawiasz testy to chociaz to opracuj porzadnie. Tak poza tym nie masz DG literackiej :) A wiesz chyba czym to grozi :)

Nie powiedziałbym :)

Poza tym jeszcze raz napiszę. Jak coś robisz i udostępniasz to rób to z głową.
Dziwnym przypadkiem Twój nr konta posiadam :) Ciekawe czy wystawiasz rachuneczki dla osób którzy go potrzebują :) i czy masz DG LITERACKA :)

Powstaną galerie upadnie handel lokalny. Łomża to małe miasto i jak na moje oko moze tu postać jeszcze max jedna galeria.
Mi za to brakuje scieżek rowerowych. Na ulicach nie ma wyznaczonych pasów dla rowerzystów :(

witam,a na jakim boisku ten mecz bedzie ?

A czy odpisując od kolegi w szkole zadanie domowe też prosisz go o prawa literackie ???? chłopczyku słabo znasz prawo !!!!! polecam zajrzeć do prawa autorskiego :)

Protagorasie odpisuje na Twoje posty tylko dlatego, aby pokazać, że na prowincji nie żyją same kołtuny. Zorganizuj jakieś spotkanie w Centrum Katolickim, tam wymienisz się poglądami z miłującymi się katolikami.

Zgodnie z ustawa z 4 lutego 1994 o prawie autorskim i prawach pokrewnych
(D.U. 1994/24/83) za naruszenie praw wlasnosci poprzez kopiowanie,
powielanie i rozpowszechnianie przedstawionych tresci bez zgody
wlasciciela grozi grzywna oraz kara pozbawienia wolnosci od 6 m-cy do lat 5
(art. 115.1).

I dlatego mam dg literacka i jako jedyny moge je rozpowszechniac bez naruszenia prawa i osoba korzystajaca z moich testow nie narusza art 115 i art 291 kk czyli paserstwa:) I dlatego sie robi zabezpieczenia zeby pozniej bez problemu udowodnic i dochodzic swoich praw sadownie :)

Znam się bardzo dobrze :)
Prawo jest prawem i na tym się opieram, mam poświadczenie na testy :) Wiec lepiej Ty uważąj :) Bo nie masz nic

Zgodnie z ustawa z 4 lutego 1994 o prawie autorskim i prawach pokrewnych
(D.U. 1994/24/83) za naruszenie praw wlasnosci poprzez kopiowanie,
powielanie i rozpowszechnianie przedstawionych tresci bez zgody
wlasciciela grozi grzywna oraz kara pozbawienia wolnosci od 6 m-cy do lat 5
(art. 115.1).

Posiadam LEGALNE testy do policji

Testy wiedzy z odpowiedziami na 2011 rok

Najnowsza baza 315 + 429 pytań z odpowiedziami - sprawdzana przez prawników !!! Nie wysyłam śmieci jak inni !!! za darmo !!!

Multiselect + zadania + odpowiedzi opracowane przez psychologów na wzór policjanta !!!

Wywiad, poradniki, wzory - Wszystko co potrzebne

testydopolicji@op.pl
gg 6775028
tel 666 194 944

LEGALNE Z DG LITERACKA WIEC NIE NARUSZACIE PRAWA - MOGE UDOWODNIĆ wieć nie naruszacie prawa !!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org