Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Tego w TVPis nie pokażą |
,,Mroczna relikwia" też jest całkiem całkiem :) nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Tego w TVPis nie pokażą |
Jesli ktos mógłby mi pomóc w rozwiązaniu tych zadań z PRAWA to bardzo bym prosiła będę bardzo wdzięczna: 1.Józef A.postanowił sprzedać cukrowni 20 ton buraków cukrowych,których zbiór miał nastąpić dopiero w połowie września 1997r.Zainteresowane strony zawarły umowę 13 V 1997r. a)Czy zawarta umowa sprzedaży jest ważna? b) W jakiej formie należy zawierać tego typu umowy? 2.Zenon S.cierpi na schizofrenię.Matka chorego wystąpiła o jego ubezwłasnowolnienie.Zenon S ma 17 lat. a)Czy wniosek o ubezwłasnowolnienie jest zasadny? 3.Jan R nabył 12 listopada 1997 na giełdzie samochodowej samochód osobowy Audi 80,który po dwóch tygodniach odebrała mu policja z uwagi na kradzież tego samochodu 13 czerwca 1996r. na terenie Niemiec. a) Czy Jan R nabył własność przedmiotowego samochodu? 4.Robert W.był pełnomocnikiem Marianny P.i zgodnie z treścią umocowania miał zbyć jeden z dwóch samochodów osobowych odziedziczonych po meżu Marianny P. -Marianie P.Ponieważ kupujacy zainteresowanybył zakupem obydwu samochodów,Robert W zawarł z nim pisemną umowę sprzedaży,przenosząc na kupującego własność obydwu samochodów.Marianna P nie wyraził zgody na sprzedaż obydwu samochodów,które nie zostały jeszcze kupującemu wydane. a) Czy pełnomocnik był osobą uprawnioną do zbycia drugiego samochodu? b) Co należy rozumieć przez wydanie rzeczy?
|
|
autochon chyba coś Ci się pomyliło, albo ty byłeś chimeryczny. Wielokrotnie mialam doczynienia z tym serwisem i zawsze byłam kulturalnie obsłużona. Kiedyś byłam świadkiem jak kobietka od progu darła chałapę że pralka którą kupiła to badziew i żąda wymiany. Ubliżała wszystkim dookoła. Czasami waro spojrzeć na siebie by wymagać od innych ;)
|
|
spacje sracjjee,przegrał bufon!
|
|
czym się podniecać, to nie jest nawet sport, takie głupstwo wymyślone do zarabiania pieniędzy. W boksie sędziowie oszukują ponad miarę, to wymyślili. oglądałem, ale niektóre cyrki z wprowadzaniem, albo teksty tych gości o zawodnikach normalnie mnie bawią.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |