środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Telewizja ,,TRWAM,,nie jest telewizja katolicka

wszystko jest w internecie:
1. http://www.google.pl
2. wpiszcie: French military victories
3. kliknijcie: szczęśliwy traf
4. kliknijcie na link: Did you mean: french military ... :) hihihi

michal

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Telewizja ,,TRWAM,,nie jest telewizja katolicka

Oryginalne płyty są za drogie.

Ja nie mam zbyt oszalamiajacych dochodow, a jednak moge pozwolic sobie na, powiedzmy, jedna plyte oryginalna w miesiacu. Promocje urzadzane w dobrych sklepach z plytami, rozne 'boxy', znizki, przeceny, pozwalily mi posiasc calkiem niezla juz kolekcje plytek. Raz na jakis czas moge sobie pozwolic nawet na jakas nowosc. Nie wierze, ze nie mozna odlozyc przez caly miesiac 30-40 zlotych.

Choc faktycznie, gdyby ceny spadly...

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Proponowałbym ogródki piwne ze striptizem.

Moim zdaniem a podejrzewam że znajdą się forumowicze podzielający moją opinię jedynym mankamentem "ogródka" na Starym Rynku jest ... sprzedaż piwa. Nie wszyscy mieszkańcy Łomży mają ochotę patrzeć na spożywanie alkoholu w miejscu publicznym - w centrum miasta. Tym bardziej, iż często wybieramy się w te okolice z pociechami, dla których widok przechylających kufle panów raczej nie jest wzorem do naśladowania. Wspomnę również, że sąsiedztwo tak dużego "baru" koliduje z powagą urzędu jakim jest nasz Ratusz. Sam pomysł umiejscowienia lokali gastronomicznych w tym miejscu jest moim zdaniem dobrą koncepcją choćby ze względu na turystów. Mamy jednak w Łomży tyle pubów piwnych, że śmiało można zrezygnować ze sprzedaży tego alkoholu w centralnie położonym punkcie miasta.

Reasumując:
Lokale gastronomiczne - tak
Alkohol na Starym Rynku - nie

Pozdrawiam

Krzysztof

W ramach sprostowania malego, to w Warzsawie wiekszosc ogrodkow to poprostu rozszerzenie dzialanosci dzialajacych tam restauracji. A co do ogrodkow u nas, to ten drewniany wyglada jeszcze jakos na tle Starego Rynku, ale namiot lub parasole?? To juz nieporozumienie. Taka jest moja opinia.

brawo dla ratowników medycznych i lekarzy

(mam nadzieję że tym razem nie pozostawili po sobie śmieci)

chciałbym zapytac tylko: "gdzie jest pies pogrzebany?"; o co chodzi? w czym jest problem?

czy chodzi o to by zamknąć plażę, bo zdarzył sie jeden przypadek...? ...albo dwa? ludzie rozejdą sieę po całej długości rzeki, będą kąpac się w miejscach nie przystosowanych i wtedy zaczną się problemy!

Aro - powiedz proszo o co Tobie chodziło w tym poście, bo pytasz o coś, ale sam chyba nie do końca wiesz o co! Jeśli wiesz to sprecyzuj!

No właśnie, nasze Stare Miasto jest równocześnie centrum miasta. Jeżdżą tam autobusy, Myślałem jak je stamtąd " wyrzucić" i zlikwidować ruch. Chyba nie da rady. Trzeba by wybudować prawdziwą obwodnicę wokół Starówki, co jest nierealne. Oprócz tego w innych miastach ogródki nie oferują tylko piwa. Każdy prześciga się w zdobywaniu klienta i oferuje jeszcze smaczne jedzenie. No i jak piszą forumowicze, każdy ma inny styl. Ale poczekajmy. Pierwszy krok został zrobiony. Może na drugi rok uda sie znacznie lepiej.

Powiem tak !!!Nasz Stary Rynek, przypomina raczej Plac Czerwony, a nie "Starówkę", bo kto widzial, żeby wyłożyć Rynek, polbrukiem. :))

Ja umiem 2. 08 sec bez oddychania ( sprawdzane w obecnosci 2 nauczycieli W-fu) i sie nie chwale . Swoja droga ciekawe ile by mi taki TVN zaplacil

michal

XtraVert
"(...)Jestem natomiast w stanie sobie wyobrazić tojtoja, czy nawet dwa w takim ogródku ładnie obudowane i przysłonięte, z pokazaną drogą jak do nich dojść.
I to powinien byc jeszcze jeden wymóg powstających ogródków - żeby zapewniały bezpłatne ubikacje, a tojtoje nie stały sobie luzem i nie obrzydzały wyglądu starówki.(...)"

A czy "zagladales" drogi X.V. w ogole do tego tojtoja? Nie wiem kiedy, jak, i czy sa one oprozniane, ale prawde mowiac nie dziwie sie ze niektorzy "wola pod chmurka" zalatwiac swoje potrzeby, anizeli wchodzic do tojtoja...Uwazam, ze jezeli juz takowy stoi, to powinny byc jakies ludzkie warunki do czynnosci dla ktorych sluza.

michal

Zeby NApoleon nie spartaczyl kiedys .... Polska bylaby teraz wielkim mocarstwem

aleks

Mateo
To co piszesz nie jest pozbawione racji.

GG 2091568

bp - biskup, a a z tym wiążą się majątki kościelne i tym podobne.....

a co do rynku i fontanny, to myślę że fajnie by wyglądała stylowa fontanienka z jednej strony rynku, a z drugiej postument, tak z pół metra wyższy od człowieka, z osadzonym na szczycie jelonkiem w skoku (jak w herbie miasta).... a może dwa w jednym...? ...fontanna z kamieniem na szczycie i przeskakującym przez niego jeleniem...?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Biały...

Możliwości:
1. biały, biały
2. biały, czarny
3. czarny, biały

Szanse na biały są większe...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org