piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prorocze słowa Jarosława: Komuniści i złodzieje cała Polska z was się śmieje!!

Zapał mam oszałamiający, gdyż nie ma rzeczy niemożliwych, wszystk oda sie zrobić, jestem z Trójmiasta i widze jak sie ttuaj wszystko rozwija, np patrząc na Gdynię i działalnośc Wojciecha Szczurka (prezydenta Gdyni), potrafi naprawdę przekonać, by ktoś zainwestował w Gdyni nie w Gdańsku.. stworzył doskonale warunki dla przemysłu, handlu, ulgi inne bonifikaty, grunty, w zamian za miesca pracy, a bezrobocie ejst bardzo niskie, płace może nie aż tak super wysokie, jednak do życia w zupełnosci wystarczajce, odnośnie rządzenia miastem przez Biskupa, to nie jest normalne, przecież miasto musi się rządzić swoimi prawami, rynku, handlu, wolności, a nie przez Kosciół.. słyszałem że nie wydaja koncesji nawet na otwarcie lokali zbyt blisko Katedry na Starym Rynku, dla mnie to z jednej strony ok, ale z drgiej strony na samym rynku to już powinno zycie tętnić zarowno latem jak i zima.
Odnośnie dofinansowań.. Łomża i całe woj Podlasie wykorzystało naprawdę duzo srodków z UE, współczynnik jest prawie najwyższy w Polsce.. wiec przedsiębiorcy maja skąd brac, tylko trzeba odpowiednio wnioski przedstawić, dokumenty, potrzeba odpowiednich ludzi, kórzy będą w stanie wyłuskać jak najwiecej kasy z UE... wykorzystać wsyzsktie mozliwe kruczki, biznesplany na dofinansowanie... nawet chociaz w 50%... firmy musza inwestować by mogły się rozwijać... Układy polityczne, sa i zawsze będą wszedzie, ale dobro miasta, w którym się mieszka... musi być najważniejsze.. Rczeywiście Białystok rozwinał się konkretnie i to jest zasługa zarówno miasta jak i ludzi rządzących, którzy potrafili skupić kapitał w miescie i przekonać inwestorów, na tym polega wlasnie dobry interes.. by mieć odpowiednich ludzi, którzy przekonają do zainwestowania.. a za tych ludzi trzeba zaplacic, opłacić im pensje, ale to się zwroci.. jestem tego pewny.
Odnośnie mojej osoby, nie chce otwierać biznesu,.. nie na początku, najpierw zdecydowanie chciałbym poznać realiia ,mozliwosci miasta, porzez prace .. a nastepnie w ramach dodatkoej pracy, otworzyć coś własnego.. by dodatkowo zatrudnić ludność i przynajmniej kilku osobom pomoc.. a w przyszlosci i kilkunastu osobom, tak to powinno dziaałac.. takie ejst moje zdanie

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prorocze słowa Jarosława: Komuniści i złodzieje cała Polska z was się śmieje!!

Tuli,

zdecydowanie masz rację, jednak gdyż gdy juz komuś da się szansę, to młody, ambitny człowiek, na pewno tę szansę wykorzysta i przyniesie przychód dla firmy, ma innowacyjne pomysły itp ja cały czas sądze, że tutaj jest szansa na dobry deal... Tylko trzeba pożądnie porozmawiać z miastem o specjalnym programie wdrażania młodych ludzi do firm.. delikatne dofinansowanie ze strony miasta dla firm, które zatrudnia wykształconych młodych ludzi

Re: Prorocze słowa Jarosława: Komuniści i złodzieje cała Polska z was się śmieje!!

Thomas,

odnośnie inestora, masz rację, na przykładzie Galerii, które maja powstać, już dawno by były, ale miasto, sprzciwy mieszkanców, odstraszaja potencjalnych kontrahentów.. widza co się dzieje teraz, więc też sobie myslą, lepiej nie,, bo chcemy traz a otworzymy za 2 lata w najlepszym wypadku, gdy dostaniemy wszystkie zgody... masz rację, to włansie sie musi zmienić... podejscie do inwestora, który jest Panem dla miasta, a nie na odwrót... to musi zrozumieć MIASTO !! bez tego nie bedzie nic ....

nie wszystko złoto co się świeci...

demetrios933@onet.eu

Polecam Logos Centrum Edukacyjne na Wyszyńskiego.

dzięki

Riposta - a mi się pomysł podoba. Filmy są dosadne, bezlitośnie pokazują prawdę, ale prawa nie łamią.
Nie nawołuja do nienawiści, nie znieważają, bo czy pokazywanie prawdy to nawoływanie do nienawiści?

To politycznie poprawni faszyści robią dzieciom wodę z mózgu tak, że niektórzy myślą, że krytykowanie Murzyna, Żyda czy Cygana to rasizm.

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

Thomus - niestotne czy krytykujesz jedną osobę czy całą grupę. Krytyka ZAWSZE JEST legalna. Nielegalne może być znieważenie ( np oskarżysz Wietnamczyków o zycie z żebractwa gdy każdy wie że oni zyją z ciężkiej pracy).
Jeśli zarzuty są prawdziwe - nie ma mowy o przestępstwie. A prawda jest taka, że Cyganie kradną a Czeczeni popełniają mnóstwo przestępstw i żyją z zasiłków. Takie są fakty.

a gdzie w tym czasie bylo twoje dziecko?z Toba sie opalalo?

To my chyba schodzimy z tematu. Może zacznijmy rozróżniać mleko pełne od mleka pasteryzowanego. W końcu ten wątek dotyczy mleka prosto od krowy i tego się trzymajmy.

Badań nie zamawiają mleczarnie i nie nazywajmy ich koncernami. Badania są sponsorowane przez takie firmy jak Nestle, Danone. Pokaż mi chodź jeden produkt tych firm, które w odrobinie przypominają mleko. Same przetworzone produkty.

Daleko nie trzeba szukać: o mleku bardzo obiektywnie.

http://portalwiedzy.onet.pl/93062,,,,mleko_spozywcze_dietetyka,haslo.html

A większość badań o których Ty piszesz znafco są o mleku pasteryzowanym. I wciskaj kit ludziom, ze nie ma różnicy czy mleko prosto od krowy czy pasteryzowane buahahahaha

Artysta nie płaci rachunków- także nie wiem ile pociągnie- ponoć sąd i komornik się tam szykuje...

Treść jest ukryta

Szczerze? Mowiac powaznie? W jaki sposob chcial bys to "zarejestrowac" , w nocy? Mysle ze "zwykly" sprzet do nagrywania nie sprostal by temu zadaniu i po prostu nic by z tego nie wyszlo.
Ja powiem szczerze, wole nie slyszec i nie widziec nic... niz potem zamartwiac sie cholera wie ile czasu.

można by to wytłumaczyć jakimś zjawiskiem astronomicznym, ale z tego co opisujesz, to te obiekty były za daleko od siebie

do maro 7
czyli bd miał poraz kolejny MS?? a niewiesz kiedy kolejny nabór?? po majowym??

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

Witam.
Mam problem z komputerem, mianowicie po włączeniu go na monitorze nic się nie wyświetla. Nie ma nawet tego pisknięcia przy starcie. Sprawdzałem Ramy, wyczyściłem, wyjmowałem baterię podłączałem monitor pod drugie wejście i nic. Może ktoś mi pomóc? Mam na tamtym kompie bardzo dużo ważnych projektów. Czekam na jakieś rady.

Od kiedy liceum na polnej jest bezpłatne? 70 lub 90 miesięcznie. Chyba, że jest taka opcja, ze jeśli jesteś zarejestrowana w urzędzie jako bezrobotna, wtedy nie płacisz za szkołę. Tak przynajmniej kiedyś słyszałem.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org