Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
IPN: esbeckie kwity na Lecha Wałęsę są fałszywe |
dobre? Nie wszystkie. Poza tym w okolicy sa lepsi albo i tacy sami, a co najwazniejsze nie zedra z Ciebie tyle kasy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: IPN: esbeckie kwity na Lecha Wałęsę są fałszywe |
hej. bardzo dobrej jakości meble wykonuje stolarz z Giełczyna. Bodajże Kwiatkowski :) polecam
|
|
to podaj poczte to ci fotki wysle i cene podam
|
|
w kazdej parafii zrobisz bierzmowanie. Jak wyzej, idz do proboszcza i juz. Jak jest Tobie ono potrzebne przy slubie to i tego samego dnia wszystko ogarniesz :p
|
|
Masz racje "orła cień" przyglądam się i od wczoraj dostałam dość dużo maili od ludzi którzy mają tego wyrzucania pieniędzy dość i co niektóre informacje się powtarzają co oznacza, że są prawdą, nie zajmuje się osobistymi sprawami pracowników kto z kim sypia kto kogo zostawił ale to co czytam na temat uczciwości kadry i zarządzania pieniędzmi coraz bardziej mnie przeraża i obawiam się, że otworzyłam puszkę Pandory. HAHAHAHA
|
|
Kontaktuj się z panią Martą (taka ruda) I piętro "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
Mogą nawet i młodsi niż szesnastolatki. O ile są silni psychicznie. Najpierw należy wypełnić ankietę, w której podaje się też motywację (dlaczego chce się być wolontariuszem), następnie przechodzi się rozmowę z terapeutą hospicjum. Później też podpisuje się umowę, regulamin i przechodzi się szkolenie.
|
|
Stary Rynek pod Arkadami jest kilka
|
|
trzeba sprawdzić poziom sygnału w ustawieniach dekodera może przy silnym wietrze wiatr zmienił ustawienia konwertera.
|
|
Do skarmienia mogę wziąć jeżeli Tobie to odpowiada, jeżeli nie to trudno. Do ola** skrzywdził Cię jakiś "gadziarz"? To, że ludzie maja takie hobby i ich zwierzęta tak się żywią nie powinno nikogo przekreślać. Twoje psy też jedzą mięsa, a na pewno nie było ono pozyskiwane z zachowaniem wszelkich zasad humanitarnego uboju. Więcej humanitaryzmu zachowuję przy karmieniu węży.
|
|
udzielicie mi odpowiedzi o ktorej koncza sie matury ??
|
|
Który ginekolog w Łomży przyjmuje na zasadach NFZ???
|
|
Tak jak w temacie niedawno robilem przelew w tym ze banku przez internet. byla to obca waluta ale upewnilem sie wczesniej w banku ile to bedzie kosztowac. Bank sciagnall mi z konta wiecej niz mnie zapewniano, poniewaz jak sie pozniej okazalo w rubryce gdzie jest wyraznie napisane "numer konta" wpisalem numer konta a powinienem wpisac numer iban konta czyli przed numerem "PL" wedlug mnie jest to wyrazna wina banku bo dla wszytkich ludzi logicznie myslacych numer konta sklada sie tylko z cyfr!!!! ale w banku tego nie wiedza. dodam ze w rubryce nad numerem konta bylo trzeba zaznaczyc do jakiego kraju jest przelew czyli zaznaczylem ze jest to Polska. jestem ciekawy od ilu ludzi udalo im sie sciagnac dodatkowe 20 zl. WYZSZA KULTURA BANKOWOSCI:)
|
|
Top trendy nigdy w życiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
Dziś koło godziny 8 rano w bloku polowa 55B z pierwszego dzieciak wypadł z pierwszego piętra. Dziecko w stanie ciężkim znajduje się w szpitalu. Prawdopodobnie zostało ono wyrzucone przez matkę z okna.
|
|
Warto tam zajrzeć;D
|
|
No to cię naprawdę ogołocili z kasy :):) Trzeba było na poczcie opłacić miałbyś taniej :):) nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
tu nie chodzi ze mnie ogolocili tylko o sam fakt ze mialo byc tyle a bylo wiecej chociaz z mojej strony zrobilem o co mnie prosili
|
|
nie jest proste...Na 4lomża ogłoszeń nie wiele. Polecacie jakieś portale? Gdzie szukać? Moze macie jakieś info o pracy stałej lub dorywczej? urbi et orbi
|
|
Poszedło mnie wcale nie licho :) "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
blok za przedszkolem zaraz
|
|
Nie życzę sobie takich uwag w moją stronę. To po pierwsze. Po drugie nie mam pojęcia o gadach - prawda, ale wiem i widziałam jak hoduje się gryzonie w hodowlach karmowych, skoro masz gady to pewnie też wiesz jak to wygląda. Zgadzam się, że nie każdy jest sadystą, niestety ci, których poznałam są. Pies jest z człowiekiem od około 20000 lat i prawdopodobnie sam o tym zdecydował. Ewoluował, żeby dostosować się do człowieka i w tej chwili nie jest w stanie żyć na wolności. Pies jest udomowiony, gady być może da się oswoić, ale do udomowienia jeszcze długa droga. Ile czasu człowiek świadomie hoduje gady? Jak je pozyskuje? No właśnie. To, że teraz jesteśmy w stanie rozmnożyć gady w niewoli nie znaczy, że im tak fantastycznie, że nie wolałyby żyć na wolności, gdzie ich miejsce.
|
|
jak jest dobra to wygra , kazdy by tylko chcial po znajomosci
|
|
A kto prowadzi niejednokrotnie badania? Pobiera próbki jadu, dostarcza jad do badań w celu pozyskiwania surowicy lub po prostu badania. To wiedza wielu hodowców i ich długie lata pracy są podkładką dla wielu naukowców. Gad jak i pies nie powie Tobie gdzie mu lepiej. Uwierz mi, że jeżeli weźmiemy pod uwagę śmiertelność gadów w środowisku naturalnym a w terrariach to wtedy widzimy różnice, więc wnioski są proste. Po drugie gadów nie oswoisz, najprędzej możesz je przyzwyczaić do swojej obecności w mniejszym lub większym stopniu. Ich mózg nie jest rozwinięty jak u psa czy innych zwierząt. Jeżeli chciałabyś wypuścić część gadów to po pewnym czasie popadałaby ich ogromna liczba. Wąż jak i pies nieznający pojęcia "dzikość" nie będzie tęsknił do tego czego nie zna (chociaż jak wspomniałem węże czy inne gady nie są tak rozwinięte). Obecnie człowiek na tyle rozwinął swoją wiedzę hodowlaną, że większość gadów i tak pochodzi z hodowli, czy to rodzimych czy zagranicznych. Łapane są zwierzęta w naprawdę znikomych ilościach, głównie do celów badawczych. Tutaj też prosiłbym, żeby nie mylić zwierząt fermowych (np Ghana, Togo) ze zwierzętami łapanymi na wolności. Co do hodowli. Szczury jak i myszy w większym stopniu sam sobie hoduje, uwierz mi mają lux warunki, a także posiadam parę szczurów jako towarzyszy nacodzień. Wiem jak się je hoduje, ale wiem też jak hoduje się świnie czy np kury na fermach. Gdzie nie spojrzysz znajdziesz przejawy niehumanitarnego zachowania w stosunku do zwierząt. Wiem tylko jedno, że mysz jak i świnia ma "prawo" do śmierci w sposób jak najmniej bolesny i humanitarny. I powrócę do wątku, jeżeli uważasz, że ludzie hodujący zwierzęta egzotyczne robią to dla szpanu to na prawdę jesteś w błędzie. Myślę, że znasz ich niewielu i oceniasz resztę przez nich, a jest to pewnie 2-3% wszystkich miłośników egzotyki. Ja osobiście kocham majestat i tą tajemniczość węży, ale nie wymagam od nikogo tego samego, jedynie próby obiektywnego spojrzenia na rzeczywistość. Co do zwrotu na koniec mojej wypowiedzi, tyczył się wiedzy w zakresie gadów, to tak samo jak ja jestem głupi odnośnie hodowli pantofelków czy papug. Jeżeli tak bardzo Cię to ruszyło to przepraszam. Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |