środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
12 promil do wybuchu.

Dajmy każdemu prawo swobodnych działań gospodarczych. Każde przedsięwzięcie jest na wagę złota. Jeżeli pojawią się problemy, można tam powiesić kamerę monitorującą. Podobno to taka rewelacja. W oststeczności można cofnąć pozwolenie na piwo. Osobiście nie widzę żadnej różnicy pomiędzy pijalnią na Rynku i na Pocztarskiej. To jedynie problem kultury i egzekwowania warunków.

Bratniak

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 12 promil do wybuchu.

Służba zdrowia ratuje
Kilka dni temu na jednym z łomżyńskich ogródków działkowych zasłabł mężczyzna jadący rowerem, wpadł na ogrodzenie jednej z działek i wylądowal po drugiej stronie na ziemi. Wg relacji działkowiczów zadzwoniono po pogotowie, które przyjechało całkiem szybko. Reanimacja, zastrzyki, itp - udało się utrzymać człowieka przy życiu. Odwieziono do szpitala.

Służba zdrowia zagraża
Po interwencji na działce zostały strzykawki, igły(!!!), na wpół opróżnione buteleczki. Jedna z działkowiczek obecnych przy całym zajściu, zebrała co znalazła - zadzwoniła na pogotowie i zapytała co oni robią za takimi rzeczami i otrzymała odpowiedź że zabieraja w "czerwonym pojemniku", pogotowie zapytane, czy nie mogliby tego zabrać, udzieliło odpowiedzi, że "oni życie ludziam ratuja, a wszyscy się ich czepiają, jakby nie mieli czego!"
Ponadto właściciele działki natknęli się na kilka sztuk wdeptanych w ziemię! Co by było gdyby ratowany miał HIV, albo inną niebezpieczną chorobę, a osoba która natknęła sie na pozostawione przedmioty, ukłuła się.... zainfekowała?

Czy rzeczywiście nie mozna prowadzic akcji ratunkowej tak, żeby przy okazji nie zagrażać innym?

Czy mamy wśród forumowiczów pracowników służby zdrowia? Może oni się ustosunkują? Podpowiedzą?.... może niepotrzebnie się lękam o możliwość zakażenia niewinnych i nieświadomych?

(cd)....co juz na tamtym osiedlu mamy.
W pelni popieram wypowiedz tz i innych forumowiczow. CIekawa jestem czy pan Prezes zaglada tu na forum, aby poznac zdanie mieszkancow Łomzy - nie rzadko zreszta mieszkancow Jego spoldzielni.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Jade sobie rowerzykiem dzis po farnej a tu.....nie ma bruku :) a kiedys tak krzyczeli i pieniadze niby zbierali na farna zeby wybrukowac a tu nic ciszza . Wie cos ktos o tym? bo ciekawi mnie ten temat

Muszę Ciebie rozczarować, ale bruku jak nie było, tak nie ma... Ciekawe czy kiedykolwiek będzie?

aleks

Ja bym jeszcze zapytał mieszkańców okolicznych bloków czy życzą sobie takiego sąsiedztwa?
Ja mieszkam po drugiej stronie ulicy i nie chciałbym okresowego blokowania okolicznych uliczek parkującymi wszędzie samochodami, hałasu i obcych ludzi kręcących się niewiadomo po co!
Wystarczy juz, że co jakiś czas imprezy w hali skutecznie blokują moje miejsce parkingowe, a hałas z imprez odbywających się wewnątrz zakłóca mój spokój jeśli tylko otworze okno. Co będzie kiedy imprezy będą na otwartym powietrzu. Przecież mieszkańcy tego bloku przy rycerskiej będą jeszcze bardziej narażeni na hałasy niż ja (zawsze to kilkanaście metrów różnicy:) ).

A stary stadion leży w dobrym miejscu, przy przelotowej arterii miejskiej, w oddaleniu od domów i mieszkań - wystarczy tylko zmodernizować! I zapewnić dookoła infrastrukturę!

Gdyby zastosować się do logiki myślenia protestujących z okolic ul. Pocztarskiej wszystkie punkty gastronomiczne musiałyby powstać... w szczerym polu - tym bardziej, że wnioskodawca nie wspomina nawet o koncesji na alkohol...
Jestem za smażalnią ryb w Łomży.
Pozwólmy Łomży rozwijać się, popierajmy tworzenie nowych miejsc pracy... Przy odrobinie reklamy może ten interes być całkiem dochodowy i może spowodować, że choć kilku turystów zatrzyma się na dłużej w naszym mieście zostawiając trochę grosza...

Pozdrawiam

Krzysztof

P.S.
Nie wiem czy się nie mylę ale widziałem szyld smażalni na ulicy Przykoszarowej. Być może to tylko szyld... pozostałość po jakiejś upadłej firmie... ?

:)
To kiedy na rybkę? :D

°°°°°°°°°°
... evaa ...

napewno nie na Farnej!!!:)

Centrum Katolickie posiada 12 szt kajaków, przyczepkę do kajaków oraz samochód do ciągnięcia przyczepki. Organizatorzy spływów mogą korzystać z w/w sprzętu po konkurencyjnych cenach.

Bratniak

Wspaniale, jednak proponuje drugi brzeg pozostawić w stanie nienaruszonym, nie twórzmy tam żadnych torów, zadnych kladek na drugą stronę. Nie wypierajmy z tamtąd ptactwa wodnego, nie pozwólmy aby tłumy rozdeptywały gniazda. Widywalem już tam zniszczone bezmyślnie gniazda. Można sobie wyobrazić co będzie gdy ułatwimy tam dostęp. Tak ostoja przyrody między Łomżą i Piątnicą to prawdziwy skarb. Wprawdzie nie ma tam już tyle ptactwa i zająców co dwadzieścia lub trzydzieści lat wstecz, ale jeszcze ich trochę jest. Przy realiazcji tam jakichkolwiek planów związanych z znacznie większym ruchem ludzi zniszczenia przyrody mogą być trudne do naprawy.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Prawdopodobnie będą chodziły wszystkie na raz, ale zobaczymy czy na ten interes starczy im pieniędzy. Może za jakiś czas bedzie chodził tylko jeden. A potem może być tak, że wcale nie będą włączane. Ale czynnik psychologiczny bedzie działał- zwolnisz aby nie zapłacic, ale nie wiesz czy fotoradar jest włączony.

Kiedys ksiegarnia "Miniaturka" zajmowala sie sprzedaza, ale chyba zrezygnowali z powodu niklego zainteresowania. W tym momencie chyba zostaja tylko znajomi w innych miastach, badz internet. Z WFRP w ogole jest klopot, bo nie ma juz nowych egzemplarzy, mozna kupic tylko uzywane.

Powodzenia w poszukiwaniach.

XtraVert

Pomysł z fontanną i herbem miasta jest super !!!

Sebek

Chyba każdy z wypowiadających się na tym forum jest za ogródkami, pozostaje tylko kwestia ich formy i tego - jakiego rodzaju napoje będą tam sprzedawane ;)

A swoją drogą nawiązując do wypowiedzi hanki - ciekawe jak długo Plac Niepodległości będzie świecił pustkami i czy właściciel ma jakąś koncepcję na wykorzystanie tego terenu...

Serdecznie pozdrawiam

Krzysztof

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org