Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ciemnogród to mało. To naiwność wierzeń. |
dzięki za wszystkie pomysły,już mam ustalone;-) rudy błazen z druhem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ciemnogród to mało. To naiwność wierzeń. |
Anette, No to na czym stanęło?? :)
|
|
Widzę, że nie zainteresowałem Szanownych Państwa tym problemem. Szkoda. Widocznie są ważniejsze sprawy w naszym mieście. Pozdrowionka dla wszystkich.
|
|
Rozumiem, że chodzi Ci o GG na PDA (nie na komórkę!). Tu jest jakiś opis: http://www.mobility.com.pl/article.php?sid=3693 Swoją drogą nie wiem jaką trzeba mieć cierpliwość żeby czatować z "klawiatury" PDA.
|
|
forpol o jakim wypadku mówisz? Może o wypadku z 18.05.2005 między Wyszkowem a Ostrowią Mazowiecką? "to nie pierwszy przykład takiego kutasa jądacegom Tirem lub innym gównem najezdzającego na spokojnie i prawidłowo jadacych ludzi." Myślę, że jesteś niesprawiedliwy. Nie prowadziłeś nigdy zapewne takiego pojazdu i po Twoim podejściu wnoszę, że pewno nie należy sie tego spodziewać. (Może i dobrze). Dużym autem tzw. TIRem kieruje się zupełnie inaczej niż osobowym. Przede wszystkim są większe gabaryty, większa masa, inaczej auto zachowuje się na śliskiej nawierzchni. Kierowcy dużych aut ciężarowych i autobusów to wyselekcjonowana grupa kierowców o najwyższych kwalfikacjach. Prawo jazdy + kurs doszkalający na przewóz rzeczy i osób + okresowe badania lekarskie + okresowe badania psychotechniczne. Czasami jednak na drodze są nieprzewidziane sytuacje, które są tragiczne w skutkach. Ponadto każdy wypadek lub kolizja z udziałem dużego auta ciężarowego jest wielkim widowiskiem i najczęściej z dużymi konsekwencjami. Samoloty też mają wypadki, chociaż są uważane za najbezpieczniejsze środki lokomocji. Jestem kierowcą dużego auta ciężarowego i krew mnie zalewa gdy kierowca osobówki wyprzedza, a później nie wiadomo czemu zaczyna HAMOWAĆ. Jeśli wyprzedził to niech jedzie. Nie ma świadomości, że jego auto waży max. ok. 2 ton, i zatrzymuje się realnie na odcinku 100 m z prędkości 90 km/h, a ciężarówki często (przewożąc towary - do tego w końcu służą) około 40 TON i potrzebują "TROSZKĘ" dłuższego dystansu. Ciężarówka z racji swojego ciężaru rozpędza się "troszkę" wolniej i spala przy tym ogromne ilości paliwa. Przy jeździe po równym (niegórzystym) terenie spala 25 - 38 l/100 km, natomiast podczas przyśpieszania zużycie chwilowe może nawet wynieść 250 - 300 l/100 km. Zwróćmy na to uwagę i proszę o troszkę więcej tolerancji na drodze. POZDROWIONKA.
|
|
Ale jakim problemem? 1. Brakiem oświetlenia na rowerach? 2. Czy tym że polcja nie zatrzymuje rowerzystów? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Hamownia nie wiem, ale chamownia to jest i to nie jedna!
|
|
zmień bo cie naprawde żona zdradzi i wtedy będzie lipa Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Zostaw tutaj swój numer GG. Dam Ci na GG namiary na lekarza, który Ci pomoże...
|
|
Czy jest jakaś osoba, która regularnie kursuje do Gdańska albo może znacie kogoś kto kursuje. Będę tam studiował i transport nie autobusowy byłby mile widziany :-) tel. 500824816
|
|
MrS, nie ma sprawy. Kiedy umawiamy się? Co było przeznaczone na to trzeba wykorzystać. Hurtownia jest w Kupiskach, obok ogródków działkowych Bawełny Czekam na odpowiedź.
|
|
NO okiej ale pokażcie mi desperata co sie połasi na dziesięcioletnią astre:P:P:P hihi Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
nikpl nie przesadzaj postaw sie na miejscu zawodnika.. gdzie wolisz grac? mozna nie lubic wisly (szczegolnie w lomzy;) ) ale stamtad jest blizej do europejskich pcharow, do reprezentacji polski.. chcialbym zeby pilkarz naszego ŁKS-u gral z orzelkiem na piersi..
|
|
Jeśli to nie Twój samochód... ...to numery mogłeś zamazać... ...taki standard.
|
|
Znam go od urodzenia. Moge powiedzieć tlkyo tyle: Jestem z niego dumny!!! Oby wiecej takich zapaleńców sportowych w naszej kochanej Łomży.
|
|
bob ten Jankowski to z Łomży co ma prywatny cmentarz??
|
|
postanowiłam,że zrobię w sposób następujący: i tak i tak musiałam kupić koszulkę i kaftanik do chrztu, jako taki drobny prezent kupiłam ubranko nieco większe,tak,żeby miał ponosić do 1 roczku.A właściwy prezent to otwarcie nowego rachunku w banku,na które wpłacę pewną sumkę,a do którego dzieciak będzie miał dostęp dopiero od 18 lat:-) Tomek miał rację,procent narośnie a na 18stkę jak znalazł- będzie miał kasę na zrobienie imprezki:-D i wsio:-)
|
|
MrS dużo po necie łazisz P: rudy błazen z druhem
|
|
zgodnie z sugestiami zamazałem numer
|
|
A może jednak? Może jednak się skusisz na opowiadanie? ... :)) rudy błazen z druhem
|
|
Jestem też za, nie wiemy co sądzą o tym mieszkańcy Piątnicy. Ale fakt jest faktem, że są silnie związani z miastem i właściwie dzieli nas tylko rzeka. Miasto zyskałoby na ilości mieszkańców, a tym samym i na znaczeniu.
|
|
Wydaje mi się, że w gminach wiejskich płaci się niższe podatki lokalne - także przyłączenie Piątnicy do Łomży niekoniecznie musiałoby opłacalne finansowo dla ludzi zza rzeki.
|
|
Wielkie dzieki. Palm jest jedna z moich opcji i napewno zastosuje sie do porad jak bede mial Palma. Moja druga opcja jest wersja Windowsa na PDA. Firma HP uzywa Microsoft Windows Mobile 2003, czy moge instalowac na to normalne GG czy tez musze miec jakas specjalna wersje. ..... Ogolnie to ten Chatopus dobrze brzmi =]
|
|
paranoja panowie - ale dlaczego nie zaczniemy od konarzyc ???- przecie to blizej do swiata (przynajmniej w tamta strone , a nie w strone bialegostoku!!!!!!!! ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
A mi podobają się msze w plenerze np. na spływie na obozach harcerskich, na polanie miedzy ośrodkami wypoczynkowymi. Uczestniczyłem w takich. Kościoły wprawdzie są po to by w nich one się odbywały, ale gdyby np. jedna msza o określonej porze w niedziele (przy dobrej pogodzie) odbywała się na polanie w lesie jednaczewskim wówczas to miejsce byłoby kościołem. I sądzę, że chętnych do uczestnictwa w takiej mszy byłoby wielu i tak realizowany obowiązek dawałby wiele korzyści dla wszystkich. Frekwencja, atrakcyjność (zdrowie - na mszę głównie na piechotkę lub na rowerkach). Księża też są obywatelami i jako obywatele powinni uczestniczyćw różnych przejawach życia społecznego i też na nie w dobrym znaczeniu wpływać, kształtować je. To wszystko oprócz głoszenia Słowa Bożego lub równolegle z nim. Zauważcie, że kościół się zmienia (formy życia w kosciele), szuka się bardziej atrakcyjnych. Coraz więcej księży nie zamyka się w obrębie kościoła. Zmieniły się chyba też programy w seminariach. Wierni też powinni uczestniczyć w życiu społecznycm i aktywnie wpływać na nie. W tym celu zapoczątkowano już dawno ruch zwany Akcją Katolicką, ale chyba za mocno on się nie rozwija. Co sądzisz o tym KolankO ? rudy błazen z druhem
|
|
Cała kwintesencja Koscioła katolickiego opiera sie na zbieraniu datków.Wyobrazcie sobie zakon buddyjski połozony głeboko w górach który zyje z darowizny.Kto ,kiedy, gdzie by dostarczał datki do tego przybytku?Ten chory system wział sie z dawnych lat kiedy to za kase mozna było kupic wszelakie odpustySzlachcic wział se młoda dziewke ,zgwałcił ,zabawił sie ,zaprosił ksiedza na imprezke ,pare mieszków w kieszen i po sprawie.A nasze kochane babcie utrzymuja ten system w przeswiadczeniu ze to jedyna droga do zycia wiecznego.One musiały za dawnych czasów wiele na diabła narobic ,ze teraz w Kosciele zasypiaja w tych ławkach i bronia takich podejrzanych typków z radia Maryja.Jak tak dalej pójdzie to za 10 lat Kosciól bedzie przeżywał wielki kryzys ,bo ja swemu dziecku w tej chwili tłumacze ,ze to kupa obiboków za nasze pieniadze zyje w luksusie ,mało który interesuje sie problemami parafian.Niech mi ktos napisze ze ksiadz go odwiedził po za koleda w momencie kiedy był w trudnej sytuacji,jesli tak było to jaka zaoferował pomoc .Ksieza do pracy,macie moja zgode na małzenstwo,wychowujcie dzieci,wtedy wasze nauki na religii stana sie wiarygodne i cos warte.A jesli chodzi o umoralnianie z ambony to mój syn który ma 10 lat wiecej jest w stanie powiedziec o zyciu w rodzinie niz wy po studiach.Co do biznesu,jesli ksiadz osiagnał takie zyski z biznesu na ziemi,to nauki nakazuja oddac,lub podzielic sie z biednymi.Jak ktos ma namiar na tego ksiedza to niech napisze ile dostali jego biedni parafianiez tych jego zarobionych pieniedzy
|
|
O, tak! Browar Łomża jest rzeczywiście :) Cieszmy się :) Ale ponoć (wyłączając mazury!) poza granicami miasta trzeba nieżle nakombinować, żeby dostać nasze piwo :D tylko wszędzie na ścianach widać tag pt: 'nasi tu byli' :D bo byli :) Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
a nie lepiej tobie wynająć jakiś mały lokalik w okolicach miejsca gdzie studiujesz???? byłop by ci lepiej i niemusiał byś tam jeździś samochodek kilka razy.
|
|
no jaq z kumplem narazie alej chętni jesteśmy:P:P ale tylko przez wakazje) NN pozdro
|
|
Myślę że wszystko jest kwestią wiary w siebie i swoje siły. ryskago ma racje, musisz wziąść się za siebie i to twardo !. rudy błazen z druhem
|
|
Olka. Nawet, jeżeli żartowałaś, to poruszyłaś bardzo wazną sprawę. Bulimia to metoda, którą nastolatki próbują osiągnąć pożądany wygląd. Jedzą, bo są głodni, bo ich ciało potrzebuje jedzenia, a potem wyrzucają to jedzenie z siebie zmuszając się do wymiotów lub łykając preparaty wywołujące wymioty. Wraz z treścią pokarmową do jamy ustnej powracaja kwasy żołądkowe, które niszczą błonę śluzową przełyku, niszczą szkliwo zębów. Bulimia wymaga leczenia: napewno pomoże tu gastrolog i dietetyk, ale potrabne jest również wsparcie ze strony psychologa. Nie mniej wazne jest wsparcie rodziny i znajomych. Nie leczona bulimia prowadzi poza tym do zaniku nie tylko tkanki tłuszczowej, ale w konsekwencji również do zaniku mięśni, bowiem organizm potrzebuje określonej dziennej dawki kalorii. A najwazniejszym mięśniem jest mięsień sercowy, bez którego niestety żyć się nie da. Pozdrawiam. p.s. Lecz się dziewczyno. Trzymam kciuki za osoby, które przyznają się do tego, że potrzebują pomocy. Pozdrawiam. Anna
|
|
Temat ten był już poruszany wiele razy i nic z tego nie wyszło na szczęście dla mieszkańców Piątnicy. Dlaczego ??? odpowiedz jest prosta zyskała by tylko Łomża a Piątnica straciła by bardzo dużo tzn. przedewszystkim środki finansowe, po połączeniu NIGDY Piatnica nie dostała by tylu pieniędzy ile ma teraz na inwestycje. Po drugie.... cholerna biurokracja była by bardzo uciążliwa dla mnieszkańców w tej chwili wiekszość spraw załatwiają w jednym miejscu a trzeba zaznaczyć ze jednak większość mieszkańców to ludzie starsi dla których dojazd do Łomży sprawia problem. Mają ośrodek zdrowia, kilka sklepów spożywczych i przemysłowych, bank ( bankomat ) w budowie jest duża sala sportowa, stadion, biblioteke. Jak by tego było mało mają mleczarnię która daje zatrudnienie nie tylko mieszkańcom Piątnicy ale i Łomży. Czego wiecej potrzeba do codziennego życia. Cisza spokój .... A jakby co zawsze można podjechac do Łomży jak bedzie taka potrzeba :D Jestem zdecydowanie PRZECIW połączeniu. Pozdrawiam
|
|
A widzisz Alli?! Nie będę mówić "a nie mówiłam...", a nie mówiłam, że w Łomży jest fajnie..:) Wiedziona jakąsik ręką Anioła przyczepiłam się do tego miasta jak rzep do ogonka psiego i... widzę, ze Ty też... Ale jaja(a=nik)! :D Fakt, oglądanie starych zdjęć wręcz ze snu wybija, ale jak się spać nie chce,czy nie może, to trza se przecie jakoś czas umilić...:) Ja czytam listy - tak jak wczoraj tzn. dzisiaj - i płaczę nad niemi...:) A z Vladkiem to tak zawsze - bo On ino łypie na te forum z 50 razy dziennie, udaje, że jest zdrów, że ten nałóg Go nie dotyczy, ale jak nie wytrzymuje to wstukuje i już! :P ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Biebrza może..? ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Fakt, OSM Piątnica nie kojarzy się może z Łomżą ale akurat często zakłady przemysłowe buduje się pod miastami. A tym co jest o Łomży w Wikipedii tak się nie podniecajcie. Sam lubię z niej korzystać ale to encyklopedia edytowana i tworzona przez internautów. Więc na dobrą sprawę można tam wpisać cokolwiek. Choć akurat to o Łomży wcale nie mija się z prawdą choć podane zostało w dość łopatologiczny sposób :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |