Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prezydent nagradza swoich |
może dom dziecka coś wie ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prezydent nagradza swoich |
qawqaz robotna ze mnie dziewuszka, krowy wydoje, świniom dam:P chillipepper05 szukam ale już nie tak intensywnie:)
|
|
emol cedur amol dedur emol cedur amol dedur emol cedur amol dedur emol cedur amol dedur popatrz na wspaniałe autostrady na drogi na których nie znajdziesz wybojów rosną nowe bloki i nie ma wypadków w czystych szpitalach ludzie umierają rzadko mamy ekstra rząd i super prezydenta ci wszyscy ludzie to wspaniali fachowcy ufam im i wiem, że wybrałem swoją przyszłość za rękę poprowadzą mnie do europy jest super jest super więc o co ci chodzi mamy tolerancję wobec innych upodobań kościół zaciekle broni najbiedniejszych bogaci są fajni i w miarę uczciwi policja surowo karze złych przestępców jest super jest super więc o co ci chodzi
|
|
kurczaki są tak samo mocno nasączone tłuszczem, tyle że tego nie jest widać :) Nie polecałabym jedzenia w takich miejsach, gdyż nie wiadomo czy wszystko jest świeże . a Co do szybkiego zamówienia to może jedzenie przygotowywała jakaś nowa Pani, bo ja ostatnio bardzo długo czekałam na swoje zamówienie , a zamówienie przyjmowała młoda dziewczyna :)
|
|
a ch*j to kogo interesuje, wyłącz ten TVN i idź się ubij
|
|
nie ma na co liczyć, na spontanie najlepsze chlanie
|
|
i wtedy się obudziłaś ? założę się że nie śmigasz ;P nie widziałem Ciebie ;)
|
|
Tak koło 20:30 było 4/5 biegających. Fajna pogoda, trzeba się ruszać :)
|
|
ja dzis wieczorkim odpuściłam ale rano byłam na spacerze w ;]
|
|
~ Skopiowane ze strony: www.kochamylaure.pl ~ Nasza córeczka Laura cierpi na dwie bardzo rzadkie choroby genetyczne: zespół wrodzonej ośrodkowej hipowentylacji zwany także klątwą Ondyny oraz chorobę Hirszprunga. Choroby upośledzają podstawowe funkcje życiowe (oddychanie, trawienie pokarmów, wydalanie). Jedna z chorób jest nieuleczalna i oznacza dla Laury dożywotnią zależność od aparatury medycznej. Druga z kolei wymaga długotrwałego leczenia i skomplikowanych operacji chirurgicznych. Laurka, mimo choroby, jest pogodnym, uśmiechniętym i pełnym życia dzieckiem! Niedawno dowiedzieliśmy się o istnieniu leków i nowatorskich urządzeń, które mogą pomóc córeczce w walce z chorobą. Niestety, leczenie jest możliwe tylko w zagranicznych klinikach, a to wiąże się z ogromnymi kosztami. Pieniądze potrzebne są także na specjalistyczną rehabilitację oraz niezbędne akcesoria medyczne. Jeśli możesz – POMÓŻ, udzielając WPŁATY na konto lub przeznaczając na rzecz Laury 1% PODATKU, (wszystkie potrzebne dane znajdziesz na naszej stronie). A jeśli nie możesz, to prosimy PRZEŚLIJ ten apel do jak największej liczby innych adresatów. Każda złotówka przeznaczona na ratowanie naszej dziewczynki jest dla nas bezcenna. Emilia Wilgosz-Kotowska i Roman Kotowski, rodzice małej Laury
|
|
Czesio ni płacą, ale jestem otwarty na propozycje :)
|
|
koncept
|
|
Spółdzielnia, zgodnie ze swą nazwa powołana jest do zaspokojania porzeb "społem", "wspólnie". U podstaw tej koncepcji było zaspokajanie potrzeb, poprzez wspólne korzystanie z dóbr, w posiadanie których nie możemy wejść odrębnie. Przede wszystkim jesteśmy za biedni , aby z nich korzystać odrębnie. I tak, jeśli głównym celem właściciela mieszkania jest spekulacja jego wartością, właściciel w nim nie mieszka i interesuje go wyłącznie wpływ z najmu, wtedy wspólnota jest lepszą formą zarządzania. Jeżeli jednak głównym celem właściciela jest mieszkanie w nim i odpowiednia jakość życia w tym mieszkaniu, wtedy z daleka od takiej formy zarządzania jaką jest wspólnota. Wspólnota ma sens w kilku tylko przypadkach: 1. dla właściciela lokalu przypadek opisany powyżej, tzn. właściciel nie mieszka w mieszkaniu i zainteresowny jest jedynie maksymalizacją zysku z najmu lokalu. 2. dla dewelopera wówczas, gdy deweloper mając większość we wspólnocie, np. poprzez opóźnianie wydania notarialnych aktów własności, do czasu wygaśnięcia uprawnień gwarancyjnych w lokalach nabywców. Po prostu dysponując wiekszością udziałów we wspólnocie blokuje wystąpienie z roszczeniami wobec usterek ujawnionych w części wspólnej nieruchomości. 3.Dla właścicieli jedynie wówczas, gdy w obrębie nieruchomości będą mieli zbliżony status materialny i socjalny, a co za tym idzie niemal stuprocentowa zbieżność interesów. Sytuacje takie niestety są tylko hipotetyczne, nieruchomości takie w praktyce nie występują. Tak więc, bazując na aktualnie obowiazujacych przepisach można stwierdzić iż dla użytkowników mieszkań w budynkach wielomieszkaniowych znacznie korzystniejsza formą zarządzania sa spółdzielnie. Niestety wymagaja one znacznego zaangażowania ze strony członków. Brak zaangażowania bardzo szybko prowadzi do znanych i szeroko nagłaśnianych w mediach patologii. O patologiach w spółdzielniach jest głośno - bo jest to modnym tematem zastępczym. O patologiach we wspólnotach, szczególnie we wspólnotach w początkowym okresie, gdy zarządzają nimi zarządcy "od dewelopera", jakoś ciszej, choć tam właśnie dochodzi do największych w mieszkalnictwie patologii ( można o tym poczytać np. na forach dotycząch wiądacych firm developerskich). Należy pamiętać, że do założenia spółdzielni potrzeba zaledwie i aż 10 osób. W Łomży są przykłady, że przy odpowiednim zaangażowaniu członków, spółdzielnia jednobudynkowa może funkcjonować z pożytkiem dla mieszkańców, bez patologii wspólnot mieszkaniowych.
|
|
Spółdzieczość i spółdzielcza własność mają stare tradycje i duże osiągnięcia jeśli chodzi o zaspokajanie niektórych potrzeb ludzi, którzy w pojedynkę nigdy by takiego celu nie osiągnęli. Trzeba tylko uzdrowić i urealnić prawo spółdzielcze i trzymać od tejże z daleka polityków i politykę. Niedobre rzeczy zapoczątkowali s-PiS-kowcy robiąc zamach na spółdzielczość mieszkaniową (parodia wykupu mieszkań za 1 zł). Wzorem są spółdzielnie mleczarskie, gdzie nie udało się wejść politykom i prawie wszystkie świetnie sobie radzą skupiając całe rzesze rolników, którzy dzięki temu mają dochody.
|
|
tak w tym bloku co domki jednorodzinne;)
|
|
nie jest źle , ale nie jest też dobrze...
|
|
nagroda gówna? ee cos mi tu smierdzi brac udzial w konkursie i wygrac gówno
|
|
Witam, mam takie pytanie, ile trzeba mieć procent z matury rozszerzonej z angielskiego, by się tam dostać? Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi... Pozdrawiam
|
|
Maniuszek prace wykonały dzieci z grupy Starszaków. Profesor nie dopatruj sie nie wiadomo czego to zwykła literówka której już nie mogę poprawić.
|
|
a to jakas tajemnica?
|
|
Czesio xenony mam fabryczne wiec sie nie martw :) Onn kiedy mozna sie zgadac jak cos i pojechac grupowo moze zawsze to bedzie taniej ja mniej wiecej planuje w sierpniu
|
|
Kiedyś stary Rynek miał klimacik, a teraz...aż przykro się robi jak się patrzy. Stary Rynek powinien być miejscem reprezentatywnym miasta
|
|
Ło noty dobra dziewoja by była tylo jak no tu ciebie łoglądnąć, łaby ty wizerunkowo była do gusta przypadła
|
|
Wlasciciel sieci maximix to zarazem wlasciciel Wiomaru wiec warunki pracy sa pewnie bardzo podobne do warunkow pracy w Wiomarze.Przewertuj forum z tematami wiomaru i bedziesz wiedziec co i jak.Powodzenia.
|
|
tak te firmy są powiązane a ogłoszenie do tego sklepu pojawia się cały czas to chyba o czymś świadczy
|
|
Dziś można oglądać nowe autobusy na Starym Rynku. Byłem, widziałem i mam pozytywne wrażenia :-)))
|
|
TAK BYLO JEST I BEDZIE.
|
|
Macie potwierdzenia wpłat? jak nie to sprawa z góry przegrana. Możliwe, że celowo się ,,pomylili" i szukają naiwniaków którzy zasilą ich konto. I czy jesteście pewni, że wszystkie wpłaty były poprawne bo może gdzie zapodziało się parę złotych i teraz urosły ogromne odsetki od niespłaconego w pełni kredytu.
|
|
Jestem byłą pracownicą tego sklepu pracowałam tam 2 lata i cieszę sie że sie uwolniłam i nie musze słuchac wrzasków Pana T i patrzeć na niego .. A ogłoszenie się ciągle pojawia ponieważ Pan T zarządał odpowiedzialności materialnej ..
|
|
Na takie dziury w ulicach to i Scania nie pomoże.
|
|
No to dzisiaj biegniemy;-)
|
|
Z tego co mi wiadomo praca jest dobra, napewno lepiej platna niz w wiomarze i warunki z tego co mowila mi znajoma normalne. Poprostu trzeba pracowac a pan T umie wynagrodzic i docenic. Co do odpowiedzialnosci to powiem krotko wszedzie trzeeba ja ponosic a jesli ktos sie zwalnia bo pracodawca wymaga tego na pismie to znaczy tylko jedno nie powinien sie wypowiadac w sprawie pracy a w sprawie przekretow bo jak sie nie ma nic na sumieniu to sie pracuje a z tego co slyszalem to sporo polecialo za grzechy. Daj z siebie wszystko i obserwuj ile jestes wart!
|
|
Dziekuje za odpowiedz. Niestety nie moge w sobote, bo nie mam tam noclegu, a egzamin dopiero w niedziele. Mimo wszystko dziekuje.
|
|
no u mnie było tak samo ale miałam podtwierdzenie spłat bo spłacałam w siedzibie i w dupe mogli mnie pocałowac sprawe zamkneli.
|
|
no tak pilnie wokalisty z umiejętnością prowadzenia imprez oraz gra na akordeonie,po co reszta?
|
|
Jak sie nie miało do czynienia z Panem T . to trzeba sie cieszyć to co on potrafi to tylko wiedzą ci co z nim mieli do czynienia
|
|
jak będą siły to tak biegniemy ;P
|
|
ja chodze do sudan sun i nie wyszłam jeszcze stamtąd czerwona..
|
|
mam bardzo złą opinię na temat tej firmy, nie będę pisać dlaczego, ale powiem jedno, są nieuczciwi :(
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |