Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PIS ZACIĄGA RECZNY W GOSPODARCE |
Jakaś ty Emiśka wszechwiedząca. Do szkoły rodzenia nie chodziliśmy bo nie mieliśmy za bardzo możliwości, nie chodzi tu o kasę. Co innego teoria, aco innego rzeczywistość, jeśli chodzi o oddychanie podczas porodu. Jeżeli Emiśka ty tak pracujesz w pracy jak te położne co miały dyżur podczas porodu mojej żony, to współczuje twojemu pracodawcy, a może ty jestes położną w łomżyńskim szpitalubo tak je bronisz? Jakos dziwne bo jak badali żonę lekarze ginekolodzy to nie mówiła że tak strasznie boli w porównaniu do tego jak robią to położne? No z tym zainteresowaniem to troche przesadziłas. To może wyjaśnisz mi co powinna położna robić przy rodzącej i jak rodząca kobieta powinna się zachowywać, pewnie o wszystko prosić i przepraszać czy przypadkiem nie przeszkadza w piciu kawki czy czytaniu gazetki położnym?, bo moim zdaniem to powinna się nią interesować i może nie skakać, ale coś zasugerowac, podpowiedzieć. Do cholery chyba maja jakieś obowiązki oprócz sprawdzenia rozwarcia, podania leku i odebrania samego porodu!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PIS ZACIĄGA RECZNY W GOSPODARCE |
nigdy więcej tam nie zjem
|
|
Witam. Wyślij mi dokładną specyfikacje co Cię interesuje na maila: marcin.krzyzkowiak@gmail.com i porozmawiamy o tym co mogę Ci zaproponować. Istnieje możliwość zrobienia nadruków reklam, nazwisk, numerów i wszystkiego co będziesz sobie życzył ;] Choćbym ciemną doliną kroczył zła się nie ulęknę
|
|
Podobnie jak u poprzedniczki w czasie porodu towarzyszył mi mąż. To on zwilżał usta, ocierał czoło i podtrzymywał głowę w czasie porodu. Do szkoły rodzenia nie uczęszczliśmy i o oddychaniu czytałam w książkach czy w necie. Wkurza mnie wrzucanie wszystkich położnych do jednego wora. Są i ubszejme i mniej. Każdy człowiek jest inny. Taką mamy różnorodność. U mnie w czasie porodu cały czas były 2 i 2 lekarzy. Później została tylko lekarka która mnie zszywała i położne. Położne nie stały cały czas nademną tylko kręciły się obok po pomieszczeniu i nadzorowały na komputerze. Jak nadchodził skurcz sama parłam a połóźna tylko patrzyła czy OK. Nie mówiła mi "o skurcz, proszę przeć" chyba niektóre kobiety na to się nastawiają mi jakoś to nie przeszkadzało. Sama czułam skurcz i parłam. Połóżną non stop przed sobą widziałam w momencie, gdy miałam już rodzić główkę i trzeba było nakierowywać ją wówczas położna mówiła czy dopierać, łapać oddech czy wstrzymać sięz parciem. Nacięcia krocza wogóle nie czułam, szycie już tak. Co do pościeli wystarczy poprosić salową o nową i bez problemu się ją otrzymuje. Ja nie miałam z tym jakoś problemu.
|
|
Dajcie znać czy wzięli te ubrania i jak je cenią.
|
|
Serwis AGD na Starym Rynku 2163374
|
|
no ja tez ale jeszcze mam robotę moze okolo 19-20 :)
|
|
a mi przez tą pogodę coraz bardziej sie odechciewa ;P
|
|
no fakt...ale jak na pierwszy raz to "zbyt mokro" zaraz jakieś przeziębienie się przypałęta ;P (ale wymówki...:D haha)
|
|
...zęby...
|
|
Aga-art na Mickiewicza-porażka, kasa spora, efekt tragiczny... Ten się przekona, kto tam skorzysta z usługi. Trzymam kciuki za powodzenie akcji :)
|
|
dokładnie maruda ma racje
|
|
i remontujmy drogi! : ) doka84 słyszałaś o diecie mż?
|
|
Ja tam nadal trzymam się pani Marzeny Mickiewicz z salonu MM (obecnie na dworcu).
|
|
Stand up Tobie nie wychodzi
|
|
Słyszeliście coś o zbiórce elektro śmieci w Łomży ? podobno ma byc w piątek i w poniedziałek. Moze wrszcie do lasu nie bedą wywozić telewizorów i lodówek, chyba to organizuje MPGKIM. Jeśli wie ktoś gdzie to będzie dokładnie to czekam na informacje. Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |