niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Znowu Krynicka zabłysneła w sejmie

nugetsy ? chyba kozy z nosa, nie róbmy ludzi w jajco

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Znowu Krynicka zabłysneła w sejmie

i masz nadzieje, że władze siedzą i tu sobie czytają twoje żale ?

koło BP i na Zjeździe

Witam. Czy startował ktoś do pracy w tej hurtowni. Jakieś opinie.

slugger

Tabletki przepisuje lekarz jak sama wspomnialas na recepte wiec poprostu musisz sie przejsc do lekarza ginekologa (tylko nie pierwszego lepszego)podpytaj kogos do ktorego lekarza warto isc.

Ja tak jak moje przedmowczynie przypuszczam, ze dopiero zaczniesz wspolzycie jesli juz nie zaczelas ale moze warto sie zastanowic nad tym czy rzeczywiscie warto ??

Ja wychodze z zalozenia, ze decyzje o wspolzyciu powinny podejmowac osoby ktore beda przygotowane psychicznie na mogace sie pojawic konsekwencje tj. ciaze.

Jesli jednak interesuje Cie tylko i wylacznie antykoncepcja to najlepsza metoda jest pewien zabieg przeprowadzany u mezczyzn, ale mysle, ze to nie dla Was...

Jesli chodzi o antykoncepcje to sa tzw. metody naturalne, ale kobieta musi znac swoje cialo i jego funkcjonowanie bardzo dobrze by je z powodzeniem stosowac, a rzadko ktora kobieta tak wnikliwie obserwuje swoje cialo...

Lekarz napewno zapyta sie ciebie czy juz wspolzylas czy nie i wtedy podejmie decyzje o ewentualnym badaniu by wybrac odpowiednia dla Was metode.

Jesli nie chcesz jednak lub wstydzisz sie isc do lekarza to moze zastanow sie czy wogle podejmowac tak wazna decyzje w Twym zyciu w chwili obecnej...??

Bez recepty i bez wizyty u lekarza to jedynie prezerwatywy chyba wchodza w gre... ale ja bym to jeszcze przemyslala...

Powodzenia w podejmowaniu tak waznej decyzji jaka jest wspolzycie...

hello Czesio :D

od Gracjana to ty nosisz ciuszki ;)

"hello" ? chyba cie boyebało

biebrza klab

słaby przywódca ? niech spie*dala dziobać swetry na drucie

JSmoki

maciek z klanu lepiej bansuje, narkomany j****e

Możesz spróbować w firmach zajmujących się tymi sprawami np. Robson czy Libra print, a jak nie będzie Ci się opłacać to proponuje zamówić prasowanki na Allegro, pozdrawiam!

Dlaczego nie pójdziesz do lekarza specjalisty zajmującego się tymi sprawami czyt. ginekolog ? Oni są od tego i Ci wszystko wytłumaczy, nie ma co się wstydzić i tworzyć tematów na tym forum bo narażasz się tylko na kpiny i głupie żarty. IDŹ DO LEKARZA!

My też nie narzekamy, dwa porody rodzinne w szpitalu w Łomży. Jeden z indukcją. Położne miłe i zdecydowane, zajmowały się jak trzeba. Gdy nic się nie działo siedziały i piły kawę - zabronisz? ja nie, niech piją. I bardzo dobrze, bo nadskakiwanie też nie jest wskazane. Na każde pytanie - odpowiedź. Na każde zawołanie - reakcja. Obyło się bez lekarzy. Nie jest źle. Trzeba tylko trochę kultury i wyrozumiałości mieć. Widzieliśmy pielgrzymki do rodzacych. Po 3 osoby przychodziły z rodziny. Czy położna miała prawo się wkurzyć widząc taki tłum obok kobiety? Miała. Innym też to przeszkadzało. Trzeba mysleć co się mówi i co się robi. Nie mieć postawy roszczeniowej. Znać swoje prawa i je egzekwować, ale po ludzku a nie z "gębą". A wiele się na sali działo, oj wiele. Niektóre paniusie to zachowywały się tak jak,.........szkoda słów. Jak się idzie rodzić w tipsach rozmiaru XL to o czym tu mówić?

czy ma ktos nr do dr Głębickiej?

ok dziś wybieram się na groble ale nie wiem czy z moja kondycją to do połowy doczłapie się :D hehe no ale zobaczymy tylko kurcze ten deszcz mógłby zlitować się... :/

zgadzam się bo zgineło 96 osób.. a tyle osób podkreśla że tylko prezydent.. chore. żeby się zasłużył czymś dla Polski to rozumiem go tak wspominać ale tylko ośmieszał nas

antonio - wszechwiedząca nie jestem, ale wkurzają mnie takie postawy roszczeniowe "oto jestem i się mną zajmujcie"...
Nie, nie jestem położną, tylko jak pisałam wcześniej rodziłam miesiąc temu w łomżyńskim szpitalu i jakoś wszystko było ok. Też położna przy mnie nie stała i mi nie nadskakiwała. Swój ból przeżywałam sama, bo nie potrzebuję do tego widowni w postaci położnej. Do towarzystwa to jest mąż, a nie położna. I to mąż był przy mnie i mi pomagał. Położna zajrzała może ze 2 razy w czasie skurczów. I ok. Tak jak pisze Brzęczyszczykiewicz: "Na każde pytanie - odpowiedź. Na każde zawołanie - reakcja". I wystarczy.
I nie uważam, że rodząca ma za coś przepraszać, jak piszesz, ale owszem, uważam, że z głowy jej korona nie spadnie jak poprosi o pomoc, o piłkę, czy o wytłumaczenie jak oddychać. Na pewno położna by jej odpowiedzi nie odmówiła. Ale jak się przyjeżdża w ciemno, nie mając pojęcia o porodzie, bo przez 9 miesięcy nie chciało się jaśnie pani tym zainteresować, to wkurza mnie taka postawa roszczeniowa, że położna ma nad taką paniusią skakać i jej dogadzać, bo od tego jest. Ano nie. Właśnie obowiązkiem położnej jest to co napisałeś, czyli "sprawdzenie rozwarcia, podanie leku i odebranie samego porodu", a nie nadskakiwanie rodzącej.

Racja, Ikarus to do Łomży w sam raz.
Ale w sumie mamy jego namiastkę, gdyż Jelcze M11 mają te same podzespoły(podwozie, skrzynia biegów, silnik, most, osie)
Przynajmniej jest klimat :)

Jelcze maja faktycznie wysoką podłogę co przeszkadza starszym ludziom i inwalidom.
Ale jakby MPK o nie dbało to wyglądałyby, jak w np, Ełku czy w Świerklańcu.

http://phototrans.eu/14,376070,0,Jelcz_M11_76.html

http://phototrans.eu/14,434088,0,Jelcz_M11_76.html

pozwole sobie w swoim imieniu podziękowac nowym, kolejnym sponsorom ŁKS Łomża!

a więc

dzięki! tak trzymac!

pamiętajcie to jest ŁOMŻYŃSKI Klub Sportowy!!! NASZ klub!!!

a przy okazji

W sobotę, przed niedzielą wielkanocna gramy meczyk ze Spartą Augustów o godz. 12, a wiec na mecz a później wracamy i pomagamy matkom, żonom, kochankom w domu ;). mecz zapowiada się bardzo ciekawie, szczególnie na trybunach.

do zobaczenia!!!

a tu o sponsorach http://www.lks.lomza.pl/news.php ;)

...

http://www.lks.lomza.pl/news.php?readmore=231

Dlaczego budynki kościołów są tak wielkie,czy nie można budować mniejszych, bardziej skromniejszych.

Przepraszam popełniłem błąd w pisowni
Jelcz M11 146

Ożywmy razem komunikację miejską w Łomży więcej praw dla pasażerów.
Razem możemy więcej.
15 Lipca 2011 -Dniem komunikacji miejskiej bez biletu MPK
Kliknijmy razem na linkhttp://www.facebook.com/pages/Klub-Mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-Komunikacji-Miejskiej-w-%C5%81om%C5%BCy/108909905857610?ref=ts&sk=wal
Razem możemy więcej zrobić na rzecz pasażerów MPK.

i tu się zgodzę Stasio :)

Sun :)

Nie świruj jarząbka tylko zbieraj się do biegania :):)

HAHAHAHA

a jaka jest cena tych ldm ?

witam czy ktoś z pań zmieniał kolor z czarnego na blond? jaki fryzjer był by w stanie to zrobić? ponieważ nie mam pewności czy jest to realne taka zmiana

LEGION ORŁA BIAŁEGO

" my też nie narzekamy..." czyli facet ;))))

Witam,

w ostatnim czasie trafilam na jednej ze stron na przerazajacy filmik dotyczacy aborcji jako porodu czesciowego...

Uwazam, ze warto pokazac ten filmik, aby kazdy kto choc kiedykolwiek zastanawial sie nad aborcja czy to w poznej fazie ciazy czy we wczesnej zdal sobie sprawe z powagi decyzji ktora podejmuje i co tak naprawde chcialby "zafundowac" swojemu nienarodzonemu dziecku...

Na ta strone weszlam przypadkiem w poszukiwaniu filmikow na temat porodow dzieci ulozonych miednicowo w brzuszkach swoich mam...

http://www.dlapolski.pl/10/12/zbrodnia-nad-zbrodniami-aborcja-przez-porod-czesciowy/

Nie pamiętam w jakim mieście założono sprawę sądową dla lekarki wykonującej CC (kilka mies. temu) W czasie zabiegu rozcięła dziecku policzek i je oszpeciła.

Autor: Malachit (---.elomza.pl)
Data: 11-04-11 22:51

...ale przynajmniej nie mieszkam w Kolnie :)

A od kiedy BKL to tylko Kolno? Przecież to tablica całego powiatu, gdzie Kolno stanowi jedynie 1/4 mieszkańców. Widać że jakiś zakompleksiony człowiek z Ciebie.
Idąc tokiem Twojego pustego myślenia, może adekwatnie do rodzaju tablicy zacznij oceniać ludzi po rozmiarze buta, albo jakiego koloru czapkę noszą.
Może też jakieś ciekawe wnioski z tego wyciągniesz jakimi sa kierowcami.

Nie dubluje.
Klub jest po stronie pasażerów i razem z pasażerami chcemy zmienić MPK .

DiDi

W GAZPOLU.

madzia00 natura tak to wymyslila zeby dziecko rodzace sie naturalnie urodzilo sie tak jak sie nalezy. Noworodek w chwili przeciskania sie przez kanal rodny nie cierpi wrecz przeciwnie jest to dla niego bardzo wazne bo wtedy oczyszczaja mu sie pluca i do konca wyplukuja z organizmu wody plodowe, ponad to noworodek ma tak delikatna i cienka czaszke ze spokojnie sie przecisnie. Jemu wsio ryba czy przyjdzie na swiat sn czy przez cc to tylko kobieta wymysla sobie niewiadomo jakie widzimisie. Kurde od wiekow kobiety rodzily naturalnie i jakos krzywda sie nie dzieje tylk dlatego ze jets to sn a nie piekne i pomocne cc. Ja modlilam sie zeby nie miec cc i mam nadzieje ze tak zostanie i urodze sn. Cesarka na zyczenie to jest tlyko i wylacznie wygoda matek, prawda jest taka ze kobieta ktora w pelni dojrzala do macierzynstwa wie ze lepszy jest porod naturalny a nie cesarka. Nie przesadzajcie juz, dziecka sie chcialo, a urodzic to juz nie bardzo, troche odpowiedzialnosci i rozumu, a nie zaslaniasz sie tym, ze myslisz o dziecko, bo gowno prawda myslisz o swojej a nie jego wygidzie.

:))

właśnie tak słyszałem a jak wiecie łatwo tam jest jak atmosfera ?

Nowy bar "21" przy ul.3 maja 9. Najtańsze piwo w mieście !

nie masz wiekszych ambicji ? dlaczego tak na latwizne i wybierac takie cos, przeciez weta to ostatnia deska ratunku dla..... tych najg.......

Czesiu Używki owszem zażywam ale alkaloidy te legalne wódeczki nie dziurki wypala w mózgu. A nie chciałbym upodobnić się do Ciebie. Choć lubię wkurzać ludzi Twego pokroju.Twój psychiatra nie mówił Ci żebyś się nie denerwował.

PAMIĘTAJ ZŁOŚĆ URODZIE SZKODZI

kapusta:

ZAŁOŻYCIELA, nie założycielki. I chętnie bym zobaczył takiego, co mi kopów nawsadza, he :-)

Panie i Panowie, ja nie ma nic do xenonów... Jeśli mają samopoziomowanie, spryskiwacze i odp. lampy itd. Proszę bardzo. Mnie nie stać na takie auto, a przerabianie mojego sumochodu raczej się opłaca. Ale to nie znaczy, że zawistnie będę krzyczał STOP XENONOM!

Mnie tylko wkurzają właśnie tacy, którym gość "we warstacie" założył, bo full wypas i wsiowe panienki lecą na niebieskie światła i zaraz nogi rozkładają na za piętnaście trzecia. Jestem zainteresowany tym, jak traktujecie takich matołów.
Rzecz jasna tyczy się to też posiadaczy aut ze "zwykłymi" reflektorami, którzy też walą po ślepiach.

Majorkaoo1 wspołczuję ci. Naprawdę!
Na mnie wsiadło kilka osób z forum :) gdyż miałam cc na własne życzenie w klinice. że niby stchórzyłam, że niby ułatwiłam sobie, nie dziecku. A ja sie trzymama i bede sie dalej trzymała tego, że ulżyłam własnemu dziecku przyjscia na swiat, a nie sobie. Bo ja to bym wytrzymała ból, ale chyba by mi serce pękło jak bym patrzyła na to JAK MOJA DZIECINA PRZECISKA SIE PRZEZ TEN KANAŁ RODNY, jak męczy się moja dziecina porodem siłami natury. POWTÓRZĘ NATURY....... Własnie dobrze sformułowałas. wiele osob z forum twierdzi ze cc jest takie niebezpieczne itp, no własnie, dlaczego lekarze swoim zonom funduja cc?????? JA POWIEM JEDNO! PO TO BY ULŻYC DZIECKU I PO TO BY GODNIE PRZYSZŁO NA SWIAT!

Jak w temacie.Dlaczego w Łomży niema salonów samochodowych?Dlaczego nie otwiera się nowych salonów np. Toyoty, Hondy,Mazdy, VW, Forda? Co sądzicie na ten temat.

HAHAHAHA

Jakieś tam chyba są, nie za wielkie ale są. Coś mi się kojarzy że przy stacji Pryma tam jak się wjeżdża w tą uliczkę obok jest jakiś salon ale nie pamiętam marki.

Przy trasie od łomży po prawej stronie na krzyżówkach.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org