niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jak nigdy POPIRAM p.o. premiera Beatę Kaczyńską. Powaga.

A może jedna z drugim zajma sie wychowaniem własnych dzieci a nie szukania sposobu zrzucenia odpowiedzialności za pijaństwo młodziezy na sklepy/ punkty sprzedazy alkoholu. Z tego co wszyscy wiemy to w Polsce sprzedaz alkoholu dozwolona od lat 18stu! Wiec zwalanie odpowiedzialności tylko i wyłącznie na większa ilość punktów sprzedazy jest zwykłym zakłamaniem ! bo ustawa/ uchwała dzieciaka ci nie wychowa !!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jak nigdy POPIRAM p.o. premiera Beatę Kaczyńską. Powaga.

Hm,nie dziwi Was to ,że masa ludzi jest pokrzywdzona.Co nieco na ten temat wiem.Z pewnością nikt w pojedynkę nie wygra z tym ,,pacanem''Nie sądzę aby ktoś kto wie cokolwiek o tym obozie pracy poszedł tam pracować.Ja jestem zszokowana,że takie rzeczy dzieją się w,, PAŃSTWIE PRAWA''Pracujesz bez umowy,bez zakresu obowiązków i najlepiej 24 dodź na dobę.Jak Cie podliczą to dadzą 300 zł,albo i nie.A jak rżną chłopaków co samochodami jeżdżą.O szacunku mowy nie ma.Dlaczego pozwalamy,,czemuś takiemu panoszyć się w naszym mieście?? Na PIP łomżyński też nie ma co liczyć.Jedna kobieta zaczynała wojnę z Biedronką-pamiętacie?Jeśli zjednoczymy się damy radę!!Na regionalne media nie liczę,są inne i nie takich TYGRYSÓW ruszyli.Jeśli będzie wiele osób zainteresowanych zorganizujemy fachową pomoc.Wszy i gnidy trzeba tępić!!!!
Pozdrawiam wszystkich. Mój e-mail dbystra@interia.pl

Załozyciel tego postu to typowy "rodzic', który swoje zaniedbania wychowawcze zwala na otoczenie, nauczycieli, szkołę, radnych itp. Toż wszyscy wiedzą, że "prawdziwy Polak i katolik" goorzały i piwa, i winka nie tknie. Wystarczy mu różaniec.

Ktoś ich wybrał, prawda?

Taka jest prawda każde miasto ma swą starówke ktora tętni życiem... życiem obecności ludzi... tu nie chodzi o rozpijanie społeczęństwa! ale każdy kto wie czym jest biznes wie dobrze ze otworzenie punktu ze schabowm, pierogiem, lub kopytkami nikogo na dłużej niz od poniedziałku do piątku w godz 13-16 nie przyciągnie, więc z punktu biznesowego to sie nie opłaca. Nikt nie pozwoli sobie żeby w jego lokalu, bo rozmawiamy tu też o restauracjach, lokalach gastronomicznych w budynkach, z mozliwościa posiedzenia na zewnatrz.. nie pozowli sobie na pijaństwo bez kontroli, żeby im sie klienci przez płotki wywracali... kurna ludzie ... ja zaczynam sie czuc jak obywatel Łomży który po otwarciu lokali na Starym Rynku pójdzie sie tylko i wyłącznie napier...li !!!! No chyba to jakaś paranoja !!! Ja głosowałem na swoich przedstawicieli w radzie miasta nastawionych na rozwój miasta, pod względem turystycznym. społecznym a dowiaduje sie od tychże wybrańców ze chyba jestem zatwardziałym alkoholikiem który marzy tylko o tym żeby iść na Rynek i sie nawalić!!! tak to własnie tej chwili droga Rado Miasta Wasz Stary Rynek wygląda ze strach sie przespacerowac żeby Cie o 5 zl na wino nie zaczepili !!!! I jakos ten margines to Wam nie przeszkadza !!!

Wszyscy wiedzą,że projekt zmniejszenia odległości chronionej był szykowany pod pewną panią- nazwijmy Ją S. Pani S. wymyśliła sobie że lepiej będzie jej szło w gastronomii niż w handlu skórzanymi zegarami i innymi bibelotami. Nie uwzględniła tylko że były punkty z alkoholem na starówce, które nie były super intresami ( chociażby "pod papugami").
Nie mówcie tylko że nie ma gdzie w obrębie starówki wypić piwa, bo w samym centrum w okresie letnim stoi duży lokal lokalnego browaru.

Swoją drogą to szkoda że prezes ŁIPH widzi rozwój miasta tylko poprzez rozwój sieci dystrybucji alkoholowej.To miasto potrzebuje inwestycji w sektor produkcyjny !!! a nie w kolejne knajpy

Ok, Speedy Gonzales, masz rację, ale spójrz na starówki w większych miastach. Tam się coś dzieje, ludzię wychodzą do siebie, spotykają się. Czemu w Krakowie obok kościoła mogą być knajpy w alkoholem a w Łomży nie? Logiczne, że każdy szanujący się człowiek nie pójdzie do takiego miejsca po to, by się tak upić i leżeć. Traktujcie nas jak kulturalnych ludzi i dajcie nam i sobie szansę na lepsze życie w tym mieście. Nie cofajmy się.

też słyszałem bardzo złe opinie o poziomie tej szkoły . Myślę ,ze kuratorium wino przeprowadzić tam jak najszybciej kompleksową ocenę tej placówki we wszytkich płaszczyznach działania bo będzie już potem zbyt za pózno.

< wieczne im odpoczywanie >

tak naprawdę to na chu...zara ta RADA MIASTA skoro decyzję są podejmowane pod dyktando katabasa,

Radni postąpili źle. Lepiej żeby powstało więcęj restauracji gdzie alkohol jest drogi i nik tm się do bólu nie sponiewiera (w Łomży brakuje miejsc gdzie można se kultularnie wypić lampkie wina albo szklaneczki Whiskey od czasu do czasu). Zamiast tego lepij według nikt zrobić sklepy gdzie menele i dzieciaki kupio sobie alkohol i sie w krzakach napiją. Chore to jakieś wszystko włącznie z tą radą, ale nie ma się co dziwić jak księża mają w czasie głosowania tyle do powiedzenia.

w tym przypadku miejscowy kler w konću sie odkrył i da m nam naocznie mozłiwośc stwierdzenia jak mocny wpływ wywiera na funkcjonowanie rady miasta i niezawisłe jej funkcjonowanie. Podobnie uważam sprawa się wobec innych urzędników państwowych stojących na czele róznych miejscowych instytucji.

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

Pisałem już to w innym wątku, ale powtórzę.

Nie wiem dlaczego tylu z Was sprowadza wyzwanie do ożywienia łomżyńskiej Starówki tylko do zwiększenia dostępności alkoholu?!

Czy kiedy limity na sprzedaż się zwiększą, a obszar wolny od alkoholu zmniejszy to Starówka zacznie tętnić życiem? To jakaś kpina.

W ten sposób rozmawiając dajemy władzy, czy przedsiębiorcom silne argumenty, że zrobili co mogli by tą część miasta ruszyć. Tymczasem to nie jest plan, by ożywić Starówkę, ale by zarobić i to nie tyle do kasy miasta ile do prywatnych kieszeni.

Starówkę ożywić może pomysł, również ten na biznes, ale i plan miejski, by jakoś tą część miasta spójnie rozwijać. Zwiększenie koncesji nic nie da. Jest już np. taka Kafeteria, było Pod Papugami z koncesjami i co? Pierwszy lokal na sprzedaż, a drugiego dawno nie ma.

Od władz (po konsultacjach z nie tylko z przedsiębiorcami, ale też z artystami, naukowcami, ludźmi kultury itd.) chciałbym usłyszeć lepsze pomysły na Starówkę niż alkohol, bo jeśli to wszystko, co potrafią wymyślić, to chyba nie świadczy dobrze o tym, jak postrzega się samych mieszkańców i przyjezdnych, których "ożywić" ma łatwe nachlanie się w centrum.

http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=24805

A wiesz, że to piractwo? : )

hehe mój post skasowany bo napisałem ze na podlaskiej policji nie było to i na 4lomza tez nie ma bo skąd wezmą

zawsze przed wyborami w tamtym miejscu rondo mają budowac ale jak dotad nic nie ma.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org