Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PRAWDZIWE PROBLEMY POLAKOW - CZĘŚĆ 1 |
Dzwoń nawet dzisiaj jeb*any w dupsko kur*wiszczu. Czekam :D Wszystkich straszyłeś swoim wujkiem, który pracuje w Hajnówce, tylko że jakoś nikomu nic nie zrobiłeś. Przyznaj się, wujek tam zamiata, prawda? .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PRAWDZIWE PROBLEMY POLAKOW - CZĘŚĆ 1 |
Myślę, że ta dyskusja to trochę bicie piany na wyrost. Każdy kto ma prawo jazdy wie, że nauka jazdy autem to nie jest prosta sprawa. Do tego się dochodzi z czasem. Ja osobiście widzę problem w tym, że auta z "L" jeżdżą stadami gęsiego nie zachowując przyzwoitej odległości pomiędzy sobą (przyzwoitej - takiej która pozwoli na wyprzedzenie ich pojedynczo). To jest horror. 30 km/h - pal go licho tylko nie "na zderzakach" sobie nawzajem. Odnoszę także czasem wrażenie, że niektórzy instruktorzy szkolą przyszłych "kamikadze". Zmiana pasa ruchu bez sygnalizacji i upewnienia się że mozna wykonać taki manewr, wjazd na skrzyżowanie świetlne na pomarańczowym lub bez możliwości opuszczenia go to u iknstruktora jeżdżącego niebieskim Punto normalka. Słuszałem, że to jeden z najlepszych w Łomży. Brrrrrrr. To jak uczą ci gorsi. Szerokiej drogi.
|
|
heheh;-) komentujcie komentujcie;-) oczekuję spostrzegawczości i dobrej argumentacji;-) hooltay + dla Ciebie;-)
|
|
Z tego co wiem, optymalna wielkosc parafii powinna oscylowac między 4000 a 5 000 wiernych. mniejsza parafia nie jest w stanie utrzymac kosciola, a w przypadku wiekszych utrudniona jest praca duszpasterska. Na początku XVII wieku Łomża liczyła nieco ponad 3000 mieszkańców, a na terenie miasta była obecna Katedra, stał również kościół na miejscu obecnego kościółka oo Kapucynów. Gdy w 1605 roku Jezuici załozyli Kolegium, niedługo poźniej rozpoczęto budowę kolejnego kościoła (dotrwał do 1939 roku jako kosciół parafii ewnagelickiej - zniszczony bombą lotniczą, dzisiaj Hotel Polonez) Był również kościółek na Wzgórzu św. Wawrzyńca. Dziś Łomża ma nieco ponad 60 tys. mieszkańców w większości deklarujących swoją katolickosc i bodajze jest 8 parafii. Łatwo policzyc ilu mieszkanców przypada na jedna parafie jakies 7,5 tys. Pomimo tego ogólego stanowiska, nie zamierzam bronic decyzji o powstaniu nowej parafii i budowie kolejnego kościola przy Szosie Zambrowskiej, gdyż wg mnie w tej chwili nie ma koniecznosci erygowania kolejnej parafii.
|
|
no to prezes widzisz juz czy Łomżyniacy lubią jage:)
|
|
Już miesiąc czasu trwa modernizacja układu komunikacyjnego ulic Szosa Zambrowska, Polowa, Zawadzka, Giełczyńska, na którym powstaną dwa mini ronda. Przez ten czas wykonane zostały wszystkie roboty rozbiórkowe z zakresu drogowego, czyli rozbiórka nawierzchni bitumicznej, podbudowy z brukowca, chodników oraz wycinka drzew i karczowanie korzeni. Więcej na temat budowy rond link poniżej: Wykonawca (PBK Łomża) obiecuje że do końca września zakończy modernizację skrzyżowania. Do końca sierpnia ma też zakończyć się remont Aleji Legionów. Wtedy zaczniemy jeździć po Łomży bez żadnych korków, chyba że zacznie się budowa ronda na skrzyżowaniu Wojska Polskiego, Poznańska i Browarna.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |