poniedziałek, 16 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Oto kto głosuję na PO.

Tynk z agregatu koszt m2 , kogo polecacie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Oto kto głosuję na PO.

To Bin Laden z Prusa wysadził w powietrze rury

LEGION ORŁA BIAŁEGO

Ile chcesz ???

wynajmnij wieksze wez kolezanki i bedzie orgia a mieszkanie samo sie zaplaci haha

O nie, Lencki to nie.

Może p. Piotr Łowicki z 1 lo? Choć podobno do niego trza 2 lata czekac.

Ja z francuskiego jestem dobry NAPRAFDE

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

spadajaca :P

no tak, jest pięknie, sympatycznie, ale do cholery o co ci
7angelfree chodzi bo nic z twojej pisaniny nie mogę zrozumieć. Pażałsta tawariszcz i ti mienia muwic czto to znaczit.

Do Elo2

Zasada jest prosta.
Ogłasza się przetarg. Kto jest zainteresowany ten składa ofertę.
W Łomży złożyły ofertę Volvo i Scania. Zainteresowania osobiste niewiele mogą, bo wszystkie procedury są jawne. Pieniądze publiczne z dofinansowaniem unijnym. I na 100% w najbliższym czasie wszystko będzie prześwietlane przez komisje finansowe, CBA, i kto tam jeszcze się zjawi.
Tak więc nawet jak chcemy Solarisa czy MAN-a to Oni o tym decydują czy złożą ofertę i za ile.
Sprawa jest o tyle ciekawsza, że to dla firm produkujących jak poker. Nie zawsze chcą składać ofertę w małej dostawie ( 22 autobusy) gdy w perspektywie są zamówienia do innych miast w ilościach np. 70 ( Białystok) czy 150 ( W-wa). Po co wskazywać na najnowsze ceny. I jeszcze jeden aspekt - terminy wykonania. Solaris w jednej z firm zamontował zły sprzęt i w wyniku opóźnień musiał zapłacić kary, które pozwoliły kupić kolejny autobus. Tak więc nie zawsze opłaca się tym firmom składać ofertę bo po prostu się nie wyrobią.

Szczegóły łomżyńskiego zamówienia są do przeczytania w SIWZ opublikowanym w BIP na stronie Urzędu Miasta.

Tu masz nr do dobrych fachowcow. wiele razy ich polecalem i nigdy sie nie zawiodlem na nich. 600952837

witam ponownie po długiej przerwie :D ja od 2 tyg ale ciężko po przerwie zimowej heheh :)

ciezko pochodzic po salonach i popytac? Nie lepiej zbey ktos wykwalifikowany sie tym zajal profesjonalnie i rownie dobrze objasnil co i jak? Idz zrob u byle kogo za byle ile, a potem placz...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org