Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jak PO pomagało Repatriantom. |
Ja za 0.341 zł brutto pojade i kiszonke tyz zaladuje LEGION ORŁA BIAŁEGO
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jak PO pomagało Repatriantom. |
Ja proponuje Ostrołęke obok STORAENSO nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Ja bym chciał zobaczyc Muammara al-Kaddafi dawno z nim nie piłem :-)
|
|
jak ktoś jechał w nocy taxi i w trakcie jazdy minęła godzina 2,oo czyli przeskoczyła na 3,oo to taksówkarz kasuje za kurs jak by jechał godzinę, cholera co za czasy przyszły i na dodatek postarzałem się o całą godzinę
|
|
|
Tak tak drogi Panie 7angelfree. Święte słowa. Czy urzędnicy ratusza wyjeżdżają na truskawki do Niemiec? Pewnie nie muszą. Ciekawa jestem ich średnich dochodów. Niech przygotują dla radnych i opublikują materiały dotyczące swoich podwyżek i w tej dziedzinie zastanowią się nad oszczędnościami, zamiast publikować dane dotyczące nauczycieli. Myślę, że wielu Łomżyniaków zaciekawiłyby dane dotyczące wydatków na płace ratusza. A propos pracy u prywaciarza- praca w szkole podobna jest często do pracy u prywaciarza. Bo często dyrektor gra rolę prywaciarza. Nauczyciele też mają "przechlapane" i też "wylatują na bruk" jak inni. Słowem- nauczyciel też człowiek: tak samo musi "robić nadgodziny", za które mu nikt nie płaci, tak samo jak inni ciężko pracować (nikt nie wymyślił klątwy "Obyś sprzedawał w supermarkecie!" lecz "Obyś cudze dzieci uczył!"), tak samo jak inni bać się o swoje jutro (co jakiś czas redukuje się etaty w szkołach, a ostatnio jest mowa o likwidacji kilkuset szkół w Polsce). Zamiast więc wciąż "dowalać" nauczycielom, powtarzać nieprawdziwe informacje na temat ich "królewskich" posad i zarobków, podawać społeczeństwu dane sugerujące jak to dużo i coraz więcej nauczyciele zarabiają oraz jak wielkim obciążeniem są dla budżetu, lepiej byłoby czasem pomyśleć ile dobrego robią nauczyciele. Jeśli którykolwiek rodzic próbował kiedykolwiek odrabiać ze swoim dzieckiem prace domowe czy wytłumaczyć mu coś to wie, ile czasu i cierpliwości to wymaga. A trzeba wiedzieć, że nauczyciel nie uczy jednego dziecka, a średnio 150 uczniów. Każdy rodzic zamiast narzekać na nauczycieli powinien zastanowić się, co byłoby gdyby nie było nauczycieli, kto wówczas zajmowałby się ich dziećmi, kiedy byliby w pracy. A każdy "nierodzic"mógłby sobie wyobrazić co stałoby się, gdyby pozwalniać nauczycieli, zlikwidować szkoły i wielotysięczna rzesza młodych znudzonych ludzi wyległaby na ulice. Czy nie baliby się o swoje bezpieczeństwo i dobytek?
|
|
A jaką suróweczkę podać do tak wykwintnego dania o winie nie śmiem wspomnieć
|
|
Panie, tu jest wszystko http://www.bankier.pl/
|
|
Z tego co pamietam i sie orientuje nieprzyjmuje prywatnie :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |