Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Lech Kołakowski - zachowanie |
Rozpietosc wieku zarabista. Kto wymyslil podzial na taka grupe wiekowa? Napisz cos, gdzie ten oboz, czy w gluszy, czy w okolicy blizszej cywilizacji. Jak w gluszy, to podchody, te sprawy, jak niepogoda to panstwa, miasta, itd...A dobrze tez wychodza kalambury, mini playback show( you know, something like karaoke).... Flirt towarzyski tez sie przyda, ale nie martw sie, wkrótce ma byc pogoda mwi-11
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Lech Kołakowski - zachowanie |
bieda jest i będzie, możemy tylko na to narzekać ale w naszym kraju nikt nie ruszy nosem(chodzi mi o polityków i nasze organy), niestety świat zmienia sie i to na gorsze, nie wiem jak będzie w dalszej przyszłości ale ci skąpi, bogaci ludzie którzy nie podaruja grosza(który jest dla nich niczym)zasługują na potępienie, jest podział na biednych i bogatych i tak będzie, gorzej tylko że to biedni zachowuja sie jak przstało na człowieka, niektórzy co prawda nie maja juz systemu wartości..ze wzgledu na sytuacje, jednego nie moge zrozumieć, czemu ktoś ma wszystko a drugi nie ma nic???czemu jednym dopisuje szczęście a drugim nie...każdy by chcial być bogaty...na wszystko by było stać czlowieka, mówi się że za pieniądze nie wszystko można kupić ale czasem jednak to nieprawda :((( Jeśli chodzi o mnie to bym tych wszystkich plitykow co siedzą w rządzie na krzeslach i za sama obecnosc maja kase wychlostala !!!!!!!!!!!
|
|
Biedni sami zawinili, że nie mogą znaleźć pracy. Wina obecnego ustroju: złodziejski kapitalizm. Bogatym dołożyć, jak nie dołożyć to sami ukradną , biednym zabrać bo mają za dużo i pozamykać do obozu pracy o chlebie i wodzie. Autor: adamus (---.neoplus.adsl.tpnet.pl "Nie słusznie. Powinna podjąć pracę i tyle... Chociaż wiem, że lepiej jest siedzieć w domku i oglądać TV, też bym tak chciał..." Pewnie tak masz, bo kto by w pracy miał czas w dobie kapitalizmu buszować po internecie, chyba że za komuny. mwi-11
|
|
I pewnie jeszcze sama sobie jest winna, bo nie jest tak światła i "mundra" jak ci, którzy gardzą prostymi (nie prostakami) ludźmi, pracą fizyczną i takich "roboli" mają w głębokim poważaniu. Bo niektórym pogarda jest potrzebna do "szczęścia" - czując, że są górą poprawia im się nastrój zdecydowanie... Przykre:(. rudy błazen z druhem
|
|
Jasio jest wesoły, bo widocznie ma nazwisko Fasola. Inteligentny też jest — inaczej. " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
Wieczorkiem babu tez przyjemnie sie slucha
|
|
Spoko Ryskago jest .
|
|
powiedział co wiedział :P
|
|
Drogi Grzegorzu, Sam widzisz, że od czytania do zrozumienia droga bywa daleka. Aleja cmentarna nie była ulicą. Stanowiła proste przedłużenie ul. Giełczyńskiej, bedąc unikatowym w kraju ciągiem pieszym, otoczonym z obu stron pięknymi starymi drzewami. Budowa bloku w poprzek alei spowodowała jej całkowitą dewastację. Spotkało się to z krytyką większości Łomżyniaków oraz zostało napiętnowane jako przejaw wandalizmu przez prof. Wiktora Zina (mam nadzieję, ze wiesz o kogo chodzi) na antenie TVP w programie "Piórkiem i węglem". Uważam, że po zakończeniu budowy Sądu Rejonowego rozsądnie byłoby przynajmniej częsciowo przywrócić godny wygląd otoczeniu cmentarza, a tym szczególnie głównego dojścia od strony miasta. Niezbyt estetyczny śmietnik jest tu wątpliwą ozdobą, nie mówiąc o stanie chodnika. Podobno miarą kultury społeczeństw jest ich stosunek do cmentarzy i ich otoczenia. Bolało nas, że bolszewicy zdewastowali Cmentarz Łyczakowski i tyle było awantur z jego uporządkowaniem. Może warto także podobną miarę zastosować do własnej nekropolii? Jeśli masz coś wspólnego z Łomżą, powinieneś chyba darować sobie kpiarski ton w tym wątku. Pozdrawiam mwi-11
|
|
Dziewczyno wredna i pyskata - masz takie zaplecze na tym obozie, że pomysły same się pojawiają: zrób chłopakom rozgrywki: noga, kosz, kręgle i oczywiście tenis stołowy. A jak skończysz z nimi to dogadaj się z koleżanką, która ma dziewczyny i róbcie rozgrywki między grupami. Na deszcz masz salę gimnastyczną - tam też można wykorzystać energię małolatów. Kiedy im się znudzi możesz z nimi zagrać w mafie (może ktoś z Twojego grona zna taką zabawę to wypytaj o co chodzi). Pozostaja jeszcze tradycyjne karty i gry planszowe, np. monopol. Ktoś tam proponuje Ci kalambury - też są świetną zabawą; tematem mogą być przysłowia, filmy, postacie z filmów. Nie zapomnij zaraz na początku ustalić żelazne reguły we wszystkich zabawach, bo będziesz miała "baby na targu" a nie grzecznie bawiących się chłpców. Pozdrawiam i nie daj sie wykończyć - sama baw się dobrze. ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
Przepraszam. jeśli zbyt "alergicznie" odebrałem Twój post Grzegorzu. Nie jestem wcale zwolennikiem przerabiania całej Łomży w skansen. Inicjatorem podjęcia tu tego wątku jest znana i poważana w Łomźy osoba, która na koncercie w Drozdowie zwróciła mi na to uwagę. Ponieważ często tamtędy chodzi, ma prawo odczuwać pewien dyskomfort. O to właśnie tylko chodziło - niewielkim nakładem załatwić trochę wstydliwą sprawę naszego miasta. Pozdrawiam z nadzieją na dalszą miłą konwersację, niekoniecznie w tym wątku. elmar1973
|
|
zorganizuj chlopcom tzw.: "chińskie gry wojenne" najlepiej robic gdzies na ziemi, gdzie widac linie zakreslonego kola, a kolan nie pozdzieraja. wersji takich gier jest wiele np. - podziel ich na dwie druzyny, ktore maja za zadanie wyzrzucisc z zakreslonego kola przeciwnikow (wszystki chwyty dozwolone za wyjatkiem bicia) - podobnie jak wyzej tylko turniej indywidualny lub zawodnicy kazdej z druzyn chwytaja sie za rece, barki, ramiona (jak im lepiej i wygodniej) druzyny staja na przeciw siebie. Za zadanie maja rozerwac pierscien druzyny przeciwnej. (zabawa jest silowa i polega na wzajemnym przepychaniu, ale w taki sposob by nie poscili sie swoich rak w ostatecznosci zorganizuj im wersje rugby ;))) beda mieli ubaw itp pozdrawiam
|
|
Ryskago: wiem, ze zyjemy w czasach drastycznego spadku zaufania do instytucji centralnych, lecz czy nie chcialabys, aby dla twojego dobra np, recydywisci za najciezsze przestepstwa nie wychodzili po odsiedzeniu czesci wyroku? Tester: postawiłesz szereg nowych waznych pytan, ale w zasadzie nie okresliles swojego stanowiska. Zastrzezenia mam tylko do następującego stwierdzenia: "Granica (w ograniczaniu praw) jest z reguły na wysokości mojego dobrego samopoczucia" większość z nas lubi jezdzic szybko, lecz kodeks drogowy ograniczam korzystanie z tego prawa. W takim razie musi być złe gdyż psuje nam dobre samopoczucie, dajac mozliwosc "drogówce" wlepienia nam dotkliwej kary. Podobnie jest z podatkami, skladkami na ZUS itp oraz innymi prawami. Tak na prawde to prawie wszystkie w jakis sposob psuja nam samopoczucie poprzez narzucane ograniczenia. adamus: - sam sobie troche przeczysz skoro poza wojna nie mozna ograniczac praw i wolnosci jednostek to wypuscmy z wiezien przestepcow - w koncu z nikim nie jestesmy w stanie wojny poza tym skoro jednostka jest dla spoleczenstwa, to dla dobra ogolu, porzadku publicznego itp., mozna ograniczac prawa jednostek. W koncu spoleczenstwo jest wazniejsze od jednostki pozdrawiam
|
|
Przepraszam... a plan rozbudowy stadionu, to kto koordynował? Kto rozmawiał z Polską Federacją Sportu i zaklepał rozpoczęcie rozbudowy na przyszły rok....? Nie mówmy, że skończyło się na obietnicach :) A jeśli chodzi o kwestie finansowe, ciekaw jestem jaka kwota wpływa od głównego sponsora jakim jest Browar Łomża? Ciekaw jestem jakie są rzeczywiste potrzeby prowadzenia grup młodzieżowych? Jakie ilości młodych adeptów prowadzą Wisła Płock, Jagiellonia Białystok, Hetman Białystok itp? Jaka ilością stadionów treningowych dysponują? Itp? A może pan Kosiorek specjalnie przedstawił porównanie tylko tam gdzie mu pasuje? :) I na koniec.... panowie Prezydenci.... myslę, że w budżecie naszego miasta znalazłoby się dodatkowe 100tyś na ŁKS, a także 100tys na muzeum, 100tyś na domy kultury - wystarczy zrezygnowac z jednego z wielu projektów inwestycyjnych, jednego remontu drogi, wycinki drzewek, kładzenia rur, itp. Kultura i sport są tak samo ważne (a może nawet bardziej) niz chodnik z betonu, czy polbruku! elmar1973
|
|
a ciekawe ile cwoki w ratuszu placa na koscioly i ich organizacje koscielne? moze tak wreszcie sie dobrac i posprawdzac na co ida nasze podatki bo chyba mamy takie prawo. jak zawsze obiecanki cacanki a glupiemu stoi. pozdrawiam
|
|
|
Tester: wiele racji jest w tym co mowisz, ale... - nie rozumiem co do naszej dyskousji ma kapitalizm?- to jest tylko system ekonomiczny, oparty na elementarnym prawie kazdej jednostki do wlasnosci, na swobodzie wyboru aktywnosci zawodowej-zarobkowej itp. - to, ze aktualnie - dajmu na to 40% społeczeństwa jest wyrzuconych na marginez zycia - to nie jest wina kapitalizmu, lecz socjalizmu, ktory nauczyl ludzi postawy roszczeniowej, stlamsil przedsiebiorczosc, inicjatywe indywidualnych osob itp. itd - wymiec mozn by dlugo, a problem tkwi nie w kapitalizmie tylko w systemie dystrybucji wypracowanego dochodu. od poczatku lat 90 przejadalismy kolejne budzety. poszczegolne ekipy rzadzace kupowaly spokoj spoleczny, a to gorników, a to pielegniarek, a to innych resortów. Do tego dochodzi obsluga zadluzenia, wciaz rosnacego ze wzgledu na rosnace potrzeby socjalne. W takim wypadku nie dziwmy sie, ze mamy miejsc pracy (pomijam bandycka prywatyzje przeds.) bez inwestycji nie rozwoju i mie ma pracy. O rzeczach oczywistych nie bede pisal. To prawda ze jednostka jest bardzo wazna - i społeczęństwa ukształtowały się przede wszystkim w celu ochorny intresow jednostki, ale to oznacza, ze jednostki musiały zrezygnować z pewnej swojej autonomii, by moc wykorzystac sile całej grupy. Ryskago: nie watpie ze lepiej wiesz co dla ciebie najlepsze, ale to co jest najlepsze dla ciebie, wcale nie musi byc w zgodzie dobra ogolnego. Czasem aby przetrwala wspolnota-potrzebna jest ofiara jednostek. Przywolujesz hasla rodem z PRL-u, okresu, ktory osmieszyl i wykpil postawy obywatelskie, poczucie odpowiedzialnosci za dobro wspolne. Ostatnie 60 lat sprawilo, ze wstydzimy sie, ze jestesmy Polakami, nie widzimy dalej niz czubek wlasnego nosa. Osoby mowiace, ze czuja sie patriotami sa najzwyczajniej w swiecie wysmiewane. W takich warunkach, nie da sie budowac zdrowego, poprawnie funkcjonujacego panstwa i do wladzy beda dochodzili kolejni populisci, ktorzy beda mowili ludziom to - co oni chca uslyszec. pozdrawiam
|
|
Kto zna odpowiedź na to pytanie? Moja siostra wybrała państwową szkołę na poznańskiej w Łomży bo dzienne studia były za darmo. Nieoficjalnie mówi się, że wkrótce skończy się finansowanie dla PWSIiP, bo duże pieniądze dostali tylko na rozpoczęcie działalności, a te zostały źle wykorzystane. Może ktoś z urzędu miasta przerwie zmowę milczenia?! Po tym jak po mieście rozeszła się wieść, że uczelnia jest w poważnych tarapatach finansowych, moi znajomi nie chcą zapisywać się do państwówki na poznańskiej, chociaż za studia tam się nie płaci. Podobno Urząd Marszałkowski obcina dotacje na tę uczelnię, a nowych studentów na studia dzienne i zaoczne jest w tym roku tak mało, że uczelnia się po prostu nie utrzyma. Bez dotacji nie wystarczy pieniędzy dla pracowników i wykładowców i uczelnię po prostu trzeba będzie zlikwidować. Dlaczego nikt nie przyznaje się do tego, że przez cały ostatni rok Rektor Pieńkowski marnotrawił pieniądze marszałkowskie? Czy jest kryty przez ludzi z Urzędu Miasta? Kto za to odpowie, kiedy uczelnia nagle zostanie rozwiązana, a studenci którzy wybrali tanią ścieżkę edukacji zostaną z ręką w nocniku? Wydawano za ogromne sumy kiepskie publikacje, których promocja kosztowała więcej niż opracowanie i druk, a cel takiego wielkiego marketingu był niejasny. Słono płacono za opracowanie projektów informatycznych, które nie znalazły zastosowania. Magistrów na uczelni tytułowano profesorami czego się nie robi w żadnej normalnej szkole wyższej i przechwalanki Pana Pieńkowskiego, że ma tak dobrą kadrę naukową też są nieprawdziwe, bo brakuje tam specjalistów i zajęcia prowadzone są na poziomie szkoły średniej. Najważniejsze jest jednak, żeby ktoś odpowiedział dlaczego zmarnowano pieniądze podatników na otwarcie szkoły, która chyli się ku upadkowi? Ktoś potrafi? mwi-11
|
|
Nie mam pojęcia skąd macie takie wiadomości. Ten kto pisze o marnotrawieniu pieniędzy chyba nigdy w budynku PWSIiP nie był i nie wie, jak tam było kiedyś a jak jest teraz. Łatwo rzucić jakieś dziwne oskarżenia, a najłatwiej w temacie "pieniądze" i mieć z głowy. Łatwo też zamieszać, trochę trudniej budować i tworzyc cos nowego. Dziwi mnie to, bo znam troche środowiska w innych miastach, gdzie powstały pwsz-ty i tam ludzie się cieszą, bo mają państwową uczelnię, która skoro juz powstała to tak łatwo nie zostanie zlikwidowana. Prywatne uczelnie zależą od kondycji włąściciela - Agrobiznes ma się świetnie a Jański, pożal się boże. PWSIiP to w końcu państwówka, a państwo jako instytucja może nie jest najfajniejsze, ale jest i jeszcze długo będzie. Co do kadry to sami piszecie, że kto może z Łomży wyjeżdża a nawet jak się wykształci i chciałby pracować na uczelni, to nie było dotąd takich możliwości. Może to jest także i dla takich osób jakaś szansa. Dziwne, że kiloro Łomżyniaków, którzy wypiowiadają się na tym Forum, zamiast chcieć dla swojego miasta jak najlepiej, to tylko marudzą, narzekają i krytykują. Bardzo jestem ciekawa co sami robią. I na dodatek chcą kreować siebie na osoby wpływające na poglądy innych. Może lepiej niech sobie wyjadą np. do Białegostoku i niech nie mieszają tym, którzy w Łomży chcą być i coś dobrego nawet tu robić. Joanna7
|
|
Takim tekstem mozna przeprosic, tylko po co? To jest rosyjski plan, spotkania bez polski, rurociag do Norwegii, po to abysmy my nie mogli swojego wybudowac, bo rurociagi nie moga sie krzyzowac, poznije zakrecenie nam kurka z gazem, moze nawet na Bialorusi. Mysle ze w przyszlosci sie okaze, jakie to dzialania sa zaplanowane, aby dokopac Polakom.
|
|
Ryśki to Ty w to nie mieszaj :> Zbych
|
|
annamira napisał(a): "Tak, i pewnie lepiej wybierać byle jakie szkoły i szukać pracy byle jakiej ? Ot i ambicje !" Nie podoba mi się, że oceniasz moje ambicje, a także pracę ludzi, którzy tam już pracują. Nic nie wiesz o mnie, ani o pracy tych ludzi. Dlaczego uważasz, że szkoła jest "byle jaka"? Powiedz mi czy chociaż byłaś w tej szkole, skoro tak aktywnie ją krytykujesz?! Nie rozumiem skąd w Tobie tyle zawiści w mówieniu o tej szkole...
|
|
Żarty żartami Grzesiu, ale ja nie wiem, czy w przyszłości będzie nam tak bardzo do śmiechu z tego powodu...:( Oby nie! Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.
|
|
Niektore osoby na tym forum piszą kompletne bzdury. Ktoś kto napisał, że poziom nauczania jest jak w szkole średniej chyba nigdy nie miał żadnej styczności z tą uczelmią. Akurat znam ten temat i wiem, ze PWSIP stawia wysoko "porzeczkę" (szczególnie na informatyce) i trzyma wysoki poziom porównywalny z politechniką. W odpowiedzi na zarzut: "Po co robic coś co już jest?": z tego co wiem to PWSIP jest pierwszą państwową uczelnią w Łomży. Nie wszytkich studentów w Łomży stać na studiowanie w prywatnych Szkołach a PWSIP wypełnia tę wlaśnie lukę i daje szansę takim ludziom.
|
|
Pracownicy PWSIiP będą podtrzymywać, że faktury są płacone na bieżąco, bo leży to w ich interesie. Pieniądze jednak od miesięcy nie trafiają gdzie powinny. Mój post był po to, żeby ktoś odpowiedział czy PWSIiP nie upadnie jak się o tym mówi - nie bez przyczyny. Osoby związane zawodowo z uczelnią wciskają kit marketingowy, studentów na przyszły rok mają bardzo mało i jaka tu ma być pszyszłość studentów, którzy byc może są zapewniani, że nikt uczelni nie rozwiąże, a nagle okaże się że zostali oszukani? ----------------------------------------------------------- Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom, co lud tumanią i z niego drwią
|
|
ja pitole.....
|
|
jak na mój gust,tak ładnie to jest na starej Łomży;-) albo gdzieś od strony czarnocina,chyba,że rzucić się na drugą stronę rzeki i jesteśmy niedaleko Jednaczewa:P.No,ale najbardziej to mi na St.Łomżę wygląda;-) zorro
|
|
mysle ze to Dolne Pierdziszewo widziane od strony Rozkraczewa hehehe lol ;]
|
|
moja ciaglema 3-4 kreski jerry
|
|
albo jakis jego kolega:P
|
|
Polecam Boss, Robins z kolna i Chłopcy z placu Bema z Ostrołęki-śpiewa też dziewczyna i grają na żywo.
|
|
A w łomży zamawiać online nie można-niestety
|
|
gdzie i jaka powierzchnia i czy jest prąd woda? Sram na wszych Karłów, Eunuchów, Impotentów, Wy...Kolejeńców kaTTynskichh!
|
|
7km od Łomży dojazd asfaltową dobrą drogą !!! Prąd i woda to kwestia tylko podłaczenia bo obok biegnie wodociąg i linia prądu !!! Nr kontaktowy dla zainteresowanych: 516136957 winco
|
|
no schyl sie do miecza
|
|
kulig, to chyba oczywiste że menty są wszędzie, ale wszystko idzie w dobrym kierunku.
|
|
polecam salon fryzjerski jolanta na niemcewicza
|
|
Qrde, windowsiarze i ich problemy... Moje kondolencje... :P winco
|
|
Panowie powiedzcie mi jaka byłaby wasza reakcja jakbyście dostali od żony garnek na mikołajki. załamka
|
|
jak do przygarniecia to pisz
|
|
nie polecam dzisiaj bylem i sie tylko wkur.... zarcie do (_|_) i tylko kasa w plecy :/
|
|
"łapanka na szosie zambrowskiej zaraz za znakiem ograniczenia prędkości do 30km/h ( autobusy szybciej tamtędy jeżdzą ) to chyba lekka przesada, jechałem spokojnie niecałe 60 i za co ja mam teraz płacić!?" Łapanki sa dla idiotow nie znajacych sposobu na zastosowanie sie do przepisow. Jak ktos nie zna sposobu na wcisniecie hamulca to metoda pedagogiczna -kara -pomoze mu wyciagnac wnioski. Skoro widzisz 30 w kolku to znaczy nacisnij hamulec az ta wskazoweczka w tym dziwnym kółeczku za kierownica dojdzie do znaczka ktory wyglada podobnie. Juz rozumiesz? Brawo! Wlasnie pojales jedna z zasad ruchu drogowego! Jak jest 30 to jest to po to, zeby albo jechac 30 albo szukac okazji do idiotycznego pozbycia sie gotowki. Jak widac niektorzy lubia placic za glupoty. Mozecie sie napinac a i tak bedzie jak bedzie. Albo sie madrze jezdzi albo sie glupio placi. Jak tacy madrzy i tak swietnie wiecie gdzie trzeba jakie znaki stawiac, to szukajcie pracy w inspektoracie drogowym. Zrobicie zawrotna kariere i zarobicie kokosy. W koncu takie nieprzecietnie utalentowane madrosci.
|
|
Kulig co Ty piłeś.
|
|
Ci mogę opowiedzieć, zaczynałem prowadzić wtedy życie nocne...
|
|
Kulig -> dobrze gadasz. Wypij i za mnie!!
|
|
Udaj się do biblioteki - tam w czytelni są katalogi. Po haśle jakie sobie wybierzesz powinieneś znaleźć artykuł ktory cię interesuje. to tak jak szukanie w google tylko ręczne ;) Zawsze można poprosić też o pomoc panią, która tam pracuje.
|
|
I jeszcze jedno, sprostuje twoj dziwny poglad i poglad wielu roznych dziwnych ludzi (nawet katolikow): zasady wiary katolickiej to nie przykazania ksiedza :dawaj na tace tylko 10 przykazan i kilka innych "drobiazgow" (ze ST), ktore znajduja sie w NT (i nie chgodzi o Windows NT).
|
|
to byl alarm przeciwko ptasiej grypie czyli inacze przeciwko wirusowi H5N1 on jest na tyle powazny ze zaatakowal syrene ktora od tej chwili ma inny dzwiek
|
|
niom na allegro w lomzy to tylko na allegro
|
|
hahaha, tomaszu, to moj test GPSa byl. Samolot sam lecial wg ustalonego kursu. Niestety zlapala go nasza lomzynska tarcza antyrakietowa. Musze popracowac nad zagluszaniem radaru :P
|
|
czy jedzie ktos do wawy w piątek? zabrał bym sie z kims bo mam pociąg o 16.15 a z kims zawsze taniej niz autobusem;] prosze o kotakt!
|
|
WRÓRZE - CHYDRAŁULIK :)
|
|
W necie szukałem , że są małe problemy z FIFą na Viscie(mam orginalną), ale żeby Gothic i ten sam problem co z FIFĄ? :/ Nie wiem w czym jest problem i pewnie trzeba będzie zadzwonić do serwisu...ehh
|
|
Nie bardzo wiem jak się ma cisza nocna do dni świątecznych, co prawda w dni robocze obowiązuje od 22-6 rano. Co się tyczy dni świątecznych radziłbym sprawdzić. Innym tematem jest zakłócanie fal radiowych przez ,,radio maryja", inne stacje musza trzymać się w paśmie od do, tej stacji to jednak chyba nie dotyczy, bo zarówno w mieście są punkty w których na silę zmuszany jestem do słuchania tej stacji, jak tez po trasie na augustów, gdzie to do miedzy Łomżą a Kisielnica większość stacji jest zagłuszana przez to radio. Wychodzi na to że jest prawo i jest ,,Kler"
|
|
Treść jest ukryta
|
|
ok, poczytałem i mniej więcej zorientowałem się w tych cenach, ale taraz zastanawiam się czy zamiast takiego rusztowania plettac http://www.monter-rusztowania.pl/cat.php?id=1 nie szukać rusztowania warszawskiego. Jakie są wasze opinie na temat tych rodzajów rusztowań?
|
|
Treść jest ukryta
|
|
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=13688 - no i co myślicie o tym? Dalej będziemy tylko narzekać na to, że to Białystok nam wszystko odbiera? Że on zabiera nam fundusze i możliwości? Czy trochę przejrzymy na oczy i zauważymy, że to ludzie przedstawiający interes naszego miasta blokują możliwości rozwojowe? Czekam na obiektywne odpowiedzi ;)
|
|
Sześć postów i każdy jakże pomocny... Musi się wam bardzo nudzić...
|
|
Jak to jak ? Normalnie ...
|
|
24 godziny na dobę przyjmuje weterynarz Oładachowski na ul. Wojska Polskiego obok kościoła pw. św Brunona i na przeciwko sklepu ogrodniczego POLECAM
|
|
elo,jak sie czyści mysz optyczną? nie znalazlam na necie...
|
|
nie czysci sie.
|
|
Nigdy nie miałam problemu. Wszystko działa poprawnie.
|
|
co niekoniecznie?
|
|
Rafałku pisz na maila paysage.pl@gmail.com Pozdrawiam Joanna
|
|
mi się jama nie podoba bo: - jest duszno (chociaż w porównaniu do innych miejsc to jest nie zle) - brakuje klimatyzacji zimą (wbrew pozorom) i latm - trochę straszna ochrona (jakoś się boję jak patrzą się na mnie) - szatnia kiepsko odgrodzona od reszty klubu - czasem muzyka to jedno wielkie huczenie - nie można nic zjeść (chyba po) po 22:00 - pseudo stanowisko internetowe plusy: - dobra obsługa, dużo różnych alkoholi, soków - fajna muzyka, dobry wystrój, bilard - pełno ludzi na poziomie (chociaż w ostatnich czasach przyrost debili którzy uważają sie niewiadomo za co i prowokują) - doskonałe karaoke ;) - dużo kibli chociaż są kolejki hehe - no :P
|
|
MAcie jakieś ciekawe pomysły na prezenty dla najbliższych ?
|
|
Ja od VIP-a zdecydowanie wolę 7kier, ew. Rzymiankę. Jedyne co to ma z VIP-a to tylko nazwa bo reszta to sif.
|
|
nasza, hipokrytka, zarzuca innym złośliwości na tym forum, a jest największą złośliwą zdzirą i nienawidzi Łomży i Łomżyniaków...
|
|
smierdzi gownem tam bardzo !!!
|
|
AŻ TAK MI SIĘ NIE POWODZI mowilam, że mnie STAC a nie, że widać w dokumentach że mnie STAC :))
|
|
"Autor: biess(pieczny) (---.centertel.pl) Data: 09-12-07 20:06 Byłem tam wczoraj z synem.Aż mi włosy dęba stawały jak popatrzyłem na jego jazdę.Dobrze że coś takiego jest w Łomży niech młodzież się wyszaleje.Poznają co znaczy jazda jak zachowuje się autko.Może dzięki temu zmiejszy się ilość wypadków z udziałem młodych kierowców?Niech młodzierz się wyszaleje." muszę Cię zmartwić, ale zachowanie gokarta w zakręcie ma niewiele wspólnego z zachowaniem się w podobnej sytuacji zwykłego samochodu... winco
|
|
jesli masz dobry telewizor (obslugujacy hdtv) to polecam, dobry kompromis pomiedzy cena cyfry+, a polszitem ;)
|
|
ja zauważyłem, bo przez tą awairię nie obejrzałem "Teraz My" na TVN ;)
|
|
ooo bad copy... juz sobie przypomnialem:D
|
|
ci co mają jakiś problem z tym rondem to jakieś totalne popaprańce i nieudacznicy. Takie typy z takimi problemami to zostawiają samochód na zjeździe jak do Łomży przyjeżdżają, no ale tutejsi to może autobusy, to będzie wyjście...
|
|
a musi być poprawnie stylistycznie? bez powtórzeń itp :P
|
|
Demeter Dokładnie Michał R.....Świetny lekarz ale i niesamowity człowiek. Pozdrawiam
|
|
Załóż sobie konto internetowe I wish I could be Perfectly free Wish I was a creep Wish I made you bleed http://bit.ly/d80xic
|
|
Janie, mordo Ty moja; lubię się posprzeczać, ja również wyrażam swoje zdanie niezależnie od tego kto i co myśli na mój temat. Dałeś sie jednak poznać jako prowokator częściej swego czasu na forum politycznym, dziś gdy kampania wyborcza minęła przerzuciłeś się na ogólne. £
|
|
u Jakaca na Łąkowej:>najlepsza:>
|
|
Na kazdej myjce recznej mozn wyprac ale jaki koszt to nie podpowiem, bo nie korzystalem z takich uslug
|
|
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=13779 jezeli to wszystko prawda to lomza sie niezle rozwinie
|
|
Na stronie: http://sport.onet.pl/74318,1248685,glowna.html jest sądaż kogo powołać do kadry. Kibice ŁKS do boju,głosuj na Rafała.
|
|
Co myslicie o zakazaniu pakowania w torby foliowe i wprowadzenie torb wielokrotnego uzytku i torb papierowych tj. zrobili to łodzianie i planuja w Białymstoku.
|
|
Nie kolego... tego "forda" nie przepchneli. Odrzuciło go na sporą odległość ... Nie chcę zgadywać ile miał na budziku. Nie wiecie co z tym gościem z forda? Wiem, że był przytomny, ale nie kontaktował. Drugi kierowca wyszedł bez szfanku z tego co zauważyłem. Ps. Nie wiem co było w tym widowiskowego? pzdr
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |