Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy czeka nas IV rzeczpospolita kacza? |
Ciężki temat to prawda. Wiara a kościół to dwie różne sprawy. Zastanawiam się tylko po co tyle kościołów? Niedługo będą świeciły pustkami, ponieważ ludzi w Łomży ubywa. A kto je później będzie utrzymywał (przecież to ogromne koszty)? Ja wierzę w Boga, ale w kościele jestem żadko, ponieważ nie lubię tej obłudy i dwulicowości. A te spędy przed I Komunią Świętą. Przecież to męczące dla rodziców i tej dziatwy (czyli dzieci). Mieszkałem kilka lat naprzeciw drewnianego kościoła przy ul. Przykoszarowej. Wieczorami i nocą widziałem co tam sie wyprawiało przed plebanią. W końcu księża to męszczyźni wysportowani, wypoczęci, najedzeni, z pieniędzmi i pomysłami.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy czeka nas IV rzeczpospolita kacza? |
Jan Paweł II był wyjątkowym człowiekiem. Jego następca musi zabłysnąć. Ale naszego Papierza i tak nie przebije.
|
|
Na męża i dziecko. HAHAHA
|
|
Zodzio: a spiewanie to jedyny i prawidlowy sposob na manifestowanie swego stosunku do LKSu ? Niewiedzialem...
|
|
Ja mam na przykład niezbyt miłe wspomnienia związane z Panem Zdanowiczem (ginekologia i położnictwo) podczas gdy rodziło sie 7 i pół roku temu moje dziecko. I też z chęcią bym mu dokopał. Może sie jeszcze trafi.
|
|
Mowa o P A T R O L U O B Y W A T E L S K I M ???
|
|
ktoscik podaj swój adres i kiedy będziesz jechał. Przyjadą po Ciebie.
|
|
rozumiem ze kobieta to moze jechac 30km/h :P ale jedzie chlopak, powoli, idealnie to az żal za dupe ściska :D
|
|
wszystko jest droższe w stokrotce :P żadne okazje :/ polecam market K-1 :D
|
|
tommeknet: A kto Tobie naopowiadał, że Pismo Święte każe Tobie chodzić do kościoła? Czytałem je nie raz i znalazłem w nim tylko to, że nie istnieje obecnie na świecie chrześcijaństwo. To, co uznajemy za chrześcijaństwo, nie ma z nim nic wspólnego. Msze, oraz spędy kościelne wymyślili dopiero kapłani. Chrystus nakazuje jeść chleb i pić wino na pamiątkę jego osoby. Możesz to robić w czasie swojej kolacji. O ile oczywiście zrobisz to w odpowiedni sposób, nie klepiąc przy tym paciorka "na odwal".
|
|
Cojakiśczasowy felieton dot. przeszłości miasta (trudna sprawa, bo trzeba wejść w układ z jakimś historykiem), coś na kształt POWRÓĆMY NAD NAREW, tylko nie taki monotematyczny, albo na wzór takiego starszego pana, który opowiada o jakimś wydarzeniu z historii Podlasia na TVP.
|
|
Slavo a postarasz sie zeby w tym sezonie byly zdjecia na lkslomza.9x? Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
Nie to nie możliwe :D Jeszcze nie teraz. Spis książek będzie pewnie dostępny, jak zwykle w ostatnie dni sierpnia lub na początku września. To taki standard w tej szkole (coś o tym wiem :P). Swoją drogą życzę powodzenia, bo to dopiero gimnazjum z tego, co czytam :)
|
|
ja tez juz wole jeździc rowerem. Jest i szybciej i ekonomiczniej:) Polecam! http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
Sidebar >> to chyba dla BSA, aby zobaczyli jakich programów używasz ... >> o co ci chodzi Antek :) ?? co gadu gadu nielegalne mam :o hahahaha n/c rudy błazen z druhem
|
|
Nie trzeba przeprasza
|
|
Drodzy forumowicze, tak narzekacie na utrudnienia w jeździe po Łomży i przy wyjeździe w kierunku na Mazury. Powiedzcie kiedy mają robić remonty, zimą? Nic nie robią narzekacie, robią remonty, jeszcze większe problemy. Trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać cierpliwie na zakończenie remontów. Do zimy się skończą, a potem będziemy jeździć po Łomży bezkolizyjnie. Teraz można zamienić samochody na rowery. Będzię więcej zdrowia i kieszeń pełniejsza. Bunkier! Jadąc na Mazury, lepiej jedź przez Nowogród, trochę dalej, ale bez korków. Już w lutym w temacie "Remont grobli" pisałem na tym forum o problemach mogących wyniknąć z powodu remontu tejże grobli. Obróciliście to w żart, a teraz widzicie co się dzieje. Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
Ja byłem na obozie w ARCUSIE i muszę przyznać że było super, nauka żeglowania, praktyka i teoria, świetna atmosfera i co najważniejsze w porównaniu z innymi ofertami nie drogo. Egzamin na patent już zdałem i teraz sam z znajomymi śmigam po J. Rajgrodzkim, wypożyczając od nich łajbę, za śmieszne pieniądze (teraz jako członek klubu mam spore zniżki na wszelki sprzęt pływający). Polecam, w obozie mogą brać udział też osoby niepełnosprawne. Nie wiem dokładnie, ale z informacji na www.lomza.pl jeszcze kurs sierpniowy się nie zaczął. zorro
|
|
Cudze chwalicie............ Gdzie jest taka panorama. Chodzi o nazwę miejscowości. Dla ułatwienia, jest to niedaleko Łomży. Przewidziana nagroda.
|
|
może Kościołów jest dużo w Łomży , ale czy to że ludzie chodzą się modlić jest złe? Podziwiam młodych ludzi wędrujących w pielgrzymce. My godzinami siedzimy przed komputerem a czy chociasz raz zadaliśmy sobie trud i pomyśleliśmy o nich na apelach o 21?
|
|
Za dużo kościołów. Ale już nikkt nie powie, że nie chodzi do kościoła bo nie ma czasu, bo za daleko. Kościoły są coraz bliżej nas, to chyba dobrze. A ile jest beznadziejnych barów, położonych zbyt blisko domów, grających muzykę do 24, czesem za głośno. Wolę kościoły Pozdrawiam. P.S. Dziś niedziela. Kościołów do wyboru do koloru. Ruszamy?
|
|
Wszystko zgadza się w 100%. Jak się z Tobą skontaktować w celu sfinalizowania nagrody. Pozdrowienia. rudy błazen z druhem
|
|
Wojna już jest... Ja chcę pokoju. Niech przyłączą się do nas - zapraszam.
|
|
|
Ptysiu91 witaj wśród swoich :] Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |