Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
CZCESZ SPOTKANIA WYBORCZEGO? |
Żarcie dobre jest "Pod Topolami"w Konopkach.. porcje ogromne... Ostatnio jednak wydaje mi się, że troche się zmniejszyły, a ceny podskoczyły. Ale żarcie naprawde CACY. Może nie w samej Łomży ale czasem ... warto! Atmosfera też miła. Natomiast najmilsza obsługa jest w 4 Porach Roku. Żarcie niestety nie w moim stylu (pizze i makarony). Ale od czasu do czasu, fajnie jest tam "zajść". Przynajmniej czuje sie, ze jest sie gosciem. :-) Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: CZCESZ SPOTKANIA WYBORCZEGO? |
A to telekomunikacjia w Łomzy ogłosiła upadłosc ?No same nowinki sie dzisiaj dowiaduje,człowiek siedzi w tym warsztacie i nic nie wie. Teraz powaznie ,jesli szkoła jest panstwowa i ma problemy finansowe powazne ,to chyba by nie robiła naboru na nastepny rok .Jesli jednak robi to musie sie liczyc z tym ze jesli zamknie swe podwoje to musi dac odprawy pracownikom itp. Oni pierwsi by sie bali straty posad i juz by pouciekali do innych szkól,lub kombinowali by cos na boku.Druga sprawa to nad taka szkoła piecze ma chyba jakjes kuratorium które bada bilans takiego rektore i widzi co i jak. Sprawa nastepna jesli sie pisze z zapytaniem czy taka szkola upadnie i za chwile pisze sie ze ma ona problem z naborem studentów.ma jakies problemy finansowe i tu zacytuje: ''Najważniejsze jest jednak, żeby ktoś odpowiedział dlaczego zmarnowano pieniądze podatników na otwarcie szkoły, która chyli się ku upadkowi? '' to nie widze szans zeby siostra Krisa dokonczyła swe studia w spokoju
|
|
Bajka o Ananasie: "Babcia piardnęła a na nas smród leci".
|
|
A mnie wkurzają małolaty za kierownicą, takie łyse, w Oplach Omega i BMK-ach, no i murzyńska muzyka płynąca z tych aut :)
|
|
Podobnie jak plusy sytuacji: są plusy dodatnie i plusy ujemne. Chroba, zauważyłem fałdki i zaokrąglenia na brzuszku - czy to znaczy że jestem kosmitą? rudy błazen z druhem
|
|
Stokrotka? Według mnie Łomży brakuje Auchana bo nasza Stokrotka to tylko coś dla mniejszych miast typu Pisz, Grajewo, Kolno..... 1. Uważam, że powinna być wybudowana w innym miejscu np: w miejscu LOK-u bo wtedy i Warszawiacy by się zatrzymowali po drodze na Mazury P.S. Chodzę jednak sam do tej Stokrotki nawet lubie szczególnie do Galeri jestem łasy na fiata Pande. Uważam, że już mamy już co pokazać wmiare wmiare... A wy co myślicie www.stokrotka.pl
|
|
Ja za tym sklepem nie przepadam.
|
|
Kochasz a chodzisz na mlyn spiewac??
|
|
wiesz co Tomek,przy takim zachowaniu księży to naprawdę przechodzi jakakolwiek ochota na chodzenie do kościoła.Zresztą kościół to tylko instytucja,taka jak skarbóka,urząd pracy itp....tylko urzędnicy Boga wydają się być niekompetentni to pełnionych przez siebie funkcji.... Zastanów się- czy poszedłbyś do dentysty,któy jest alkoholikiem i każde drgnięcie ręki może uszkodzić jeden z lepszych ząbków??? dla wyjaśnienia: alkohlik- zgorszony ksiądz ręka- przekazywana przez niego nauka ząb- Twoja dusza:] Chodzenie do kościoła to utarty schemat,bo" co ludzie powiedzą...?" Ostatni raz byłam w kościele ze względu na rodziców.Jakoś mnie tam nie ciągnie.Pomyśl,że możesz spowiadać się komuś kto tak naprawdę powinien sam się przed Tobą wyspowiadać. Kiedyś poszłam sobie do spowiedzi,wyrzciłam to co miałam na sumieniu i dostałam prawie pasującą odpowiedź.Jak sie potem okazało,ksiądz wymyślił sobie uniwersalny tekst dnia,który pasował jak ulał do każdego:].No i jak tu sie nie zniechęcić? WIesz,jeżeli chodzi o wiarę - ja tego nie napiętnuję.Jestem wierząca i jeżeli zachodzi taka potrzeba,to spowiadam się przed samym Bogiem.Jak dla mnie to bull ****,że kapłan musi pośredniczyć w pojednaniu z Bogiem. MOże kiedys będę się smarzyć w piekle,ale z dwojga złego wolę szczerą prawdę, niż uprawiać dewocjonizm jak spory % społeczeńśtwa polskiego.Wkońcu coś zostało z tej mentalności sarmackiej....:] i jeszcze jedno:"PAn twki w każdym z nas.Nie w domach z drewna i kamienia.Odkryj głaz,a zobaczysz mnie.Otwórz serce,a ja tam będę" - to ze stygmaty.Nie wiem ile w tym prawdy,ale nieoficlalanie wiadomo,że to słowa Ewangelii,ktora napisał własnoręcznie Jezus Chrystus i której Watykan nie dopuścił do światła dziennego.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |