poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
DEBATA

Czy mi się zdaje, czy mi sie radio popieprzyło. Pokazuje, że stereo, a to leci w mono.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: DEBATA

A przy okazji ostatnio sie duzo mówiło o upadłosci jednej z wieks
zych firm budowlanych w Łomży i tylko ktos ludziom z tej firmy kwasu narobił
Takze mówienie o czyms a fakty to dwie rózne sprawy.I tu admin powinien sie zaczerwienic,bo za takie gdybanie to te forum kiedys komus bokiem wyjdzie

NIK krytycznie o krakowskich hipermarketach
(IAR, pr/03.08.2005, godz. 20:00)

Żaden z krakowskich hipermarketów nie został wybudowany zgodnie z prawem.

Z ogłoszonego raportu Najwyższej Izby Kontroli w Krakowie wynika, że 24 sklepy wielkopowierzchniowe stanęły tam gdzie nikt ich nie planował, na podstawie niekompletnych wniosków, czy choćby bez uzgodnień dotyczących wpływu na środowisko.

Piotr Smyrek, kontroler NIK, w raporcie opisuje szeroko kilkadziesiąt przykładów nieprawidłowości. Jednym z nich jest zmienianie nazwy inwestycji - niezgodnie z jej przeznaczeniem - by w ten sposób ominąć przepisy.

Jan Dziadoń, szef krakowskiej delegatury liczy na to, że kontrola ukróci samowolę urzędników w wydawaniu pozwoleń. Podkreślił on, że w trakcie kontroli nastąpiły pozytywne zmiany w funkcjonowaniu Urzędu Miasta Krakowa w tych wydziałach, które zajmują się tymi sprawami.

Nieprawidłowości doszukano się również w Tarnowie i Nowym Sączu. NIK domaga się przede wszystkim ujednolicenia zasad przyznawania pozwoleń na budowę hipermarketów.

O ludzieeee, papa :)

Zaraz ,powoli, zapytac to ja sie zapytałem w krótkim słowie,a jesli ktos ma informacje ze ktos marnotrawi kase ktos obcina fundusze ,ktos ma plecy w urzedzie miasta,to niestety ale robi sie to pytanie retoryczne.Masz wiele informacji na temet który jest dosc wazny dla wielu ludzi i formułujesz to w formie pytania.TO KTO MA NA TO ODPOWIEDZIEc-ja?Ja nic nie wiem p zadnych przewałkach w tej szkole dlatego oczekuje potwierdzenia tych informacji-jesli ktos wydał kase to kto kiedy i gdzie -skad te informacje.Skad moge wiedziec ze rektor P nie wywalił Cię z roboty i teraz sie nie msciszna nim piszac jakies niestworzone rzeczy?

A ta firma nie miała i nie ma złej kondycji,a tez ktos sie tylko zapytał czy to prawda ze ta i ta firma upadła.Ja sie do nikogo nie czepiam,ale ze jestem bardzo ciekaw niektórych sytuacji,to tez sie dopytuje skad takie wici sie biora na miescie

Wzmocnią żwirem
Dokładnie 360 kilkumetrowych żwirowych kolumn zostanie wbite w nasyp ulicy Zjazd przy starym moście. W ten sposób pracownicy Przedsiębiorstwa Budownictwa Komunikacyjnego z Łomży chcą wzmocnić konstrukcję podziurawionego przez bobry nasypu. Do Łomży z Europy Zachodniej ściągnięto już nawet specjalną maszynę dzięki której ma się udać wykonać żwirowych kolumn.
Robotnicy mają pracować bez przerwy - 24 godziny na dobę – 7 dni w tygodniu.

Zamknięcie mostu sparaliżowało ruch w Łomży i Piątnicy. Zarówno władze miasta jak i wykonujące prace naprawcze nasypu PBK chcą jak najszybciej uporać się choćby z pierwszą częścią remontu, tak być przez most puścić choć część ruchu samochodowego. Już wczoraj rozpoczęto wbijanie w nasyp kilkumetrowych żwirowych pali. W sumie na powierzchni kilkuset metrów kwadratowych zostanie wbitych 360 takich kolumn.

Na zakończenie prac skarpy nasypu zostaną zabezpieczone aby ponownie nie zagnieździły się w nim bobry. Przypomnijmy to za sprawą tych zwierząt
nasyp jest remontowany. Przed kilku laty zagnieździła się tu rodzina bobrów. Zwierzęta wykopały kilka jam, ż których trzy znajdowały się tuż pod nawierzchnią ulicy.
Koszt naprawy nasypu to 660 tys zł. Władze miasta występowały do wojewody o odszkodowanie ale na razie bezskutecznie.

Chyba pomogły protesty (patrz wytłuszczonym drukiem). W końcu jest tak jak w cywilizowanym mieście jak kiedyś napisał jeden z forumowiczów(praca 24 h na dobę) po to żeby rozładować szybciej korki na trasie Warszawa - Mazury.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org