poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jan jarota to nasz człowiek

Przy okazji wielkiego remontu skrzyżowania Al. Legionów / ul. Sikorskiego nikt nie pomyślał żeby zrobić kawałek wjazdu na plac przylegający do Manhatanu przy dawnej stacji PKP. Przecież ul. Sikorskiego jest ulicą dwujezdniową, dwupasmową tylko w późnych godzinach popołudniowych i nocnych. W dzień, gdy jest handel jest to wąskie (po jednym pasie ruchu w każdą stronę) i niebezpieczne miejsce (szczególnie przejście dla pieszych).

wybierz tę najlepszą, nie pierwszą lepszą

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jan jarota to nasz człowiek

Coś mi tu śmierdziało od początku.

ku rozwadze, aby przemyslec...
http://suzuki.gs.webpark.pl/wypadki.htm

Czy mię wzrok nie myli?? Czy to stare dobre czasy wróciły?? :D
Eeee nie... Nie da wskrzesić atmosssfery przeszłości... Te! Nostalgia! Jazda stąd! W podskokach!!!

Wychu sam się boi Ryski i dlatego mówi, że będzie taki "zajęty" :P
Sam się nie wychylaj, bo zdarzyć się może, że u Matysiaków na się trafimy. I co wtedy? Kopytka z sosem pieczarkowym staną Ci w przełyku! Jako i mnie zapewne...

Nie wiem, co to za odwyk, skoro dostęp do komputera nadal jest nieograniczony. Chyba, że to już kolejny etap kuracji... Pierwszy był pewnie taki, że komputer w metalowym pojemniku okręconym łańcuchami o wyyyjątkowo grubych ogniwach, zamknięty na kłódkę stał. Potem komputer odpakowano i nawet że włączono! ale użytkownik siedział przed nim ze spętanymi z tyłu rękoma. Trzeci krok to już możliwość klikania myszką i walenia w klawiaturę, ale bez możliwości pisania postów na forum 4lomza.
No i kiedy już wydawać by się mogło, że kuracjusz zdrów jak ryba, wtedy bach! jeden pościk i... cały proces trafił grom!
Do tego jeszcze pełna dyspozycyjność, jeśli chodzi o ewentualne libacje... Hmm.. ciężki przypadek...

Ludzie!!!, przecież państwowe szkoły nie upadają tak łatwo. Rząd może je jedynie zlikwodować, tak jak je powołał. Ale studenci, którzy już zaczęli studia napewno je skończą. Współczuję studentom tej szkoły, którzy czytają ten wątek, (a szczególnie ich rodzicom) i się zamartwiają co teraz z nimi będzie! Co do pieniedzy, to w państwowych szkolach istnieje coś takiego jak kontrola (mam nadzieję) i każdy wcześniej czy później odpowie za swoją niegospodarność, jezeli taka była. Poza tym pieniądze dostaje się od państwa na określone cele i tylko na to je można wydać, na nic innego!
Ja się cieszę, że jest ta szkoła, uważam, że to szansa dla Łomży i może dla mnie, bo mam w planach szukać tam pracy.
A swoją drogą ciekawa jestem kto zaczął ten watek szczególnie teraz w momencie walki o studentów (?!) ...

No i oceniając przyczyny jego powstania w toku tej dyskusji podtrzymuje się ów stereotyp, a to nie jest dobrze.
A wogóle to stereotypy dzielimy na pozytywne w skutkach i negatywne :).
Namieszałam?
:)

Tylko, że ja nie napisałam, że je skończą w tej szkole.
A zresztą o czym my tu mówimy, jaka likwidacja!!! Jeżeli macie jakieś dowody to je przedstawcie, bo napisac coś jest łatwo, trudniej to udowodnić.
Ale wracam do moich poprzednich wątpliwości, skąd annamira ma tak dokładne informacje dotyczące likwidacji szkół wyższych, może sianie zamętu wsród kandyatów na studia ma jakiś inny cel, nie tylko ostrzegawczy... Czyżby pozycja szkoły, w której pracuje była zagrożona istnieniem państwowej szkoły w Łomży, szkoły, która jej zdaniem tak źle funkcjonuje?!
No to tylko moje wątpliwości, ale bardzo mnie to zastanawia i szczerze mówiąc troche bawi:)
Pozdrawiam

ad 1. O ile płaci wykonawcom, to i podwykonawcy powinni dostać zapłatę.
ad 2. Jakość szkoły zależy od poziomu jaki stworzy jej kadra oraz warunków (w tym również zaplecza technicznego), jakim dysponuje szkoła. Czy twierdzi pan, że rozmawiając z osobą niższą od siebie należy się pochylać tak, by być na jej poziomie? Jakiej jakości oczekuje pan od maturzystów?
ad 3. Szkoła państwowa może zostać zlikwidowana decyzją Ministerstwa Oświaty i/lub decyzją władz uczelni. Trzecia opcja to rzeczywiście brak chętnych.

radio jest na pewno lepsze niz plus , ktory w kolko puszczal te same kawalki , teraz przynajmniej da sie tego sluchac

Radio Eska jest wporządku, żeby nie napisać "wporzo", bo ktoś może nie "kumać", przykład: autor tego tematu :) Radio jest po to, żeby grać, ale także po to, żeby mówić, rozmawiać ... Mnie się podoba, nie możemy przecież ciągle żyć "sztywno", rozumiem, że są pewne granice, ale bądźmy bardziej wyluzowani :)

BigL chodzi o to, że na http://www.nasa.gov znajduje sie NASA TV, ktora transmituje np. na żywo naprawę stacji kosmicznej czy inne ciekawe wydarzenia. Oglądać można już płynnie na modemie (32kbps).

Jeden lubi jak mu cyganie grają, drugi jak mu z butów smierdzi

Przeczytajcie jak "prawidłowo pod swojego" przeprowadza się przetargi:

"Życie Warszawy": Regionalny Zarząd Gospodarki Wodnej w Warszawie ogłosił przetarg na 70 samochodów dostawczych. Oferty można składać do 16 września, ale już wiadomo, że wygra volkswagen.
Więcej na ten temat:

http://wiadomosci.onet.pl/1144133,11,item.html

Przeprosić?? w sumie no może i tak ale czy aby napewno teraz??

Pracownik polskiej ambasady w Moskwie został dzisiaj dotkliwie pobity przez nieznanych sprawców. Mężczyzna trafił do szpitala.

Informuje portal www.interia.pl

więcej
http://fakty.interia.pl/news?inf=653979

elo elo prawilni łomżyniacy ! HG na zawsze ! elo elo !

...gdzie wy byliście jak w 2000 r. ich płyta "A" została okrzyknięta klasykiem , "prawdziwi fani rapu" ?

Temid

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org