Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
waszym obowiąskiem jest NAS wybrać, a MY już będziemy wiedzieli jak... |
Moim zdaniem, dyskotek na zakonczenie obozu byla na miejscu. Istnieją sytuacje kiedy mozna cisze nocna wydłużyć. Druzyna Harcerska Ptaki Ptakom, przynajmniej cos robi i widac łomżyńskie harcerstwo. Ja nic nie slyszalem i mi ta zabawa nie przeszkadzała, bo na Sniadeckiego 5 byla jakas 18-stka i do 3 w nocy dzieciaki sie darly i lecial Hit sezonu Crazy Frog. Jesli masz cos osobistego do osob ktore wymieniasz to zglaszaj sie bezposrednio do nich.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: waszym obowiąskiem jest NAS wybrać, a MY już będziemy wiedzieli jak... |
Kolank0, "nie watpie ze lepiej wiesz co dla ciebie najlepsze, ale to co jest najlepsze dla ciebie, wcale nie musi byc w zgodzie dobra ogolnego." Ano racja, racja... No toć pisałażek wcześniej, że jeśli jednostka nie wie jak się w społeczeństwie zachować, sądząc, że jej się wszystko należy bez żadnego wysiłku z jej strony, to należy ją tego nauczyć stosując w tym celu odpowiednie ogólnie przyjęte środki..:). Zaufania do instytucji wszelakich w naszym kraju nie mam, bo na jakiej podstawie mieć bym miała? Każdy widzi co się wyrabia i nie ma na arenie politycznej nikogo godnego zaufania..:( "Czasem aby przetrwala wspolnota-potrzebna jest ofiara jednostek." - zgoda, tylko do takiej ofiary nie powinno się jednostek przymuszać - ofiarna postawa winna wypływać od jednostek właśnie i być efektem indywidualnej decyzji danej osoby. W przeciwnym razie będzie to naruszenie wolności i autonomii jednostki. W pełni zgadzam się z Testerem. Człowiek najważniejszy! I nie ma równych szans! Począwszy od ograniczeń czysto materialnych, na ograniczeniach intelektualnych skończywszy. Do tego dodajmy jeszcze proces wychowania i warunki rozwoju, które w przypadku każdego człowieka są różne. Czy można mówić, że człowiek sam sobie jest winien, jeśli jego IQ jest poniżej setki? Albo nie ma kończyn? Albo na drodze wychowania uczyniono zeń "kalekę życiową", nie pozwalając na jakąkolwiek samodzielność i krytykując jakielwiek jej przejawy? Hasła PRL-u przytoczyłam, coby z Adamuskiem sie podroczyc nieco..:)) Jeszcze Mu dorzucę co nieco, a co? Praca jedynym miernikiem oceny każdego człowieka! Zielone światło dla ludzi ofiarnych, pracowitych i zdolnych! Wydajność pracy, gospodarność, oszczędność —to klucz do dobrobytu narodu! Inicjatywy, dyscyplina społeczna — to przesłanki rozwoju kraju! Pozdrawiam
|
|
Jak zaczniemy narzekac to okarze sie ze nie tylko APTEKI, ale wiekszosc instytucji, firm, a nawet całe Państwo ma "skopany" system informacji. Dlatego zawsze szukam jakiegos potwierdzenia uzyskanych danych, jesli dwa zrodla podaja to samo to musi sie zgadzac. Jak chcesz cos zalatwic to musisz liczyc na siebie. Kierujac sie takim haslem bedzie zawsze latwiej, ja z takiego zalozenia juz dawno wyszedlem. Powodzenia zycze w walce z wiatrakami.
|
|
Czemu na kredowym... Żeby ry... eee... tzn. twarz Pięknego Romana światłem wiekuistym biła Czytelnika po oczach...
|
|
szukam lokalu na wesele w Łomży lub okolicach, najlepiej razem z hotelem, bo potrzebuję kilka miejsc noclegowych dla gości. Może ktoś mi coś doradzi. ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
A może niech zamkną jeszcze 2 most i rozkopią np. ul. Wojska Polskiego na wysokości ul Poznańskiej. Wtedy byłby meksyk. A tak poważnie kiedy mają remontować? W STYCZNIU???
|
|
Nic nikt nie robi - niedobrze. Pyczot chce coś dobrego robić i robi też niedobrze. Jak Wam dogodzić. Jeśli nawet kilka minut się przeciągnęło a przedstawiłeś się jako taki wyrozumiały to przecież mogłeś włożyć w uszy te no jak je nazywają, chyba stopery. Wiedza daje pokore, dziwi przeciętnego, nadyma małego... L. Tołstoj
|
|
Gospodarstwo Agroturystyczne "Biełka" w Giełczynie- 5 km od Łomży. Cen nie znam.
|
|
o czym tu rozmowa? Albo szanujemy prawo albo uzasadniamy bezpawie. Dzieciom należała się dyskoteka bezsprzecznie, ale nie ch to będzie w zgodzie z prawem. A może komuś innemu dziecko nie mogło spać, itd ... dla nich to było uciążliwe, mimo że powinni ieć spokój. Nie stosujmy relatywizmu, prawo jest prawo.
|
|
Jak jechałem w strone Augustowa na odcinku Rajgród - Augustów to remontowali wieczorem o 23 przy oświetleniu kopali wykop i nikt nie nażekał nawet świateł nie było bo i poco jak mały ruch wtedy najlepiej jechać :) no cóż Może i EXTRA płacili ale szybciej zrobią a taki nastyp powinie 24 godziny na dobrze robić .
|
|
Problem z rozkopaną Łomża, to nie wina mostu - akurat mogę sobie wyobrazić, że zniszczenia dokonane przez bobry okazałe się większe, niż początkowo sądzono i nasyp wymagał natychmiastowego remontu. Trudno - jest na szczęście drugi most. Ale przypuszczam, że decyzja o jego wyłączeniu z ruchu nie zapadła nagle i była znana już jakiś czas temu - po jaką więc ch...rę było więc ruszać z budową rondek? W ogóle po co było ruszać z tą budową, gdy nie został skończony remont Legionów? Brawo dla magistratu i ojca tych niefortunnych pomysłów - imć p. inżyniera K... A swoją drogą - łomżyńskie bobry power! :-) Ktoś pamięta, dokąd je wywieźli? Pamiętam, że jakieś 2-3 miesiące temu była informacja na ten temat w ogólnopolskiej części Wyborczej (zwanej przez mojego znajomego Jude Zeitung), ale już nie pamiętam, co to za miejsce... elmar1973
|
|
Nie panikuję, ale gdy już usłyszę, że takowy za mną jedzie (a jest to już zwykle bardzo mała odległość) i staram się grzecznie usunąć piratowi z drogi, to na ogół wybieram ten sam kierunek, co on, by mnie wyminąć. Telepata(łach) ze mnie jakowyś, czy co? Z psem wiem, sam mam takiego powypadkowego dziabąga... mwi-11
|
|
Markac z całym szacunkiem. Kilka lat temu podobno nie można było malować przejść dla pieszych i linii na drogach po zmierzchu. Jednak ostatnie obserwacje życia w naszym mieście udowadniają, że można. Zachwycamy się Stanami Zjednoczonymi, Unią Europejską, Skandynawią. Gdyby tam tak pracowano jak u nas, to do tej pory mieszkaliby w namiotach albo jaskiniach. Trochę chęci i logiki przyjaciele.
|
|
Młodość się musi wyszaleć - jak napisałby teraz tutaj Bartez albo Ptysiu :) Ale ad rem: Rysiu, stereotypy to fakt, nie jest to nic pejoratywnego. Ja mam pewne cechy męskie, ale skąd to komu wiedzieć? No bo przeca taki jest stereotyp - że facet ma brodę ;) Czym innym jest ocena zjawisk: ja uważam, że KAŻDY (także ubogi) jest kowalem własnego losu, chociaż jakże wygodne byłoby twierdzić, iż wszystkiemu winna burżuazja (1917). Każdy może mieć na powyższy temat inne zdanie, ale to nie ocena stereotypu, tylko ocena przyczyny jego powstania (jakże namieszałem). Pozdro.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |