Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy ktoś widział ojca (nie mojego) Rydzyka w czasie wizyty Franciszka? |
Pytam teraz poważnie . Nie dawajcie głupich odpowiedzi ma ktoś do sprzedania 2 bilety na ten koncert ? Po 40 zł jeden ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy ktoś widział ojca (nie mojego) Rydzyka w czasie wizyty Franciszka? |
może znalazł ktoś klucze gerdy,zgubione ponad tydzien temu na poludniu,badz zostawione w taksówce.
|
|
poprawiam numer telefonu : 664 878 079 przepraszam. Pozdrawiam.
|
|
basienka_0312 - Ty czytasz czasem co piszesz??? Co Cię może obchodzić fakt, że środki zostały rozdysponowane... Udało im się skutecznie Cię spławić, ale żeby w XXI wieku, zdawałoby się ludzi świadomych, można było spotkać jeszcze takie "dinozaury intelektualne"? Uważasz, że Trybunał Konstytucyjny w swoim orzeczeniu nakazującym zwrot nadpłaty, dotyczącym całego kraju, z odpowiedzialności wyłączył jedynie Łomżę??? Swoją drogą Gmina musi być szczęśliwa, że ma takich „łatwych” petentów. OK. Myślę, że jeżeli nie jest jeszcze za późno na apelację, to Ci pomogę. Problem w Twoim przypadku mógł polegać na tym, iż jak sama piszesz zwróciłaś się do Starostwa, a Łomża jest miastem na prawach powiatu i opłatę pobierał Prezydent Miasta, a dochód był dochodem Gminy. Do niej więc należy zwracać się o zwrot nadpłaty. Kolejna sprawa, to Sąd. Ze względu na procedury, o wiele łatwiejsze i szybsze, pozew o zapłatę w postępowaniu upominawczym należy złożyć do Wydziału Cywilnego. Administracyjny, oddala sprawę przy nawet najmniejszym błędzie formalnym, a cywilny prosi o korektę lub uzupełnienie dokumentacji. Jeżeli posiadasz wszystkie wymagane dokumenty, czyli masz prawo ubiegania się o zwrot, poprawnie i celowo złożysz pozew do Sądu, wyrok może być tylko jeden. Nakaz zapłaty. Pozostaje jeszcze odwołanie Starostwa, Gminy od tegoż wyroku, a Tobie apelacja. Czasem, żeby bardziej zniechęcić Starostwa/Gminy się odwołują. Ma to na celu również odwlekanie terminu zapłaty. Pozdrawiam i życzę wytrwałości w „walce” o swoje.
|
|
maruda - a ja się tu z tobą zgadzam w 100% trafił cwaniak na cwaniaka, żal było zapłacić po 650 zł za tonę u miejscowych sprzedawców, chciał kola zaoszczędzić stówkę to ma ponad tałzena w plecki hehe, a ty bosss uważaj bo zapukają do ciebie niebiescy i jeszcze będziesz miał sprawę o paserstwo hahaha
|
|
każdy po swoim psie niech zbiera kupy ,na zachodzie np w Norwegi,właściciel psa sam po swoim psie kupy zbiera.
|
|
To pal drewnem jak oszukują na węglu :)
|
|
sraj sraj sraj.
|
|
Jedyne, co przemawia na korzyść tego przedsiębiorcy, to fakt, iż nikomu nie gwarantuje on zatrudnienia, na jakichkolwiek warunkach, on jedynie gwarantuje umowę o procę z przyszłym pracownikiem, czego mu nikt w rzeczywistości zabronić nie może, więc sytuacja wydaje się być jak najbardziej jasna i przejrzysta :)
|
|
u mnie był i jest
|
|
A u mnie na jednym kompie był a na drugim brak;-)Dziwna sprawa;-)
|
|
Siema. Maja to Ty? jak tak to jaką furą jezdzisz? Pytam bo muszę coś przewiezc a mi się juz w aucie nie miesci:)
|
|
Grunt, żeby zaczęli i pomyślnie skończyli.
|
|
to zalezy zwykla z parownikiem bez komputera ok 1300, z komputerem ok 1500-1600. A jak już sekwencja to ceny się zaczynają od 2000-2200
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |