Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Psychicznych ci u nas dostatek! |
Po pierwsze: a od kiedy to mądrzy ludzie nie poradzą sobie z wykopaniem dołka / położeniem szpachli? Po drugie: a co znaczy "dużo zarobić"? Na dziecko i na tę Panią zapewne wystarczy. Jeżeli zaś chciałaby jechać na wakacje na Karaiby, to decyzję o tym należało podjąć wtedy, gdy pani w szkole uczyła czytać. Wtedy się nie chciało, a teraz na Karaiby to jazda? Oczywiście upraszczam. Ale schemat i piętno socjalizmu tkwi w nas bardzo głęboko. Tymczasem każdy jest kowalem własnego losu. Dlaczego ja muszę być zobowiązanym troszczyć się o wszystkich ubogich? Dlaczego nikt nie troszczy się o mnie? Bo pracuję i zarabiam pow. 453 PLN na osobę? Pozdro.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Psychicznych ci u nas dostatek! |
heh to miło, że choć jedna osoba się znalazła, wiem, że jest trochę więcej, ja studiuję na KL UMCS, socjologia
|
|
Bardzo fajna idea. ardzo milo zorganizowany festyn, bardzo duzo ludzi i bardzo dobry wystep Skaldow.
|
|
NIE POLECAM: - Pizzerii D'Angelo - jedliśmy parę razy pizzę ze znajomymi, i wszyscy mieliśmy po pizzy stamtąd "przeżycia żołądkowe". Nieświeże dodatki? - Pizzerii "Osteria" na ul. Mazowieckiej (obok sklepu komputerowego IST). Zdecydowanie nie polecam. Brud, niedobra pizza, niemiła, wręcz hamska obsługa i bardzo długi czas oczekiwania na pizzę. - Nowootwartej pizzerii na Szosie Zambrowskiej (obok przychodni). Pizza od nich jest po prostu ohydna. Bleeeee. - Fast foodów "wbudowanych" w halę targową na Starym Rynku. Ostre doznania żołądkowe gwarantowane. - McDonald's. Żarcie z plastyku. Wszystko odmrażane. Dłuuuuuuuuugi czas oczekiwania. Ceny z kosmosu. Obsługa do dupy (szczególnie uważajcie na dziewczynki, które mają na tabliczce z imieniem napis: UCZĘ SIĘ - to oznacza, że na jedzenie poczekacie 2 razy dłuzej - może dlatego do nich są zawsze najmniejsze kolejki?). BLE. POLECAM: - Grill Bar. Świetny kebab, megaburger z cebulką... Mniam! Bardzo przystępne ceny. - KEBAB BAR przy dworcu PKS (taki piętrowy, dobudowany niedawno budynek przy sklepie z babskimi ciuchami). Również wspaniały kebab, chrupiąca bułeczka i bardzo miła obsługa. - Pizzeria "Savana" na ul. Browarnej. Cudowna pizza w przystępnych cenach. Grube ciasto, masa dodatków. Szczególnie polecam pepperoni z podwójnym serem. Bardzo miła obsługa i krótki czas oczekiwania. - Cztery Pory Roku. Bardzo miła obsługa, jedzenie również bardzo dobre. Krótki czas oczekiwania na realizację zamówienia. Obie restauracje (na Al. Legionów, i na Al. Piłsudskiego) są bardzo ładnie urządzone. Aż miło tam posiedzieć... - Niedawno otwarty "GRILL BAR" nad starym dworcem autobusowym. Bardzo dobre, domowe jedzonko w niskich cenach. Mniam.
|
|
Łomżyniacy - ludzie pochodzący z Łomży "z dziada pradziada", rodowici mieszkańcy Łomży, Łomżanie - przybyszewo czyli: zostawili gospodarstwo w Pierdziszewie, przeprowadzili się "do miasta" i grają wielkich mieszczuchów, są bardziej łomżyńscy od Łomzyniaków a słoma wciąż z butów wystaje....:) rudy błazen z druhem
|
|
A jak nie mam netu w domu? A może z otumaniacza zwanego powszechnie telewizurem też zrezygnowałem? (To pierwsze jest nawet prawdziwe!)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |