niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przegrana lekarzy!!!!!!!!!!!!!!

wez ty palancie kogo to obchodzi ze wroviles??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Przegrana lekarzy!!!!!!!!!!!!!!

z tego co pamietam pan prezydent Brzeźiński w swoim programie przedwyborczym miał zamiar pomóc ŁKS.Ale jak widac skonczylo sie na obietnicach.A za jakiś czas znowu beda wybory i prezydent powinien pamietac,ze na stadionie ma 2000 potencjalnych wyborców + ich rodziny.

Alli!Gratuluje zdanego egzaminu!A teraz powiedz jak zmyć atrament?Pozdrówka!

kolank0:

1. czym innym jest ograniczanie wolności jednostki jako takiej, a czym innym obywatelowi X, który na ograniczenie to swym postępowaniem zasłużył. Jeżeli pytanie dotyczy także takiego (penalnego) ograniczenia wolności, to owszem, można ograniczać wolność także na mocy orzeczenia sądu.

2. Tak, można (ograniczać wolność jednostki dla dobra ogółu), ale tylko w razie wojny. Społeczeństwo jest ważniejsze od jednostki, ale jego siłą są właśnie te jednostki. Ograniczanie jednostek doprowadzi do ograniczeń społeczeństwa, co przeca nie zmienia twierdzenia, że jednostka jest dla społeczeństwa, a nie odwrotnie. To tak jak w kapitaliźmie. Jestem bogaty, bo państwo daje mi się bogacić. Oddaję więc w formie podatków znaczną część mych dochodów, aby społeczeństwo było silne. Pracuję także dla społeczeństwa, które jest wartością wyższą, ale jest "silne moją siłą".
Pozdro.

Jadnostka jest dla społeczeństwa - jako jego składowa i działająca na rzecz jego siły, ale i społeczeństwo jest dla jednostki stwarzając jej warunki (i prawa) do rozwoju (nie tylko tego ukochanego, ale jałowego często "bogactwa"). Np: w normalnym państwie wielkiego muzyka powinno być stać na posiadanie drogiego instrumentu- bo to warunek jego rozwoju. Nie samo "bogactwo' jest istotne, ale to, jak je sensownie spożytkować dla dobra i jednostki i społeczeństwa. A jak jest z tym u nas?
Pozdrawiam.

Obawiam sie ze jest to nie tylko problem pana Kosiorka , i pana Brzezinskiego - uwazam ze jest to problem nas wszystkich ..... Przeciez LKS jest klubem wszystkich lomzyniakow , ,,,, Panie Kosiorek - chyle czolo przed tym co pan do tej pory zrobil dla nas wszystkich - a Panu ,panie Brzezinski przypominam o nadchodzacych wyborach ,,,,, A tak nawiasem mowiac to znalesc pieniadze na remonty drog i chodnikow to jest pryszcz........ nie zamydli pan nam tym naszych OCZU ,,,,,,,,,Podsumowujac , Pan Kosiorek zrobil wiecej dla nas LOMZYNIAKOW niz Pan tymi swoimi chodnikami !!!!!!Same to ze 150 chlopcow pozytecznie spedza czas (nie rabujac staruszek )itp. prosi o pochylenie czola w strone Pana KOSIORKA - a dodajac do tego wyniki pierwszsego zespolu !!!!! ( bez komentarza ) ale przeciez trzeba byc LOMZYNIAKIEM zeby nas zrozumiec - prawda panie BRZEZINSKI !!!!!

lomzanin:

He . nie wiem jak tobie i jakie masz zapatrzenia , ale mnie nic nie zrobil i nie dal zaden Pan Kosiorek, wiec nie mow o wszystkich lomżyniaków tylko za siebie czlowieku

lomzanin: w klubie Karate też jest ponad 100 dzieciaków, które trenują, wygrywają zawody i dostają trzy razy mniej kasy niż ŁKS. Tak samo w innych podobnych klubach np. nasze młode siatkarski.

Kolank0,
Jeżeli ktoś uznał, że coś jest dla mnie dobre, to ja niekoniecznie muszę się z tym zgodzić, bo w końcu sama wiem najlepiej, co dla mnie dobre jest, prawda? A ogólnopaństwowe instytucje (nie tylko te powołane do naszej ochrony) już wystarczająco sobie zapracowały na brak zaufania, i to nie tylko mój :(.

Adamus,
piszesz:
Jestem bogaty, bo państwo daje mi się bogacić. Oddaję więc w formie podatków znaczną część mych dochodów, aby społeczeństwo było silne. Pracuję także dla społeczeństwa, które jest wartością wyższą, ale jest "silne moją siłą".
Jak przez mgłę, ale pamiętam jeszcze te czasy, kiedy wpajano nam, jak to będzie cudownie, gdy każdy będzie dla dobra wspólnego (wszak jednostka przeca społeczeństwu służyć miała). "Polska Ludowa naszym największym dobrem! Nie szczędźmy sił dla jej umacniania i jej rozwoju!" - pamiętasz? Tak jakoś mi się skojarzyło...:)

O ile się nie mylę był to system, którego jesteś zagorzałym przeciwnikiem..:))

Obiecałeś nam kiedyś, że w obliczu nadchodzących wyborów wyjawisz nam na kogo będziesz głosował... Myślę, ze nadeszła ta wiekopomna chwila :)).

Temid

Widze że nie było sensu tu powracać bo nadal są ci ... co przetem :/ Narq jusz mnie tu nie ma :) bo z k. się nie zadaje.

Jeśli my jesteśmy Łomżanie
to w Warszawie są Warszawianie
apropo od kiedy jesteśmy Łomżanie
pismacy poradzcie się prof. Miodka

Łomżanie - mówi się tak o całej społeczności łomżyńskiej. (mężczyźni i kobiety)
Łomżyniacy - mężczyźni pochodzący z Łomży.
Łomżynianki lub Łomżanki - kobiety pochodzące z Łomży.

pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org