Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Dlaczego dzisiaj rządzący boją się UPR ??? |
Nissan Patrol, to dobre auto.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Dlaczego dzisiaj rządzący boją się UPR ??? |
Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią, rozpoczynam felieton konkurencyjnych artykułów do "Powróćmy nad Narew!". Osoby nie zaiteresowane tematem mogą go nie czytać :) To wy wybieraliście temat i wygrały kręgi zbożowe - propozycja Tomka. Ile będzie odcinków? Może tyle, ile wydało konkurencyjne pismo? Zaczynamy... "Kręgi zbożowe to kształty, które ktoś (wg niektórych cywilizacja pozaziemska) lub coś stworzyło w zbożu. Kręgi te mają zazwyczaj dość regularny, geometryczny kształt, a zboże nie jest ugniecione. Jakkolwiek istnieją doniesienia sięgające wieku XVIII opisujące ten fenomen, stał się on "modny" po okresie "epidemii" ich powstawania w Walii i południowej Anglii, pod koniec lat 70. XX w. Według pewnej hipotezy, kręgi te powstają na skutek lądowania niezindentyfikowanego obiektu latającego (UFO). Przeciwnicy takiej teorii uzasadniają kręgi zjawiskami atmosferycznymi, lub po prostu świadomą działalnością człowieka. Najwięcej kręgów zbożowych zaobserwowano w Wielkiej Brytanii, w Polsce zaś w okolicach wsi Wylatowo w woj. kujawsko-pomorskim (mapka występowania kręgów zbożowych w Polsce)." - Żródło: http://pl.wikipedia.org. Wspomniana mapka: http://www.wylatowo.pl/artykuly/mapkapolska_max.jpg. Odyseji ciąg dalszy nastąpi... Najwyższy czas...
|
|
Wreszcie czesław będzie miał konkurencje. ;)
|
|
:) mialem Ci ja krawat ........ gdzież on jest ? :P Zdrowie wszystkich Krzysztofów :) ![]() rudy błazen z druhem
|
|
hehehe dobry tekst Kolanko lol
|
|
hhhhhhhhmmmmmmmm
|
|
Myślę , że realnie podejdzmy do sprawy. Po pierwsze , nie mamy stadionu spełniającego kryteria dla tej ligi . Po drugie , potrzebny jest nam drugi sponsor typu Browar Łomża , który wyłoż kasę by wzmocnić zespół , by nie tylko miarodajnie wzmocnić zespół na tę klasę rozgrywek ale i nie pójść z torbami , jak Radomsko. Slowly , pożyjemy , to zobaczymy. My jesteśmy kibicami , którzy dają jakieśą pieniądze lub nie. Ale II liga to już profesjonalna piłka i pieniądze muszą być adekwatne do poziomu tej klasy rozgrywkowej. Inaczej będzie crash.
|
|
Maciek , nie gniewaj się , ale Cię całkowicie nie rozumiem!
|
|
jak ktos ma ochote sie sprawdzic zapraszam 30 lipca Pruszcz Gdański, kolejny etap mistrzostw Polski SSS???? ja jade na 100% jednak tym razem nie wystartuje :(, jestem w trakcie kompletowania gratów, na wiosne poważne mody, narazie wolnossący ale może będzie Turbo :D elmar1973
|
|
Hmmn Pamiętajcie Prawie Robi Wielką Różnicę :P
|
|
A o czym jest ta bajka? Jasio mówi do babci: papier do listów leży na biurku.
|
|
Oczywiście, że to społeczeństwo jest dla jednostki, a nie odwrotnie! Na poparcie tej tezy stwierdzam autorytatywnie, że jeśli jednostka jest szczęśliwa, to szczęście to rozlewa się szeeerokim łukiem po społeczeństwie, po czym zataczając koło wraca doń jak bumerang itd. :) - tak jest jednak w idealnym świecie... Naturalnie jeśli jednostka za bardzo podskakuje tj. gdy za bardzo bierze sobie do serca fakt, iż społeczeństwo jest dla jednostki, należy takowego osobnika "ukrócić", coby szkód zbyt wielkich nie poczynił. "- Czy wspólnota ludzi jaką jest dane społeczeństwo jest wogóle potrzebna?" Jak nie?! Człowiek jest istotą "stadną" i na bezludnej wyspie "wymięka" :))). "- Czy w obliczu zagrożeń terrorystycznych jesteśmy skłonni w większym stopniu zrezygnować z własnej autonomii na rzecz ogólnopaństwowych instytucji powołalnych do naszej ochrony?" Jak mi ktoś prawi, że robi coś dla mojego dobra, już się we mnie gotuje! :|
|
|
Słoneczny patrol to też dobry pomysł. Czekam na piękne dziewczyny w bikinie na ulicach Łomzy:)
|
|
po prostu potrafia wystawic cierpliwosc czlowieka na probe. posiadam neo 2mbit a osiagam zawrotne predkosci 5-9kb/s w ciagu dnia.czekam na wypowiedzi ludzi ktorzy tez maja ten problem, bo wiem ze nie tylko ja. dzwonilem do TP juz 3 razy, zlozylem reklamacje, i za kazdym razem wyprowadzaja mnie z rownowagi swoimi pomyslami:dlaczego mam tak powolne lacze i duze pingi. te wszystkie ich testy sa smieszne i dopiero jak powiem im ze mam dosc dzwonienia i ze to nie jest z mojej winy tylko ich to zmieniaja gadke i zaczynaja sluchac a nie wmawiac ze to cos u mnie. ludzie dzwoncie do tych partaczy ile sie da az wkoncu zrobia z tym cos, ZA CO MY PLACIMY?
|
|
crasy olej tą p...ą szajsową telekomunikację i jak masz możliwość podłącz się do vectranet.pl. Mam już równo będzie w sierpniu rok i bardzo sobie chwalę. Ja nawet zlikfidowałem telefon stacjonarny żeby nie mieć z tymi palantami nic wspólnego mam komórki i mi to wystarczy. BUNKIER
|
|
"Lodowiec Kangerdlugssuaq na wschodnim wybrzeżu Grenlandii topnieje szybciej niż przewidywaliśmy kilka lat temu i stale odłącza się od fiordu, powodując tym samym wzrost poziomu morza - poinformowała w komunikacie organizacja Greenpeace." "Przemieszczanie lodowca następuje obecnie z prędkością "prawie 14 km na rok", tzn. dwa i pół raza szybciej niż stwierdziliśmy w 1988 r. (5 km na rok) - napisała międzynarodowa organizacja ekologiczna." ""To jest spektakularne odkrycie - uznał Hamilton. - Możemy z niego wnioskować, że zniknięcie pokrywy lodowej Grenlandii, gdyby nie była ona uzupełniana zwiększającymi się opadami śniegu, nastąpiłoby znacznie szybciej niż dotąd myśleliśmy". W opublikowanej w listopadzie 2004 r. pracy na temat zmian klimatycznych na terenie Arktyki, nad którą pracowało ponad 250 naukowców, podano, że do 2100 r. średnia temperatura w regionie wzrośnie o 4-7 stopni Celsjusza w stosunku do temperatur zanotowanych w 1990 r. Autorzy tego opracowania przewidują także przyspieszony wzrost poziomu oceanów." http://wiadomosci.onet.pl/1135361,16,item.html Ocieplanie klimatu to nie bajki. To nie sprawa, która dotyczyć będzie naszych prapraprawnuków. Biorąc pod uwagę to, jak lawinowo zmiany przyspieszają, mozemy byc pewni, że jeszcze my doczekamy świata Mad Max'a. Obym czarno wróżył! ...i obym nie wykrakał!
|
|
ja rowniez mialam taki problem tp twierdzila ze pod moj num tel ktos sie podlaczyl i dlego neostrada nie dziala sprwanie, najleprzym wyjsciem jest rozwiazanie umowy zwlaszcza ze teraz jest mozliwosc bezplatna bez ponoszenia zadnych kosztow do dnia 1 sierpnia z powodu zmniany regulaminu.Wiec wszystkim ktorzy maja jakies problemy z neostrada polecam!!!!!!!!!!! Można zrobic to w telepunkcie.
|
|
a dzieciaki jada na oboz nd morze. i sa w wieku od 10 do 16 lat:)
|
|
Kolank0, masz racje, znam, znam jednego takiego... Bron ,Boze meza ginekologa. A tylu kolegow sie w ogolniaku odgrazalo, ze beda ginekologami. Bogu dzieki, zmienili zdanie i na dobre im wyszlo.
|
|
A może ona pracuje właśnie. Zaiwania od świtu do zmroku, a wieczorem pada ze zmęczenia...
|
|
Na twoim miejscu sprawdziłbym kompa czy wira nie masza bo to najczęściej powoduje w neostradzie tak wielkie spadki transferu.
|
|
Jak się macie ?? powruciłem troche do was :D zaczelo sie nudzić jak się ma wolne i pewna osoba chciała żebym wruciłem wiec jestem :D heee
|
|
Dajta spokój wypijta piwo i nie marudta !!
|
|
dzieki za informacje o potyczce z Krzyżakami - nie słyszałem o tym wcześniej, choć sporo czytam na temat Łomży i jej historii. A na marginesie dyskusji, starsi pewnie o tym wiedzą, a młodsi może nie koniecznie, że w Łomży Józef Stompor umieścił fabułę trzech swoich książek opowiadających o okresie II wojny światowej. Czyta się je całkiem przyjemnie Pozdrawiam
|
|
kto z łomży studiuje w białej podlaskiej i na jakiej uczelni.
|
|
|
Kazik, atrament najlepiej zmywa się piwkiem. No i potem lepiej się śpi, chyba że się przesadzi:) pozdrówko
|
|
lomzanin: ha ha ha! :D Dowcipniś! :D -------------------------------------------------------- Tylko Łomża ŁKS !!!
|
|
Witam :) Czy łomżyńskie sklepy komputerowe mają swoje strony internetowe z ofertą sprzętową ? Jeśli tak, to proszę o podawanie adresów www. Z góry dziękuję.
|
|
Witam wszystkich ja patrze ze wszyuscy reklamuja sklepy ze sa dobre i nie dobre a ja wam powiem jednno ze sklep komputery-serwis w którym kuppiłem kompa kilka rok temu a teraz nie dawno drugi jest jeklepepo wartym polecenia facet który tam siedzi jest specjalista od komputerów.Również inne sklepy jak unitechnik , exspert te sklepy tez sa warte polecenia
|
|
Wszystkie wpisy nawiązują do tematów o pomocy społecznej, o programach profilaktycznych, o komisji przy radzie i jej kompetentnym składzie, które się pojawiły na początku kadencji nowej władzy. Konkretyzując, a cóż na naszym łomżyńskim podwórku, jak wykorzystuje się środki na przeciwdziałanie biedzie i jej skutkom. Zamiast mówić ogólnie, co w Łomży w tej dziedzinie można poprawić?
|
|
ESKA jest ok. Wolę jednak Radio BAB, w którym nie pasuje mi tylko jedna audycja - prowadzona przez takiego Pana z bardzo zniewieściałym (żeby nie powiedzieć "pedalskim") głosem... Stali słuchacze napewno wiedzą o kogo chodzi...
|
|
"Tak! zemsta, zemsta, zemsta na wroga Z Bogiem i choćby mimo Boga!"
|
|
Oj Rysia Rysia (powiedzmy: Brutusie) - i Ty przeciw mnie? :)
|
|
Czy zmienił się pająk ? |
Dzisiaj upał, a jutro występ "Skaldów", tylko o której godzinie.
|
|
Szedł facet przez most i się załamał Przechodził facet koło betoniarki i się zmieszał Siedział żołnierz w okopie i coś mu do łba strzeliło
|
|
No jakoś umnie dziś dużo się działo napewno nic związane z tym co nasza Łomża ma do zaproponowania ale znalazło się rozrywke nawet w barze.
|
|
Czy moglibyscie polecic jakas dobra restauracje w Lomzy? Chodzi tu o obiad i kolacje, a ceny tych posilkow nie powinne wchodzic w rachube. Otuz planujemy wkrotce odwiedzic te moje rodzinne strony i nie chcialbym za bardzo gimnastykowac sie ta sprawa juz na miejscu. Duze dzieki i pozdrawiam, wychu
|
|
Drzemka po obiedzie to chyba normalna rzecz? ;] A sprzęt testowali już od rana... i powiem, że wtedy była lepsza muzyka w stylu umpa umpa bum bum.
|
|
Polecam restaurację w miejscowości Konopki (w drodze na Śniadowo, na zakręcie). Kiedyś to się chyba nazywało "Pod Topolami". Tam jest naprawdę super. Wspaniałe jedzonko! Baranowski się chowa.
|
|
lomzyniacy. kiedys mr slawomir b z radia lomza zapoczatkowal propagowanie nazwy lomzanie, co wg mnie brzmialo zawsze nijak
|
|
Tak , tak , polecam bar ,,Pod topolami '' supe jedzonko , ale kawa do niczego
|
|
Nie wiem jakoś ja tydzień temu nie miałem kłopotu wieczorem potrzebowałem leku od gorączki to zobaczyłem na TV Łomża jaka apteka dyżuruje i sie okazało że apteka na ul.Pięknej więc wsiadłem w samochód i pojechałem i jakoś apteka dyżurowała tej nocy .
|
|
A kto tu się sprzecza? :) Bronię jedynie tej pani przed zaszufladkowaniem jej i przyklejeniem jej etykietki. Często ludzie wyrażają swe "najmundrzejsze" w ich mniemaniu opinie o sprawie (dla jasności: nie o Tobie prawię :)), która ich nie dotyczy bezpośrednio, toteż pojęcia mieć nie mogą jak jest w istocie. Takie "opinie" mogą uczynić wiele nieodwracalnych szkód osobie, w którą godzą. Dlatego nie można mówić: "Biedni są sami sobie winni, że są biedni", bo tak tworzą się stereotypy, brrrr! Może i są winni, ale nie wszyscy. A za biedę w kraju odpowiadają w ogromnej większości ci, którzy mają dostęp do największej kasy, czyli ci, którzy nią zarządzają (czyt. marnotrawią, przywłaszczają sobie etc.). Powiesz zaraz: społeczeństwo winne, bo takich wybrało. A kogo miało wybrać? Wskaż mi chociaż jedną (choć jedna to i tak stanowczo za mało, żeby nie utonąć w oceanie korupcji) osobę uczciwą i godną zaufania, na którą warto zagłosować. Przyjrzę się jej bliżej, prześledzę jej poczynania wstecz i dopiero wtedy zdecyduję, czy wogóle pójdę do głosowania. Bo jak na razie to nie zamierzam - taka ze mnie patriotkaidiotka! Pozdrowienia
|
|
a ty sie nie uczyles jezdzic???? czemu sie czepiasz czlowieku.
|
|
Musza gdzies ujac *transferu) aby gdzies indziej dodac:)))
|
|
kiecam ich to znaczy kogo. Naród, władzę czy jeszcze kogo innego ?? ![]() rudy błazen z druhem
|
|
Stokrotka według mnie to nie jest wcale aż tak tani sklep..... Jest droższszy niż inne osiedlowe mniejsz sklepiki. Cała sztuka polega na tym że stokrotka posiada asortyment od mydła do powidła. To nie jest tani sklep napewno tańsze są sklepiki mniejsze np osiedlowe. Autor tematu Konrad_Nieciecki
|
|
Witam Uwazam, że Konrad ma rację, wcześniej czy pozniej i tak on stanie i to nie jeden, chyba, że chcemy by Lomza za kilka lat wygladala jak ta czesc Florydy (USA) gdzie na starosc przenosza sie zmeczeni zyciem ludzie i czekaja na .... (nie ma zimy). Wielkopowierzchniowy sklep powinien być - w okolicach Łomży. Tak jak On pisał miejscem położonym najbliżej centrum to właśnie ul. Zjazd (za stadionem, a przed mostem, według mnie nie ma innej alternatywy co do miejsca w granicach administracyjnych miasta). Mamy tu tyle dostępnej, niezagospodarowanej przestrzeni. Jednak widząc w jaki sposób wybierane są miejsca pod budowę takich inwestycji na zachodzie europy (nikt nie buduje "supermarketów" w centrum miasta). Kisielnica byłaby chyba lepszym rozwiązaniem (a i chyba tańszym). Władze lokalnej gminy miały by dodatkowy dochód, nowe miejsca pracy, zmianie ulec musiałby lokalny uklad komunikacyjny, ale za to zapłaciłby inwestor. W tym miejscu krzyżują się szlaki na Grajewo, Augustów i Pisz, cały ruch tranzytowy jaki dzień dnia przetacza się przez Lomze. Dodatkowo mieszkancy Pisza, Grajewa i okolic beda przyjezdzac tu a nie do Ełku (miasto mysle, ze mniejsze od naszej Lomzy, a o wiele bardziej "rozwiniete" i otwarte na inwestycje). Co do listu kolegi MindStorm - argument -dojazd- nie ma tu nic do rzeczy. Jezeli to Ty planowalbys otwarcie wlasnego interesu to na miejsce dzialalnosci wybralbys okolice w ktorej sa, mieszkaja Twoi potencjalni klienci, czy biedna (nie chce tu nikogo obrazic) okolice? A jak dobrze zauwazyles, przy okazji istnienia takiego sklepu zarobia i inni - komunikacja miejska, prywatni przewoznicy. ....., może masz racje, inwestorzy traktuja Nas jak wlasnie tych co nie maja czym dojechac i omijaja nas (np. przez Zambrów), a Nam zostawiaja Biedronki i Stokrotki.
|
|
W Łomżyńskim Towarzystwie Wioślarskim oprócz wioślarstwa uprawiano gimnastykę, łyżwiarstwo, pływanie, kolarstwo, piłkę nożną, siatkówkę i lekkoatletykę. Dyscypliny te spełniały rolę sportów uzupełniających dla uprawiających wioślarstwo. Lokale Towarzystwa wyposażone były w sale do ćwiczeń gimnastycznyh. W pierwszym lokalu zimowym przy ulicy Pięknej była ona mniejsza od sali do gry w karty i była w niej mniejsza frekwencja. Drugi lokal zimowy również posiadał salę gimnastyczną. Turysta z Włocławka podejmowany jako gość w łomżyńskiej przystani przy ulicy Zjazd opisał ją, że posiada "dość dużą salę gimnastyczną, łazienkę, szatnię męską i żeńską". Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. ....................................... Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego
|
|
a z czego ty się cieszysz wogule ? jerry
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |