Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy Pani Z-ca wyda oświadczenie? |
Z tego co widzę na stronie kafeteria funkcjonuje przynajmniej tak piszą na stronie że jest koncert w każdą sobotę http://www.kafeteria.lomza.pl/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy Pani Z-ca wyda oświadczenie? |
Witam. Idąc dziś ulicą Giełczyńską zagadał mnie mężczyzna który powiedział mi że zna byłego właściciel mojego psa.Pies to mieszanka Labradora z Amstaffem czarnej maści. Chciał bym porozmawiać o tym psie najlepiej z właścicielem. Pies usłyszał swoje dawne imię i teraz się dziwnie zachowuje jest jakiś rozbity. Jeżeli pan to przeczyta czekam na kontakt: 517199009-517196304 lub GG:8022777
|
|
ale jest czym sie podniecać 80 osób; sprzątaczki, kasjerki. ochroniarze jeden kierownik szał; żeby tak powstało laboratorium badawcze wyższej technologii i zatrudnienie znalazło by 80 inżynierów to by było coś szok !!! a tak przyjdzie dorabiać angolów chore to wszystko
|
|
to fakt ta doktorka na ogrodowej jest dobra no i przedewszystkim od ręki i na NFZ
|
|
to żę jak ktoś za młodu jest głupi to i na starość nie zmądzrzeje...
|
|
Sprzedaj wszystkie PRUCZ słownika ortograficznego.
|
|
miasto jest w sumie całkiem ładne. Ma swoje ujemne strony . W zasadzie nie wiele brakuje a byłoby super. Według mnie to: konieczny jest duży sklep typu hipermarket z dobrą i dużą galerią handlową i to jak najszybciej - tak aby zakupy można było dokonać w jednym miejscu mając do wyboru duży i roznorodny wybór. dobre kino z 3D koniecznie porpawić sieć komunikacyjną miasta - wyremontować główne ulice , pobudowac dwie nowe w osi północ - południe , wschód - zachód. zagospodarować w końcu brzeg Narwi zgodnie z planem budowy tych bulwarów. Jak się to zrobi to w meiście będzie zdecydowanie lepiej. No i oczywiście jakies ze dwa duże zakłady pracy
|
|
Re: on21 Zatrzymałeś się, wieśniaku, aby spróboać udzielić pomocy !? Chyba- tak wynika z wpisu - nie, roztrząsaczu gnoju.
|
|
chyba mało komu zależy na tym,żeby Nasze Miasto się pojawiło,a szkoda...
|
|
Brutalna rzeczywistość.
|
|
poco te narzekania jeżeli nie pasuje łomża to nikt tu nie trzyma na siłę-białystok,ostrołęka,zambrów,kolno.tyle miast ture na was czeka i dają od zaraz pracę.tesco a unas kaufland to ten sam typ sklepu też do 1000m powierzchni
|
|
troche kultury na tym forum
|
|
Riposta, bardzo się mylisz i myślisz powierzchownie, ale jak ktoś liźnie temat głębiej to wie ze: Ostrołęka miasto o 10 tyś mniejsze od Łomży, budownictwo mieszkaniowe tam zupełnie stoi, jak u nas budowali 10 bloków w ciągu roku tam 1 może 2. Z kilku spółdzielni do których dzwoniłem jedna zamierzała coś budować. Porównując rynki nieruchomości, chociażby na allegro, ilość lokali handlowych czy to na sprzedaż czy wynajem, mieszkań, działek, hal magazynowych, ostrołęka przy Łomży wygląda jak mała wiocha, patrząc na fakty to wygląda tak jak by nasze miasto się rozwijało, a ostrołęka stała w miejscu. Bo ktoś patrzy przez pryzmat dwóch dużych zakładów pracy w ostrołęce i się podnieca, a to trochę za mało, tam bieda aż piszczy i powie to większość ludzi z tamtego regionu. Narzekają że warszawa o nich zapomina, zero dotacji unijnych, nic się nie dzieje. W Łomży ludzie mają w brew pozorom pieniądze (poza kilkoma tu narzekającymi utrzymankami rodziców) bogaty region, gdzie mamy najlepsze mleczne gospodarstwa w kraju, rolnicy wysyłają dzieci do łomżyńskich uczelni, kupują im tu mieszkania i biznes się kręci.
|
|
Fazi, to nie tylko chodzi o to, z jaką kwotą ludzie wbijają się do lokalu, podstawowa sprawa, to czynsze za wynajem lokali w Łomży! Sklepy na długiej, kosztują po 3-4 tysiące zł. miesięcznie!!! Paranoja jakaś!? Najgorsze jest to, że wynajmujący bierze do łapy 4 tysiące, a wystawia papier np. na 1300. Nie boją się nawet skarbówki, bo jak pójdziesz umawiać się na wynajem nawet po raz pierwszy, to od razu cwaniaczek jeden z drugim mówi, że czynsz 4tys. a na fakturze będzie 1300. Moje słowa na pewno potwierdzi mnóstwo ludzi.
|
|
Moze troche z innej beczki, ale uderzyla mnie niedawno historia i zwiazana z nia bezposredniosc Strazy Miejskiej w Lomzy... Moj znajomy opisywal to tak: Zdjecie zrobione przez SM uwidacznialo moje auto z rzekomo ponad 70 km/h w miejscu oczywiscie na 50. Wlot od Zambrowa na dwupasmowce. Pusto, ani samochodow ani pieszych. Radar niestacjonarny(przenosny) byl ustawiony tak ze samochod ze zdjecia byl widoczny ledwie w polowie przodu.. Kierowcy, naklejki na szybie ani prawej lampy nie bylo widac... Powiedzialem ze nie bede placil takiego mandatu.. Na co Pani w kruczo czarnych wlosach do mnie .. Obiecuje Panu ze Urzad Skarbowy dokladnie pana przeswietli i Panska firme... Dziekuje bardzo... jako ze znajomy nie pamietal kto prowadzil dostal podwojny mandat bez punktow... I nie o to chodzilo ze boi sie kontroli.. Na kontrol trzeba poswiecic czasu i sily bo zawsze cos tam trzeba dostarczac przez pewien okres. Co to za prawo w tym miescie pytam....?! Robia co chca. Obu Panow z historii tego tematu osobiscie nie znam, ale to co robia urzedy w naszym miescie sie w glowie nie miesci.. Przeciez to my ich utrzymujemy.. Z naszych podatkow oni tam pracuja a robia nam problemy.. Takie np. zaswiadczenia o niezaleganiu, czy wypis z dzialalnosci, lub KRSu powinien byc za darmo i od reki albo na jutro w dzisiejszych czasach.. klik i sie drukuje.. To nie.. musi Pani Krysia przyjac prosbe o zaswiadczenie, Marysia idzie do Justynki zeby ta sprawdzila.. No ok Jest czysty no to Basia drukuje i Zosia niesie na dol do Pani Krysi.. Jutro chlop sobie odbierze .. acha.. i niech Celinka pobierze oczywiscie 30 zl za poczet wydania zaswiadczenia oczywiscie juz w inny okienku....
|
|
bo za to płacimy?
|
|
W nocy cyrkulacje cieplej wody zakrecaja... Po jaka ch... nie wiem, ale jezeli ktos pracuje na nocnej zmianie to niestety musi czesciej posciel zmieniac bo po zmianie sie nie umyje. Dzwonilem kiedys dlaczgeo to robia to Pani mi laskawie odpowiedziala ze - za duze straty ciepla maja w rurach i jezeli chce miec w nocy i samego rana ciepla to musze zaplacic za pompe i straty ciepla.. Ale ja przeciez place - mowie.. - No tak ale to juz nie za ta sama wode.... Ile wod jest w ŁSM-ie? Tego juz nawet oni nie wiedza
|
|
no i ***** nic w tej Łomży nie będzie (w sumie to i tak nic juz nie ma), czy tym miastem do ***** rządzi jakiś Kononowicz ??????
|
|
na ulicy Kalinowej35, osiedle Maria tel nie znam, trzeba sie wczesniej umowić na wizyte, wizyta ok 40 min, dokladne badanie dziecka i diagnoza koszt 70 zeta plus recepta
|
|
Autor: Riposta (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 24-02-11 00:16 oj chyba przesadzasz bo powodem likwidacji tego lokalu akurat nie jest o czym piszesz. A co jest przyczyną jak nie kasa?
|
|
Do słowników analfabeci.
|
|
Dr Glebicka ale jezdzi do pacjentow tylko prywatnie, ja ostatnio bralam wizyte, zaplacilam 80zl a dalsze leczenie jest na tel albo jezdzisz do szpitala jak potrzebna recepta, bardzo dobra doktor. Moj synek mial czesto katar i zapchany nos, chodzilam do poradni rodzinnej to tylko zastrzyki chcieli dawac a dr Glebicka od razu powiedziala zeby morfologie robic, jak poszlam po skierowanie od rodzinnego to stwierdzil, ze takim malym dzieciom- a mial pol roku- nie powinno sie morfologii robic. Co sie okazalo mial niedokrwistosc, malo zelaza i dlatego czesto lapal infekcje, przepisala zelazo i jak reka odjal a wczesniej sie meczyl tyle m-cy a jego pediatra nie wiedzial co mu jest! Naprawde polecam Glebicka, niestety nie przyjmuje na NFZ ani w zadnej przychodni, mozna dzwonic jak cos sie dzieje niepokojacego z dzieciaczkiem- 602 632 755 Pozdrawiam!
|
|
Właśnie, dlaczego policja nie weźmie się za przełądowane autobusy? Przecież w dowodzie każdego jest na ile miejsc to to jedzie. A ile razy przełądowane są tak, że ludzie się cisną jak sardynki w puszce. Czyżby MPK prawo nie dotyczyło?
|
|
Nina88 nie bądź śmieszna he he he
|
|
JAk sie lenia ma i do serwisu na koszt producenta nie chce sie odeslac telefony tylko biega do jakiejs dupy ze wzgledow poza merytorycznych to tak jest. Gwarancje masz to z niej korzystaj. Jak nie nie to niezgodność z umowa i musi przyjac bo niej decydować co z tym dalej bedzie
|
|
Gdybym to ja miał mieć sklep na długiej i spotakł się z tym, że muszę płacić za niego na boku dodatkowe pieniądze, bez papierka to zgodziłbym się na to tylko do czasu kiedy był cały proceder udokumentował, zgłosił elegancko do Urzędu Skarbowego i wcześniej odpowiednio się zabezpieczył ze swoim biznesem. Co do Kafeterii to może, by tak po prostu się zapytać czy zamierzają zlikwidować lokal, czy tylko próbują go sprzedać? Jeśli miałoby go nie być z powodów takich, jak blisko kościół, czy protesty mieszkańców, może warto zaprotestować. Jest nas więcej niż ich. Może jakaś petycja? Jeśli lokal ma problemy, a był fajny to warto go bronić.
|
|
Wiem że wielokrotnie ten temat byl poruszany, ale prosze o opinie na temat zespolu TENIX i chodzi mi wylacznie o opinie ta tamat tego danego zespolu. Prosze, aby wypowiedzialy sie osoby u ktorych gral ten zespol na weselu lub te osoby ktore byly na weselu gdzie gral zespol TENIX. Zaznaczam ze nie jestem osoba zwiazana z tym zespolem chce ich wynajac na swoje wesele i chce sie zorientowac na ich temat. Z gory dziekuje.
|
|
też nosiłem im do reklamacji, to nie dość, że nie naprawili, to jeszcze chcieli pieniądze za jakąś ekspertyzę i jak bym nie zapłacił to nie oddali by telefonu, wały robią że hej
|
|
Nie sadze zeby w Play pogorszyly sie oferty. To fakt ze Play prez 7 lat od wejscia na rynek ma konkurencyjna pozycje. UKE wydalo rozporzadzenie ze przez te 7 lat beda obowiazywac asymetryczne stawki MTR korzystne dla Play. A to wszystko dlatego zeby pomoc wypromowac nowego operatora. I po raz kolejny pragne podkresli ze gdyby nie Play to nadal placilibyscie po 60 gr za minute a zysk operatora tylko by wzrastal... Dzieki Play powstala rewolucja na polskim rynku telefonii komorkowej I jeszcze jedno... to nie wielka trojka placi jakis haracz dla Play jak to nazwales Tylko placa to konsumenci A dla porownania Jezeli dzwonisz z ery do orange to operator zarabia na minucie okolo 10-12 groszy A jak dzwonisz z ery oranga czy plusa do playa [po cenie 75gr/min] to operator zarabia na Tobie ok 30 groszy Wiec to oni nas nabijaja w butelke. Fakt faktem ze albo posiadamy tego operatora zeby sie dopasowac do znajomych albo tego ktory nas czyms skusil - i oby w tym 2 wypadku byl to Play!
|
|
I co tam słychać wie ktoś jak się piesek czuje?pisali coś o nim może?
|
|
Naucz się pisać.
|
|
I znalazłeś?
|
|
tylko by se nie przyciąć dobrze jagby ktoś trzymał
|
|
10 zl
|
|
Jak tam głosy dziś oddane? Jakoś kiepsko, bo spadamy na 40 miejsce :P
|
|
Nie wiem czy u nas to dostaniesz ale chętnie się dowiem bo to świetna rzecz.
|
|
Cztery lata temu na szrocie w Jedwabnym widziałem.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |