czwartek, 24 kwietnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Akcja CBA: zatrzymani żądali 250 tys. zł za ustawienie przetargu

Żabojady zaczynają was doić!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Akcja CBA: zatrzymani żądali 250 tys. zł za ustawienie przetargu

Witam

Jeśli taki temat był to przepraszam, ale pilnie potrzebuję rady.

Nasza Telekomuna upiera się, aby średnio co trzy, cztery miesiące włączać nam GRATISOWO pocztę głosową. Oczywiście my nic o tym nie wiemy i zawsze jest to PRZEMIŁA niespodzianka... Nie dość, że nikt ich o to nie prosi, poczta głosowa powoduje problemy z prawidłowym działaniem instalacji alarmu, którą mamy w domu. Nasze wkur....ienie sięgneło zenitu tego ranka, kiedy nie zdążyłam odebrać dzwoniącego telefonu, ale za to zdążyłam usłyszeć głos jakiejś pani proszącej o pozostawienie wiadomości....!!!!!

Czy ktoś wie o istnieniu sposobu, żeby raz na zawsze wytłumaczyć im, ze sobie k...wa nie życzę takich gratisów? Wątpię, żeby jakieś pismo podziałało... Może znacie przypadki ludzi, którzy sobie z tym poradzili? Myślałam swego czasu o nabazgraniu jakiegoś pisemka i zaznaczeniu, że jeśli znowu mi włączą to gówno, to podam ich do sądu... ale pewnie ja sobie mogę... co najwyżej się denerwować. Grrrrrrrr :/

Pozdrawiam
Kasia

telekomunikacjaa - chuuuuuuuuuuuuuuu***jeeeeeeeeeeee :D

tymon & transistors - telekomunikacja :P

jezeli chcesz wylaczyc pg to wcisnij na poczatku num #67# powiedza ci zlecenie przyjete potem #61# i jeszcze raz sie rozlacz i znow wycisnij #21# zostanie ona odlaczona na stale

Jakby ktos nie zauwazyl to zostaly zdjete nadajniki z wiezowcow na poludniu, a byly to chyba najwyzej polozone punkty w Łomży. Ja mam Ere i Plusa i nie narzekam :)

Mówice o TPSA jak o Mc Donaldzie i Jeziorku - nikt tam nie chodzi a mimo to chodzi ;)

Zbych

Pierwszy temat: Wpływ kręgów na polach przenicy na życie w Łomży w świetle zbliżającej się zagłady (wojna z UFO)

Tak, i jeszcze żeby tramwaj jeździł między dworcem PKS i lotniskiem. Albo jeszcze lepiej metro.
Ludzie, bredzicie jak Kiepscy. Czego ja już w 4Lomza nie czytałem! Lotnisko, multikino, akwapark... jeszcze chyba kosmodromu nikt nie wymienił.

Dwa pytania.
1. Po co ktoś, kto ma samolot miałby przylecieć nim do Łomży? No po co? Las Vegas zlikwidowali?
2. Lotnisko sportowe - OK. Fani latania niech kupią sobie łąkę, zainwestują kesz i niech się bawią. W Łomży jest kilkunastu zapaleńców. Niech się bawią za swoje.

Lotnisko za kasę z budżetu miałoby sens, jeśli choć 1/4 mieszkańców mogłaby sobie pozwolić na awionetkę, motolotnię czy szybowiec i miałaby chęć z tego korzystać. Tymczasem 90% łomżan albo nic nie zarabia, albo zarabia w okolicach ustawowego minimum. Już ich widzę, jak poginają na pulwy pofruwać sobie przed kolacją u Baranowskiego. Bądźmy realistami. Większości nie stać nawet na pięciominutowy przelot z okazji jakichś imprez.

Zrozumcie jedno: aby miało sens włożenie w Łomżę pieniędzy, inwestor musi mieć pewność, że albo mieszkańcy, albo walący tu tabunami turyści umożliwią mu zwrot kosztów i utrzymanie rentowności. W tej chwili to niemożliwe. Tubylcy są goli i zarobić dadzą najwyżej grabarzowi i księdzu, a turysta nie ma tu czego szukać.

Ja tam sie ciesze ze jest ESKA w Łomży... jak dotad sluchalem go kilka razy tylko i za kazdym razem leciala jakas fajna nuta :]
Jeszcze sie troche oslucham z ta stacja...
Mam nadzieje ze bedzie dobrze - w koncu bedzie czego sluchac.
Wczesniej bylo wrecz tragicznie z lokalnymi rozglosniami, procz Radia Nadzieja... niektorych moze to odrazu rozbawic, ale wbrew pozorom to jest bardzo dobre radio (w porownaniu do debilnego radia lomza plus i znosnego dopiero po 18 BAB).

JE JE, SIUR :)

To dla rozruszania tematu. Widzisz jak Was ruszyło.

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

;) nawet gdyby poziom wod podniosl sie o 100 metrow to Lomży i tak nie zatopi, a Lomża stanie sie nadmorskim kurortem ;)

ja tam jestem lokalnym patriotą i pije tylko Łomżę a żadne tyskie mnie nie interesuje

musze was zmartwić - vectranet jak wiekszość dostawców internetu też korzysta z łączy TP - hehe.

opowiem wam historie o ... firmie która już chyba nie działa:
miałem w niej łącze ale coś często zaczęły się przerwy - dodzwonić sie - do firmy - problem , a jak już sie dodzwoniłem to za każdym razem słyszę że to wina tepsy - problemy na łączach niby.
w pewnym momencie gdy nie miałem netu prawie 2 dni nie wytrzymalem dzwonie do tepsy (do znajomego - obcy nic sie nie dowiedzą) i okazuje się że firmie wyłączyli łącza bo nie płaciła.

Dlatego korzystam teraz bezpośrednio może trochi drożej , ale przynajmniej wiem kto jest winny jak mi coś nie działa

ale niech każdy sie uczy na własnej skórze .

aha - rada jak macie problemy z łączami - próbujcie uzyskać kontakt z technikami z tepsy (nie chodzi o tych z biatela co jeżdzą do ludzi - koleś twierdzi że oni leją na wszystko bo ich zwolnili z tepsy) - jak już sie dotrze do kogoś kto kuma temat to z reguły problem zostaje rozwiązany dosc szybko.

Pozdrawiam.

Q: - Jak dalece można ograniczać prawa i wolności jednostki uzasadniajac to dobrem ogółu?
A: Wcale nie można. Poza wojną.

Q: - Gdzie, według was, jest granica w ograniczaniu praw jednostki?
A: Nie ma takiej, ale tylko w wypadku wojny.

Q:- Czy w obliczu zagrożeń terrorystycznych jesteśmy skłonni w większym stopniu zrezygnować z własnej autonomii na rzecz ogólnopaństwowych instytucji powołalnych do naszej ochrony?
A: Oczywiście tak.

Q:- Czy w waszej opinii jednostka jest dla społeczeństwa czy tez społeczeństwo dla jednostki?
A: Jednostka dla społeczeństwa.

Q:- Czy wspólnota ludzi jaką jest dane społeczeństwo jest wogóle potrzebna?
A: Tak, ale jako państwo, w sensie prawnym.

Naprawdę możesz mieć coś z komputerem-sprawdź antywirem ze zaktualizwaną bazą wirusów (Norton, Panda, Avast) ale także czymś przeciwko spyware (AdAware, Spybot). Może znajdzie trochę śmieci.
Neostradę mam od ponad roku i takie spadki transferu zdarzyły mi się tylko 2 razy-pierwsze co zrobiłem to podzwoniłem po ludziach też mających Neo. Mieli tak samo-znaczy wina Tepsy. Potem telefony na ich "partyline", słuchanie tłumaczeń że "tylko pan ma ten problem". Ale zmasowane zgłaszanie usterki podziałało-okazało się że były duże awarie serwerów. Ale naprawili i było OK.
Ja niestety Cię zmartwię-teraz Neo chodzi mi bardzo dobrze, więc problem niestety może być po Twojej stronie...

Tester nie moge sie z Toba zgodzic:( drogi i chodniki, czy wymiana rur na nowe sa waznymi sprawami. a szczerze napisawszy uwazam, ze jesli ktos ma ambicje i zapal to moze osiagnac cele... wystarczy troszke poglowkowac:)
a przyklad? koszykarze 2 lo:P 2lo jako szkola nie posiada sali gimanstycznej (bo to co niby jest sala gimnastyczna, chodzi o 11 to tak naprawde sala lekcyjna bez lawek i z kratami), a jednak chlopcy potrafili wywalczyc mistrzostwo wojewodztwa:) bylo to trudne, ale jak zaczely sie sukcesy to i znalezli sie sponsorzy. niech ŁKS awansuje do 2 ligi, wtedy klopoty czesciowo odplyna, sponsorzy sie znajda...
niestety tak jest juz w sporcie... i na to nie ma rady...

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Orientacyjny koszt utrzymania 1 drużyny młodzieżowej 25 zawodników + trener to ok. 3000 zł/ miesięcznie
W ŁKS-ie grają 4 grupy młodzieżowe
Dotacja roczna od miasta to 26 tys. zł
Suwałki 140 tys
Ostrołęka 150 tys
Mowa tylko o dotacji na grupy młodzieżowe
W tej chwili grupy młodzieżowe utrzymują się z umów sponsorskich
W przypadku pokrycia przez miasto kosztów utrzymania młodzieży i przeniesieniu sponsorów "młodzieżowych" do pierwszego zespołu seniorów sytuacja w klubie zostanie opanowana.
Czy tak trudno to zrozumieć
Obawiam się że takiego drugiego napaleńca z kasą na sport jak Kosiorek w Łomży długo raczej nie będzie. Facet włożył ogromne pieniądze na promocję miasta. Miasto patrzy na to z boku i liczy że fajnie się dzieje nie zauważając, że wraz z rosnącym standardem klubu rosną także koszty jego utrzymania

Witam. Jezdze oplem astra 1.7D. W związku z rosnącymi cenami ropy na rynkach światowych, a co za tym idzie podwyżkami cen paliw na stacjach, jeżdzenie nie tylko na benzynie także i na ropie stało się bardzo kosztowne. Ceny ropy osiągnęły już niemal pułap czterech złotych. Właściciele diesli moga jedynie rwać sobie włosy z głowy i patrzeć na użytkowników pojazdów z silnikami benzynowymi, którzy juz w ponad 50% korzystają z dobrodziejstwa techniki i tankują do baków swoich pojazdów gaz, którego cena nie przekracza 2zł. Ostatnie doniesienia z mediów napełniły mnie nadzieja na nadejście lepszych czasów. Wydaje sie, że olej rzepakowy o którym ostatnio jest tak głośno może wkrótce stać się realną alternatywą gazu dla diesli. Niestety narazie niewile wiadomo o tym paliwie jak wygląda instalacja w samochodzie dla tego paliwa i jaka jest dostepność oleju rzepakowego i jego wpływ na funkcjonowanie silników. Ale mimo wszystko jestem zdecydowanie za upowszechnieniem oleju rzepakowego, chociazby ze wzgledu na jego cenę. Jeśli ktoś chciałby sie podzielić swoimi opiniami na ten temat byłbym bardzo wdzięczny.

A następnie polski rząd (nieważne czy prawica czy lewica) wprowadzi na olej rzepakowy: akcyzę, podatek, VAT, podatek drogowy, ogólnospołeczną zrzutkę na nowe samochody dla ministrów itp. itd. i olej rzepakowy będzie kosztował 3,60zł przy 3,85zł za litr ON. To była wersja pesymistycznoprawdopodobna. Wersja optymistyczna: każdy kto ma diesla, kawałek ziemi i stać go na rafinerię do oleju rzepakowego będzie.... szejkiem rzepakowym:)

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Nissan Patrol? Starsze wersje są super... manualny reduktor, manualne blokady.... a do tego jak masz wyciągarkę i porządne oponki to.... jedziesz gdzie chcesz:)

jerry

Witam dobry i nie zawodny sprzet ma sklep komputery-serwis a oto ich stronka www.komputeryserwis.pl

A co do serwisu to tez jest niezawodny pozdrawiam

forpol napisał(a):

> Nie znam sytuacji,ale wydaje mie się,że to kolejna wojna "na
> górze".P.Doktor to super fachowiec,ale niepokorna,a tacy długo
> się nie utrzymają...
>

rudy błazen z druhem

co dziś się dzieje w Łomży???

A co Ty po tej socjologii będziesz robił , bo ja nie mogę zajarzyć.

ogólnie to w Łomzy niewiele się dzieje. Taka sobie trochę wieksza wioska z jej mieszkancami

rudy błazen z druhem

Właśnie jednostka dla społeczeństwa, a nie społeczeństwo (m.in. ja) dla jednostki (czyli tej Pani). Zbychu :)

A jak nie będzie na moją emeryturę to idę pod most i tam mieszkam w tak pięknych okolicznościach przyrody... i niepowtarzalnych :)

A tak serio: no jak nie będzie? Chyba, że socjalizm znowu wygra i zaczną opłacać np. służbę zdrowia z moich składek emerytalnych :(
To juz przerabialiśmy...

Pozdro.

a ja najbardziej polecam MOTEL FADOM najlepsze jedzenie!!!!!!tanio ale rowiniez mozna sie najesc!!!!!!!ja jesli jem obiady to tylko tam najlepsze jedzenie w Łomży I okolicy!!!!!!!!!!!!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org