poniedziałek, 25 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Debata Kaczynski-Kwaśniewski

rowerem można poruszać się tylko po ulicy a na ulicy większe ryzyko żę jakis samochód potrąci rowerzyste

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Debata Kaczynski-Kwaśniewski

pozdrowienia ::)) i piszcie co o tym sądzicie !!

Władze miasta jak zwykle nie przejmują się takimi sprawami , a powinny. Uważają zę raz na rok nam wystarczy

Poczekaj do wrzesnia z otwarcien dzialalnosci, wtedy ZUS przez 24 miesiace bedzie 50% nizszy.

Ryczałt od przychodów ewidencjonowanych w 2004r. mogą opłacać podatnicy, którzy w 2003r. uzyskali przychody z działalności gospodarczej w wysokości nieprzekraczającej 250.000 euro (kwota ta ulega corocznie waloryzacji).

Stawki ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych wynoszą:

20 % przychodów osiąganych w zakresie wolnych zawodów,
17 % przychodów z tytułu niektórych rodzajów działalności usługowej,
8,5 % od przychodów z działalności usługowej,
5,5 % od przychodów z działalności wytwórczej i budowlanej,
3,0 % od przychodów z działalności usługowej w zakresie handlu
Podstawę opodatkowania stanowi przychód bez pomniejszania o koszty jego uzyskania.

Podatnicy korzystający z tej formy opodatkowania obowiązani są do prowadzenia ewidencji przychodów odrębnie za każdy rok podatkowy.

W zakresie obowiązków sprawozdawczych podatnicy obowiązani są złożyć w urzędzie skarbowym właściwym według miejsca zamieszkania podatnika zeznania o wysokości uzyskanego przychodu, wysokości dokonanych odliczeń i należnego ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych - w terminie do dnia 31 stycznia następnego roku .

Zeznanie o wysokości uzyskanego przychodu, wysokości dokonanych odliczeń i należnego ryczałtu od przychodów ewidencjonowanych
Do dnia 31 stycznia roku następującego po roku podatkowym.
PIT-28
Informacja o przychodach podatnika z działalności prowadzonej na własne nazwisko.
Załącznik do PIT-28
PIT-28A
Informacja o przychodach podatnika z działalności prowadzonej w formie spółki (spółek) osób fizycznych.
Załącznik do PIT-28
PIT-28B

Ryczałt od przychodów ewidencjonowanych jest bardzo dobrym rozwiązaniem dla rozpoczynających działalność. Są oni w stanie dokładnie określić wielkość płaconego podatku w poszczególnych miesiącach, wiedząc, na jakie przychody mogą liczyć. Należy pamiętać, że w tej formie opodatkowania nie jest możliwe odliczenie poniesionych kosztów. Tak więc możliwe są przypadki, kiedy poniesiemy straty, wynikające z faktu poniesienia wysokich wydatków finansowanych z osiągniętych przychodów.

Przecież był koncert Edyty Górniak, a niewiele wcześniej Elektrycznych Gitar. Chcecie mieć codziennie koncerty? To za nie zapłaćcie.

Ciekawy jestem ile osób by poszło na jakiś płatny koncert, gdzie cena biletu kosztowałaby np. 100zł. Pewnie świeciłyby pustki na muszli i się dziwicie czemu do nas nikt nie przyjeżdża...

Oto lista zapowiadanych koncertów: http://muzyka.wp.pl/imprezy.html?g=0. Polecam Beach Party Gdynia 2005 ;D

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

W wieku 47 lat po długiej i ciężkiej chorobie zmarł Andrzej Grubba najwybitniejszy polski tenisista stołowy. Największe triumfy święcił w latach osiemdziesiątych ubiegłego wieku. Był też wraz z Leszkiem Kucharskim jednym z najlepszch debli świata. Mówi się o nim, ż wyprowadził polski tenis stołowy ze świetlic na salony Polski i świata.

CZEŚĆ JEGO PAMIĘCI!

Pochylmy głowy...:((((((

Witam! Podobno jutro tj. 22.o7.2005 w Łomży bedzie Masteczko Tyskie. Moze wie ktos cos wiecej na ten temat?Gdzie to sie odbędzie?? Bo jakos nie ma zadnych informacji.

Pozdro

+Niech spoczywa w ciszy i w pokoju+

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

Następny nie potrzebny temat : http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=35832&t=35832

Cóż Via Balltica to temat długi ja mam tylko jedno zdanie ::jak tiry jeździły 61 to była droga śmierci do tej pory pamietam jak w Marjanowie wisiała taka płachta na której widniało DROGA ŚMIERCI ! a ja Tiry znikneły to jest bezpieczniej ale mniej zysku więc tak źle i tak źle . Ja do jakiegoś czasu jeździłem samochodem ciężarowym to nie był 8 Tonowy tir ale Chłodnia i bardzo czesto przejeźdzałem przez to trase bo do Grajewa i do nie dawna też jeździłem i dużo się zmieniło od tych kilku lat :nowa nawieszchnia prawie na całym odcinku i mniejsze nateżenie a jak zrobio obwodnice to jeszcze lepiej nawet jak Via Balltica nie przejdzie przez Łomże to bedzie luźniej w Łomży a ruch lokalny bedzie jechał przez obwdonice ale i tak 61 otworzo dla tirów więc jakaś cześć bedzie jechać przez Łomże a czas pokaże :]

...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...

Masz rację. Nie zawsze wszystkim dopasujesz. nawet jak 99 osobom będzie pasowało na 100 to jeden będzie przeciw i będzie zły. Ja uważam, że z Wa-wy do Białego powinna być droga expresowa tzw. dwupasmowa, dwukierunkowa, rozjazd pod Zambrowem i taka sama droga do Suwałk i granicy państwa. Wtedy bułoby bezpiecznie i każdy byłby zadowolony. PO CO SIĘ SILIĆ NA SUPERDROGIE SUPERAUTOSTRADY?

Ty sam jestes niepotrzebny.

[*]

Wczoraj w Galerii Stokrotka straciłem kompletnie zasięg na kilka minut. Dziś w domu wszyscy stracili zasięg na dłużej. Co się dzieje? Zauważyliście u siebie coś podobnego?

jest ok

Czyli jakis wiekszy probelm z nadajnikami. Na szczescie juz nie mam ideii, bo tam gdzie jezdze to rzadko jest zasieg z Ideii:)

Na Muszli juz rozstawija namioty, a po miescie jezdzi kilka samochodow z reklamiami:)

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

Zdarza sie. Moja komóra tez szuka sieci.

Wczesniej sie nie zdarzało przynajmniej mi. ciekawe ile to potrwa bo ja nadal nie mam zasiegu=/ A moze oni reguluja przekazniki bo przeciez maja zmienic sie na Orange? jak ktos cos wiecej wie, niech pisze=)

jest ok

Myśle ze zmiana nazwy nie ma nic wspolnego z nadajnikami ( chyba ze sie myle) , miejmy nadzieje ze szybko naprawią :)
Awarie zgłosiłem , moze to cos przyspieszy :)

Namiary są Maćku, przecież IP masz :))))))))))))))
czegóż więcej trzeba ?

Raczej stoi w korkach a nie jeździ.

przypatruje sie waszym uwagom. winszuję wpisowi tommkanet, adam bmc najprawdopodobniej reprezentuje konkurencje i zal mu tyłek sciska ze nie jego radio tam gra, ale czy oby radio jest najważniejsze na plazy? czy to ze jest piekna pogoda i czysta woda? niektórzy chyba nie maja co robic i piszą co popadnie. przykra sprawa skad w was tyle pretensjonalizmu do całego swiata. nic wam nie pasuje. byliscie na mazurach ta? jezioro Niegocic- masa plażowiczów- kąpiących sie w syfie niestety.. przy tym wasza Narew jest czysta jak łza.. naprawde wydalibyscie na benzyne niewiadomo ile zeby tam pojechac i pomoczyc tyłki w mule i obślizgłej wodzie?? macie bardzo dobrą plaze jak na rzekę. cieszcie sie ze macie taką bo niektózy wcale nie mają. i jeszcze jeden wniosek: narzekacie jak ostatnie MENTY! i nic was przed tym nie powstrzyma. narzekacie na plaze w lomzy - ale chodzicie sie tam kąpać prawda? bo skoro by tak nie było to chyba nie bylibyscie tak zorientowani no nie? za to nie znosze Polaków i wstyd mi czasem ze przynaleze do tego smutnego ciągle niezadowolonego społeczeństwa. jestescie naprawde smutni

tak sie zastanawiam czym sie tak ekscytujesz adam. pracujesz tam?.. a moze to Ty... Sławku...:) eska nie ma szans w lomzy. jest za mało lokalna. i nigdy nie uda jej sie osiagnac takiego statusu. Adam sie ostro naperł z ta plaza i radiem. albo reprezentuje konkurencje i zal mu tylek sciska ze nie jego radio tam gra, albo wyleciał z bab i nie moze sie z tym pogodzic. wazne jest , jakie radio gra na plazy , czy ze jest słońce i czysta woda?..skąd w was tyle pretensjonalizmu do całego. nic wam nie pasuje. co za smutny naród na tym podlasiu. Rmf FM góra na wieki a te wasze popiduwy niech sobie rzępolą. szacunek dla radia bab- dopieszcie pare rzeczy a wybijecie sie

tarczyn? ze kto siedzi w esce juz i przeszedł tam z babu?ciekawe info sprzedajesz ale z rejestrów lomzynskich wynika ze nic sie nie zmieniło jak narazie. słyszałem ze lomza jak zadne inne miasto uwielbia plotki. 10 razy sprawdź informacje zanim ją podasz ok?

haha zachcialo wam sie idei :P ERA rulez :P

GIGABAJT na kazańskiej wszystko taniej przynajmniej 20zl ;] napewno bedziesz zadowolony

Na Przykoszarowej obok cmentarza jest nowy sklep

Juz dziala barany....

Pomóżmy Andrzejowi i jego rodzinie stracili w pożarze wszystko
jeśli ktoś ma jakieś sprzęty domowe w dobrym stanie;
(meble,sprzęt AGD, ubrania:dziewczynka 4-latka, chłopiec 6 lat;
i inne sprzęty) może coś dla dzieci zabawki!!!!
ZGM remontuje mieszkanie ale to nie wszystko
trzeba pomocnej dłoni i wsparcia ciekawe na co stać CHOJNYCH ŁOMŻAN
Z GÓRY DZIĘKUJĘ sąsiad Andrzeja W.

dziennikarze GW Adaś nie 10 a 6 lat Magda dobrze 4 lata
i nie Renata Bikowska a Regina ACH TEN STRES !!!???
i dokładność prasy?!

Ja też mam ideę i dziś prawie cały dzień nie miałam zasięgu. Kurcze co jest. Mam nadzieję że już nie b edzie takich problemów. Przecież gdybym potrzebowała gdzieś zadzwonić to...

Hej dziewczyny (faceci też mogą poczytać), jakiego ginekologa uważacie za dobrego. Mówiąc dobrego mam na myśli uczciwego, delikatnego i profesjonalistę. Co wiecie o Zdanowiczu?

akcja ratunkowa:
STRAŻ - 6 (szybkość, organizacja, skuteczność ) O TO CHODZI!!!!
POGOTOWIE - 5 (to co wyżej na minus chałotyczna znajomość miasta)
POLICJA - LEDWIE 3 (szybko przyjechali komenda 100 m z tąd, pierwsza
pomoc poszkodowanym CZESKI FILM staneli wśród gapiów i co NIC!!!)

A ty co???reklama RMF???nie pracuje tam i sie ekscytuje bo te radio mi sie podoba i jest czego posluchac a nie jakies popierdułki co puszczaja tez w RMF:PPPP SLuchalem ESKI w innym miescie i jest spox.Szkoda bylo ze w Łomży nie bylo a tu taka niepsodzianka. Idż sie lepiej swojej starej czepiac.

Pozdro

I na ten czas sierotka marysia obudziła sie ,rozejrzała sie wokół i zrozumiała ze to był tylko sen,bo przeciez w naszym kraju nie ma takich ginekologów.A ja ze swej strony to bym chciał zeby mi sie przysnił taki uprzejmy pan doktor,co to jest kiedy trzeba,co to nie ma pacjentów w d......omu,albo taka pani doktor w seksownym fartuszku co to sie nie drze ,ze jej wlazłem jak ona kawke pije.

Po co wybieracie tak badziewnego operatora? - chyba , że lubicie atrakcje. Ja nie mam u swojego takich sensacji. Zmienić please.

A mnie jak pudło nawali to ide do pierwszego lepszego majstra od kompa i naprawiam,jak miałem kupic to tez w pierwsze leprze drzwi zastukałem,powiedziałem o co mi chodzi co ten komp ma robic i zaraz moje zyczenie sie spelniło.Najwiekszym problemem jest to jak klijent lepiej wie co ma zepsute,albojak robi z siebie durnia bo on chciał zielona obudoe,a dostał seledynowa.Co do waszych profesjonalnych i ''nie'''stronniczych wypowiedzi:
tommeknet--za którym razem była ta niemiła obsługa czy nie za 20 jak przybyłes z ta sama pierdołą
hammer--rozumiem ze podałes sprawe do sądu bo to jest oszustwo ,jesli nie,to jestes cienki bolek i wszyscy beda cie zawsze walic po rogach.Jesli podałes ich do sądu to napisz czy wygrałes
Krzyzak--skoro ten komputer był od razu zepsuty,a ty byłes na tyle bystry ze wiedziałes ze to procesor(ty sam powinienes braty tego kompa złozyc,skoro wiesz co to procesor,ja nie wiem,to chyba take male z nuzkami,a ze ma ich duzo to szybko zapierd..la)to po chusteczke czekałes do trzeciego razu trza było od razu z bratem leciec i pokazac jaki z ciebie fachman.A sklepu nie ma bo facet własciciel wolał w cielaki inwestowac,
Ludzie macie tyle znajomych
polecajcie ich a nie zawsze qrwa komus łate przypiac.Swoje zale zostawcie w domach

no ale chodzilo mi o to ile konkretnie albo w jakims przyblizeniu bede placil podatku na ryczalcie lub karcie podatkowej .Moze ktos ma taka dzialalnosc i moglby zyczliwie odpowiedziec . Ja chcialem pochandlowac troche na rynku i obliczam jaki sposob placenia podatku mi sie najbardziej oplaca.
jezeli mozna to nie uzywaj ctrl c i v do odpowiedzi bo napweno to juz czytalem :)

Jeżeli niem wierzysz co napisał Damiano, a wyłożył dokładnie kawę na ławę, to przejrzyj stronę - link poniżej:

http://www.pit.pl/pages/i/192.php

Pozdrowienia.

rudy błazen z druhem

Ja mam staro lodówke w piwnicy troche oblepiona naklejkami i pralke też (obywda sprzęty w dobry stanie)

Pare godzin telefon nie działał a niektórzy robią tragedie jak by prądu albo wody nie mieli przez co najmniej tydzień.

Podoba mi się podanie do sądu za gratisa.
Zrób to!

...za te nerwy ...

ja mam :)

doić ? przeciez to dla nich strata i to spora - tylu abonentów naraz, którzy nie moją możliwości dzwonienia i smsowania .....

Rmf FM napisał(a):

> tak sie zastanawiam czym sie tak ekscytujesz majster czy jak ci tam.
> pracujesz tam?.. (...)

> (...)hehe Rmf FM góra na wieki a te wasze popiduwy niech sobie rzępolą
> (...)

A ja się tak zastanawiam czym Ty się zachwycasz, RMF'em?? Podaj mi choć trzy powody dlaczego miałbym słuchać RMF FM. Bo jakby nie było pipidówy sobie grają, ale one grają dla ludzi a nie dla pieniędzy. Wiem bo sam swego czasu tworzyłem taką pipidówę i było nie było kokosów się tam nie dorobiłem, a wspominam ten czas jako jeden ze wspanialszych okresów w moim juz dość długim życiu.

Natomiast jeśli chodzi i zachwyty nad RADIEM ESKA - fajnie że chłopaki się tak przejmują, ja też się cieszę, że na 88 i 8 popłynie coś nowego. Zdaję sobie oczywiście sprawę ze będzie to, jak to zwykle u Pana Sławka bywa 90% z centrali a 8% z łomży bo pozostałe 2% będą to lokalne reklamy wcinające się w pół utworu. Ale zawsze lepsze to niż łagodne do wyrzygania przeboje.

Jak znam życie, w łomzy znów powstanie pospolite ruszenie i zawsze i wszędzie będzie można usłyszeć 88 i 8, ale za czas jakiś, to samo życie zweryfikuje falę 88 i 8. Więc jeśli Pan Sławek popełni po raz drugi błąd jaki popełnił z łagodnymi przebojami to znów za 2 lata będzie szukał wafla pod którego mógłby się podpiąć z 88 i 8, a łomżanie znów poleca na ten chwyt i zmów będą się zachwycać jakie to wspaniałe radio. Z tym że Pan Sławek powinien zacząć sobie uświadamiać że w pewnym momencie może zabraknąć korporacji, pod które można się będzie podpinać z 88 i 8.

To tyle z mojej strony
Pozdrawiam
Marcin

Wejdę do dyskusji o kręgach. Z własnego doświadczenia i obserwacji uważam, że są to (w 40% przypadków) pioruny kuliste, które poruszając się nad zbożem kreślą kręgi. Dlaczego? Otóż kreślą je poruszając się zgodnie z oddziaływaniem sił magnetycznych pola ziemskiego i dlatego widzimy takie ciekawe wzory. Pozostałe przypadki kręgów to działanie zwykłych ludzi chcących zabłysnąć wśród znajomych.

Zagadką wciąż pozostają drobinki metalu rozrzucone na calej powierzchni kręgu oraz popękane w ciekawy sposób trawy czy inne zboża.

rudy błazen z druhem

Chłopaki to by pewnie chętnie pograli "w noża", albo z łuków i z procy postrzelali (oczywiście własnej roboty :)), ale to chyba średnio bezpieczne zabawy... Małe menszczyzny już w genach mają zakodowanego wojowniczego ducha.
Ja bym ich przegoniła solidnie, coby nadmiar energii spożytkowali należycie i coby im głupoty do główek nie przychodziły...
Więc może jaki tor przeszkód czy co...:))

--------------------------------------------------------
Tylko Łomża ŁKS !!!

No proszę! Jak ładnie Panowie podeszli do sprawy: jeden drugiego przeprosił, drugi wcale się nie poobrażał i wszystko jest tak jak być powinno...:))
A swoją drogą, to dzięki temu forum człowiek może dowiedzieć się ciekawych rzeczy o Łomży i okolicy...:)

Tylko Łomża ŁKS !!!

Treść jest ukryta

Ktoś się na P. doktor usadził i tak to się skończyło, że wyleciała za jakiś duperel bo chciano jej się pozbyć z naszego szpitala. Tak jak wszędzie, układy się liczą. To nie było dlatego, że mówiła za dużo choć to miało tez pewnie wplyw. Ogólnie podpadła komus i sie jej pozbyli. Chodzilo o sprawy formalne, jakis urlop i do tego sie przyczepili, a tak to sie skonczylo. Jak jest dobra to napewno znajdzie prace w innym szpitalu i tego zycze zeby mogla leczyc ludzi.

Tylko Łomża ŁKS !!!

MrS - dzięki za zainteresowanie, ale problem jest już nieaktualny :-)

Co do komputronika - dobrym sklepem internetowym jest również ProLine.

MrS napisał:
Lokalni dostawcy sprzętu komputerowego nie mają stron z cennikami pojedynczych części.

A szkoda. Biorąc pod uwagę liczbę tego typu miejsc, zorientowanie się czym kto dysponuje zajełoby trochę czasu ;-)

Na pizze może iść do Cztery Pory roku i nie tylko pizza jest :) no cóż wiecej nie wiem bo nie bywam w restauracjach w Łomży bo ich poprostu nie ma !?

Tylko Łomża ŁKS !!!

Huh w dzień spisz to co na starosć będziesz robił ?

Impreza super, znani goście, ekstra auta Opla i Peugota - szczególnie nowe modele, występ Skaldów naprawde udany, no i cel Akcja Krzyś - trzeźwy i życzliwy kierowca-to jest to, wiele się mówiło o bezpieczeństwie i tym że po kielichu nie ma jazdy, oby pamiętali o tym wszycy

rudy błazen z druhem

Moi pradziadkowie byli Łomżyniakami dziadkowie i rodzice też więc czemu ja mam być łomżanką brzmi okropnie

W nocy z soboty na niedzielę, w obozie harcerzy (organizacji od zawsze uznawanej przeze mnie za soft wersję hitlerjugend), obozowicze urządzili sobie dyskotekę. Próby uspokojennia rozwydrzonej młodzieży w mundurach + masy bachorów z okolicznych bloków spełzły na niczym. Policjanaszakochana przyjęła zgłoszenie, jednak przez ponad pół godziny nikt się nie pojawił. Pomysł zorganizowania obozu dla dzieci z okolicznych bloków to idea niewątpliwie godna pochwały, jednak... Dym z palonego ogniska, który wpada do mieszkania znoszę, bo rozumiem - frajda dla dzieci, a te półtorej-2 godziny jakoś przecierpię, potem mieszkanie można wywietrzyć. Halogeny, świecące się od kilku dni w strzelnicy i walące po oczach jakoś też mogę ścierpieć, bo mam w oknach żaluzje. Ale hałasowanie po godzinie 22 to chyba już przesada. Mimo że na drugi dzień była niedziela, to jednak musiałem wstać o 4 rano, by zdążyć na swój dyżur do pracy. Z czasem, po godzinie 23 impreza sama wygasła, niejako w sposób naturalny, jednak nerwów mnie to trochę kosztowało.

Dziś we Współczesnej na pierwszej stronie radny Brodziuk występuje jako mąż opatrznościowy mieszkańców Alei Legionów i zapowiada walkę o wprowadzenie w mieście bezwzględnej ciszy nocnej. Pomysł wymierzony w puby i kluby umieszczone przy tej ulicy. Panie Brodziuk - a może tak zająć się świętą krową naszego miasta - drużyną harcerską pana Piczota?

rudy błazen z druhem

chcą trafić do młodych którzy są przyszłością :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org