Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PRACA w ratuszu i miejskich spółkach |
To oczywiste, że teoria to nie to samo co praktyka i że ważniejsze bywa doświadczenie, dlatego też się waham i pytam Was o wasze doświadczenia w tej kwestii i opinie, bo taki kurs jednak kosztuje a w pewnym stopniu wiedzę teoretyczną to już posiadam. Dzięki za wypowiedź :)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PRACA w ratuszu i miejskich spółkach |
Deportacji z UK, czy Niemiec nie ma ze względu na brak granic. Jednakże Polak który narozrabia w Anglii dostanie pałą po grzbiecie i zostanie oskarżony o 'offence'. W Polsce uchodźcy nic takiego nie spotka, bo nie można. Przecież to jest biedny, poszkodowany przez życie uchodźca. Jeżeli Czeczen ukradłby coś na Uralu, pobił kogoś innego, to otrzymałby karę fizyczną. A u nas nawet złego słowa powiedzieć nie można. Nie rozumiem o co chodzi z zupełnie różnymi podmiotami. Przecież podobno wszyscy ludzie są równi wobec prawa. Piszesz że są różne instytucje chroniące przed rasizmem. A czy jest chociaż jedna instytucja chroniąca przed mniejszościami? Dlaczego w przypadku jakiegokolwiek ataku ze strony mniejszości nie mamy (my, teoretyczna większość) kogoś kto nam pomoże. Od razu powiem że nasze prawo ma nas w głębokim poważaniu. Rozmawiałem kiedyś z oficerem dyżurnym policji. Chciałem zgłosić fakt napaści słownej na moją osobę. Rumunki zwyzywały mnie bo nie chciałem im dać pieniędzy. Pojawiły się wyzwiska odnoszące się do mojej rasy, kultury i religii. W dość dosadny sposób wyrażano się zwłaszcza o kwestiach religijnych. Cyknąłem paniom zdjęcie i z ciekawości poszedłem na komisariat na pradze. Pan oficer dyżurny stwierdził że nie będą ich teraz szukać, bo mają prawdziwych przestępców. Powiedział że mogę im sprawę cywilną wytoczyć. Gdyby to samo spotkało uchodźcę, to po godzinie siedziałbym na dołku w kajdanach. Uchodźcy są u nas gośćmi i powinni się przystosować. Wiem że niektórzy Polacy za granicą zachowują się jak bydło i myślę że to też powinno zostać potępione. Nie interesuje mnie że wychowali się w innych warunkach. Nikt nie usprawiedliwia Polskich dzieci wychowywanych przez patologicznych rodziców którzy piją i kradną. Jeżeli takie dziecko coś przeskrobie, zostanie ukarane. Z uchodźcą powinno być tak samo. Zmusić uchodźców do pracy można tylko w jeden sposób. Zabrać im zapomogi. Prosta sprawa. Zapomogi powinny przysługiwać przez 6 miesięcy z przedłużeniem na rok. Jeżeli w tym czasie osobnik nie podejmie zatrudnienia, nie będzie uczył się polskiego, lub będzie rozrabiał, odebrane mu zostaną pieniądze. Problem z uchodźcami rozwiąże się wtedy sam. Bo 90% wyjedzie szukać szczęścia gdzie indziej. W twoich wypowiedziach jest sporo gdybania. Niestety przepisy są takie a nie inne. A uchodźca bierze kasę i śmieje się z Polskich gospodarzy.
|
|
JEŚLI CHODZI O "MLM" JEST ON BARDZO CIEKAWYM TEMATEM. PROPONUJĘ PRZECZYTAĆ: "13 KŁAMSTW NETWORK MARKETINGU". CO DO INWESTOWANIA BYŁAM NA SPONSOROWANYM FORUM FINANSOWYM ORGANIZOWANYM PRZEZ WCZEŚNIEJ WSPOMNIANĄ FIRMĘ A POTEM NA WYJAZDOWYM PŁATNYM SEMINARIUM BIZNESOWO INWESTYCYJNYM. PRANIA MÓZGU NIE ROBILI. WYKŁADY DOTYCZYŁY AKTUALNEJ SYTUACJI NA RYNKU FINANSOWYM. WIĘKSZOŚĆ INFORMACJI JAKIE DOSTAŁAM POKRYWAŁA SIĘ Z TYM CO MIAŁAM NA STUDIACH. PRZEDSTAWILI OMNIPROFIT ZGODNIE Z TYM CO BYŁO ZAWARTE W OGÓLNYCH WARUNKACH UBEZPIECZENIA. PRZEDSTAWILI WSZYSTKIE PLUSY I MINUSY. KUPIŁAM OMNIPROFIT I JAK NARAZIE ZARABIAM. TESTUJĘ GO DOPIERO PÓŁ ROKU WIĘC ZA WIELE NIE MOGĘ SIĘ WYPOWIEDZIEĆ. NA KONTO GŁÓWNE WPŁACA SIĘ 5 LAT A PRZEZ 10 NIE MOŻNA WYPŁACIĆ TYLKO PO TO ABY ZADZIAŁAŁ EFEKT UŚREDNIANIA I MOŻNA BYŁO ZAROBIĆ NIE TYLKO GDY JEST HOSSA ALE RÓWNIEŻ W CZASIE BESSY. DODATKOWO MOŻNA WPŁACAĆ NA KONTO DODATKOWE TAK SAMO ZARABIAJĄCE ALE Z TĄ RÓŻNICĄ ŻE MOŻNA NA NIE WPŁACAĆ I Z NIEGO WYPŁACAĆ KIEDY SIĘ CHCE. JEŚLI CHODZI O WSPÓŁPRACĘ Z TĄ FIRMĄ TO NA POCZĄTKU MIAŁAM WIELE OBJEKCI. SPRAWDZIŁAM SPÓŁKĘ OD A DO ZET I WYDAJE MI SIĘ UCZCIWA. UMOWA JAKĄ PROPONUJĄ NIE MA ŻADNYCH WAD Z PUNKTU WIDZENIA PRAWA. ŻEBY Z NIMI WSPÓŁPRACOWAĆ TRZEBA ZDAĆ PAŃSTWOWY EGZAMIN KOMISJI NADZORU FINANSOWEGO, NIE MOŻNA BYĆ KARANYM. POZA TYM PROWIZJE JAKIE WYPŁACAJĄ DLA WSPÓŁPRACOWNIKÓW SĄ O WIELE WYŻSZE NIŻ DOSTAJĄ PRACOWNICY BANKU. WIEM BO SKOŃCZYŁAM BANKOWOŚĆ I WIELU MOICH ZNAJOMYCH PRACUJE W RÓŻNYCH BANKACH. OMNIPROFIT MOŻNA KUPIĆ W WIELU BANKACH W ŁOMŻY TYLE ŻE BEZ REKOMENDACJI, PODPOWIEDZI W CO W DANYM CZASIE OPŁACA SIĘ INWESTOWAĆ. JEST TO ROZWIĄZANIE W SAM RAZ DLA OSÓB BEZ ŻADNEGO DOŚWIADCZENIA KTÓRE POTRZEBUJĄ POMOCY W INWESTOWANIU. W BANKU PRACOWNICY MAJĄ NARZUCONE ODPOWIEDNIE ILOŚCI PROGRAMU DO SPRZEDANIA ABY OTRZYMAĆ PREMIĘ A TUTAJ NIE JEST NARZUCONE ILE MASZ SPRZEDAĆ TYLKO ILE SPRZEDASZ TYLE ZAROBISZ. JESLI NIE CHCESZ SPRZEDAWAĆ NIKT CIĘ DO TEGO NIE ZMUSZA. JEST TO DOSKONAŁY SPOSÓB ZAROBIENIA DODATKOWYCH PIENIĘDZY. SKORO PRODUKT JEST IDENTYCZNY JAK W BANKU TO CZEGO MIAŁAM SIĘ OBAWIAĆ PODEJMUJĄC DECYZJĘ O ZAKUPIE ZA POŚREDNICTWEM STRATEGICZNEGO PARTNERA GENERALI A NIE W BANKU. OSZCZEDZAJĄC MILONA NIE ODŁOŻĘ ALE SPRZEDAJĄC PRODUKT GENERALI KTÓRE JEST NA RYNKU OD KILKUSET LAT I DOSTAJĄC ZA TO WYSOKIE PROWIZJE MAM SZANSE UZBIERAĆ POKAŹNĄ SUMKĘ NA PRZYSZŁOŚĆ BO NA EMERYTURĘ Z ZUS NIE MAM CO LICZYĆ. I TU JEST PLUS Z TEGO ŻE NIE MAM DOSTĘPU DO OSZCZEDNOŚCI PRZEZ WIELE LAT BO LUBIĘ WYDAWAĆ I BEZ KONIECZNOŚCI OSZCZEDZANIA NIE BYŁABYM W STANIE NIC ODŁOŻYĆ. PRZYPUSZCZAM, ŻE WIĘKSZOSĆ POLAKÓW TEŻ TAK MA. POZDRAWIAM
|
|
Dzisiaj około 10 rano w okolicach ulic Por. Łagody i Kazańskiej znaleziono psa. Czarny mały kundel z rudymi łapami. Więcej info 600700302
|
|
Kilka dni temu widzialem go przy katedrze przy dwornej. Znalazl sie ?
|
|
i jak znalazl sie piesek ??
|
|
RE Kokosz: Szkoda, że większość Twojej wypowiedzi skupia się na tym jakim to jestem niedouczonym smarkaczem o lewackich poglądach niż na przyczynach takiego stanu jaki jest w związku z obecnością Czeczenów w naszym mieście. Tak dyskutować nie będziemy. Odniosę się więc do jedynej merytorycznej części Twojego wpisu. Na zachodzie, jak piszesz zdano sobie sprawę z problemów wynikających z "multikulturalizmu" za późno. Pytanie w takim razie: czy coś zrobiono, by to zmienić? Globalizacja jest procesem postępującym i nie można go zatrzymać. Owszem politycy zachodni mogą alarmować jakie zagrożenia ze sobą niesie, ale nie mogą tego procesu powstrzymać. Tam napływ był dużo większy niż w Polsce. Przyznaję, nie funkcjonuje to wszystko idealnie, ale jednak biorąc pod uwagę masowość zjawiska, lepiej niż w Polsce. Nie można wyizolować sie przed napływem obcej kultury. Skoro nie można nie tracmy czasu na gadanie, jak to zrobić tylko, jak zrobić by dobrze koegzystować.
|
|
o właśnie kto mi podpierdolił?
|
|
NIEZŁE OGŁOSZENIE, ALE COS CI SIE CHYBA W MOZGU PORYPALO BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH WYPOZYCZALNIE SZMAT ZNAJDZIESZ GDZIE INDZIEJ A NIE TU NA FORUM
|
|
jeeeeeeeeeeeeeee
|
|
Na al.legionów przy prymie możesz też się przejechać i się dopytać.. Robiłem tam i naprawdę warto. pozdro
|
|
Do: for-um ASAJ obok 7KIER brak czerwonych pozdro
|
|
Boski trochę kulturalniej wobec innych się zachowuj. Ciebie też z roboty wyrzucili, że masz czas siedzieć na forum?
|
|
Zapytaj w Świecie Elektroniki na Giełczyńskiej 2
|
|
rufi2511 - ale w głupi sposob reklamujesz allegro. Nie stac cie na reklamy na 4lomza?
|
|
nic na to nie poradzisz życie to nie bajka życie to horror!
|
|
- 12 na zewnątrz. Może śniegu nie za dużo ale mróź jest i to nie byle jaki. Wcale mrozu nie ma :]
|
|
Ja sie chetnie zaopiekuje nadwyzką świeżej ropy :P
|
|
Leszek nie przejmuj się tym "unplugged" bo TENIX z pewnością se poradzi !
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |