Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szydło: Polska jest państwem prawa, oazą wolności w świecie . |
Wróciłam z kolacji,Było rewelacyjnie;-) A co do spania....to za dużo wrażeń;-)by tak zasnąc.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szydło: Polska jest państwem prawa, oazą wolności w świecie . |
Ja akurat znam to doskonale :):):) Nie będę Masumi zatrzymywał :) Oglądam film i przy przy okazji zerkam to tu , to tam :):) Czekałem na kogoś ale widocznie nie było mi dane się doczekać :( Dobranoc Masumi :):)
|
|
nawijaj aż zbaraniejesz;D
|
|
areczek po 6-7 latach to i phillips siądzie :] Dołączam się do pytania.
|
|
jak sie podoba nowa strona?? mar
|
|
Cytuję 4lomza..... Miejscami przy gruncie w okolicach Łomży było dziś rano -25°C. Dziś w najcieplejszym momencie dnia w Łomży ma być 13°C. Słaby wiatr słaby, północno-wschodni sprawi, że temperatura odczuwalna będzie o kilka stopni niższa. czyżby 38 stopni róznicy miedzy nocą a najcieplejszym momentem dnia??? czy komus jeden mały minusik uciekł..:)
|
|
Strona mało przejrzysta, uboga w treść, podejrzewam że zginie jak wiele innych podobnych przed nią.
|
|
alteranatywa dla 4lomza zawsze mile widziana - ale ten uklad strony - porazka
|
|
Eeeee tam :) Szkoda fatygi :):):):):):)
|
|
zwykły błąd pismaków, coraz częsciej ma to miejsce na 4lomza
|
|
Dziękuję za szybką odpowiedź na mojego posta Draniu. To wszystko co wkleiłeś to jest niestety prawda ale odniosę się wcześniej do tego co napisałem wcześniej to ludzie zniszczyli dobre imię Amwaya właśnie przez nieuczciwość. Nie mówiąc jakie to trudne że wychodzi to jednemu procentowi itd.. Stosując zasadę ukrywania prawdy. Dran napisał(a): Widzisz, ja jestem przeciwny MLM dlatego, ze dobrze znam ten system, a nie dlatego, ze nie mialem okazji go poznac... Te systemy sa obecne u nas od dobrych kilkunastu lat... Przez Lomze juz sie pare przewinelo i gdzie one teraz sa? Problem z MLM jest wlasnie taki, ze na dluzsza mete nie da sie tego ciagnac, nie wciskajac tego nikomu. Rozumiem że działałeś jakiś czas w którymś z MLM-ów i nie wychodziło albo inaczej miałeś okazje działać i powiedziałeś sobie nigdy nie bede okłamywał swoich znajomych. I na tym zakończyła się twoja współpraca z MLM W Łomży działają nadal te MLM-y nawet te najbardziej zniesławione jak Amway sam niedawno miałem okazje być zapraszany poprzez kilka spotkań i rozmów w stryktury Amwaya. Człowiek który to robił był bardzo profesjonalny odpowiadał na wszystkie pytania które zadawałem, niczego nie ukrywał. Większość MLM-ów produktowych a właściwie wszystkie mają gigantyczną wadę nie do przebrnięcia dla 99 % współpracowników. Zarabia tam się groszę za swoją ciężką pracę będąc "na samym dole" czyli na początku swojej przygody. Tak więc trzeba inwestować swoje prywatne pieniądze w swój rozwój. Poza tym nic tak nie motywuje do ciężkiej pracy jak pieniądze. Do tego żeby zmienić siebie. Swój sposób postrzegania świata inny niż przez ostatnie 20- 30 lat. Są natomiast doskonalsze systemy które "pomyślały" o tym , mam na myśli MLM-y finansowe gdzie najwięcej pieniędzy za swoją ciężko wykonaną pracę dostaje "ten na dole" I to zmienia postać rzeczy na tyle że udaje się nie jednemu % a 10 - 20 % Ale najważniejsze bo o to najbardziej się rozchodzi nam wszystkim. Udaje się robić coś dobrego, a nie oszukiwać jak to jest w Twoim mniemaniu. Powiedzcie mi ile procent polaków posiada jakiekolwiek oszczędności , zabezpieczenie w postaci nieruchomości czy nawet kapitał dający odsetek na swojej emeryturze przecież wiemy że na zus nie możemy liczyć. Bardzo znikomy a jeszcze mniejszy procent myśli o tym że warto oszczędzać i inwestować swoich oszczędności w jakimś uczciwym produkcie finansowym. Nawet jeżeli ktoś zarabia 1200 zł powinien oszczędzać. Bo to jedyny sposób (jeżeli nie stać go na inny) tj nie ma siły poszukać innej pracy, nie ma możliwości, jest jakiś taki biedny mentalnie... nieważne zacisnąć pasa na 10-15 lat i oszczędzać nawet po 100 zł miesięcznie bo to może być dla nich jedyny ratunek. Pisałeś Draniu że nie jesteś przeciwnikiem oszczędzania i inwestowania ale samego MLM-u OK powiedz czy nie warto jest pójść do Banku kupić taki produkt nawet z najmniejszą składką minimalną omijając firmy które "piorą mózgi" jak sam to określiłeś. Ja powiedziałbym otwierają ludziom oczy na pewną rzeczywistość. Pozdrawiam muszę już kończyć. Jeszcze raz dziękuję za Twój odzew.
|
|
", aczkolwiek wątpię, czy owy priorytet połączeń mógłby mieć zastosowanie, czy to technicznie możliwe?, raczej nie" Jeśli kogoś pouczasz to miej pewność co do przekazywanych informacji. A co do Twoich porad odnośnie ustwień telefonu: uważasz, że nie próbowałem? Jesteś sprzedawcą w salonie Play?
|
|
Jeżeli tekst jest cytowany, brany z innej strony to trzeba go przepisać, przekopiować dosłownie nawet z błędami, literówkami itp a jeśli to jest tekst autorski to jest po prostu błąd. Pan CZ już go poprawił.
|
|
Jak było? Gość "nie wyglądał" raczej na jakiegoś typa spod ciemnej gwiazdy. Piliło go, bo na takich bankietach lepiej pokazywać się z kimś a nie samemu:)
|
|
tak głosujcie:)
|
|
Witam , czy ktoś z Was dostał już zwrot podatku ??? Jeśli tak to kiedy składaliście pit-y ???
|
|
Ja na Twoim miejscu bym kupł.
|
|
Po 15-tu dniach dostałem,
|
|
OGROBET Dulewicz Zenon 18-400 Łomża Woziwodzka 44 tel. 504077452 ogrobet@poczta.onet.eu http://nk.pl/profile/6721566
|
|
Dział ogłoszeń jest w innym miejscu :):) "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
http://www.monopoly.pl/ Dwadzieścia dwa miasta spośród sześćdziesięciu mają szansę znaleźć się na narodowej planszy gry Monopoly Polska. Wczoraj na stronie www.monopoly.pl ruszyło internetowe głosowanie, które potrwa do 20 marca 2011 roku. Aby zagłosować należy zarejestrować się na powyższej stronie i kliknąć na Łomżę na liście głównych miast. Dziennie można oddać jeden głos na miasta z tej listę. Głosować może każdy obywatel powyżej 13 roku życia. Monopoly to jedna z najpopularniejszych na świecie gier planszowych w zarządzanie nieruchomościami z ponad 75-letnią tradycją. z: http://www.lomza.pl/index.php?wiad=2351
|
|
nie chce mi się klikac po próżnicy :):)
|
|
witam, czy wie ktoś gdzie mogłabym zrobić w Białymstoku badania i żebym tego samego dnia odebrała wyniki?
|
|
Nie chodzi o ogłoszenie tylko rozszyfrowałem założyciela wątku
|
|
Pobieżnie przejrzałem wszystkie wpisy wyżej i wstyd mi za nie. Krytyka jest absolutnie dopuszczalna, nawet ta odnosząca się do konkretnych grup narodowościowych, jednak to co napisaliście to nie krytyka, to obelgi. Można dyskutować o problemach z Czeczeńcami w Łomży, ale sposób który narzuciliście wcale nie zmierza do załatwienia kłopotów we wspólnej egzystencji. Pies gdy czuje się zagrożony to albo warczy i szczeka albo gryzie, nie dyskutuje i próbuje rozwiązać problem, jak ludzi. Zachowujecie się właśnie w jemu właściwy sposób. Moja opinia w tej kwestii jest taka, że owszem są problemy i to duże. Główne źródło tych problemów widzę jednak w złej polityce państwa. Do krajów takich, jak UK czy USA docierają uchodźcy porównywalnie trudnych regionów jak Kaukaz, a nawet prosto z wojny i mają szansę i warunki na zmianę. Nie chodzi już nawet o kasę, dach i jedzenie, ale o funkcjonowanie w społeczeństwie. Niedawno jechałem autobusem do Łomży i obok mnie, po drugiej stronie autobusu siedziała młoda Czeczenka z 2 małych dzieci, a trzecie siedziało po mojej prawej stronie, przy szybie i spało. Kobieta była bardzo urodziwa, skromnie i schludnie ubrana, a dzieci zadbane. Kiedy to koło mnie się obudziło, zaczęło się trochę "dziwić obrazami za oknem" i dyskutować, pewnie po czeczeńsku. Trochę mnie to rozbawiło i zacząłem się uśmiechać. Trochę też rozmawialiśmy. Próbowała mówić po polsku, ale kiepsko jej to wychodziło więc przeszliśmy na angielski. Pożyczyłem jej telefon, bo jej się rozładował i powiedziałem gdy dojeżdżaliśmy do Łomży. Byłem pod wrażeniem jak sympatyczna była to osoba. Wystarczyło się uśmiechnąć. Podziwiam tych z nich, którzy dali radę. My wyjeżdżając za granicę bywamy sfrustrowani załatwieniem numery NIN w UK chociażby i inną papierologią. Oni, nie tylko w Polsce, mają więcej schodów do pokonania (nie mówie tylko o prawnych), a to rodzi frustrację... nie tylko zresztą ich samych, jak widać...
|
|
nigdzie nie moge znaleźć numeru tel. do tego sklepu na Mazowieckiej- tubiś. Prosze,jak ktoś ma, to niech poda.
|
|
A co ciebie interesuje kto wątek założył ??? Widocznie taką miał potrzebę skoro założył , gówno Ci do tego kim jest ta osoba gnojku .
|
|
Urzekla mnie woja historia :)
|
|
Polecam !!!!!!!! Cena może być jeszcze do negocjacji. "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
Alek ,ale wiekszosc zna czeczencow tylko z opowiesci.nie mieli z nimi zadnej stycznosci.wiekszosc szczekaczy to bezrobotne nie dajace sobie rady w zyciu chlopki.
|
|
Alek - masz rację bywają także sympatyczni. Jak we wszystkich społeczeństwach. I takim można pomóc. Z drugiej strony są też ci mniej sympatyczni. Przejdź się po barach z maszynami. I nie twierdzę że 'nasi' są doskonali. Jednakże, dziwnie się czuję widząc rosłych chłopów, których muszę utrzymywać ze swoich podatków. To samo czuję w stosunku do Polaków którzy zachowują się tak samo. Uważam, że błędem jest traktowanie uchodźców inaczej niż pozostałych. Dlaczego oni mają być traktowani ulgowo? Trzeba im pomóc, ale pomoc taka nie powinna ograniczać się do comiesięcznego wypłacania pieniędzy. Jeżeli już zawsze będziemy ich otrzymywać, to oni nigdy nie zechcą znaleźć jakiejkolwiek pracy. Nie będą się też chcieli asymilować. Wyhodujemy sobie kolejną grupę społeczną, która będzie żądała coraz więcej. Głupotą jest przyjmować kogoś, dawać mu wszelkie przywileje i nie oczekiwać podporządkowania panującym zasadom. Każdy obywatel tego kraju ma swoje prawa i obowiązki. Uchodźca ma tylko prawa. Nie jestem za wypisywaniem obelg pod ich adresem. To tylko stwarza tematy dla pismaków takich jak ci z polsatu, tvn, czy wprost. Może ktoś ma dojście do dziennikarza, który odważy się opisać sprawę z drugiej strony? Dlaczego nikt nie wspomni o tym, że nasi goście nie zawsze zachowują się jak owieczki?
|
|
laboratorium na Mickiewiecza przy Alfie,ale niestety nie odbierzesz wynikow tego samego dnia
|
|
Kup dzieciakowi zabawkę będzie bardziej zadowolony. Krzesło to tortury dla niejadka. Tez ci prezent - niech mu starzy kupują.
|
|
Na nowogrodzkiej w Komisie - Polecam. OK
|
|
Rahtid masz absolutną rację. To co napisałeś to prawda. Dodam tylko tyle, że kiedy ja patrzę czy to na bezrobotnych i staczających się Polaków, czy Czeczenów to głównych przyczyn dopatruję się w 2 aspektach: 1. psychika człowieka; 2. polityka (głównie socjalna) państwa, w którym się znaleźli, ale nie tylko. Pomijając 1 aspekt. Uważam, że polska polityka wobec uchodźców jest źle realizowana. Podobnie jak polityka socjalna w stosunku do biednych. Tu upatruję głównej przyczyny ku temu, że dajemy pieniądze, ale nie dajemy możliwości ich zarobienia. No i jest, jak jest...
|
|
ktoŚ ma może ma jakieś namiary na prace w niemczech na sezon ??<zbiory itp .>
|
|
alize - to prawda, że nie ma gwarancji ale odkładanie 5zł dziennie nie boli - a zwasze są szanse na coś więcej. Właśnie przez to jak to mówisz uśrednienie ceny ( też coś o tym wspominała i mówił coś jeszcze o jakiejś kuli śniegu... - mówił też, że strata w czarnym scenariusz będzie mniejsz niz jak by wpakować wszystko za jedenym razem ..... szczebiotka ale ty masz do powiedzenia .....jakie "cenne" Twoje uwagi jakie merytoryczne .....
|
|
oj chyba za pozno sie obejrzalas ja zalatwialem sobie juz ponad miesiac temu a znajoma ostatnio wiem ze dzwonila to juz nie zapisywali nikogo... ale szukaj szukaj jest jeszcze duzo innych miejsc ;) mozesz cos zobaczyc praca-za-granica.pl tam czasami cos ciekawego jest
|
|
alek80 - co to tonu wypowiedzi w pełni się zgadzam. Przedstawiajmy argumenty a nie obrażajmy współdyskutantów. 1. Nie oceniaj narodu po jednym człowieku. 2. Kobiety czeczeńskie są bardzo uległe w stosunku do mężczyzn 3. Pojedynczy Muzułmanin jest zwykle bardzo miły - różki pokazują dopiero jak poczują się silni w grupie, nawet samotny Czeczen wydaje sie być normalnym człowiekiem, diametralnie się zmienia jak znajdzie się w towarzystwie 9 kolegów. Poczytaj relacje idiotek, które związały się z Muzułmaninem, każda podkreśla jak bardzo się zmieniają w swoim środowisku 4. Nie rozśmieszaj mnie - Polak za granicą jest zmęczony, smutny, niepewny losu. Czeczen zgarnia ogromne zasiłki (kilka tysięcy, dostaje darmowe mieszkanie). Polak jakby dostawał kasę i dom za granicą też by się do każdego uśmiechał. 5. Urodziwa Czeczenka to naprawdę wyjątek - piszesz, że miała tylko trójkę dzieci - musiała zatem być bardzo młoda, przed 20. One bardzo dużo rodzą, i szybko przybierają wagę małego dinozaura.
|
|
Co do samego produktu jeszcze, to wyglada dobrze w wersji vip, czyli dla ludzi ktorzy zainwestuja duze pieniadze albo wejda do sieci i wciagna innych. W podstawowej juz nie jest tak fajnie.
|
|
koniec? watpie tradis to duza siec hurtowni, glowna siedziba jest w Lublinie. Wlascicielem jest ta sama osoba osoba, ktora jest wlascicielem sieci stokrotka. wiec ciezko by bylo, aby upadlo. u nas tylko ludzie chodza do stokrotki, a czemu? tego to juz niestety nie wiem.
|
|
|
sprzet do komputera to praktycznie bez roznicy, chyba ze karta lub adapter usb ma jakies specyficzne wymagania sprzetowe. najlepszym rozwiazaniem byloby wykorzystanie routera z antenami zewnetrznymu ktore moglbys zamontowac blisko okna lub poza domem i ustawienie tego routera jako "repeater", i w ten sposob miec wlasna "hotspot" w domu. nie wszystkie typy routerow maja wbudowana ta funkcje, ale praktycznie wszystkie starsze modele linksys-a daja sie "przeflaszowac" z "DD-WRT firmware" i udostepnic ta funkcje. wiecej info na temat modeli kompatybilnych z DD-WRT firmware znajdziesz tutaj: http://www.dd-wrt.com/
|
|
Mój głos też został oddany,oczywiście na Łomżę.
|
|
No i się panisko z gimnazjum napięło nam z nerwów :):):):):) Nerwsolku sobie łyknij zarańcu bo ci żyłka pęknie i mama będzie musiała osraną dupcię swego upośledzonego dzidziusia do końca życia podcierać :):) Czykita bananek to krzywy czy prosty jest :):):):) rudy błazen z druhem
|
|
witam. mam kilka gratów z golfa gti np. maska i klapa polerowana czarna igiełka z daszkiem i stopem, zegar do 240 MFA czerwone lub srebrne tarcze, listwy, progi, manetki MFA, alternator od 2.0b, lampy tylne lexus chrom oraz wiele innych dupereli 517 402 848
|
|
moja racja jest mojżejsza od waszej racji
|
|
Jestem właśnie w trakcie oglądania ciekawego dokumentu na temat "życia po życiu". Tutaj macie link do 5 części, najciekawszej według mnie:http://www.youtube.com/watch?v=7QY3ayJPzZA&feature=related Co o tym myślicie? Trafiłem na ten dokument przypadkiem no i zmusił mnie do zastanowienia się nad tym wszystkim. Często słyszy się takie właśnie opowieści od ludzi, którzy przeżyli śmierć kliniczną. Zaciekawiło mnie tutaj to, że podczas tak zwanego "przeglądu życia" jesteśmy pytani co w życiu zrobiliśmy, i nie chodzi tu o to co osiągneliśmy to co ma wartość dla nas, pozycja społeczna stan konta czy auto pod domem, podobno nie to się liczy a te drobne tutaj "mało ważne" dobre uczynki. Jedni wierzą-inni się śmieją. A co sądzicie Wy na ten temat? Może jest na forum osoba, która doświadczyła "śmierci klinicznej" i wypowie się?
|
|
Hmmm i się narobiło.Cziki i jak się teraz czujesz?Dowartościowałeś się w jakiś sposób???Ulżyłeś sobie wstawiając czyjś link?Może pokaż się teraz sam,chętnie Cię zobaczę,zresztą pewnie nie tylko ja.Więc czekam na Twój link z Nk;-)Aha i nie chowaj głowy w piasek;-)
|
|
A Tobie sexoholiku jeszcze raz dziękuję za przemiły wieczór;-) Było super;-)
|
|
Pełno jest takich tematow. Ci powiem tak... Ile ludzi tyle opinni ;)
|
|
Wybaczcie chłopcy :* ostatnio byłam troszkę zajęta Zulugulazulugula:) wybaczysz? wynagrodzę ;)
|
|
Jak ja tego nie lubie! Nie pytałam sie w poscie : co kupic dziecku na prezent, tylko gdzie? Żadnych innych rad niepotrzebuje!
|
|
Jeszcze w listopadzie podobno reklama za miesiąc kosztowała ok. 200 zł. Nie jestem jednak pewna.
|
|
kto wie gdzie jest wypozyczalnia gier ps3
|
|
nie wiem gdzie wypozyczalnia ale na legionow na przeciwko salonu orange masz sklep z grami sa tez uzywane , jest mozliwosc zamiany , ceny sa bardzo niskie , nie reklamuje sklepu po prostu czasami tam robie male machniom rudy błazen z druhem
|
|
dzieki a maja cos tam ciekawego ?
|
|
Do znawców tematu. Posiadam antenę 145 dopasowywaną (zestrajaną) na jakimś mierniku.Antena ze względu na swą długość strasznie się macha podczas jazdy. Moje pytanie brzmi: Czy mogę ją skrócić (usztywnić) poprzez nawinięcie jej na rurkę i zrobienie 4-5 zwoji bez szkody dla radia i anteny ? Czy nie zawracać sobie gitary i kupić nową krótszą ?
|
|
Przeszkadza CI że się macha?? ;/
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |