Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Start TV Trwam zagrożony |
...jezeli dojdzie do skutku kiedykolwiek szynobus, to w porzadku, ale jezeli nie, to proponuje te wszystkie znaki STOP porozstawiac w bardziej racjonalnych miejscach - z pozytkiem dla nas wszystkich. Nie sadze, aby przy torach byly potrzebne... michal
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Start TV Trwam zagrożony |
Nie tak dawno na ul Mazowieckiej zdarzyl sie wypadek na przejsciu dla pieszych , kierowca nie widzial przechodnia ktory wtargnal na jezdnie bo przy przejsciach dla pieszych sa ......drzewka . Jadac z odleglosci 150 metrow nie bardzo widac czy ktos stoi na przejsciu bo jest drzewko i drzewko takie wrazenie robi ze nikogo na przejscciu nie ma ( chodzi o srodek jezdni te drzewka ktore rozdzielaja ulice) Wyciac w holere te co sa przy przejsciach bo wazniejsze bezpieczenstwo niz drzEwko chyba co ??? To nie tylko moja opinia , spotkalem sie juz z tego typu wypowiedziami doswiadczonych kierowcow , Niech sie zajma tym radni najlepiej
|
|
zapomnialem dodac ze na owym przejsciu jest znak jeszcze ( nakaz jazdy z prawej strony znaku) i on tez w duzym stopniu zaslania przejscie , nie wiezycie ? zobaczcie sami Odnosnie tekstu rybki : Jak ja mam jezdzic nie bedziesz mi dyktowal/ dyktowala rozumiesz ? czy nie jasno sie wyrazam
|
|
( przechwalek ) mialo byc michal
|
|
Przechodziłem tamtędy dzisiaj (przy okazji). To nie sa krzewy. To są drzewka, które mają ok. dwumetrowej wysokości pień, a gałęzie rosną wyżej. Jak można pomylić, czy nie zauwazyć człowieka. Bzdura, że zasłaniają widok. Chyba że się jedzie w stanie "pomroczności jasnej", albo na drugim gazie. Wypadków się nie uniknie, trzeba tylko wszystko robić aby bylo ich jak najmniej, a to wymaga uwagi i przestrzegania pewnych zasad bezpieczeństwa zarówno ze strony przechodniów jak i kierowców. A fotoradary - jak najbardziej. Ul. Zawadzka, al. Piłsudskiego, ul. Sikorskiego. Popieram.
|
|
Ja bym proponował wyciąć również lasy. Teraz jest susza i schną, grzybów za cholerę, tylko same kleszcze i łatwo o pożar, a to tylko kłopot. A ponadto jak samolot będzie miał awarię, to będzie mógł wylądować w miejscu gdzie kiedyś byl las, a teraz może spaść na las i się rozbić i go też podpalić. A drzewka można trzymać w doniczkach. A dużo doniczek to będzie las.
|
|
Będzie to szynobus organizacji "Optymiści na torach" :) W ramach swojego pobytu w Łomży zaoferują kilka bezpłatnych wyjazdów (właściwie poślizgów) ze stacji Łomża (peron 2) do stacji Koziki. Tam będzie można całkowicie legalnie skoczyć na "grzybki" do pobliskiego lasu. Linki związane: http://menonwaves.xx.pl/ http://www.fun.from.hell.pl/2003-07-15/polska-sluzba-zdrowia.jpg Pozdrawiam
|
|
a ja dodam, że Vectra i Multimedia kontrolowane sa przez jednego - tego samego - człowieka
|
|
Z tego co ja sie orientuję, ów nowy stadion między blokami nie będzie w pełni wymiarowy. Nie ma mowy o widowni, gdyż według mego wzroku (a oglądałem to miejsce ostatnio) widownia będzie tuż pod balkonami. W tym miejscy wystarczy moim zdaniem dobre szkolne boisko. Jestem za modernizacją stadionu nad Narwią oraz uporządkowaniem szkolnego stadionu przy SP 10. Kiedyś jakoś wyglądał, teraz to sodoma i gomora. A warto wykorzystać też ten obiekt, bo polożony jest w centrum ośiedla i co najwazniejsze - on też już jest. Wykorzystajmy zatem to co mamy, a nie bierzmy się za coś nowego. Dlaczego tyle piszę? Bo jak widzę czyta nas rzecznik prasowy, wiem, że to facet od sportu więc moze tak obliczy czy stadion przy SP 9 będzie odpowiednim obiektem na rozgrywanie zawodów lekkoatletycznych ? Gdzie rzucać oszczepem, młotem? Prosto w okna?
|
|
Hola, hola panie Tomek. Ludzie tracą pracę, w oczy zagląda im głód, a pan mówisz, że to bambrowie? Tacu samo ludzie jak my. A kto pomoże Zamtexowi? Chyba nikt. Łomżyńskiej bawełnie też nie udało się przetrwać.
|
|
Popieram dwa wnioski: 1. Drzewa i znaki drogowe przeszkadzają kierowcom 2. Kierowcy przeszkadzają pieszym. W związku z drugim wnioskiem oświadczam, że łamane są moje prawa wolności człowieka i obywatela oraz ewidentny przykład nierównosci społecznej. Dlaczego kierowca może przejechać po pasach dla pieszych, a ja nie mogę swobodnie spacerowac środkiem jezdni? Panowie kierowcy, macie całą jezdnię dla siebie uszanujcie chociaż ten mały, skromny pasik dla pieszych. Pieszy też człowiek.
|
|
Nareszcie!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |