Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Słabe zainteresowanie protestem pracowników szpitala w mediach!!!!!!! |
Też tak sądzę, że koniec naszej cywilizacji nadejdzie szybciej niż się spodziewamy. Albo z kosmosu, lub - co najbardziej prawdopodobne sami siebie załatwimy. I to by bylo na tyle.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Słabe zainteresowanie protestem pracowników szpitala w mediach!!!!!!! |
Autor: maciek (---.lom.vectranet.pl) Data: 15-07-05 22:16 Czy Ty myślisz, że jak masz rower wyposażony perfekt to Ciebie zauważają jako uczestnika ruchu drogowego? Dla kierowców dużych samochodów rowerzysta jest w ogóle nie zauważalny, jest jakby śmieciem na drodze, którego w każdej chwili można rozjechać. ......................................................................................................................... Odczułem już dwa razy na własnej skórze lekceważenie rowerzystów. Jadąc pod górkę miałem zamiar skręcić w lewo, więc zjechałem do osi jezdni, musiałem zatrzymać sie bo z górki jechał samochód którego musiałem przepuścić. Nagle z za tego samochodu wychylł się bus i na dwóch ciągłych liniach zaczął wyprzedzać, jadąc prosto na mnie. Nie miałem wyjścia, rower pod pachę i do rowu w ostatniej chwili. ........................................................................................................................ Następnym razem na Poznańskiej mijając się z czerwoniakiem, wyjechał za niego Kamaz ze żwirem i zaczął wyprzedzać , nie zważając że jedzie rowerzysta, jeszcze grożąc, że śmiem tarasować jemu drogę, musiałem uciekać na chodnik, bo inaczej napisali by na nagrobku " TU LEŻY TEN CO MIAŁ PIERWSZEŃSTWO". ........................................................................................................................ Co do rowerów, wyposażenia do nich nie brakuje w sklepach i nie jest takie drogie. Jak kupisz rower z pełnym wyposażeniem to i tak musisz je wymienić bo jest tandetne. ........................................................................................................................ Brzeczyszczykiewicz, czy rozróżniasz wątki w temacie: Pierwszy wątek, to tylko zwróciłem uwagę na zachowanie kierowców, gdybyś miał nie wiem jakie odblaski na rowerze czy na sobie to kierowcy jak niechcą Ciebie widzieć to przy najlepszym słońcu nie zauważą. Masz przykład z wtorku na skrzyżowaniu ul. Poznańskiej i Wojska Polskiego w słoneczny dzień, gdy tir najechał na rowerzystę na przejściu. Następne wątki to już moje przeżycia ze spotkania z kierowcami z niskim poziomem kultury, jak zdążyłeś zauważyć. Gdzie masz tu mieszanie dwóch różnych rzeczy, jakby nawet to i tak jest jedno z drugim powiązane. Kup sobie polskiego Jubilata jest tańszy od górskiego i ma pełne wyposażenie i do tego będziesz popierał rodzimy przemysł. Pozdrowienia. DiDi
|
|
Autor: maciek (---.lom.vectranet.pl) Data: 15-07-05 22:16 Czy Ty myślisz, że jak masz rower wyposażony perfekt to Ciebie zauważają jako uczestnika ruchu drogowego? Dla kierowców dużych samochodów rowerzysta jest w ogóle nie zauważalny, jest jakby śmieciem na drodze, którego w każdej chwili można rozjechać. ......................................................................................................................... Odczułem już dwa razy na własnej skórze lekceważenie rowerzystów. Jadąc pod górkę miałem zamiar skręcić w lewo, więc zjechałem do osi jezdni, musiałem zatrzymać sie bo z górki jechał samochód którego musiałem przepuścić. Nagle z za tego samochodu wychylł się bus i na dwóch ciągłych liniach zaczął wyprzedzać, jadąc prosto na mnie. Nie miałem wyjścia, rower pod pachę i do rowu w ostatniej chwili. ........................................................................................................................ Następnym razem na Poznańskiej mijając się z czerwoniakiem, wyjechał za niego Kamaz ze żwirem i zaczął wyprzedzać , nie zważając że jedzie rowerzysta, jeszcze grożąc, że śmiem tarasować jemu drogę, musiałem uciekać na chodnik, bo inaczej napisali by na nagrobku " TU LEŻY TEN CO MIAŁ PIERWSZEŃSTWO". ........................................................................................................................ Co do rowerów, wyposażenia do nich nie brakuje w sklepach i nie jest takie drogie. Jak kupisz rower z pełnym wyposażeniem to i tak musisz je wymienić bo jest tandetne. ........................................................................................................................ Brzeczyszczykiewicz, czy rozróżniasz wątki w temacie: Pierwszy wątek, to tylko zwróciłem uwagę na zachowanie kierowców, gdybyś miał nie wiem jakie odblaski na rowerze czy na sobie to kierowcy jak niechcą Ciebie widzieć to przy najlepszym słońcu nie zauważą. Masz przykład z wtorku na skrzyżowaniu ul. Poznańskiej i Wojska Polskiego w słoneczny dzień, gdy tir najechał na rowerzystę na przejściu. Następne wątki to już moje przeżycia ze spotkania z kierowcami z niskim poziomem kultury, jak zdążyłeś zauważyć. Gdzie masz tu mieszanie dwóch różnych rzeczy, jakby nawet to i tak jest jedno z drugim powiązane. Kup sobie polskiego Jubilata jest tańszy od górskiego i ma pełne wyposażenie i do tego będziesz popierał rodzimy przemysł. Pozdrowienia.
|
|
Ja mam samochód zamiast rowera i jest bardzo dobrze oświetlony :)
|
|
i najważniejsze - musi się chcieć szukać ;] pozdr.
|
|
heheh. juz wiem:P ale ja mam cos popsute:P w 4 wyskakuje mi czysta plansza:P ide spac:P
|
|
Koncercik ladny, ale co sie dziwic 40 tys to kupa kasy dla Edyty , wiec musial byc udany
|
|
Siemacie! Ja też podzielę się swoją opinią. Co do koncertu - sama idea zorganizowania przez miasto czegokolwiek jest w porządku. Naszej małej "dziurce" przyda się od czasu do czasu jakaś większa imprezka. Natomiast co do występu Górniakowej - jej występ to po prostu obciach. Co Ona sobie myśli - że przyjedzie do Łomży i sobie zaśpiewa, oczywiście powie, że wprost kocha fanów łomżyniaków. Przypomnijcie sobie jej wypowiedzi sprzed jakiegoś miesiąca, gdy odżegnywała się od występów, bo jakiś tam dziennikarz powiedział czy napisał na jej tematkilka słów lub nawet nie. To się po prostu kupy nie trzyma, to co ona mówi a potem robi. Może ona i dobrze śpiewa, nie powiem, ale ten jej nędzny wyskok z gazetami i śmieszym listem do fanów to jakiś idiotyczny zabieg. W dzisiejszych czasach taka krucha istostka, jak Edytka nie ma szans bycia w świecie. Jak ktoś przejmuje się tym co pisze na nią gazeta albo ktoś za plecami, zwłaszcza że nieprawdę, to po prostu śmieszne w tych czasach. Czasy się zmieniły Pani Edytko! To już nie Eurowizja, że wszyscy będą ją wychwalać pod niebiosa. I oczywiście Łomża jako pierwsza ma ją wychwalać, bo tu urodziła syneczka. Ja nawet nie poszedłem jej oglądać na tym koncercie. Nie jestem tak naiwny by znów uwierzyć że "powróciła" do śpiewania i to tylko dla fanów. Śmiech!!! Po prostu komedia to co ona sobą reprezentuje, swoim zachowaniem. A do śpiewania nawet się nie czepiam.
|
|
40 Tysięcy dla Górniak ?? a ciekawe ile reszta kosztowało =/ jeśli ma się tako kase to może zrobili to scene (*jakoś żeby była*) bo o siedzeniach lepiej nie mówić bo postoi kilka dni i nie bedzie tego a scene można by było ogrodzić i dobrze było. Czekam na jakieś zagraniczne zespoły które przyjadą do Łomży nie bende wymieniać bo jak wymienie to napewno nie przyjadą hehe. > A co do 12 letnich Zawodników którzy po 2 piwach leżą na przystanku to chyba w takim mieście jak Łomża jest policja i takich nietrzeźwiaków zabierają do domu, oni żeby pić to muszą dorośnać do moich lat a nie jeszcze podstawówki nie skączyli a jusz po alkochol się biorą eh Chore Życie > oby nasze dzieci samolotow sie nie czepiały
|
|
Koncert jak to koncert.Bywały lepsze oraz gorsze:P no ale ci polscy ,,artyści" to nie ma co ale się cenią.A potem mówią że ludzie ich okradają kupując piraty:P:P:P
|
|
Witam wszystkich którzy się bawili na Gościńcu Łomżyńskim 2005! Jego ideą było chyba pieczenie jelonków z ciasta i szkoda, że tylko cztery panie przystąpiły do tego konkursu, naprawdę szkoda. Fajnie, że do innych konkursów ludzi nie trzeba było namawiać i trochę ich wzięło w nich udział. Co do zespołów łomżyńskich, które wystąpiły na scenie, to jak na zapchajdziury to wypadły naprawdę bardzo dobrze. Występu zespołu Skaner nie widziałem, ale podobno nic nie straciłem. Po mistrzach świata Crazy Twisting Group spodziewałem się czegoś więcej, szczególnie, że widziałem ich wcześniejsze występy. Ten dziewczęcy zespół zrobił na mnie lepsze wrażenie i myślę, że za kilka lat one również tak jak ich koledzy będą walczyć z powodzeniem na międzynarodowych zawodach. Stan Borys to raczej gwiazda dla ludzi po 40. Mnie trochę nużyły jego piosenki, nawet osławiona „Jaskółka” nie zrobiła na mnie wrażenia. No ale to impreza dla wszystkich mieszkańców miasta i mam nadzieję, że „starszym” ludziom jego występ się spodobał. Co do „gwiazdy” to jej występ mnie zaskoczył. Nie przepadam za Górniakową i spodziewałem się po niej gorszego zachowania na scenie. Ale rozmawiała z publiką , zagrzewała do zabawy, starła się dobrze wypaść przed łomżyniakami. Mogłaby tylko trochę żywsze piosenki śpiewać, no ale skoro dla niej piosenką która ma dać czadu jest ballada rockowa, no to trudno. Muszę jednak przyznać, że jestem pozytywnie zaskoczony jej postawą i występem. Nie wiem tylko o co chodziło w jej pytaniu „czy w Łomży jest bezpiecznie?” oraz dlaczego dwa razy zaśpiewała piosenkę „Jak najdalej stąd”? Czyżby jakaś aluzja? No i na koniec wspaniały pokaz sztucznych ogni z zapierającym dech w piersiach podkładem muzycznym. Było fajnie. Podsumowując, wg. mnie w zeszłym roku bawiło się więcej ludzi i było chyba troszeczkę fajniej, ale może wpływ na to miała pogoda, większa ilość atrakcji oraz bardzo medialny szczegół jakim było pieczenie największego na świecie rejbaka. Oby więcej takich imprez! We wrześniu podobno firma Volvo ma coś zorganizować w naszym mieście. Mam nadzieję, że zrobią mnóstwo atrakcji a na koncert ściągną prawdziwą polską gwiazdę np. ŁZY lub KOMBI. P.S. Co to za dym był z Purzeczkowcami na górze Muszli podczas pokazu sztucznych ogni? jsb2
|
|
Policja karze tych co jeżdżą po chodnikach bo przecież jest internet, ktoś to czyta , a statystyki na czymś muszą opierać. A wogule to policja jest w tym mieście?Bo mnie już od 3 lat niezatrzymali nawet do rutynowej kontroli. Nad ranem wracałem po imprezie ,jadę autem przez miasto a tu żadnego radiowozu.Pochowali się czy na paliwo niemają.
|
|
Jakże ciekawe i napewno prestiżowe byłyby zorganizowane na wzór angielskich uczelni z Londynu wyścigi osad łomżyńskich uczelni: WSA i WSZiP im. B. Jańskiego oraz PWSIiP. jestem mieszkańcem pięknego łomżewa
|
|
Czasem się cieszę, że nie pytają nas o zdanie, kto ma grać na koncertach...
|
|
kult to dobry pomysł:P hehe pamiętam występ Kazika pare lat temu:D to była jazdaaaaaaaaa ,,KONSUL :) ''
|
|
Dał sobie rade M.Jakson i sie wybielił to i ja zblednę!!26 od rana bede trzymal palec w kałamarzu to na pewno pomaga.Pozdrówka!!!!!!!!
|
|
Zastanawialismy sie gdzie w tym roku spedzic urlop i wybralismy Mazury. Pensjonacik w Wilkasach, pokoje extra, rzut beretem do jeziora, gospodarze pierwsza klasa. Jesli ktos ma zaplanowany urlop na dalasz czesc wakacji to polecam!! www.wilkasy.pl Dyskoteki w Gizycku, jedzonko wlasne lub w polecanych przez gospodarzy knajpkach tez rewelacja.
|
|
witam! czy ktos z uzytkownikow forum uczestniczył w obozie zeglarskim w Rajgrodzie? jakies opinie na ten temat.....
|
|
A czy ktoś widział przez teleskop a nawet lornetkę tą wielką antenę na księżycu? (w tym wielkim kraterze!).... dla mnie to jest dziwnie i nikt o tym nie mowi....
|
|
Bo to paproch na soczewce! ;D
|
|
Jak tu nie pisać o "miłości" Białegostoku do Łomży, którego tak bronił jeden z forumowiczów w związku z podziałem unijnych pieniędzy. Autor: Mad_Blunted_Jazz (---.lom.vectranet.pl) "Jak to miło Maćku, że znasz zasady aplikowania o środki do Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, który jest instrumentem finasowym ZPORR. Super, że posiadłeś tajemnąwiedzę na temat ewaluacji ex-ante złożonych projektów. Miałeś też zapewne wgląd we wnioski złożone przez Beneficjentów i przestudiowałeś je za pomocą Generatora SIMiK. Uczesniczyłeś też pewnie w posiedzeniach Panelu Ekspertów oraz Regionalnego Komitetu Sterującego. Bomba! W związku z tym czy możesz mi prztoczyć punktację poszczególnych wniosków oraz ocenę ekspercką, zwłaszcza w kontekscie powiązania ze Strategią Rozwoju Województwa oraz stanowisko stanowisko RKS?" Wypowiedź z Kontaktów. Wypowiedź wiceburmistrza Zambrowa: - Po co te wszystkie unijne procedury ze składaniem wniosków, oceną formalną i merytoryczną przez Urząd Marszałkowski, panel ekspertów, Regionalny Komitet Sterujący, skoro w wyniku całego postępowania Zarząd Województwa wybrał dwa projekty z końca listy? Zambrów złożył projekt na przebudowę układu komunikacyjnego w centrum miasta (2 mln 800 tys. zł), a starostwo zambrowskie na przebudowę ul. Jana Pawła II (3 mln 700 tys. zł). Oba projekty , mimo wysokiej pozycji na liście nie znalazły uznania Zarządu Województwa. Z ostatnich 58 mln zł ze ZPORR, Zarząd przeznaczył 45 mln na rozwój transportu i komunikacji w Białymstoku i 8 mln otrzymał powiat augustowski. Zero unijnych pieniędzy. Zambrów zajmuje ostatnie miejsce w Podlaskiem pod względem unijnych dotacji. Autor: Mad_Blunted_Jazz (---.lom.vectranet.pl) Data: 06-07-05 12:48 Bełkokczesz waść. Udowodnij mi, że: 1. Łomża napisałała lepszy wniosek od Białegostoku (na podstawie punktacji Panelu Ekspertów oraz opini RKS - wskaż ewentualne i przecież oczywiste "przekręty") Notatka z (Raport:) Kontakty. Łomża nie otrzyma dotacji unijnej na dalszą przebudowę al. Legionów i modernizację bazy MPK (w sumie 5,7 mln zł). Oba projekty pozytywnie zaopiniowane przez Regionalny Komitet Sterujący, nie znalazły uznania Zarządu Województwa. Notatka Kontakty. 45 MILIONÓW ZŁOTYCH Z PULI UNIJNEJ otrzymał Białystok oraz 8 mln Augustów Łomża i Suwałki nie dostały nic, chociaż wniosek Białegostoku eksperci ocenili najniżej. Kontrowersyjną decyzję wydał Zarząd Województwa. Co Ty na to powiesz, Twoja teoria nie pokrywa się z Polską rzeczywistością. "Bliższa koszula ciału" . Pozdrowienia.
|
|
ja bylem 2 lata temu.... lipa jak nie wiem juz lepiej pojedz se do wegorzewa...
|
|
Bajka o Apostołach: Jedzcie, pijcie a po stołach nie rzygajcie!! :DD przepraszam za małą wulgarność pozdrawiam
|
|
mi sie wydaje ze przydalby sie do tego jakis komentarz a nie samo skopiowanie artykulu :))
|
|
....ale jak skopiuje to przynajmniej błędów nie narobi... :)
|
|
A co byście powiedzieli na taką kompozycję: ryż (grown in China) kurczak (może być prosto z podwórka:)) ananas (puszczalski, znaczy się z puszki) kukurydza (też puszkowa) papryka (wszystkie kolory tęczy :)) orzech włoski (nieeee! tylko bez włosków!) Wszystko to można przypieprzyć i zasolić do smaku, a w ramach kleju - majonezu krzynkę...:)) ************* A teraz kawa... z esspresso... z pianką i cynamonem... Delicious! :))
|
|
Tylko kurczaka zamorduj o ci nie tylko ryż, ale i kukurydze powyjada :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
|
|
Miliony euro na wodę A jeszcze kilka lat temu dyrektor przędsiębiorstwa MPWiK p. Lewańczuk zapewniał, że woda z naszych kranów jest lepsza od wody mineralnej kupowanej w butelkach. Teraz okazuje sie, że jest znacznie gorsza. Ma nadwmiar właściwie wszystkiego, a chyba najwięcej czegoś brązowego, co czasami leci z kranów i zatyka mój układ filtracyjny.
|
|
ryskago jestes troche szalona ale nudno z tobą sie rozmawia mysle
|
|
"Zdaniem władz Łomży zrealizowana inwestycja sprawi że, łomżanie i mieszkańcy najbliższej okolicy nie będą mieć problemów z wodą do 2015r." A co potem...? Potem choćby susza - bo na pewno nie potop (prędzej wieczna zmarzlina)! Ciekaw jestem jak wielu ludzi jest świadomych tego, że świat Mad Maxa zbliża się wielkimi krokami. Jeszcze 15-20 lat i nie będzie już tak miło na naszej Ziemi.
|
|
Czy żadania naszych są większe ? |
....................... NUDNA..................... NUDNA ........... IIIIII ........ G.Ł.U.P.I.A
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |