Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pomóżcie nam - apelują do łomżan pracownicy szpitala |
4lomza.pl coraz bardziej upodabnia się do choinki bożonarodzeniowej. Popupy otwierają się w najmniej spodziewanej chwili, ale najgorsze jest to, że reklamy we flashu potrafją skutecznie zatkać nawet w miarę szybki komputer. Redakcji 4lomza juz nie wystarcza zwykły rotator banerów, teraz jeden baner musi wchodzić na drugi. Nie spotkałem się jeszcze z serwisem, gdzie reklamy byłyby emitowane także na forum! Trochę umiaru ;/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pomóżcie nam - apelują do łomżan pracownicy szpitala |
Jak się czuje??? Faaaaaaajnie:P. I nie zabierahją Ci paru litrów, tylko 450 ml , no i troche do badania:) czyli niecałe 500ml:) a jaka satysfakcja, że Twoja krew może uratować komuś życie:)
|
|
a jakie haslo bedzie w planszy 3?:P bo u mnie nic nie ma..........:(
|
|
We wtorek rano na skrzyżowaniu Poznańska i Wojska Polskiego kierowca ciężarówki nie udzielił pierwszeństwa przejazdu rowerzyście który jechał po przejściu dla pieszych - rowerzysta z ciężkimi obrażeniami ciała trafił do szpitala. Czy rzeczywiście kierowca zawinił? Może to nieuwaga rowerzysty. Rowerzysta może przekroczyć przejście dla pieszych jako pieszy prowadzący rower. rowerzysta ma obowiązek korzystać z drogi dla rowerów lub pieszych i rowerów na przejeździe rowerowym przez ulice poprzeczne nie ma pierwszeństwa (nawet, jeśli droga rowerowa jest częścią drogi z pierwszeństwem!) rowerzysta nie może poruszać się po przejściu dla pieszych w poprzek jezdni nie może korzystać z chodnika dla pieszych poza pewnymi wyjątkami rowerzysta pełnoletni nie musi mieć prawa jazdy w okresie od 1 października do końca lutego rowerzyści nie muszą używać świateł w ciągu dnia
|
|
>>Trzeba było w temacie napisać że na 4lomza są Irytujące reklamy to by zauważyli . >>Napewno za te reklamy sporo dostają ,no wiecie za strone też sie płaci a jak się ma wiecej reklam to wiec piniedzy na wakacje :) >>Kiedyś jak nie miałem internetu tylko w kafejce siedziałem to mało było reklam wogóle nie było tylko 2 banery .
|
|
Chciałem pochwalić na ten ładne i dobre pomysły jakie wyczyniają na Al.Legionów żeby tak cała łomża wyglądała jak skrzyżowanie Al.Legionów z Sikorskiego :) :) jeszcze nie zrobione ale bedzie ładnie i wygonie jak wy oceniacie ten brzebieg ?? no narazie są utrudnienia ale trzeba pocierpieć żeby puzniej miec dorge na poziomie. bardziej mnie nęci ten granit na Sienkiewicza ,w Augustowie to takiej drogi jest kilka km w tym roku zrobili od centrum placu Zygmunta do plaży miejskiej taki grani i było to finasowane z UE a żeby zobaczyli jakie moją nabrzeża lepsze niż te nasze nie wybudowane Bulwary wogóle tam jakoś innaczej nie dziwmy się jak w Polsce przez kilka lat zrobili 500 km Autostrad a np w takich Czechach mają jusz kilka se tysiecy km Autostrad bo unich tym sie zajmują specjaliści Francuzi i Włosi a nie jak unas Polak a Polak potrafi wziąść i przechlać :( Tyle co my mamy KM autostrad to ma ISLADIA która jest bardzo malutkim krajem MAPA: http://www.iceland.pl/archiw/A0b.jpg O to plan autostrad naszych Urzędników: http://www.autostrady.com/mways/autostrady_lata_realizacji_2004.jpg
|
|
DZIĘKI JUSZ ZROBIONE MAM :) NO TO NIE MA REKLAM PRAWIE :)
|
|
W ciągu handlowym u zbiegu ul. Sikorskiego i Wojska Polskiego. Pozdrowienia.
|
|
Ja zainstalowałam sobie program antywirusowy, który blokuje reklamy (czy jak wy je tam nazywacie). Mam tylko reklamę Złotego Kura. Naprawdę jest ich tak dużo?
|
|
Sądząc po tym tekście, to Polak nie tylko "potrafi wziąść i przechlać", ale także być niedouczonym z języka polskiego.
|
|
Felix jak polak pisze o 23.00 na forum i z butelką wina to wiesz nie tylko zrobi błedy ortograficzne :) [ Za wszystkie błędy przepraszam ] Ale lepsze błedy występują na stronie głównej 4lomza eeeh.
|
|
Zgadza się. Też czasami mam problemy z uderzeniem we właściwy klawisz.
|
|
Mam XP, a styl okien jak w Windows 98/2000. Jestem konserwatystą :) Cóż, wchodzisz w menu Zakładki -> Menedżer zakładek. Nowe katalogi lub strony tworzysz w istniejącej zakładce "Folder zakładek osobistych". Lub na skróty, klikasz prawym klawiszem myszki na panel zakładek i wybierasz opcję "Nowa zakładka". To wszystko.
|
|
Aha, Teraz dopiero odkryłem mapki. Aż się prosi o autostrady: Koszalin, Piła, Poznań, Wrocław, Czechy; Granica państwa, Suwalki, Łomża, Ostrów Maz. Siedlce, Lublin, Rzeszów, Krosno, Slowacja; Szczecin, Piła, Bydgoszcz, Ciechanów, Ostrołęka. Łomża, Białystok, Białoruś. No ale tego już na pewno ja się nie doczekam, a sądzę że nie doczeka i drugie czy trzecie pokolenie licząc od dziś. Czyli gdzieś tak może za 50 lat.
|
|
markac Dzięki bo ja dotej pory używałem głupiego Explorer'a i a tem Firefox to jakaś nowość . 3 Miesiące mam internet i półowe a może mniej niż półowe wiem o tym necie :) co raz nowe rzeczy :) a co stylu 98 to hehe fajnie myślałem ze używasz W.98 ja to miałem linuxa ale za dużo główkowania .
|
|
Autor: maciek (---.lom.vectranet.pl) Data: 15-07-05 22:16 Dla kierowców dużych samochodów rowerzysta jest w ogóle nie zauważalny, jest jakby śmieciem na drodze, którego w każdej chwili można rozjechać. Odczułem już dwa razy na własnej skórze lekceważenie rowerzystów. To nie ma nic wspolnego z tym, ze rower jest nalezycie wyposazony !!! Tu, chcialem zauwazyc, klania sie juz bardzo niski poziom kultury naszych kierowcow. Mieszasz ze soba dwie rozne rzeczy drogi Macku.
|
|
Może doczekacie się autostrad, ale jeśli będziecie za nie płacić na każdej bramce co około 20 km znaczne sumy to będziecie wybierać inne drogi. Tak teraz jest na większości autostrad w Polsce. Jest na nich mniejszy ruch niż na drogach niepłatnych. Szczególnie kierowcy firm transportowych pomijają te ulatwienia dla zmotoryzowanych.
|
|
Dnia 27 sierpnia 1933 r. ponownie zorganizowano regaty międzyklubowe. Sponsorzy poprzednich regat międzyklubowych i tym razem ufundowali nagrody przejściowe. Z wielu zaproszonych towarzystw na regaty przybyły reprezentacje Akademickiego Związku Sportowego z Warszawy, Robotniczego Klubu Wioślarskiego "Prąd" z Warszawy oraz Warszawskiego Klubu Wioślarek. Do regat tych prowadzono sumienne przygotowania treningowe. Dnia 7 sierpnia 1933 r. odbyto zebranie zawodników na którym pod przewodnictwem Jana Wejmera, naczelnika sportowego towarzystwa radzono nad zestawieniem poszczególnych załóg. W niedzielę poprzedzającą regaty przeprowadzono biegi eliminacyjne w celu wyłonienia reprezentacji Łomży. Przerwa w startach międzyklubowych obniżyła jednak poziom sportowy łomżyńskich zawodników. Tylko w biegu jedynek o nagrodę Jana Wejmera zwyciężył zawodnik z Łomży, Stanisław Dąbrowski. W tej konkurencji zawodnik akademicki z Warszawy, Witold Masłowski wycofał się z rywalizacji po zderzeniu wiosłami z przeciwnikiem 150 m. od mety. Witold Masłowski w porzednich latach był reprezentantem Łomży. Odbyło się 8 biegów, w tym 5 międzyklubowych. Trasę dla mężczyzn wydłużono do 2000 m. . W 1934 r. czwórka półwyścigowa nowincjuszy z Łomży startowała w regatach międzyklubowych w Warszawie. Zdobyła ona II miesce, ulegając Warszawskiemu Towarzystwu Wioślarskiemu. Pokonała osady Klubu Sportowego "Żuk" i Robotniczego Klubu Sportowego "Prąd" z Warszawy. Łomżę w tych regatach reprezentowali: Stanisław Wejmer, Stanisław Dąbrowski , B. Gołaszewski , E. Wasilewski . i Z. Danielewski. Studia Łomżyńskie nr VII.................................cdn. ....................................... Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego
|
|
idzta fantasty koniec swiata pfff :p naogladali sie ******* w tv, radiu, gazetach itp i pier**** snuty :P
|
|
idzie sie na rynek i za 10zl ma sie caly komplet swiatel, ostatnio chyba w rossmanie za 7zl byl wypasiony komplet. dziekuje :P
|
|
Ja nie byłem , bo dziś wogóle nigdzie się nie ruszałem || sił nie miałem żeby chodzić na te gościńce :) w piatek miałem lepszy gościniec u kolegi heh. Własny spirit i wogóle ... zawrót głowy
|
|
Tak se patrze na ten czerwony księżyc i myśle czemu jest czerwony co się stało ?? mars przylecial do ksiezyca. -.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)
|
|
tak se patrze na niewiedze i ignorancję niektórych młodych ludzi i myślę, co sę stało?? A teraz czytaj i się ucz. Chodzi o atmosferę, a raczej o to pod jakim kątem przechodzi przez nią światło. Nie patrzyłeś nigdy na zachodzące słońce (tudzież - trudne słowo - wschodzące)?? Otóż słońce także staje się czerwone jesli zbliża się do linii horyzontu. A teraz poszukaj sobie więcej na ten temat w Internecie, tam jest naprawdę dużo przydatnych informacji, tylko trzeba wiedzieć jak szukać, no i oczywiście czego szukać. Pozdrawiam Marcin
|
|
trzeci rysunek jest jak najbardziej poprawny, mimo, że na pierwszy rzut oka wygląda jak sieczka. to tzw. stereogram, żeby zobaczyć trzeba trochę pogimnastykować gałki :) dla ułatwienia powiem, że ukyty na tym obrazku tekst to *.htm (*=jedna litera) pozdrawiam.
|
|
sama dojde:P nie to nie:P pozdrawiam
|
|
impreza byla fajna....nie ma co zalowac ze sie poszlo....aby wiecej takich imprez rudy błazen z druhem
|
|
Impreza była udana, ale... Nie wiem czy była udana również dla rodziców młodych chłopców, którzy tam byli. Wiecie co, kiedy wracałam około 22, na przystanku przy rondzie spał kompletnie pijany chłopak (12 lat?), zostawiony przez kolegów. Obok inny mniej więcej w tym samym wieku wymiotował, również pijany (chyba ktoś nie dopilnował).Co się z nami dzieje? Czy nie potrafimy się bawić bez alkoholu? Dzieci biorą z nas przykład. Myślę,że powinniśmy przechodzić obok takich pijanych dzieci obojętnie, powinniśmy zwracać im uwagę. Będą się denerwować, może śmiać z nas, ale może kiedyś tego nie będzie. Mówię My- Młodzi, dorośli ludzie. Ja mam 23 lata. Zacznijmy dawać przykład.
|
|
Maciek, Ty toś powinien przemianować się na Krzysztofa - toć to patron kierowców...:)) Pozdrawiam
|
|
No i zaczeli budować to "kompactrondo". a od czego zaczęli? Dokładnie od tego o czym pisałem niedawno, od wycięcia włoskich topól! A P. Sroczyński opowiadał w TV głupoty takie, że trzeba było je wyciąć bo 'te drzewa liczone są na 40 lat"! Słyszał kto bzdury małolata (z rozumu, nie z wieku). No i nie gdaj Maćku , że ronda co 50 m. usprawniają ruch! Takie głupstwa niech opowiada kandydat na posła z listy POm ale Forumowiczowi to nie przystoi.
|
|
Lotnisko Rulezz ale jusz tyle mineło od tego postu a tu Lotniska jak nie było tak nadal nie ma :) :) ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Jeśli kotś jeszcze nie był i wątpi, to polecam - naprawdę świetna impreza! bagrmosen
|
|
Muzyka do brydża? A czemu nie ? są fajne :)
|
|
Komu trójka w ucho się sączy ten słyszał zapewne przed chwilką bajeczkę o naleśniku i dżemie: "Siedzi misio na leśniku i drzemie..." Wiem, że takich bajeczek jest trochu na świecie.... Pozdrawiam deszczowo :)
|
|
Ani E.G. Ani disco polo - Ani okno będzie otwarte ? Ani mru mru też nię będzie a szkoda ... :(
|
|
Znaczy się misio jest mało sprawny, bo wiekowy z deczka toteż wspinaczkę na leśniczego odczuł w gnatach swych...:)) bagrmosen
|
|
O mlode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone i maślanka (zsiadłe mleko) MNIAMMMM... Bajka o porach i selerze: Zdjąłem pory i se leże. O temacie: W te macie się odziać gacie.
|
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |