niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Olek znowu zasłabł, tym razem na Ukrainie!

Spiero, to smutne ze takich debili jak Ty jest tak duzo w polsce. Byles, jestes i bedziesz smieciem do konca zycia. To wlasnie przez Ciebie polska to zadupie swiata a lomza to zadupie polski.
nie pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Olek znowu zasłabł, tym razem na Ukrainie!

Witam.
Apeluje do wszystkich którzy mogą oddawać krew do tego aby w najbliższym czasie to właśnie zrobili. Wszyscy wiemy, że w okresie wakacji jest na nią największe zapotrzebowanie a dawców jest znacznie mniej niż normalnie.
Krew jest lekiem którego jak wiemy nie można otrzymać syntetycznie a co za tym idzie tylko My możemy tego leku dostarczyć potrzebującym.
To nic Was nie kosztuje, a korzyści są ogromne (np. darmowe kompleksowe, także wirusologiczne badania krwi no i czekolada :)).
A tak pozatym pomyślcie że nie innym a sobie ratujecie życie przecież Wy też kiedyś możrcie krwi potrzebować.

NIECH BĘDZIE, ŻE WAFELKI:) ALE I JEDNO I DRUGIE ZJADLIWE:)

A TAK W SEKRECIE ADAMUSIE SKĄD WIESZ, ŻE JESTEM GOSIA?? (W MOIM WYPADKU UŻYCIE IMIENIA MAŁGORZATA LUB COŚ POKREWNIE BRZMIĄCEGO GROZI ŚMIERCIĄ, WIĘC NIE RYZYKUJ:))

POZDRAWIAM:)

Ja to bym na motocyklach popodpinał takie baniaczki ,co by zasysały z delikwenta powyzej 150 km/h ,to przynajmniej by sie krew nie marnowała.

potrzebuje noclegu w Łomży dla 20-30 osób macie jakieś pomysły
bursy odpadają poniewaz tam w wakcje są dyżury ;/

Najciekawsze z tego twojego postu jest to:

>>i czego to czytasz maślaku :)<<

Pewany jesteś że to był granit ? a może zwykły beton .

Mazury Hip-Hop Festiwal 2005 to cykliczna impreza, która w tym roku będzie miała już czwartą swoją odsłonę. Tym samym, MHHF to w tej chwili najstarszy polski festiwal rapowy. Przez ubiegłe edycje w Giżycku pojawiali się najpopularniejsi Polscy wykonawcy gatunku hip-hop, m.in. Kaliber 44, Vienio i Pele, Peja, Tede, O.S.T.R., Mor W.A. i K.A.S.T.A. Skład. Co roku gospodarzami imprezy byli Wujek Samo Zło oraz C.N.E.. Na deskach sceny w Giżycku nie brakowało też miejsca dla artystów młodych, dopiero zaczynających swoją karierę. To przemieszanie debiutów z rutyną rok w rok sprawiało, że atmosfera giżyckiego festiwalu była naprawdę wyjątkowa.
W tym roku również zapowiada się naprawdę doborowa obsada:

05 sierpnia wystąpią:

Włodi
Vienio i Pele
Grammatik
O.S.T.R

06 sierpnia wystąpią:

Jamal
Dj 600 V
Gural
WSZ i CNE
TEDE

Ostatnio zauważyłem, że po Łomży i okolicach po zmroku kręci się sporo "biednych" roweżystów. Nie stać ich na kilkanaście złotych, na oświetlenie swych pięknych, często drogich pojazdów. Policja przejeżdza koło takich wyczynowców i nie reaguje. Dlaczego? Ponieważ wolą stanąć na radarze np. przy wylocie na Ostrołękę.

Warszawiak za kolkiem - bez komentarza. Szkoda slow - szkoda nerwow.

Ciekawe jest i czego to czytasz maślaku :) natomiast jesli autor jest poważny to jednym z rozwiazan moze byc akademik WSA.

contra stultorum

Jak słyszę "dawca" to też przed oczyma widzę motocyklistę w pierwszej kolejności...

...a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...

Tywisło,

Gdybyś miała jakisik problem z nabyciem w/w gazetki - pisz na mą skrzynię cosik na to poradzimy...:)

Pozdrowienia

--
Samotność to emocjonalna trzeźwość.

No i teraz o tem mówicie, Łobuzy!!?? :D

Najprościej ,przerzucić się na maca

Proponuję nocleg w Kompleksie Agroturystycznym "OLSZYNKA" 14 km od Łomży. Świetne warunki i niezbyt drogo i wiele atrakcji. Opis na stronce
http://www.robin.4lomza.pl/index.php?k=99

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Mogę przyjąć jedną, dwie panie pod dach. Reszta może się rozłożyć (bez skojarzeń) w ogródku pod blokiem w namiocie ;D;D:D

Dobra macie tutaj coś otych swoich granitach !! ale ja tego nie popieram szkoda kasy :((

http://www.lomza.pl/index.php?wiad=1539

Wczoraj jechałem przez tako jedno po wojeno wioske za Grajewem w strone Ełku i tam przez cało wioske leży wojeny kamień na ulicach i to się trzyma do dziś !! takie same ulice mamy jak np: dworna ...

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Prawda jest bolesna -wszyscy nie potrafia jezdzic,i my i oni (jacy by ONI nie byli)Za fajera kazdemu sie wydaje ze ,to wszyscy sie wlecza,kiedy mu sie spieszy,ze to ONI chca wyprzedzic kiedy my tez chcemy,ze ta nauka jazdy znowu mi sie musiała przytrafic na ciagłej itd itp. Brak kultury na drodze to nasze Polskie realia .Swego czasu miałem auto w leasingu na warszawskich blachach.Latałem troche po swiecie, kiedy chciałem wyprzedzac to nieraz zdarzało mi sie ze z czystej złosliwosci ktos mnie nie chciał wpuscic.Wiec jak zaczełem manewr to trzeba było ciagnac po pare taksówek naraz.Moze w tym momencie mijałem kogos z was,ciekawe co sobie pomysleliscie

Warszawiaka wyczuje się zdaleka a swojego nawet jak na w-w tablicach to sie wie... mam sąsiadów którzy są z warszawy i mają dwa samochody to jusz tej facetki autko sprzodu rozbite a facet jeszcze się trzyma to skodą myśle że nie szaleje bo to nie Warsaw tylko Łomza.

To Coś o naszym Państwie :

Zabrać wolności, rozmyć odpowiedzialności,
nie ma winnych i nie moze być innych od nas,
istnienie innych od nas nie ma przecież podstaw,
będą nielegalni palcami wytykani.
Grób stoi na straży, by nikt sie nie odważył
mówić wprost o rzeczach, które są.
Homoseksualizm to nie jest choroba,
aborcja nielegalna, i tak da sie ją wykonać,
burdele są, i każdy to wie,
lecz legalizować prostytucji tutaj nie da sie!
Budżet lepiej łatac z kieszeni podatnika,
za te pieniądze byłaby tu Ameryka!

Zabrać innym, przecież sobie nikt nie weźmie,
weź mnie ze sobą ja też chce mieć nieźle!
Mieć słuzbowe auto jak panowie posłowie,
czytać gazetę sobie w ławie sejmowej,
kupić sobie za pieniądze państwowe,
nowe dębowe meble urzędowe,
mieć dietę, a nie być na diecie,
być radnym, a nie być nieporadnym,
być ważnym, ale nie zbyt odważnym,
myśleć indywidualnie, tylko nie formalnie,
tak jest bezpieczniej, tak jest bezkarnie,
oportuniści i konformiści,
odnoszą korzyści bo są w oczach czyści,
wybudować pomnik, najlepiej papieżowi,
trzeba być mądrym, każdy mądry tak zrobi,
o kościele jak o zmarłym, mówić tylko dobrze,
90% ludzi może cie poprze,
indywidualność jest jak choroba,
indywidualność jest tutaj tępiona,
jedyna słuszna idealogia i słuszne wyznie,
jeden jedynie słuszny kościół, zlituj się nad nami Panie!
Ksiądz jest bezkarny, ksiądz jest święty,
wrogowie Radia Maryja niech będą przeklęci!
Dziecko głoduje, nowy kościół sie buduje,
dziecko głoduje, pan premier współczuje,
niech umiera!
Proboszcz skasuje za pochówek niedrogo!
Pogrzeb w promocji to nowość.
Trzy msze wliczone za zmarłego,
w pakiecie abonament jakby było mało tego,
trzy lata darmowego spoczynku wiecznego,
każdy wie, że każdy bierze w rękę,
każdy wierzący ma to na względzie,
dla każdego w rządzie to jasne jak słońce,
w każdym gabinecie u każdego senatora,
w każdym urzędzie nadeszła już pora,
i w każdej kościelnej kancelarii parafialnej,
zamontujmy wszystkim kasy fiskalne!

52 Dębiec.

Wariata drogowego nie widać gołym okiem.

Pytasz, dlaczego? Ponieważ jest w środku, w nas. Towarzyszy nam w wielu rutynowych, codziennych czynnościach - gdy spieszymy się do pracy, wieziemy dzieci do przedszkola, odwozimy teściową na pociąg. Mamy się za rozsądnych dorosłych, a tymczasem sami bywamy zagrożeniem.

Więcej na ten temat linki poniżej:

http://www.stopwariatom.pl/

http://www.stopwariatom.pl/artykuly/pasy.php

Czy to dzieci z Południa? :)

Z południa.
I młodziez z południa - tylko nie wiem skąd ta agresja.

zapraszam wszystkie Anki ( i nie tylko anki ) do oddawania krwi w dniu 26 lipca
czyli w czasie Zlotu Anek w Łomzy
krew bedzie pobierac w Szpitalu Wojewodzkim szefowa Stacji Krwiodawstwa Anna Ogrodnik ;-)

Myślę, że analiza celności trafień nic tu nie da.
Analiza stopnia szkodliwości społecznej również.

Chyba zaczne ich fotografować aparatem cyfrowym i potem wzywać policję w celu zgloszenia zakłócania porządku.

A co do zwracania prowiantu ruchem parabolicznym, to zapewniam Cię ryskago, raz "ofiarowanego" jajka czy pomidora zwrócić się nie da :)).

Kiedys jadąc drogą na Ostrołękę, w nocy miałem przyjemnośc spotkać się z "nieoświetlonym" roweżystą. Osobnik ten najprawdopodobniej zwracał to zjadł i wypił w krzakach obok, albo robił coś jeszcze innego, potem z rozmachem wsiadł na swój powojenny pojazd i rozpoczął jazdę tuż gdy go mijałem. NIc nie było w tym złego, jedynie to że jak zaczął startować z prawej strony to zajechał na lewo i jakoś "poszybował" dalej.... Serce mi stanęło w miejscu, bo bym "roweżystę" przejechał i dopiero by było.
Taki roweżystom proponuję odblaski na czoło i to jeszcze przed wyjazdem do sąsiada, sąsiadki, kupla ze stodoły obok....

Myślę, że i Janioł wychyli z nami szklanicę szpirytusu... Co nie Tiger i Mrs.? :)

Większość tych waszawiaków to warszawiacy .... z Łomży, Grójca, Radomia itp. A styl jazdy jest przeważnie wypadkową małomiasteczkowej mentalności, osiągniętego "sukcesu" w wielkim mieście i samochodu służbowego :).
Proszę nie uogólniajcie!!! Są tacy i zupełnie inni! Czy widzieliście kiedyś w Łomży, żeby ktoś wpuścił włączający się do ruchu autobus (nie licząc L-ek) a w Warszawie widzę to często :)

Pozdrawiam!!!
Wszystkich z Łomży i Warszawy!

Raczej nie.

elmar1973

Dzisiaj planuję "Troję" i dwoję się i troję, żeby mi się to udało, bo ostatnio coś za wcześnie Morfeusz mię woła do się...

No to dopiero temat rzeka. Warszawiacy mknący w swych błyszczących samochodach drogą na Mazury, czysta samowolka niczym z Mad Maxa. W zeszył roku udając się na upargniony wypoczynek na ukochane Mazury, mijałem z naprzeciwka sznur wracających napewno też z Mazur urlopowiczów. Samochody zbiżają się, jadą też szyboko, gdy nagle odwracam głowę w lewo i widzę jakegoś kolesia 20 cm od mojej szyby. Próbował zdążyć przed nadjeżdżającymi z naprzeciwka i jeszcze wyprzedzić mnie. Cóż mogłem zrobić dać mu zginąć, czy zginąc samemu i spowodować śliczne piekło w upalny dzień. I tylko chwila tuman kurzu, pobocze, pisk opon samochodów jadących za mną, żona ze łzami w oczach pyta się czy nikomu nic się nie stało.....
Zgadnijcie jaką miał ten k..as rejestrację........

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Zbychu czy widziałeś takie ronda w użytkowaniu, ja tylko piszę to co wyczytałem w internecie i cytuję opinie użytkowników tych rond.

Oto jeden z przykładów:

Ronda w ciągu ulicy św. Wojciecha w Mikołowie.
W ramach modernizacji układu komunikacyjnego miasta wykonane zostały w latach 2001-2002 dwa ronda kompaktowe w ciągu ul. św. Wojciecha: na skrzyżowaniu z ul. Prusa i na skrzyżowaniu z ul. Katowicką.

Ronda dobrze spełniają swą funkcję, zapewnione jest wysokie bezpieczeństwo ruchu na tym obszarze. Średnica wysp centralnych jest niewielka - 10 m, co przy zachowanych wymogach geometrycznych dla pojazdów dopuszczonych do ruchu po drogach publicznych w sposób naturalny powoduje konieczność spowolnienia ruchu przy jednoczesnym jego uspokojeniu.
Rozwiązania materiałowe i geometryczne są jednolite dla obydwu rond. Niektóre elementy rond (pas najazdowy na wyspie centralnej, rolki wokół wysepek kanalizacyjnych i potrójny pas wodościeku) wykonane zostały z kostki granitowej, pozostałe elementy z kostki betonowej. Jednolitość zastosowanych rozwiązań i dobór materiałów budowlanych były uzależnione także od tego, że obiekty znajdują się strefie ochrony konserwatorskiej i jej pobliżu.

Po wybudowaniu rond i modernizacji skrzyżowania ul. Waryńskiego z ul. Katowicką możliwe było wprowadzenie nowej organizacji ruchu w rejonie ulic: Wojciecha, Katowickiej, Prusa, Krawczyka, Waryńskiego.

Opinia mieszkańców Tych na temat ronda kompaktowego:

RONDO KOMPAKTOWE – to małe rondo o wąskich wjazdach, które zmusza kierowcę do znacznego zmniejszenia prędkości. Policja uważa, że ronda takie są rozwiązaniem doskonałym jeśli chodzi o poprawę bezpieczeństwa w ruchu drogowym, bardzo rzadko dochodzi bowiem na nich do wypadków i kolizji. Prawie nie zdarzają się również potrącenia pieszych.

Ronda w Tychach zostały w pełni zaakceptowane przez mieszkańców. Wielokrotnie wyrażali oni pozytywną opinię na ich temat, sygnalizowali też władzom miasta konieczność przebudowy kolejnych skrzyżowań.

Jeżeli takie ronda sprawdzają się w innych miastach, dlaczego u nas mają się nie sprawdzić.

jerry

Bo my w Łomży wszystkow iemy lepiej.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org