Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
PiS cofnie Polskę .... |
Autor: wladima (---.lomza.vectranet.pl) Data: 08-02-11 22:42 @dran- szacuneczek, za wykonanie dobrej roboty. Moim zadnie, te wszystkie instytucje finansowe to jest jedna wielka”pijawka”na ciele ludzkości, wliczając w to giełdy, banki, etc... Proszę zwrócić uwagę jak funkcjonuje giełda ( powiedzmy warszawska ), przecież to jest najnormalniejsza w świecie”piramida finansowa”, kiedy jest hossa?, wtedy jak inwestorzy chcą kupować akcje, czyli jak jest dopływ świeżej gotówki przez cały czas. Jak wiadomo co jakiś czas, są takie spektakularne sprzedaże dobrych akcji po niskim kursie ( o czym mocno”niezależne”media strasznie się rozpisują ) , celem tego jest jak największa liczba”leszczy”zagonionych do sieci z której nie ma ucieczki. Następnie ktoś w N.J, bądź w Londyńskim City, podejmuje decyzję o”strzyżeniu baranów”, i wycofuje z giełdy warszawskiej 50 miliardów $, w tym momencie zaczyna się paniczna wyprzedaż akcji, tylko jest mały problem dla”leszczy” bo nikt ich akcji nie chce kupić. Drobni inwestorzy z dnia na dzień widzą jak ich fortuna topnieje. Następnie jak akcje osiągną dół,”inwestorzy” z N.J lub z Londyńskiego City spokojnie”inwestują” znów w warszawską giełdę 50 miliardów $, i cierpliwie czekają parę lat do następnego”strzyżenia baranów”. I to się odbywa tak cyklicznie co parę lat
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: PiS cofnie Polskę .... |
To całe forum finansowe i to,co na nim opowiadają to jedna,wielka ściema.Próbowali zwerbować mnie do zapraszania naiwnych ludzi na to forum.Większych głupot w życiu nie słyszałam!(No,może jeszcze w kościele,ale to jak byłam mała i niewiele rozumiałam.) mar
|
|
Lanek,niech będzie,że właśnie o to mi chodziło.Potraktuj to,jako skrót myślowy. ---
|
|
Jeśli to tak bardzo was interesuje Białystok przeznaczył 1,75 ml. w 2010r na Jagę
|
|
|
Tak to ten bar
|
|
wladima nierozumiem twojego oburzenia tzn moze i rozumiem sprzedawales pewnie kghm po 40zl zaliczajac -50% a teraz widzisz jak sie pnie w gore i plujesz sobie w brode jaki ty uzdolniony jestes:) nikt ci nie karze czekac na to az spolka spadnie -50% ale jak czlowiek niema pojecia o analizie technicznej a co ja mowie o analizie jak pewnie nie zna i podstawowych zagadnien ekonomii tak to wlasnie sie konczy zabawa z gielda
|
|
a no i tak sobie studjuje jeszcze hehe zpomnaielm dodac ale to juz przy dalzej znajomosci moge podac blizsze szczegoly ;)
|
|
200 tys. czy to dużo? 200 - 250 000 kosztuje przygotowanie ekspozycji stałej w muzeum mówi dyrektor Muzeum http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=24268 Muzeum wyremontowane kosztem 4,5 mln zł dostanie dotacje z kasy miasta w kwocie 1, 350 mln + 100 tys na zakupy inwestycyjne. Rada Muzeum uznała że to za mało i postanowiła zwrócić się do prezydenta miasta o dodatkowe 500 000 zł.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |