niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
LIST OTWARTY LEKARZY SZPITALA WOJEWÓDZKIEGO W ŁOMŻY

gówno jak gówno ale co Ci "artyści" z siebie robią, Polka śpiewa po angielsku (pseudo angielsku), a w dodatku wydaje się jej że jest ładna :/

tak na marginesie czy ktoś widział/słyszał kiedyś polską piosenkę na zagranicznej VIVIE czy MTV ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: LIST OTWARTY LEKARZY SZPITALA WOJEWÓDZKIEGO W ŁOMŻY

keicam!!!
a ja uwazam ze ty poprostu jestes ich kolega i dlatego tak zachwalasz, wlasnie niektorzy zaczynaja robote tylko po to zeby ktos nie jechal gdzie indziej i to coraz czesciej aha no i tobie jak sie cos zepsuje to pewnie nie jedziesz tylko czekazs tydzien az znajda czas, ja sie chlopie zawsze umawiam bo mam swiadomosc tego ze nikt nie zoci wszystkiego i nie zajmie sie moim autem ale niestety te godziny umowione tez jeszcze nigdy sie nie zgadzaly a jezeli chodzi o komputerki to jak bys mial pojecie to niestety nic trudnego podpiac face do kostki i odczytac checka!!! i ich spec od kompow nie wiem czy wiesz ale tez ma juz swoj biznes i to najlepiej prosperujacy w lomzy

DiDi

Do ja :-
- a ja uwazam ze ty porostu jestes poprostu kolega -kolezanka(piszesz bardzo bezosobowo) Kubusia i dlatego go tak zachwalasz,własnie niektórzy zaczynaja robote nie wiedzac na co sie porywaja i robia to taniej tylko po to zeby ktos nie jechał gdzie indziej.SWIETE SŁOWA.
- pewnie ze to moi koledzy ,zreszta Adas czyli Kubus to tez mój przyjaciel.Na strzelców chłopaki tez w porzo i Wojtek w piatnicy tez ok.Ale zauwaz ze nie pisze o nikim ze tam jest beee a tam dobrze.temat był gdzie robia gaz dobrze,a ty wyjezdzasz z tematem ze nie ne senatorskiej bo ci za długo czekac kaza.Napisz konkretnie ze KUbus jest OK ,robie tam samochód i jest spoko,i nie bede sie czepiał.Zawsze wkur..li mnie ludzie co zaczynaja od tego gdzie on był i co mu na diabła inni narobili a puzniej zachwalaja jakiegos innego mechaniora .Zrobił zle to nie jedz tam wiecej,koniec kropka
-jesli chodzi o komputerki to niestety mam pojecie ,jesli w twoim mniemaniu naprawa wyglada na odczytaniu checka to znasz sie na mechanice jak ja na koniach.wystarczyło by przepiac ksiegowej interfejs do biura i przez megafon mogła by informowac kilientów co jej na monitorze wyskakuje
-kolega ,który ma swoja działalnosc i najlepiej prosperujacy biznes nie pracuje z nimi od ponad roku ale cały czas sobie pomagaja na wzajem

A te tepe strzały w zaden sposub nie odnosiły sie do ciebie ''ja''Chodziło mi o to ze przez takich ludzi (co nie wiedza co z telefonem zrobic)i ty i oni maja cały dzien utrapienie.Skoro wiesz jak jest u nich ,to pewnie nieraz widzisz jak wiezdza po 5 fur na raz w brame i wtedy jest metlik,wszyscy głupiejaNie zdarzyło mi sie ,zeby chłopaki siedzieli ,pili sobie pifko,a klijent czekał.

HAŃBA ! HAŃBA ! HAŃBA !!!!

Ja to znowu nie moge sie powstrzymac jak ktos takiego bydlaka z 60kg trzyma na balkonie,a ten wyje szczeka na kazdego psa lub człowieka który sie rusza w polu widzenia.Piszecie tu wszyscy obroncy psów ze ten pies mósi sie gdzies załatwiac i tp bo to przeciez jak człowiek czy dziecko ,nie wolno rzucac kamieniami i tp.ALE JA DZIECKA NIE ZAMYKAM NA CAŁY DZIEN NA BALKONIE.MOJE DZIECI NIE WYJA PO NOCACH DO KSIEZYCA I NIE TŁUKA SIE PO BARIERCE OD BALKONU.TYM BARDZIEJ NIE ROBIA PO TRAWNIKACH.Ale jak poczytaja te posty to nie wiem czy nie zaczna latac z tym smarowidełkiem.To jak to jest wreszcie ,tolerowac czy kiełbaska z arszenikiem

Jak Łomża "obrobiła" Zambrów ?
Jakieś jaja ?
Koniec dyskusji bo ześmieszę....

Koniec wycieczek w bok - temat wlasciwy---
Co do dramatu - znam ja te metody i te "panele ekspertów" dość dobrze. Bez jaj proszę. Nie żartujmy sobie.

Prawda jest taka: Wszystko co do joty ma grać w papierach z Łomży. W innych - nie koniecznie.
Przestrzeganie obowiuązującej kodyfikjacji: jakby władze GG lub nawety obecnej Polski nakazały ograbić i uwięzić łysych to trzeba tego przestrzegać czy nie?
Zakończenie: Sprawiedliwość jest w nas !!!!! a nie w kodyfikacjach. Nie czuję się przestępcą jadąc bez zapiętych pasów. Łysych będę bronił bo takie jest moje poczucie uczciwości i sprawiedliwosci.

P.S. Nasze (i ich) decyzje sa z natury subiektywne. Mimo pozorow obiektywizmu...

Fakt faktem pielęgniarzy jest mniej:)U siostry na wydziele 3??Co by nie sklamać:)Ale zarobki tak czy owak marne!Powołanie...myslę,że ma cos niecoś wspólnego z sympatia do danego zawodu,czynności wykonywanej i tym podobne:)Pozdr dla wszystkich pielęgniarek i pielęgniarzy...Tych obecnych jak i przyszłych :)

A JA SŁYSZAŁEM ,ŻE KADRY PRZYŚPIESZAJĄ SWOIM A NIEZNAJOMYM OPÓŻNIAJĄ , I TAK INI CZEKAJĄ NA TESTY TYDZIEŃ A INNI PO 2 ,3 MIESIĄCE, DLACZEGO TAK JEST

Tu masz sporo racji bo Polacy faktycznie nie mają żadnej kultury w chowaniu zwierząt. Psy trzymają godzinami na balkonach, albo na metrowych łańcuchach przy dziurawych budach, albo zostawiają w lesie przywiązane sznurkiem do drzewa... a najczęściej porzucają w zimię podrośnięte szczeniaki bo już znudziły się ich bachorom. Z drugiej strony (znów skrajność) pozwalają psom na wszystko nawet kosztem sąsiadów. Ja rozumiem irytację z powodu zasranych trawników, ale nie rozumiem, czemu to mają być za to zmaltretowane petardami psy, a nie ich właściciele? Bo są bezbronne, a właściciel może przylać za to w pysk?
To ma być ta "waleczność" prezentowana przez Fuck_you, MrS i innych?
Te zwierzęta zachowują się NORMALNIE, a winni są tylko i wyłącznie ich WŁAŚCICIELE i to wyłącznie do nich należy kierować skargi, a nawet ewentualne kary. Ciągle w kontekstach niektórych wypowiedzi czuję coś niepokojącego, co wyraził autor jednego z postów: "wezmę chyba wiatrówkę i wystrzelam te srające mi na samochód ptaki".
Pozdrawiam ( z niepokojem).

Ale widzicie, polskie piosenki sa rzadkością.... a zobaczcie co się dzieje u nas (i nie tylko), praktycznie puszczają piosenki z kazdego kraju... Polske zawsze mieli za nic. Ale trzeba walczyc i isc do przodu!

HEHEHE HIHIIHI BUAHAHAHAH!!! Wiecie co ? Ta dyskusja jest poprostu śmieszna !!!! :-D :-D . A najśmieszniejsze są posty Marty50 .

Nie Pieskami, tylko ich właścicielami i kierowcami przekraczającymi szybkość.
W szczególności powinni zająć się Martą50 za namawianie innych do nieprzestrzegania prawa.

Pozdrowienia.

Witam.
Czy ktoś z Was wybiera się w ciągu najbliższego tygodnia do trójmiasta i posiada wolne miejsce w samochodzie? Jeśli tak, proszę dać znać, napewno się dogadamy.

"Ponadto warto zastanowić się nad ulgą podatkową dla właścicieli wysterylizowanych psów/kotów. To uświadomi ludzików i może będzie mniej niechcianych miotów." - Psia antykoncepcja... hmm, rzeczywiście, jest to jakiś sposób... A co powiecie na psie...hmm... prezerwatywy...

" Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

A ja właśnie przystępuję do oglądania "21 gramów".
Jakie to było - podzielę się wrażeniami...:)

:)

Ni ma....

Spiero,
twarde łokcie trza mieć, to pewne... A co do reszty anatomii to pojencia ni mam...:)

jerry

Przy blasku księżyca, na trawce pod zielonym jaworem!

Pozdrowienia.

Ja pir.. ole ten temat mozna ciagnac i ciagnac.NIkt tu nie wini psów i ich zachowania .Zrozum ,nieraz sie nawaliłem i haftowałem pod sciana w młodych latach,nieraz pobiłem buteke i nie raz zrobiłem duzo innych głupstw.ALE NIE ROBIŁEM TEGO SWIADOMIE BO BYŁEM PIJANY.Ale jak to ma sie do tego ze ktos swiadomie kupuje sobiewilka i trzyma go na balkonie na trzech metrach,bo jego to wali co sie z tym psem dzieje przez cały dzien,idzie sobie spokojnie do roboty i ma wszystko w dupie.Wieczorem wraca i jak przykładny własciciel psa wyprowadza swego obronce na 5 minut na spacer do okola bloku .Obowiazki spełnione ,pies sie wykasztanil na trawniku ,mozna isc spac.A ze sie psina nie wylatała i palma jej odbija na balkononie to chyba tak ma byc bo to w koncu pies obronny i musi poszczekac z pól nocy zeby sasiedzi wiedzieli ze nie tak łatwo wejsc przez balkon.TO JEST TYPOWE MYSLENIE WIEKSZOSCI PSIARZY W TYM MIESCIE.I nie mieszajcie do tego wsi ,bo akurat ja na wsi sie wychowałem i do zwierzat mam jak najwiekszy szacunek.Nigd zaden pies u nas nie był zamykany,ale wymagało to długich lat cwiczen .Kazdy pies którego mielismy potrafił sam z pola krowy przygonic,obcego podchodził po cichu ,a dzieciaki mogły mu uszy poobrywac .Dobry pies jest dla mnie wiecej wart niz koles do piwa.

Czy Ty się w ogóle orientujesz kto tam gra? Wątpie czy ktoś się skusi... No chyba, że ktoś jest fanem Disco Polo.

Po co wyjeżdżać ?
U nas też jest równie koszmarnie.
Podobno w niedzielę na Muszli Koncertowej będzie nasza Wielka Gwiazda Edytta Górniak.
hehhehe

dzisiejszy strajk służby zdrowia

Czy w tym roku będą jeszcze jakieś masowe imprezy, koncerty?
Chciałbym to wiedzieć bo normalnie poza ogródkami piwnymi niema innych ciekawych miejsc do spędzenia czasu ze znajomymi.
Jakiś fajny koncert by się przydał np.Big Cyca, Kultu .
Piszcie co o tym sądzicie

Właśnie chodzi mi o nieznajomość procesu aplikacyjnego ZPORR (ujawnia się to w przytoczonych przez Maćka cytatach), który notabene moim zdaniem jest zbyt pokręcony i zbytnio miesza polityków w decyzyjność ZPORR.

W ZPORR pieniądze rozdzielane są według priorytetów (a te dzielą sie na działania i poddziałania), finansowany projekt MUSI być bezwzględnie zbierzny z celami określonymi dla danego działania zawartymi w dokumentach programowych. Celów nie okresla ani panel ekspertów, ani RKS, ani Zarząd Województwa.
Panel Ekspertów orzeka o jakości "technicznej" danego wniosku, ale w praktyce bez odniesienia do uwarunkowań regionalnych czy wojewódzkich strategii rozwojowych - a szkoda. Tym zajmują się już niestety politycy i to oni maja prawo na zmianę pozycji projektów na listach rankingowych.

Co do tego konkretnego przypadku konkurs dotyczył Działania 1.1 "Modernizacja i rozbudowa regionalnego układu transportowego" i według mojej wiedzy oraz zapisów UP ZPORR w tym działaniu mogą byc finansowane tylko projekty o randze regionalnej, a nie subregionalnej czy lokalnej. Na działania subregionalne i lokalne są przeznaczone fundusze z innych działań.
Projekty Łomży i Zambrowa były na pewno lepiej przygotowane, co potwierdził Panel Ekspertów lecz Zarząd Województwa na podstawie przynanych uprawnień (wcale nie twierdzę, że słusznie przyznanych) uznał, że rangę regionalną ma tylko projekt finansujący modernizację układu drogowego Białegostoku.
Nie dziwię sie - stan dróg w stolicy województwa jest fatalny.

Pieniędzy zawsze bedzie mało - ale pomyśl Macku, jaki projekt ma większa rangę regionalną: przebudowa idiotycznego układu komunikacyjnego stolicy regionu czy dokończenie, niewątpliwie ważnej inwestycji w mieście powiatowym.

Całemu zamieszaniu jest winna moim zdaniem błędna ściezka aplikacyjna (ale na razie taka jest i trzeba się jej trzymać) - projekty nienajlepsze technicznie (choć obowiązuje "magiczna 60tka" - ja bym granicę punktacji podwyższył do 85%) w ogóle nie powinny wchodzić pod obrady RKS, aby Zarząd Województwa nie stawał w tak idiotycznych sytuacjach jak ta.

Stało się tak jak niestety musiało się stać. Takie prawo, taka ściezka aplikacyjna, takie podmioty decyzyjne.

Moim zdaniem powodów do krzyku nie ma. Trzeba kłaść nacisk na przyszłą zmienę procedur. Jak najmniej polityków przy kasie publicznej.

jakem Krzysztof - pozdrawiam nie tylko kierowców

:)

Zgodnie z tematem:
Powątpiewam dość znacznie w możliwości wokalne coponiektórych kierowców... Tutaj może pomóc jeno ktoś w rodzaju xiędza, który jednak zamiast mówić "Pan z wami" rzekłby "Pan z nami!" - naturalnie, jeśli doszłoby do otwartej konfrontacji pomiędzy nim a nieposłusznym parafianinem... A po uiszczeniu odpowiedniej opłaty pożegnałby parafianina tymi słowy: "Idźże ofiaro skończona!"

oby nasze dzieci samolotow sie nie czepiały

Oryginalny śpiewnik opatrzony jest uwagą: - święty Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120 km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje św. Piotrowi.

Pozdrowienia.

Na XIII Festiwalu Szantowym w Gizycku tez bylismy, gardlo mi na drugi dzien szwankowalo, w sierpniu ma byc festiwal hip-hopowy. http://www.wilkasy.pl Dzis niestety pierwszy dzien po urlopie w pracy...

No to tirem napewno nie przejade chyba że 5 km/h takie rondko jest w Szczuczynie i napewno pomogło bo zmieniło się pierszństwo przejazdu i jakoś to przyczepo da się skręcić i zrobić manerw ale na dwuch obok siebie rondach to jusz nie wiem :) a co do Topol to oglądałem co mówił wiceprezydent że za trzy lata i tak by wycieli ,no cóż kilka drzewek nie zaszkodzi ale np to co zrobili obok PKSów to jusz przesada =/

---------------------------------------------------------------------------------------------------

a co było dalej? bo nie mam TRÓJKI :))

i wogóle myslałam, że ryskago bajke opowie :))

Oj! Pewnie ci współpracownicy chodzą jak w zegarku...:))
Uważaj na szczękościsk!! Boli jak cholera! :D

KRISTO

Najlepiej opowiedzieć bajkę o fokach, a ci co będą hałasować pod zamknięty oknem annamiry muszą uciekać w podskokach.
Annamira, czy hałas przy remoncie bloku nr 7 nie przeszkadza, pewnie po sąsiedzku mieszkasz, bo już niektórzy skarżyli się, że nie mogą telewizji oglądać.

Pozdrowienia.

rozumiem ze opowosci o jedzeniu sa jedna wielka bajka
by znecac sia nad glodnymi ;)))

[*]

+Odszedł Wielki Polski Tenisista Stołowy+[*][*][*][*][*]

Wlasnie ze placilam i place, ale mnie stac na to wiec nie bulwersuje mnie ze ktos uzywa takiego magnesiku. Niektorzy ludzie maja ciezko w zyciu i radza sobie jak moga. Ja mam to szczescie ze nie musze liczyc sie z kazdym groszem i dlatego nie przeszkadzaja mi te magnesy. Pozdrawiam :)

-----------------------------------------------------------
Hańba więc klechom, wszystkim oszczercom,
co lud tumanią i z niego drwią

maartus, skoro nie przeszkadza ci za kogo płacisz....
to mialabym taka propozycję: mam nieopłacony rachunek za telefon... wiec może mogłabyś?

No chyba znasz mnie nieco lepiej, niz anonimowego sąsiada z twojego bloku :))))))))

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org