niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
czy redemptoryści nie potrafią mówić po Polsku?

No właśnie trzeba coś lubić przede wszystkim, a powiem lepiej interesować sie daną dziedziną bo wszystkiego w tym zawodzie nie można niestety polubić :-)
Powodem pomiatania tym zawodem w Polsce jest fakt że każdy traktuje go jako powołanie :-). Chciałem też napisać że paradoksalnie im więcej facetów pracuje w danym zawodzie tym jest on lepiej opłacany z korzyścią dla kobiet. Czytałem kiedyś takie zestawienie różnych zawodów które ktoś robił.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: czy redemptoryści nie potrafią mówić po Polsku?

nie musisz nigdzie chodzic. karta wędkarska obowiązuje na terenie całego kraju. to tak jakbys miał prawo jazdy. natomiast wody masz oddane w dzierżawę bądź prywatne akweny. musiasz zatem wykupić odrębne zezwolenie na połowy na tych wodach. katę wędkarska to masz tylko jedną i ona świdczy o tym, że masz uprawnieniado połowu. a to gdzie bedziesz łowił zalezy od tego czy wykupisz opłatę na ten akwen. ponadto karty wędkarskie wydane przez PZW trzeba było wymienić i dokonywał tego urząd miejski w Łomży. w chwili obecnej ten urząd wydaje karty wędkarskie.

Momento mori

Prorok!

Ja mam tą kartę wendkarską przez Urząd miejski tz "biała" (wydana rok temu )i rownież tą wydaną przez PZW
A ile kosztuje wykupienia tej Opłaty (mam 35 lat i chciałbym zrobić tak samo dla syna ile to bedzie kosztować??

A tak to co ja musze zrobićzeby znowu łowić rybki ???(co kupić co wymienić itp)

i jak masz ta mandaryne
??

jak ja nie cierpie mandaryny bleeee :P co to wogole jest!!!:]

Po pierwsze: to nie jest forum wymiany plików mp3!

Po drugie: mandaryna to najgorsze gówno muzyczne w Polsce.

rudy błazen z druhem

Kmicic popełnia ciężki grzech

zoofile ;]

rudy błazen z druhem

A co wam sie tak zachcialo po trawnikach biegac :D ? Szanowac zielen to i w gowna wdeptywac nie bedziecie !

WWO - U Ciebie w miescie na viva plus. co Ty na to :) ?

kilka lat temi Viva (niemiecka) puszczala Edyte Gorniak, teraz juz polski utwor zadko gosci na ich antenie, choc zdaza sie ze jakis polski hip hop puszcza...aaa a bardzo popuslarna na Vivie byla tez polska przerobka Aqua- Barbie Girl... nawet nieraz na Eurosporcie ja puszcza przy okazji pokazow fitness :P

Oj, ludkowie mili.. Sółdzielnia mieszkaniowa jest WSPÓLNOTĄ! a WIĘC: MÓJ (TAKŻE ) TRAWNIK MÓJ PIES I MOJE GÓWNO:-) Więc o co chodzi?
Czyżby psy srały także na inne prywatne posesje?
Są wielkie miasta w Europie gdzie sprzątają właściciele po psach, ale tylko gdy nababra onże na chodniku (trawniki są poza "dozorem"). Są też metropolie gdzie psy paskudzą i na chodnikach (np w Paryżu), Jakoś to mimo wszystko od miasta turystów nie odstrasza...Choć rozumiem także irytację fuck_you i innych, ale chyba reakcja jest jakoś zbyt neurotyczna bo niedawno był podobny post- wściekłości, że ptaki też srają na ukochane szamochody!
Do czego to może doprowadzić - to można sie domyślić, a symptomy są już widoczne w masowym wycinaniu i okaleczaniu drzew w mieście. Może tak dla tych, którym tak natura przeszkadza trzeba by wybudować kwatery w fortecznych bunkrach? Tam byłoby to, co lubią: swojski beton, smoła, kurz, smrodek stęchlizny i zardzewiałej stali itp... no i żadnych srających psów i ptaków, żadnych drzew i trawników, żadnych innych stworzeń zywych - tylko oni sami ze swoją miezmierzoną radością bytu....

Autor: Olek_X
"Trawniki nie są do zabawy dla dzieci"
Ale nie są też żeby psy załatwiały na nich swoje potrzeby fizjologiczne, a jeżeli już załatwiają się to jest odpowiednia uczwała. "Uchwała nr 237/XLIV/97 z dnia 28 maja 1997 r. , która nakazuje właścicielowi posprzątać po swoim psie. Można ją znalęźć w temacie "Znowu o pieskach," koniec strony trzeciej i początek czwartej paragraf 5 powyższej uchwały.

Na co idą podatki za psy?

Rozbudowa schroniska

Pragniemy stworzyć godne warunki dla naszych psiaków. Chcemy by powstawały boksy murowane z zadaszeniami oraz wybiegami. Na to potrzeba niestety pieniędzy, których ciągle jest za mało. Jeden taki boks to 350 zł, wybieg 2000 zł, zadaszenia 3000 zł.
W obecnej chwili przebywa u nas 120 psów (w tym 30 szczeniąt).
Codziennie potrzeba ok. 40 kg karmy, mnóstwo mleka, makaronu itp. – w sumie miesięcznie ok. 3000 zł: oprócz tego opieka weterynaryjna (odrobaczenie, szczepienie, operacje, leczenie itp.), poza tym ciągła rozbudowa (w tamtym roku założyliśmy prąd i wodę ; były to bardzo kosztowne inwestycje), opłaty itp.
Odłowiony pies otrzymuje na całe swoje życie i pobyt w schronisku ok. 420zł (brutto). Niektóre z nich są z nami od początku czyli od 2 lat. Pieniądze te miasto uzyskuje z podatków na psy, dlatego wiedz o tym, że płacąc podatki za swojego pupila pomagasz innemu psu przeżyć!
Pieniądze, które otrzymujemy od miasta zaledwie wystarczają na pokrycie codziennych wydatków, dlatego jeśli możesz to Pomóż!

Pozdrowienia.

rudy błazen z druhem

Karta wędkarska jest aktualna. Dzierżawca Narwi wprowadził swoją "wkładkę" do karty wędkarskiej. Można ją wykupić w każdym sklepie wędkarski w Łomży - koszt to chyba 103 zł. Łowiąc na Narwi i Pisie (tylko w wybranych rejonach rzek) należy mieć przy sobie kartę wędkarską i wykupione zezwolenie. To wszystko. Życzę udanych połowów.

redemptoryści potrafią mówić po polsku, a Pieronek - nie.

fuck_you: gdzie i kiedy można się przyłączyć do Twojej akcji?

mysle ze chociaz troche moge Ci pomoc:) akurat sama zaineresowalam sie praca w Policji, wiec pare informacji posiadam. Podejrzewam ze w miare orientujesz sie jaka jest droga, aby zostac policjantem. na poczatku skladasz podanie do Policji. niestety nie je tak jak bylo jeszcze w czerwcu. na razie przyjecia podan jest wstrzymane, gdyz nastapila zniama w rekrutacji. nie wiadomo czy podania nalezy skladac do komendy miejskiej, itd. czy do komendy glownej Policji (wiadomosc bedzie w srodku lipca). no a jesli juz cie przyjma to testy sprawnosciowe, psychologiczne, wiedzy ogolnej no i nowosc- egzamin z jezyka obcego. a potem droga przed Toba:) zycze powodzenia:)
aha a co do przetrzymywania podan to nic nie wiem, o tym precedensie slysze po raz pierwszy:)

To znaczy ze moge łowićrybki po wykupieniu tej władki z kartą wendkarską wydanąprze pzw i ratusz z Łomży

mam ta piosenke jak chcesz to odezwij sie do mnie ma gg to pogadamy 4194579

rudy błazen z druhem

Markus, jak lubisz "chore" filmy to koniecznie zobacz "Sin city". Na szczęście film jest utrzymany w czarno bałej barwie i krew tak bardzo nie rzuca sie w oczy, choć czasem pryska na kamerę. Ten film zdecydowanie wciska w fotel - ostrzegam przed oglądaniem na dużym ekranie. Treść filmu: zabijanie.

Dobranoc. Miłych i sexownych snów!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org