Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Szpitalowi grozi ewakuacja? |
Eee tam...:) Stefan wie, żem wcale nie taka znowu tajemnicza :D. A wrócić? jasne, że wrócę! Powiem więcej: ja tam zamieszkam. I będę tęskniła za Krakowem tak jak już teraz za Łomżą :(. Tu mnie wnerwiają traNwaje i huk od nich bijący, a tam mi będzie ich brakowało, bo gdzież będę se poczytywała skoro po Łomży wszędzie można piechotą dojść co ma oczywiście i swoje zalety - karty MPK nie trza nabywać :). No i cóż poradzić na to? Jam ci jest chyba skazana na tęsknotę... I szpital też macie ok. - świeżo po remoncie!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Szpitalowi grozi ewakuacja? |
Big Blue jest do kupienia., a do wypozyczenia? A tak w ogóle jak oceniacie w Łomzy wypozyczalnie i ich wybór. Piszemy cały czas o kinie ale wypozyczlnia to niezłe uzupełnienie.
|
|
09.07.05 - Łomża Stadion Miejski Muza Hip Hop,Break Dance,Pokazy skate'owe ++Gwiazda Imprezy O.S.T.R.++ Kto się wybiera na to imprezke ?? wiecie co mi nie pasuje Ten Złoty Kur i te piwo na deche :/ :/ ale reszte się okarze bo ludzie z Ełku mówili że zajebiscie było :) Trzeba sprawdzić .Bo mało unas sie dzieje a tako okazje trzeba wykorzystać , żeby to nie był BRowar Łomża to by nas omineli jak zawsze ;/ Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
Hip hop ? Czy w tym miescie nie beda grac juz pozadnego rocka? Ilez mozna gapic na ogolonych dresiarzy.
|
|
Pewnie, że można tak zrobić, do tego Zawadzką zrobić jednokierunkową w stronę Sikorskiego, na Giełczyńskiej zlikwidować lewoskręt i po co te ronda i koszt 1,5 mln zł. Najlepiej zostawić jak jest. Jak nasze władze nie remontują ulic i jeździmi w korkach z różnego rodzaju utrudnieniami, to narzekami, że nic nie robią w celu poprawy warunków jazdy. Jak zdobyli pieniądze i zaczęli unowocześniać nasze ulice, to podnosi się krzyk, po co taki wydatek i takie utrudnienia w mieście. Trzeba trochę cierpliwości, wyrzeczeń i nie przeszkadzać w tym co robią. Chyba lepiej później jeżdzić po bezpiecznych i wygodnych ulicach. Zamiast pochwalić, że mamy tak operatywne władze które zdobyły dużo pieniędzy z UE na remonty, to my ich za to krytykujemy. Czy będą korki na rondach kompaktowych to się okaże. Jeżeli w innych miastach nie ma, to dlaczego u nas mają być. Prawdopodobnie, nasze władze kontaktowały się z miastami w których są takie ronda i czy zdają one egzamin. Nie mogli podejmować decyzji bez konsultacji. Pozdrowienia. jsb2
|
|
Ze wzgledu na pokrewienstwo trenerow obu druzyn ŁKS ma 100 % szanse na awans do 2 ligi . Wiem z pewnego źrodla ze bedziemy mieli kilku pilkarzy z wisły na wypozyczeniu . Prosze sie tylko nie spodziewac Frankowskiego czy innych asów ale tych co sie nie lapio w pierwszy sklad mistrza polski. Pozdrawiam wszystkich kibiców ŁKS oraz cały zarząd klubu, któremu zawdzieńczamy tak dobre wyniki w naszym miescie
|
|
Może sparing?
|
|
Słchajcie, ja nie wiem w ogóle ile taki aparat może kosztować. Powyżej 2000, czy mniej?
|
|
Najlepiej to kupić Jerzego Dudka i jusz nikt by nam nie wkopał piłki do bramki ...
|
|
Ryskago to fajnie że byłaś w Łomży może unas nudno i brudno ale jakaś frajda zawsze jest :) jsb2
|
|
Chyba was pogięło...Zapomnieliście chyba, że większość kobiet spotkał los prostytutki z przymusu. Bite, głodzone, maltretowane...i wy chcecie, żeby to dodatkowo było legalne. Wtedy te kobiety nie miałyby już żadnych szans na wydostanie się z tego bagna.
|
|
Allinka mówi na Vlada a sama krzywo sypia...:D Jaoka jaoka, odbiór! Melduję posłusznie, że "Kopciuszka" nabyłażem w kiosku typu "Ruch", jako wkład do czasopisma Bajki-Gajki. Link poniżej. Proszę nie kasować tego postu - nie jest moim zamiarem reklamowanie tego produktu :), jeno pomoc koleżance from Łomża :). Jeśli chodzi o same czasopismo (chłoliera, dwa tyg. w Łomży i gadam jak Łomżynianka rodowita - Krakusy gadajom "samo czasopismo" :)), to grafika do bani - można nią straszyć niegrzeczne dzieci. Ale warto dla płytki. Cena jakieś 12,50 PLN, choć widziałam w Nowej Hucie stare numery po 10 zł. Może i w Łomży znajdzie się gdzieś taniej. //www.bajki-grajki.pl/ Fajna jest "Alicja w krainie czarów", "Jaś i Małgosia", "Kubuś Puchatek". Pozdrawiam
|
|
A na sen najlepsza jest całodzienna piesza eskapada z mapą w ręku po jakiejś ciekawej krajobrazowo okolicy np. po Łomży albo po jurze krak.-częstoch.- potem śpi się jak reks, a raczej chciałoby się spać, ale... są przecież isze zajęcia...:)) Ewentualnie można se "kupić" dziecko - wtedy to już na pewno sen przychodzi tyle, że nie do tego osobnika co potrzeba...:D Zrozpaczona powrotem do pracy jsb2
|
|
Stero: Jakieś bzdury wypisujesz. Jak ktoś jest synem trenera mistrza Polski, to ma na 100% awans do II ligi? PZPN rozdaje, czy jak? Pomyśl, zanim stukniesz w literki. A w piłkarzy z Wisły uwierzę, gdy ich zobaczę. I wcale nie ma się z czego cieszyć, bo opieranie się na piłkarzach nie mieszczących się w kadrze silniejszego to błąd. Mogą tak robić kluby filialne, ale nie zespół mający ambicje II-ligowe. To dość krótkowzroczna polityka. Tacy piłkarze traktują grę jak zesłanie, zwłaszcza, że Kraków jest dość daleko od Łomży. Engel starszy przestanie być trenerem Wisły, bądź młodszy ŁKSu i nastąpi masowy odpływ krakusów z Łomży. Niezbyt miła perspektywa, nieprawdaż? Piszesz, że będą to piłkarze, którzy się "nie łapio w pierwszy skład". Tzn. że mogą być np. tacy, jak Kowalczyk, Ekwueme, Kuźba, czy Omeonu (bo oni akurat do skłądu się nie mieszczą)? Otóż piłkarze z kadry pierwszego zespołu Wisły są zbyt drodzy na ŁKS, jeśli masz takie dobre wiadomości, jak twierdzisz, to powinieneś o tym wiedzieć. Ci, którzy do niej się nie łapią i są wypożyczeni do klubów I- i II-ligowych, oraz wyróżniający się piłkarze III-ligowych rezerw Wisły, znajdą sobie pracę na wyższym poziomie rozgrywek, niż III liga. Już teraz mocno współpracuje z Wisłą gdańska Lechia, deklarująca przyjęcie większej liczby piłkarzy z Krakowa, nie mieszczących się w kadrze Wisły. Kto zostaje? Odrzuty z III ligi, które bez wzmocnień z pierwszego zespołu prezentują poziom mniej więcej OKSu Olsztyn, oraz juniorzy. Dopuszczam natomiast jeden argument, przemawiający za tym rozwiazaniem: w Łomży, oprócz Galińskiego, brakuje obecnie piłkarzy, którzy spełniają wymogi dotyczące młodzieżowców i równocześnie nie osłabiają zespołu. W związku z tym 1-2 młodych piłkarzy by się przydało. Tylko czy trzeba ich sprowadzać aż z Krakowa? Można ich też wypożyczyć z Warszawy, Łodzi, czy Białegostoku (chociaż wiem, że to niezbyt popularny w Łomży kierunek).
|
|
Hmm, nie po raz pierwszy los Łomżę z Krakowem splata...
|
|
Witam Potwierdzam co pisali przedmówcy, LPG w łomży tylko na Senatorskiej, dobrzy fachowcy , znają sie na rzeczy. Tylko trójniki do parownika koniecznie metalowe !!!
|
|
I kto to mówi, że nie jesteśmy dyskryminowani przez Białystok? Przykład I Zarząd województwa podlaskiego podzielił wczoraj ostatnie 53 miliony ze Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego na rozwój transportu regionalnego. Niestety tym razem pieniądze nie trafią do Łomży, ani na jakąkolwiek inną inwestycję w byłym łomżyńskim. Lwią część ZPORR-u czyli 45 mln zł dostał bowiem Białystok. Reszta wystarczyła tylko na przebudowę 5,5 km drogi wojewódzkiej w okolicach Raczek pod Augustowem. Przykład II Pierwsze miejsca na listach wyborczych do Sejmu i Senatu zajmą białostoczanie. Kandydaci z Łomżyńskiego mogą liczyć w najlepszym wypadku na drugą pozycję. A może być jeszcze gorzej. Także nie liczmy że będziemy mieli swoich przedstawicieli w Sejmie czy Senacie. Więcej link poniżej http://www.4lomza.pl/
|
|
Jak to miło Maćku, że znasz zasady aplikowania o środki do Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego, który jest instrumentem finasowym ZPORR. Super, że posiadłeś tajemnąwiedzę na temat ewaluacji ex-ante złożonych projektów. Miałeś też zapewne wgląd we wnioski złożone przez Beneficjentów i przestudiowałeś je za pomocą Generatora SIMiK. Uczesniczyłeś też pewnie w posiedzeniach Panelu Ekspertów oraz Regionalnego Komitetu Sterującego. Bomba! W związku z tym czy możesz mi prztoczyć punktację poszczególnych wniosków oraz ocenę ekspercką, zwłaszcza w kontekscie powiązania ze Strategią Rozwoju Województwa oraz stanowisko stanowisko RKS? Tropmy śledziowego wroga Maćku, tropmy. Tylko żeby ci ze wschodu nie wytropili ile Łomża dostała z innych działań ZPORR.
|
|
Marta, posłuchaj: odpuść trochę, bo ja też mam psa i widzę, że mieć psa w n/mieście to coraz bardziej extremalne przeżycie. Nie upieraj się przy tym 'niezbieraniu qpek' bo kiedyś, gdy ze swoją sunią spacerował będę, ktoś pomyśli, żem Marta50 i dostanę petardą :) Sprzątaj po prostu. A Ci, co pieski za przedmiot jeno mają, w następnym wcieleniu będą kotami :)
|
|
ja się na to piszę. A jak... :)
|
|
Z południa czego? Łomży? Być może być może :)
|
|
Ot hamstwo i wieśniactwo! Przywyczaił się chodzić boso po łące i mu teraz w mieście g**** na trawniku przeszkadza: 1. jak jeszcze mieszkałeś na wsi (lub jedziesz do babci na wieś na wakacje) to ci krowie albo końskie g**** na łące nie przeszkadza? 2. straż miejska powinna zająć się takimi jak ty za chodzenie po trawnikach mimo ewidentnych zakazów! 3. musisz mieć koleś bardzo ubogie życie osobiste skoro dzielisz się historyjkami o jakimś tam g***** i szykujesz kolejne powstanie (kamienie, petardy itp) może jeszcze kosę na sztorc przekujesz i sztandar sobie zrobisz? " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
WItam wszystkich CZy ktos ma ostania nowa piosenke mandaryny?? POZDRAWIAM
|
|
Zostałam {oficjalnie}{ok półoficjalnie} zaproszona na zlot Anek co prawda nie jako Anka ale ANI{el}A. Uprzejmie dziękuję! ;))) Tylko teraz info: gdzie, kiedy, jak i czy brać akohol ;) Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością! MA
|
|
Czy wy ludzie lubicie cokolwiek oprócz samych siebie ??? Jestem tu po raz pierwszy i pewnie ostatni. Macie pewnie masę kompleksów i dajecie temu wyraz na forum. Na spółdzielczą mam za daleko i z psem tam nie pójdę ale chętnie bym wami powycierał miejsca gdzie nasrał mój pies !!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |