środa, 04 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Amfiteatr na muszli....

Slavo.... nastepny z kompleksem drobnomieszczanina?? Nie dość, że moje komentarze są beznadziejne to na dodatek jestem niemiły i nie zastosuję się do Twojego zalecenia.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Amfiteatr na muszli....

Szalom.

michal

Już w samym nagłówku www.lomza.info czytamy o bezstronności tego serwisu... acz wystarczy przeczytać artykuł "W Perspektywie z radością i troską", który wg. mnie jest hołdem złożonym Prezesowi Lipskiemu i przynajmniej ja zmieniam zdanie diametralnie. To samo w artykule "PRZY ŁOMŻYŃSKIM ZJEŹDZIE POWSTAJE WIELKIE DZIEŁO ZIELONYCH OGRODÓW ZE ZJEŻDŻALNIAMI WODNYMI" - wystarczy odnieść się do wypowiedzi niektórych naszych forumowiczów dotyczących amfiteatru (nawet tych najbliżej tego miejsca zamieszkałych) i chyba bezstronność tego serwisu już można zakwestionować.
Sama oprawa tej strony, estetyka jest wg. mnie ok.

Krzysztof

Czy Twoje pozdrowienie (dwa posty wyżej) wynika z wychowania, przekonań czy wyznania? (Z ciekawości tylko, po przeczytaniu tego co pisałeś wcześniej, pytam).
Pozdrawiam.
P.S. A jak już rzucisz cegłą w monitor, to nie zapomnij połamać też klawiatury, bo będzie Cię dalej kusiło...

Województwo podlaskie

Gosie Małe, Kołaki Kościelne, pow.zambrowski

Nowogród, ul. Łomżyńska, pow. łomża

tak, znalazlam, i jestem musze powiedziec zdziwiona nieco tymi wynikami. Dam sobie reke uciac, ze w Łomzy sprzedawane jest rozne paliwo...

Wiedzmin

polecam stronę: www.autocentrum.pl
czarna lista z całej Polski (tankuj z nami)!

°°°°°°°°°°
... evaa ...

"Z wideoradarem nie ma co dyskutować - przekonała się o tym już setka płockich kierowców. "
w Łomży na pewno tez sie przyda.
Kto jezdzi jak powinien - temu zaden radar nie straszny, najbardziej kwestionuja zawsze ci, ktorzy lubia trzymac noge na gazie nie zawsze w miejscach dozwolonych.
Szkoda tylko, ze policja nie ma pieniazkow na etaty dla osob obslugujacych fotoradar (zaslyszane z radia). Skoro jest juz radar, moze powinna tez poprosic "glowna" o takowe?

Wiedzmin

Wszysto pięknie tylko dlaczego nie podano całej listy skontrolowanych stacji?

Właśnie odwiedziłem tronę www.autocentrum.pl i znalazłem kilka stacji z Łomży o których nie wypowiadano się za dobrze.
Oto komentarz o jedej stacji:
"To miało miejsce dokładnie rok temu, kiedy zatankowałem tam samochód. Tam ponieważ mają niskie ceny. Samochód automatycznie po wyjechaniu na drogę stracił swą moc i strasznie go szarpało. Myślałem, że zaraz wybuchnie. Okazało się, że w zawartości paliwa aż 35% to WODA. Tankowałem 98 bez ołowiową. Najlepsza w Łomży jest stacja BP. Od PRIMY z daleka."

Komentarze ...............?!

Jasne, że ludowa a wykonanie na kurpiowskiej harmonii pedałowej :D

Pozdrawiam

Krzysztof

Wszystko jest dobre, nawet karawana wielbłądów albo osłów - byle tylko coś się zaczęło dziać.

°°°°°°°°°°
... evaa ...

Właśnie w tych opisywanych przez Was miejscach mają powstać maszty, na których będzie instalowany fotoradar... Okaże się wtedy czy to drzewka powodują wypadki czy nadmierna prędkość i bezmyślność niektórych kierowców... Na każdej z ulic mogą powstać okoliczności, które spowodują wypadek - niezależnie od tego czy będzie tam choć jedno drzewko lub nawet krzaczek. Zakładając, że wszyscy będą się stosować do reguł obowiązujących w ruchu drogowym (zarówno kierowcy jak i piesi) nie powinno dochodzić do tragedii... Dlaczego jest inaczej...? Napewno nie są tu winne drzewka...

<Krzysztof>

Muszę przyznać rację Tarczynowi. Drzewa koło drogi to nie jest dobry pomysł. Czasami są sytuacje, w których drzewa mogą zasłonić wchodzących na przejście. Ale piesi to tylko jeden aspekt sprawy. Jeżeli wypadniecie z drogi, a obok niej jest drzewo...... Ja miałem tę wątpliwą przyjemność kilka lat temu, bo jeden gamoń nie zauważył, że go wyprzedzam i zepchnął mnie z drogi. Obok niej stało drzewo i, jak to powiedział mój kolega, przydało się... Wg mnie wniosek jest jeden: drzewa: TAK, przy drodze: NIE.

Pozdrawiam

Cbtr

W 1919 r. wznowiono działalność turystyczną i rekreacyjną.
Nie trwała ona jednak długo, została bowiem przerwana przez
wojnę polsko - radziecką. W 1922 r. powołano w Towarzystwie
komisję zebrań i wycieczek zbiorowych. Stworzenie takiej komisji
było konieczne ze względu na potrzebę prowadzenia działalności
dla znacznie większej ilości członków niż za czasów zaborów i
posiadanie małej ilości sprzętu pływającego. W pierwszym roku
działalności członkami komisji zostali: Jan Wejmer, Jan
Brzostowski, A. Grzybowska, Maria Kuczewska, M. Dziarska, Anna
Głowińska, Wanda Stefkowa, Eugenia Siwikowa, Gertruda Mayerowa,
Maria Zajšczkowska, Stanisława Wejmerowa, Wacław Barański,
Wojciech Kaczyński, Władysław Szwejcer, Józef Witczak, W.
Grzybowski i W. Wiśniewski. Sprawozdanie z tego roku informuje o
50 wycieczkach turystycznych, w tym o wycieczce do Augustowa i
okolic, długości 480 km. W 1923 r. zorganizowano: 2 wycieczki
zbiorowe do Ostrołęki, 2 do Wizny, 2 do Krzewa, 1 do Szablaku, 1
do Chludni, 1 do Drożencina, 27 do Siemienia, 1 do Niewodowa, 1
do Rakowa, 1 do Pęzy i 20 do Piaskowej Góry. W 1924 r.
zorganizowano wycieczkę do Augustowa. W tymże roku nagrody
turystyczne otrzymali: L. Gorzoch za przepłynięcie 657 km, W.
Masłowski za 624 km i Wacław Truszkowski za 531 km.

Studia Łomżyńskie nr VI cdn..........

heniek

Zambrów to stolica bambrów

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org