Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
OLIGARCHA, BOGACZ z TORUNIA, OPŁYWAJĄCY LUKSUSAMI, WŁADZĄ niejaki Tadeusz R... |
A ja mam zamiar jechać do Zakopanego i napewno jeszcze do Krakowa :) to sie stanie za kilka dni :D no i może nad morze pojade i się wtedy skączo moje wakacje. :( .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
ŚLUB UBUSTWA.... |
Niech nam sprzedadzą Kasperczaka, przecież wciąż tam pracuje.
|
|
CZY TEGO CHCIAŁ JEZUS CHRYSTUS ??????? |
**** metal i dres
|
|
Re: OLIGARCHA, BOGACZ z TORUNIA, OPŁYWAJĄCY LUKSUSAMI, WŁADZĄ niejaki Tadeusz R |
Anna z bierzmowania też się liczy ??:P Jak co roku Anna w Radziłowie :D
|
|
Re: OLIGARCHA, BOGACZ z TORUNIA, OPŁYWAJĄCY LUKSUSAMI, WŁADZĄ niejaki Tadeusz R... |
za pare tygodni konczy mi sie umowa z inetem i niebardzo mi odpowiadal ten internet. zastanwiam sie nad zmiana dostwacy. co polecacie? moze trzeba zaczac od tego czy w lomzy jest cos godnego polecenia?
|
|
Re: OLIGARCHA, BOGACZ z TORUNIA, OPŁYWAJĄCY LUKSUSAMI, WŁADZĄ niejaki Tadeusz R |
licza sie wszystkie Anki ;-) i oczywiscie wszyscy im dobrze zyczacy przyjaciele i znajomi -- Samotność to emocjonalna trzeźwość.
|
|
Re: OLIGARCHA, BOGACZ z TORUNIA, OPŁYWAJĄCY LUKSUSAMI, WŁADZĄ niejaki Tadeusz R... |
maciek nie zgodze się z tobo że zawsze wszystko dobrze działa bo mi ostatnio się jebie powoli strony niektóre się właczają po kilka minut ;/ a niektóre wogóle nie działają ;/ " Nie dyskutuj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
|
|
IST
|
|
A co ten OLIGARCHA ociekający złotem ma wspólnego z Polskim Kościołem ?????????? |
ryskago byłaś tak blisko i nie zaszłaś (do mnie rzecz jasna;)) - ładnie to tak ? .
|
|
Aż tak źle życzysz Polsce ? |
Allinka a może i Tobie przydałaby się wizyta w Łomży? Zmiana klimatu ponoć dobrze wpływa na .... sen(x?) :) .
|
|
Przeczytałem , jak nic państwo by było alfonsem zarabiającym na prostytucji!
|
|
Chyba wolałbym byc alfonsem,niz złodziejem obrabiajacym biednych z ich dobytku.Swego czasu jezdziło sie tu i tam i bodajrze w Frankfurcie nad Menem burdel jest w dawnym ratuszu Oczywiscie cała uliczka w centrum miasta przy samym dworcu jest ''seksowna'',ale ten lokalik to trzypietrowy moloch,na dole sklepy i kina ze specjałami dla seksoholików.Co do wykorzystywania dziewczyn,to zeby sie nieplatały po korytarzach to jakis gosc mówi przez megafon jesli któras ma telefon lub jest pilnie potrzebna w innym miejscu.Dziewczyny wchodza i wychodza kiedy chca.Ale czy to nam potrzebne to bym sie zastanawiał.Napewno mniej by zarobili rózni cichociemni z naszych lokalików
|
|
racja antykwariat jest na ul. Małachowskiego ale jest t oksiegarnia państwowa wiec nie ma sie dziwic ze obsługa jaka jest taka jest i wszystko im rybka, a kasiazek do szkol srednich narazie i tak nie przyjmuja, bylam chyba z 5 razy juz i wielka łaske robia ze odpowiedza kiedy beda przyjmowac .
|
|
VectraNet - polecam
|
|
jeju, ja jestem ania, ale o co chodzi? napisz coś więcej
|
|
Vlad; Łomża? Nie w tym roku. Jade - w Bieszczady; jak mnie "terminy" puszczą. Potem reszta gór(ek). Może faktycznie to mi pomoże, ale tylko na sen, bo nie można poprawić czegoś czego nie ma:)
|
|
Allinka to tylko pozazdrościć ... góry .... mmmm....... poprawić faktycznie się nie da ale ... zawsze można sprawić aby było co (i to nie raz) poprawiać :)
|
|
VECTRANET
|
|
1. Podobno jest to najstarszy ZAWÓD świata (tu prawnbicy i lekarze będą polemizowali). 2. Jeżeli jest to ZAWÓD, powinien być zalegalizowany- dziewczyny nie byłyby wykorzystywane przez "opiekunów", tak jak nie mają "opiekunów" krawcowe czy fryzjerki. 3. Panie płacąc podatki i składki miałyby szansę na świadczenia emerytalne (z pożytkiem dla klientów-estetów). 4. Zniknęłaby szara strefa, bo każdy potencjalny klient wolałby mieć pewność zdrowia usługodawczyni (książecki zdrowia, sanepid, inspekcja pracy itp.) 5. Czy jest jakis minus? Tak- dla podziemia czyli mafii czerpiącej zyski z nierządu- alfonsów isutenerów! Kto by nie chciał z tego korzystać, nadal nie miałby przymusu, a kto by chciał- nie łamałby prawa, a nawet wzbogacał (poprzez podatki) budżet państwa!
|
|
Jasne, że w tym miejscu potrzebna jest jakaś zmiana organizacji ruchu, ale dlaczego nie może to być jedno nieco większe rondo, wielkości całego istniejącego tam zielonego skrawka, tylko dwa takie maleńkie cycuszki? Tu nie krzyżują się żadne trasy przelotowe, więc argumenty o spowolnieniu ruchu nie mają nic do rzeczy. Nadal uważam, że akurat w tym miejscu jedno rondo łączące wszystkie zbiegające się ulice byłoby rozwiązaniem i praktyczniejszym, i estetyczniejszym.
|
|
Mało który kraj na świecie może się pochwalić taką dawką hipokryzji w życiu poblicznym jak Katoland. Skoro seks z "panienką" jest nierządem to dlaczego ma taki popyt wśród katolików i dlaczego w średniowieczu prowadzeniem burdeli zajmowały się zakony? Skoro homoseksualizm jest dewiacją, to czemu brać duchowna tak czule troszczy się o Paetzów różnego kalibru? Skoro aborcja jest zbrodnią w państwowym szpitalu, to dlaczego nią nie jest w prywatnym gabinecie tego samego lekarza - katolika? Skoro eutanazja jest cywilizacją śmierci, to dlaczego Kościół nie podnosi wrzasku na płacę minimalną na poziomie netto niższą od minimum socjalnego? Wiecie co, wystarczy, by projekt legalizacji prostytucji zawierał punkt o odkrojeniu znaczącej części tego podatku dla plebanii i ten arcymoralny Kościół sam pobłogosławi legalizację i znajdzie sto dwa sposoby udowodnienia wiernym, że to jedyne rozsądne rozwiązanie.
|
|
Sumo/malaha no chlopie jestem pod wrazeniem dawno nie spotkalem na tym forum inteligentnego czlowieka brawo. Ktory ma pojecie o pilce noznej reszta to galgany bez pojecia
|
|
Chyba nie do końca rozumiecie problem. Zatrudniam 5 ludzi. Nie tyram razem z nimi. Ich praca przynosi firmie ok. 16 tys. zysku miesięcznie. Każdy etat (płaca brutto + koszty pozapłacowe) pochłania z tej kwoty 2500 zł. Razem 12,5 tys. Reszta jest moja. To niewiele, ale do końca roku zatrudnię jeszcze troje, którzy zarobią swoje 2500 zł plus jeszcze parę groszy dla mnie, to będę mieć więcej. Mógłbym inaczej. Wcale nie muszę być taki hojny i rozwijać firmy, by samemu mieć więcej. Prawo pozwala mi wydać na tych ludzi jedynie 1040 zł na pracownika. Przy takim bezrobociu znajdą się chętni od zaraz. Z ich 20 tys. zostałoby dla mnie prawie trzy razy więcej, niż mam teraz. Pracownicy będą mnie mieć za świnię, ale w końcu to ich problem. I nie zaszkodzi rozedrzeć gębę, że chciwy rząd chce mi jeszcze zabrać po 30 zł za każdego z nich. Zdecydowana większość pracodawców myśli w ten sposób. Bo im wolno. Przy obecnym poziomie płacy minimalnej dla sprawnego przedsiębiorcy nie ma większego znaczenia czy koszt zatrudnienia wyniesie 1000 zł czy 1200 zł, bo to są kwoty i tak dużo niższe od wartości pracy wykonanej przez dobrego pracownika. Cały ten krzyk to zasłona dymna, aby dokładniej oskubać kogucika. Owszem, jest jeszcze kategoria minipracodawców, którzy sobie nie radzą. Zatrudniają 2, 3 pracowników za najniższą płacę w całej Unii europejskiej i dalej im się nie opłaci. Nie potrafią ani prowadzić biznesu, ani go rozwijać. Dla takich gości każda złotówka zapłacona pracownikowi to krok w kierunku bankructwa. Takie biznesy nie powinny w ogóle powstawać, ale skoro nasze prawo sprzyja... Jan Paweł II uczył, że nie każda praca może i powinna zapewnić życie w luksusie i zbytkach, ale każda powinna zapewnić życie godziwe. Obecne 870 zł brutto (mniej od minimum socjalnego) godziwego życia nie zapewnia. Państwo, które na to pozwala nie jest państwem prawa.
|
|
Spokój, wolność, normalność to coś więcej niż sam "Dobrobyt" |
jak widze jest brak zainteresowania ,w taki razie wkleję ciekawą odpowiedz dla białostoczan jakiej udzieli "obserwator' - mam nadzieje ,że wybaczy mi ten "plagiat"...... Sznowny Panie Koczisss, nie wiem, czy uzna Pan moją wypowiedź, jako nie Łomżanina( lub jak Pan Woli nie Łomżyniaka) za uprawnioną, lecz chciałbym Panu zwrócić uwagę, iż to co nazywasz Pan nienawiścią, jes li tylko odruchem obronnym przed białostockimi kompleksami. W dyskusji mówicie, że Łomża ciąży ku województwu mazowieckiemu. Otóż od swojego powstania ok. 1000 roku znajdowała sie na północnym Mazowszu. Ta kraina geograficzna zwana była przez ok. 200 lat mazowszem łomżyńskim. Animozje białostocko-łomżyńskie wynikaja również z zawłaszczania historii i dezawuowania łomżyńskiego przez lata PRL-u. Również nie bez wpływu były działania władz wojewódzkich w Białymstoku w okresie 1945- 1974. A wystarczy tylo zestawić swoisty bilans historyczny, aby uzasadnić od początków Białegostoku. Białystok od swojego zarania kojarzony jest z Branickimi i oczywiście z ich głównym dokonaniem - konferderacją Targowicką. Łomża - przeciwny biegun - konfederacja barska z marszałkiem łomżyńskim - Kazimierzem Pułaskim, który zginął później w Stanach Zjednoczonych. Białystok - czyli Targowica wygrał z Łomżą - były poseł ziemi łomżyńskiej - król Stanisław August Poniatowski do Targowicy przystąpił. Zaczyna się nieźle - nieprawdaż? A czy mówiąc o animozjach między Białymstokiem i Łomżą nie warto wspomnieć motywów umieszczenia stolicy województwa po odzyskaniu niepodległości. Otóż Białystok był jedynym większym miastem, w którym Polacy stanowili mniejszość. Grodno i Łomża, które w tamtym województwie się znalazły były miastami polskimi. Aby "poprawić" strukturę narodowościową w Białymstoku umieszczono stolicę województwa. Niektórzy łomżyniacy są zdania , że struktura ta nie do końca uległa zmianie na "korzyść mniejszości polskiej mieszkającej" w Białymstoku. Dwudziestolecie międzywojenne lokalni łomżyńscy politycy poswięcili na wyrwanie się z województwa białostockiego i od kwietnia 1939 roku powiaty ostrowski, ostrołęcki i łomżyński weszły w skład województwa warszawskiego. Kilkanaście lat temu w świadomości starszych ludzi w Łomży dało się jeszcze odnaleźć echa tej walki, która uwieńczona została powodzeniem. Wspomniałem tu o odzyskaniu niepodległości przez Polskę w 1918 r. Szczególnie bolesne są obchody rocznicy. To na ulicach Łomży a nie Białegostoku PeOWiacy stracili życie przy rozbrajaniu Niemców. W Białymstoku nikt niepodległości nie witał. Starzy Łomżanie to pamiętali. W wieku ponad 100 lat zmarł (w 2001 lub 2002) ostatni z uczestników tych wydarzeń Edwin Dabrowski). Kto w stolicu podlaskiego Białegostoku o nim pamietał. Kolaonia łomzyńska w stolicy mazowsza pamiętała. Mógłbym ten temat rozwijać, ale warto wspomnieć w kontekście animozji o pewnych faktach z bliższej przeszłości: - do połowy lat 30 ub. wieku w Łomży funkcjonowały pod okiem Uniwersytetu Warszawskiego kursy nauczycielskie. Po wojnie reaktywowane zostały w Białymstoku jako Filia Uniwersytetu Warszawskiego. Do 1939 r funkcjonowawła w Łomży Państwowa Szkoła Miernicza. Po wojnie reaktywowana została jako technikum geodezyjne w Białymstoku. W 1945 roku wycofujące się wojska niemieckie wysadziły w powietrze największy na północ od Warszawy Browar w podłomżyńskim Drozdowie. Ocalałe maszyny i pozostałości linii technologicznych wywiezine zostały przez władze Ludową do Dojlid (tych pod Białymstokiem). A jeszcze jedna ciekawostka. Aby w Łomży przygotować grunt do likwidacji okręgu sądowniczego, białostockie władze wojewódzkie podjęły decyzję o rozebraniu więzienia, które częściowo wypalone przetrwało wojnę. W ten nurt działań wpisują się aktualne poczynania władz tzw. podlasia. W ongiś gubernialnej i wojewódzkiej łomży zlikwidowne zostały wszelkie instytycje ponadlokalne, gdy okoliczne ośrodki ( np Ełk) zyskały delegaturę warmińsko-mazurskiego urzędu Wojewódzkiego a Ostrołęka utrzymała praktycznie wszelkie instytucje szczebla wojewódzkiego w postaci delegatur MUW. Tak więc wywołując dyskusję trzeba uwzględnić podłoże pewnych zjawisk i nie spłycać ich ironią. Pozdrawiam z Mazowsza, licząc że nieodpowiedzialne działania polityków nazywający białe czarnym a mazowsze podlasiem nie zniweczą funkcjonowania "małych" ojczyzn. --------------------------------------------------------------------------------
|
|
Solna, jeżeli chciałaś zamieścić tę wypowiedź, to niepotrzebnie wymyślałaś temat postu niby to otwierając dyskusję. Owszem wypowiedź ciekawa i z przyjemnością ja przeczytałem bo wzbogaciłw moją wiedze ale przypomina mi nieco jedną z piosenek Jacka Kaczmarskiego (a właściwie Wysockiego w tłumaczeniu Kaczmarskiego) o rozmowie marynarzy rosyjskiego z amerykańskim- tam refren zaczynał sie słowami "...a my w niebo ślem rakiety...". Zarzucaniee białostocczanom, że żyją na ziemiach Branickich jest rzeczywiście bardzo poważnym argumentem w dyskusji. Tak samo jak nienawiść do zwykłych ludzi za działania polityków.
|
|
multimedia tanio maja promocje i rozne pakiety i naprawde dobry bez zadnych ograniczen ja mam 256/s i jestem bardzo zadowolony
|
|
Pomysl faktycznie fajny. Drzyjcie Krystyny. Wasze zloty nie beda jedyne :)
|
|
Olka To, czego się domagasz, pachnie mi komunistyczną reglamentacją albo mafijnym podziałem stref wpływów. Gdyby zaś na tej Twojej uczelni uczono Was o wolnym rynku, nie stawiałabyś takich pytań. Jeśli też uważasz, że uczelnie państwowe nie są tańsze i żałujesz, ze nie studiujejsz w Łomży, przenieś się do Jańskiego lub Agro. Życzę powodzenia.... :)
|
|
Ale wy jesteście beznadziejni :) Aż was szkoda...
|
|
i tak to wielki pic na wode, robia kolejny kierunek i beda kase tylko trzepac a i tak nikt czegos pozytecznego z tej szkoly nie wyniesie, ida na ten kierunek pielegniarki z lomzy i okolic bo chca tylko wieksze pobory miec w pracy, podobno licencjat mozna zrobic w 1,5 roku!!! co to za studia, raz na 2 tygodnie pare godzin przez 1,5 roku, pic pic pic i wiecej nic! :P a wykladac beda panowie doktorzy z naszego szpitala pracujacy na codzien z paniami pielegniarkami :] a panie beda sie szczycic dyplomami tylko co ten dyplom naprawde bedzie wart....? pare zlotych wiecej w pracy. rudy błazen z druhem
|
|
> po pierwsze-będziesz pośmiewiskiem w kalsie Chyba w podstawówce... > po drógie-cały czas bedzie Cię coś uwierało itp. _drugie_ Na początku uwiera > po trzecie-zapłacisz kupe szmalu To fakt. Ale można to potraktować jako inwestycję. > po czwarte-czeka Cię mycie zębów po KAŻDYM posiłku I tak powinno się myć zęby po KAŻDYM posiłku. > po piąte-strata tych dziesiątek godzin, które przesiedzisz w gabinecie Bez przesady. Maksymalnie dwie godziny raz na dwa miesiące. > te wszystkie wady i tylko jedna zaleta-zdrwe ząbki , które i tak ci > wypadna jak bedziesz miala 60 lat (chyba ze je wcześniej wybijesz :D) Zdrowe i ładne zęby to ogromna zaleta. Polecam także pana Cwalinę. Dobry wielce.
|
|
:-D .
|
|
Było... Ech..
|
|
Mad_Blunted_Jazz! Nie muszę wszystkiego wiedzieć. Dziękuję za pouczenie. W/g tego co przeczytałem, to zrozumiałem że to Zarząd Województwa Podlaskiego rozdzielał przyznane pieniądze na potrzeby innych regionalnych samorządów. Cytat poniżej: "Wszystkie złożone przez samorządy projekty do ZPORR opiewały na grupo ponad 200 milionów złotych dotacji. Pieniędzy było znacznie mniej – ok. 53 mln zł. - toteż wiadomo było, że dla wszystkich nie starczy. Zarząd Województwa miał do wyboru kilkadziesiąt propozycji. Postanowił, że najważniejszy dla całego rozwoju regionu jest ten z Białegostoku na nowe autobusy i modernizację tamtych ulic. Stolica województwa dostała 45 mln zł". Co Ty zrobiłeś się adwokatem uciśnionego Białegostoku prez Łomżę, Oni i bez Twojej obrony nie dadzą sobie krzywdy zrobić. Jak mogą to przy każdej okazji obskubują Łomżę. Pozdrowienia rudy błazen z druhem
|
|
Posłuchajcie siebie... ;D
|
|
i kawę pijesz z pewnością...
|
|
Bełkokczesz waść. Udowodnij mi, że: 1. Łomża napisałała lepszy wniosek od Białegostoku (na podstawie punktacji Panelu Ekspertów oraz opini RKS - wskaż ewentualne i przecież oczywiste "przekręty") 2. Z punktu widzenia rozwoju regionalnego oraz wymogów zarówno EFRR i ZPORR zawartych m.in. w Uzupełnieniu Programu ZPORR dla Działania 1.1 wynika, że to Łomża a nie Białystok powinien dostać pieniądze na „Modernizację i rozbudowę REGIONALNEGO układu transportowego” wraz z poddziałaniami. 3. Białystok skubie całe fundusze strukturalne dla siebe - zarówno z programów rozdzielanych regionalnie jak i centralnie (nie trudź się szukaniem - tak nie jest). 4. Masz teoretyczną i praktyczną wiedzę o mechanizmach finasowania funduszy strukturalnych. 5. Tak nas strasznie uciskają te śledzie. Wtedy może zacznę się zastanawiać nad tym wielkim śledziowym spiskiem oraz swą rolą w podjętej krucjacie przeciwko wrednemu barbarzyńcy ze wschodu. P.S. Nie jestem niczyim adwokatem, co najwyżej oskarżycielem dla "nie znam się, ale swoje wiem i wam powiem - nasze wszystko ma być i basta."
|
|
Mam dla ciebie fajny pomysł |
P. S. 2 Ja z wydaniem osobistej opinii o zasadności decyzji podjętych przez Zarząd Województwa poczegam do momentu zapoznania się ze wszystkimi dostepnymi dokumentami, łącznie z protokołami z posiedzeń RKS. Nie staram się ferować wyroków na podstawie gazetowych notatek. Polecam to wszystkim.
|
|
Wspaniałe hasło wyborcze ! |
Na senatorskiej i kropka......
|
|
historycznie Białystok moglbyc wioska Branickich, lecz w wieku XIX byl juz stolica obwodu, preznym osrodkiem przemyslowym i co za tym idzie mial wiecej ludnosci niz gubernialna Łomża. Białystok w XIX wieku zyskał dzieki dwom wydarzeniom: 1) po wprowadzeniu przez Cesarstwo Rosyjskie ceł zaporowych na wyroby przemysłu włókienniczego z tzw. Królestwa Polskiego, kiedy to znaczna cześć przemysłowców z Łodzi przeniosła sie z produkcją do Białego 2) po wybudowaniu tzw. Magistrali Warszawa-Petersburg, ktora przechodziła przez Białystok, która ułatwiła transport surowców, towarów i przede wszystkim ludności. Zaznaczyć należy, że obwód białostocki poddany był w okresie zaborów silnej rusyfikacji. Fałszowano nawet statystyki i spisy ludności by wykazać, minimalny udział ludności polskiej na tamtym terenie. Jedną z takich metod, było sciaganie z głębi cesarstwa i osiedlanie zrusyfikowanej i nieprzychylnej Polakom ludności pochodzenia żydowskiego. Podobnie było w Łomży. Przed wybuchem I wojny światowej Żydzi w Łomży stanowili 50% ludności cywilnej. Podobna statystyka w Białymstoku jest jeszcze bardziej niekorzystna dla Polaków. (Jako ciekawostke moge podać fakt, że Żydzi żyjący na ziemiach polskich od wieków, woleli robić interesy z Polakami niż ze swoimi braćmi, którzy przybyli z głebi cesarstwa.) Pan prof. A.Dobroński w swojej habilitacji dokonał porównania potencjału i stanu gospodarczego óczesnej G.łomżyńskiej i Obw. białostockiego - zachęcam do lektury ksiązką dostępna w bibliotece na Długiej lub w Tow. Naukowym im. Wagów tez na Długiej (w tym samym budynku co biblioteka) Wracając do głównego wątku. Powiedzmy sobie szczerze, my Łomżyniacy mamy duze ambicje i trudno nam sie pogodzic z gospodarczym i politycznym upadkiem Łomży. Cały proces rozpoczął sie w I połowie XVII wieku i utworzenie w 1866 roku Guberni Łomżyńskiej oraz w latach 70-tych XX w. województwa łomżyńskiego nie odwróciło tej tendencji. pozdrawiam
|
|
<Autor: Markus (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) <Data: 05-07-05 23:00 < <Alez tak , czemu nie, tobie tez nalezy sie....ale ,mi chyba nic nie <obiecywałas, albo byłem w tedy ....niewazne. < <Marek Tak tak trzeźwy na maxa! Pozdrawiam... Prawdziwego Pana Marek ;) Tyle ja MA
|
|
Uwaga obniżam poziom |
Pytanie do kobiet, która z was chciałaby być prostytutką? Czy rzeczywiscie sprawia wam taka przyjemnosc p.... sie z kazdym napotkanym kolesiem (o ile nie jestescie nimfomankami)?? watpię. Jestem przekonany, że gdyby nie widmo głodu i nędzy, na ulicach byłoby co najmniej o 1/3 "panienek" mniej. A prawdopodobnie wiecej, gdyz imigrnatki swiadczace te usługi w naszym kraju tez robią to, gdyz najczęściej nie maja innej mozliwosci zarobkowania. Adamus: półswiatek nic nie straci, gdyz zgodnie z tym co powiedziałeś, będzie kontynuował dotychczasową praktykę, ewentualnie otworzą legalne burdele i pod ich przukrywką będą prali pieniądze z innych interesów. pozdrawiam
|
|
Wazny temat ale trzeba zapinac pasy na wszystkich siedzeniach a nie tylko z przodu.
|
|
pinokio w jarnutach jest niezły ale sam zakładałem u walusia niemam problemów
|
|
chyba na senatorskiej :P od tego ile zaplacisz to zalezy jeszcze jaki masz samochod.
|
|
A co do czekania to u kazdego mechanika czekaja zawsze takie tępe strzały ,co to telefonem sie nie potrafia posługiwac-Panie zajrzy pan jechałem cos sie zepsuło,napraw pan od reki bo ja czasu nie mam ,bo mnie sie w domu mleko przypala itp.Człowiek chcac nie chcac zajrzy ,a jak przyjedzie ci umówiona osoba chcesz do niej przejsc to ci taki typ wyskakuje z tekstem ze zajrzałes rozgrzebałes to teraz skoncz bo mu sie spieszy.Czasami trzeba spojrzec ze strony mechanika,nikt nie ustawia sobie 20 samochodów na placu zeby na nie popatrzec.
|
|
Wnioskuję, aby zlot był w godzinach popołudniowych, ponieważ niektóre Anki pracują :)) Proponuję 18:00 (nie wcześniej)
|
|
Psychopato a powiedz mi... |
Ja mam w introlanie nie mam zastrzeżeń. Słyszałem że teraz sie w Polsce powoli rozkręca internet w sieciach komórkowych w cenie opłaty ryczałtowej. Ciekawe jak to się będzie rozwijało. Czekam z utęsknieniem na nowego operatora. .
|
|
Hej Pawełek, cieszę się że Ci się udało. Wiesz co, myślę że prawie wszystkie "typowo" babskie zawody lepiej wykonują faceci
|
|
Ciekawe jak oni to pielegniarstwo w tej łomży zorganizują. Myśle że powinni umożliwić to w medyku. A tam jakiś kolega opisywał że licencjat można zrobić w 1,5 roku to chodziło pewnie o to że pielegnarki które już pracują jakiś czas i były po takich zwykłych szkołach pielegniarskich mogą iść na tzw studia pomostowe żeby zdobyć licencjat. Wtedy to trwa krócej bo chyba 2 lata. W sumie to w tym chodzi o to żeby za granicą sie dyplom liczył a doświadczenie jak ktoś ma to ma. Napisz do mnie Ola na maila w razie czego.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Memento mori! |
maciek1990 no miesiąc temu robiłem formata więc powinien działać lux ale może niedlatego że mam zapchany komp tylko dlatego że w lipcu kończy mi sie umowa ale przedłużam bo dopiero od Czerwca w tym lokalu mieszkam i tego neta korzystam :) .
|
|
No to musi być bardzo wkurwiające =/a gdzie jest Spółdzielcza ? rudy błazen z druhem
|
|
:))
|
|
To te 3 wieżowce przy kościele tam gdzie papież był. Ten od jedynki na przeciwko przedszkola to Spółdzielcza. rudy błazen z druhem
|
|
Tak to jest jak z wieśniaka miesczuch nagle się zrobi i mu zwykłe G na trawniku przeszkadza. Przecież spółdzielnie stawiają tabliczki na trawnikach "szanuj zieleń", "zakaz wchodzenia na trawniki". Odczytywać litery, w szkole nauczyli, ale ze zrozumieniem treści - już słabiej.
|
|
A moj kumpel jakby zapial pasy to by zginal... Cala kabina sie zostala zmiazdzona zaraz po tym jak wypadl przez przednia szybe... Pasy ratuja tylko przy zderzeniach czolowych, ale to nie zmienia faktu ze zapiete nalezy miec je zawsze.
|
|
Taki z niego Katolik jak z koziej d... trąba ! |
osz *****, underground
|
|
Zmieniłam adres, Maćku, to prawda...:D
|
|
To mi wygląda na Łomżę.
|
|
1. Godzinny spacer na świeżym powietrzu. Zaraz chyba przejdę się po wsi... 2. Lekkostrawna i nieduża kolacyjka. Kiełbasa z grila - czy jest lekkostrawna? Jak dotąd trawi się dobrze :) 3. 10 minut ćwiczeń przy otwartym oknie lub balkonie. Nie muszę okna otwierać - zaraz idę w sad wiśniowy... 4. Prysznic z letniej wody. Potem i to się wykona... 5. 1 godzina ostrego sexu, żeby się dobrze spało. Odpada. Trza se dać na wstrzymanie...:) 6. Prysznic z zimnej wody. Odpada - tego to ja nie jestem w stanie przeżyć, no chiba, że ciepła woda skończy się w momencie kiedy jestem namydlona. brrrr!!! 7. Włączamy muzyczkę relaksacyjną,, do łóżeczka i śpimy jak aniołek. Muzyką niechaj będą dzisiaj dla mnie świerszcze - śpię w przyczepie... 8. Rano powtórzyć sex, żeby się cały dzień pamiętało. J.w. 9. Znowu prysznic z zimnej wody i jesteśmy wypoczęci i gotowi do pracy. No to ja chyba wypoczęta nie budu, bo nie przestrzegam wszystkich przykazań...:(
|
|
Pudło! :D
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |