Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
I ja też chcę tak zarabiać |
a czy w/w antykwariaty sa takie z prawdziwego zdarzenia? ten na ul .Małachowskiego - to nazwa na wyrost!!!!!!!!!!! a obsługa! -słow brak!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: I ja też chcę tak zarabiać |
Ale po co ci ludzie pracują u tego biznesmena za 1 Euro za godzinę??? Powinni iść do pracy za 100 Euro na godzinę, tacy są przecież mądrzy i specjalizują się w tak niespotykanych i trudnych zawodach, jak murarz, tynkarz, akrobata.
|
|
Chyba panowie są niepoważni. Państwo, katolickie do tego, grające rolę Alfonsa? Nie zdziwiłbym się, gdyby duża grupa tych kobiet pracowała w ten sposób nie z własnej woli, a dlatego, że są do tego przymuszane. Państwo musiałoby powołać specjalne grupy operacyjne, których zadaniem byłoby badać, czy te kobiety pracują z własnej, nie przymuszonej woli. Propozycja legalizacji tego zawodu tylko by zachęciła przestępców do dalszego werbowania tych kobiet.
|
|
"Lamentujący pracodawca nie ponosi żadnych kosztów zatrudnienia". Obecnie wysokość minimalnego wynagrodzenia to 849 zł brutto, z czego pracownik otrzymuje netto 619,20 zł, a pracodawca na utrzymanie 1 pracownika ponosi koszty na poziomie 1 tys. 40 zł. Chyba, że ów pracodawca zatrudnia pracowników bez rejestracji, to wtedy nie ponosi kosztów zatrudnienia. Jeżeli ich tak wyzyskuje to powinni udać się do Urzędu Pracy złożyć doniesienie na szefa wyzyskiwacza że ich nie rejestruje, lub dochodzić odszkodowania sądownie. Słyszeliście przecież o procesach z Biedronką które wytaczają wyzyskiwami pracownicy i wygrywają. Ostatnio 100 - osobowa grupa pracowników Biedronki wytoczyła sprawę w sądzie o odszkodowanie za wyzyskiwanie i straty moralne. Adamus myślisz, że murarz - tynkarz to zawód którym można pomiatać i płacić najmniejszą stawkę, bo to jest robotnik bez wykształcenia. Ciężką pracę trzeba szanować i godnie za nią zapłacić. Pozdrowienia. Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
bo my ich "prawie nienawidzimy"? ;>
|
|
jestem za, a z tym katolickim panstwem to jest tak jak idze dwoch panow i trzymaja sie za rece to pedaly a jak pewnie 3/4 ksiezy bolcuje sie po dupach a moze i wykorzystuja dzieci z biednych rodzin to oni nie sa zboczeni i to oni zawsze sa oburzeni z legalizacji zwiazkow homoseksualnych, pewnie by wtedy w miescie sukienkowcy w parach za raczki chodzili :] of kors po cywilu. pozdrowka
|
|
A ja chcę zarabiać jaki jeden "zakonnik" z Torunia ! |
Ludzie, czy was popieprzyło. Jakie "państwo katolickie". Na szczđcie jeszce stosy nie plona.
|
|
Tetryk, jeśli ponad połowa obywateli deklaruje, że jest wyznania katolickiego, to chyba mogłem nazwać Polskę krajem katolickim? A to, że w większości są to niedzielni katolicy, to już inna sprawa. Ilość Kościołów tylko w samej Łomży mówi sama za siebie :) Resztę dopełniają: radio Maryja, radio Nadzieja, telewizja TRWAM itp. Trochę tego jest :)
|
|
Najlepiej nic nie robić tylko żerować na głupich emerytach |
Jestem za! Pewnie ze zalegalizowac. I kasy fiskalne wprowadzic. Paragon dla kazdego klienta, i w razie reklamacji sie przyda .;))) .
|
|
Frotuś, gorzej jeśli przy kasie będzie tabliczka z napisem, że "po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się", zwłaszcze, że większość obywateli po prostu nie czyta tabliczek wszelakich... :D.
|
|
I nic nie powiedziałaś? :P jerry
|
|
Dramat zaiste antyczny: Przestrzeganie obowiązującej kodyfikacji (dokumenty programowe mają wagę rozporządzenia) oraz racjonalności w wydatkowaniu środków publicznych vesurs przywiązanie do miejsca urodzenia/zamieszkania. Jak Łomża "obrobiła" Zambrów to jakoś nikt nie narzekał.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |