niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
KOLEJ NA SRANSKICH?...

Drogi SPIERO:
Nie dosc ze piszesz głupoty ,to jeszcze pózniej nie czytasz odpowiedzi.Nikt nie nabrał sie na twój cienki nr z stadionem wszyscy to potraktowali jak mzonki szalonego kibica,choc tak jak napisałem jestes pozytywnie nastawiony(przynajmniej tak sadziłem do tej pory)i dzieki takim ludziom mozna duzo zrobic.Jak bedziesz tak drazył w korzeniach rodowitych Łomzyniaków to jeszcze do jakis człekokształtnych istot dojdziesz,i okaze sie ze tego rozjechanego jamnika to powinno sie wypatroszyc i zjesc zeby sie mieso nie marnowało.Nie wiem czy wiesz ale z wieksza znieczulica na los zwierzat spotykam sie na wsi,dlatego nie wiem co masz do Łomzyniaków.Skoro zaczełes głupi temat ze stadionem,to na ile ci mozna wierzyc ,ze faktycznie widziałec rozjechanego jamnika ,i na ile cie to faktycznie rusza.Albo jestes powaznym gosciem,albo cieniasem który stara sie zaistniec w swiecie dorosłych róznymi fantazjami

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: KOLEJ NA SRANSKICH?...

Jeziorko jest takim miejscem gdzie prawdziwe buraki, "chamy" i ludzie hehe granatem od pluga oderwani moge sie posmiac z samyhc siebie

wiec tylko zwykle pospulstwo uczeszcza na tego typu "zabawy"

3 lata jak dla brata

a prawda jest taka ze większośc z was nigdy tam nie była a slyszeliscie tylko jakies plotki...

jak dla mnie jestescie zbyt emocjonalni

jak sie jedzie bejco i natrafia sie na jamnika to tak jak by sie po kamieniu przejechalo czyli prawie wogle nic nie czuc bo te drogi takie rowne ze czlowiek uwagi nie zwraca

To nawet ciekawy ten tekst co napisałes ,tylko jak bys jeszcze tak tego nie rozciagał ,chyba ze to jakis cel ma ,ktorego nie rozumiem.A tak wogle to czyj ten tekst?

Coś ci się pomyliło

A świnia,krowa lub kura to nie zwierze ? tesz zabijają te zwierzęta a my puzniej jemy ( wieksza cześć je mieso) nie wiecie do czego człowiek jest zdolny jeśli nie widzieliscie to wejdzcie sobie na http://www.ochyda.prv.pl asz wam zle sie zrobi (w 99%) Tu nie chodzi o jednego jamnika ale jest tego wiecej !! nie tylko psy ale zwierzęta domowe :(

Jaki tekst ? a tak nawiasem to bardzo ciekawy temat tylko poco tyle tych :) :) ?

Sorki adac6,wiechałes z tekstem,pisałem oczywiscie do antysemitex

JKK czy ty musisz zakładać tyle nicków ?

Jestem pod wrażeniem poziomu dyskusji... łomżyńskiej elyty.
Cóż, jacy dyskutanci, taki poziom.

Bartez=>Śledczy=>Polak=>Red=>Bartez90 Odchodze z tego forum moze nie na zawsze ale napewno jusz se nie popisze z mojego kompa moze raz na jakis czas z caffe napisze :) Pamietajcie mnie :( no i cóz ale nie szukajcie mnie bo jusz neta nie mam ! i to nie żart chcecie to mozecie sie zapytac w Vectrze ze jusz nima neta .

Ogłądał ktoś wczoraj pojedynek Pride Nastuli? Uważam, że pokazał się z dobrej strony, jednak sam styl walki (Judo) nie należy do widowiskowych, ale chyba najbardziej skutecznych i wyczerpujących fizycznie.
Niestety przegrał, ale mają być kolejne walki...

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

uwazam ze wystarczyla by sygnalizacja swietlna podobna do sygnalizacj w bp

Paplik. Nie wiem czy zauważyłeś ale...

Ogladałem na Polsat Sport, gdzie pokazali wszytkie walki. Nastula jak na pierwszy raz spisał się BARDZOO DOBRZE, zszedł o własnych siłach z ringu i twarzmiał całą poza małymi pęknięciami. Komentator troche śmieszny, jak opowadał że nie jesteśmy przyzwyczajeni do takie stylu walki, wcześniejsze walki wyglądały inacze itd. A to była pierwsz relacja w Polsce z takich walk :]

Ojej biedny piesek...szkoda, że biegał samopas. Pies ma być na smyczy i koniec. Niech właściciele pomyślą zanim osoba kierująca pojazdem, niechcąc przejechać"biednego pieska" wjedzie na chodnik i przechodniów albo pieprznie jakiś słup czy inny pojazd przy okazji raniąc kogoś lub nie daj Boże zabijając. Pomijam oczywiście kwestie psów bezpańskich, którymi powinno zająć się miasto.

rudy błazen z druhem

ptysiu i bartez to dwie rozne osoby, tylko ze sie znaja i duzo ze soba rozmawiaja... co widac...

Mi najbardziej podobała się pierwsza walka z Ukraińcem. Szkoda, że na Polsacie pokazali tylko trzy walki z zapowiadanych pięciu.

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

Pozdrawiamy administratorów, moderatorów i całą redakcję 4lomza.pl za szybkość w podejmowaniu działań w celu zaprowadzenia porządku na forum :))))))

Zbyt brutalne byly inne walki, ktore w calosci pokazano na Polsat Sport. Mi sie najbardziej bodobala walka Brazylijczyka (tygrysa) z Japoncem, ale najbardziej brutana tez byla, bo japonczyk dostal tyle ciosow kolanem w glowe ze twarz mu spuchla i nic nie widzial, i sprowadzili go z recznikiem na glowie. 1 lipca kolejne starcie. Szczegóły:
http://www.pridefc.com/pride2004/08_photo.htm

Ja zdałem! yeah! Just look to see more >>>> http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=4587

Pozdro4all absolvents!!
P.S. Ide w Łomżę z "Dogiem" (in the..) ;) .......

.

60 letni stary kawaler mieszkający z mamą...

Ale tak na poważnie to Bartez Polak Red i Bartez90 to ta sama osoba wiec Jak Śledczy odchodzi to reszta też wiec Seno Diras Ostatnio dzień mam wiec ... może bende miał następce który zainspiruje moje tematy i bedzie pisac jak Ja :D wiec Powodzenia i Pozdro Ptysiek NARQ Jusz mnie nie ma !

W niedzielę od 9 do 14 zawody na żywo pokazywał Polsat Sport. Najnudniejsza wg. mnie była walka japończyków: judoki i zapaśnika. Paweł jak na swój pierwszy start wypadł bardzo dobrze. Wytrzymał 10 "gołot" i naprwdę był bliski przetrzymania do przerwy. A trzeba zauważyć, że dostał naprawdę mocnego przeciwnika, przez wielu uważanego za numer 2 w Pridzie. Myślę, że z każdą następną walką będzie lepiej. Nastula pokazał, że nadal jest mocny.

elmar1973

JAK SEKTA PIERZE MÓZGI

Poco tyle tej głupoty na forum i poza forum ?

Od Łomżyniaków wara! Możesz sobie pisać o płytkich łomżaninach lub łomżanach, czyli w skrócie o przybyszewie!

sura, a co ty taki narodowiec? hehehe w tym momencie to pachniesz takimi pogladami ja mw. przybyszewo ? czujesz sie lepszy ?

CIEMNOGROD RULEZ!!!
pozdrawiam

mnie intryguje kwota 10 000 miejsc. Kibice przyjezdzaliby pewnie z calej ziemi lomzynskiej i nie ma pewnosci ze 50% miejsc by zajeto ;)))))

ofiaro Taliba z torunia :-)

Ja do przodu!!!HuRRrrRaaaaA :P

.

Rydzyk: Daj zapomogę na zęby

Witam!
Pozwolicie,że zabiorę głos w sprawie tak istotnej (wg mnie - bo jak widzę zdania są bardzo podzielone).
Owszem pies powinien być na smyczy - ale zdarza się - iż z tej smyczy "uwolni się" wbrew zabiegom właściciela, wyrwie się z domowego ogródka lub po prostu się zgubi - i co - nich ginie? Nie twierdzę - że kierowca powinien wjechać w przechodniów omijając psiaka - ale ... no właśnie. Jestem i właścicielem psa i kierowcą. Więc staram się na to spojrzeć z dwóch stron.
Na pewno po ulicach miejskich nie jeździmy z właściwie dostosowaną prędkością (nie wspomnę już tu o drogach osiedlowych). A nie tylko psiak potrafi wyrwać się opiekunowi. Ostatnio obserwowałam szczęśliwie zakończone hamowanie - przed trzyletnim szkrabem, który wyrwał rączkę z maminej kurateli.
Wracając do psiaka - cóż - to że kierowca nie ztrzymał się - świadczy niestety o jego bezdusznośći - nie sądzę - aby nie poczuł!! uderzenia. Być może następnym razem ktoś jemu nie udzieli także pomocy - bagatelizując zajście.
A co do bezduszności - braku odpowiedzialności. Kochani - coraz więcej mamy "bezpańskich" psów. Zaczęły się wakacje - więc pies - też ma wolne!!! Sposób na pozbycie się problemu - czyt. psa - przywiezienie go na osiedle i wypuszczenie - stoi taka sierota psia i zagląda do każdego podjeżdżającego autobusu. A potem wałęsa się po podwórkach - i zdycha w piaskownicy!!! Tak było w tę niedzielę przed blokiem na Księcia Janusza.
I co - tu też zawinił pies - że miał aż tak pieskie życie - czy człowiek co powinien brzmieć dumnie - a brzmi coraz bardziej durnie!

rudy błazen z druhem

Nic ująć...

I tu znowu o pieskach.
Przeczytałam z uwagą rozporządzenie i wracam do sprawy bezpańskiego - zdechłego psa, który leżał i zdechł w piaskownicy dla dzieci. Służy miejskie (MPG) sprzątnęły jego doczesne szczątki - ale jakoś nie zauważyłam wymiany piasu w piaskownicy - a na zdrowego to on nie wyglądał!!! Dzieci dalej się wesoło bawią - w piasku który ma miejscami kolor brunatno - czerony.

Mojego kolegi stary jest taxówkarzem i własnie sie składa że pracuje w MPT. I nie jest żadnym przepitym cwelem [!] właśnie przeciwnie ma 43 lat jeździ Daewoo Nubirą 2.0 [biała] i jest bardzo dobrym kierowco bo jusz jeździ od dawna i zna Łomże i nietylko więc pomyśl kolegą czy lepiej jechać z takim kierowco niż z jakimś młodziakiem który ma rok prawko niezna Łomży i ma jakiegoś poloneza ? Nie wszyscy taxówkarze są tacy i mają obleśne auta ,no Daewoo to nie Mercedes SLK 230 KOMPRESSOR ale zawsze to coś i jeździ tak samo i dojedziesz nim z punktu A do punktu B .

Jak można tolerować takiego człowieka który nie znając ludzi obraża wszystkich dokoła wyzywa od wieśniaków z Przybyszewa, taksówkarzy z którymi zrobił może jeden kurs od starych przepitych cweli, zresztą nie on jeden. Może to Ty masz dwie ksywki?
Kali ukraść to dobrze, jak Kalemu ukraść to już krzyk.
Pomocy nie potrzebuję, era Gerka minęła w 1980 roku. Za szczere chęci serdecznie dziękuję. Może innym razem.

Pozdrowienia.

rudy błazen z druhem

potwierdzam :]

Memento mori!

taki stadion to by bylo cos :)

Panowie sprawujacy Wladze:
Oczywiscie po co nam stadion, lepiej zbudowac cokoliwek innego. Na co komu obiekt sporotowy w 60-tysiecznym miescie. BRAWO !!
Oby tak dalej, a Wyborcy nie beda mieli zludzen, kogo wybrali !!
["bande" biurokratow]

wiarus, oczywiscie masz racje. Radze jednak, zebys kiedys wysiadl z samochodu i zobaczyl ten most z brzegu. Wyglada jak ruina, a Ty taki pewny ;)
Nowy most bylby rozwiazaniem, gdyby nie wspomniane uliczki w Piatnicy Wloscianskiej. Jednak najlepszym wyjsciem byla by obwodnica Lomzy, na ktora trzeba bedzie jeszcze sporo poczekac. I oby w tej kwestii pomogla sprawa Via Balticii, ktora jak wiadomo wymusila by wybudowanie obwodnic wszystkich miast na trasie drogi trazytowej :D

a co w tej hali targowej jest? - wiatr hula! i fetor!

zawsze tak jest że jak jest coś organizowane to wszyscy sie patrzą a nieliczni coś pokazują, teraz sie mało dzieje w mieście, a jak sie dzieje to nie nataką skalę

rudy błazen z druhem

forpol napisał :

"kurde świat jest chory. Wyrażnie cofamy sie w rozwoju. Do czasów alk galdaitorów. Kiedyś Spartakus wzniecił powstanie z tego powodu dzisiaj napawamy sie widokiem krwi , przemocą. Chorzy ludzie dosłownie chorzy."

Zawody Pride to sport kontaktowy, dlatego od czasu do czasu na ringu na ktorym odbywaja sie zawody w formula MMA, Vale Tudo pojawia sie krew, ale przeciez boks, czy tez tajski boks sa dyscyplinami w, ktorych podczas pojedynkow krew leje sie znacznie obficiej, a przeciez wiele osob lubi ogladac bokserow i nie porownuje ich do gladiatorow.
Takie porowanie jest przeciez duzym nieporozumieniem i latwym uproszczeniem gladiatorzy byli czesciowo opancerzeni i walczyli bronia biala, natomiast zawodnicy MMA uzywaja jedynie swojego ciala.

Walki Pride to wlasnie przedewszytkim kunszt, ludzie ktorych technika walki jest na bardzo wysokim poziomie. Chociazby brazylijczycy, ktorzy walczyli na ostaniej gali : mlodszy i starszy Minotauro oraz Arona posiadaja czarne pasy w brazylijskim ju-jitsu.
Mysle, ze walki MMA trzeba traktowac jako kolejny sport walki, ktorego nie powinnismy demonizowac jezeli nie mamy o nim zielonego pojecia.

Oczywisce myslalem, ze Nastula nie wytrzyma 2 pierwszych minut walki, a tu taka niespodzianka, szkoda, ze ma juz swoje lata, ale mysle, ze moze namieszac troche w wadze ciezkiej w Pride.

Hmmm teraz to aż mnie ciary po plecach przechdzą..."Dżuma"Albert Camus! :P:P

elmar1973

Z nowości polecam Sin City. Nie oglądałam jeszcze, ale jeśli ten film jest określany jako "Pulp Fiction XXI wieku" to chyba naprawdę warto.

Thrillerem w stylu Milczenia owiec czy Siedem jest chyba Piła. Jak ktoś nie widział to niech zobaczy ;>

Z innych ciekawych filmów polecam:
Reqiuem dla snu, Fight Club i pozostałe wymienione wyżej
Efekt Motyla
Bliżej (Closer)
Tańcząc w ciemnościach
Zielona mila
W stronę morza
Pulp Fiction (mój ulubiony)
(też większość starych)

A gdzie obejrzeć? na pewno nie w naszym kinie, przynajmiej narazie, bo tu króluje Karol, człowiek który został papieżem i... nic więcej.
Czasmi jest coś ciekawego w telewizji np. w Kocham kino. No i oczywiście lecą teraz powtórki Świata według Bundych heh

fajny temat. szkoda tylko, że tak mało osób wypowiada się na tematy związane z trochę ambitniejszymi filmami, muzyką czy książkami.

na małachowskiego :P tam co księgarnia

powinni przymknąć na to oko i tez sie poscigac ..... polonezami <lol2> :P

Jaki stan ????

Widziałem takie mikroronda w Warszawie. Sprawdzaja sie tam całkiem nieźle tyle że nikt ich tam nie stawia w odległości 50 m od siebie.

Samorządowcy powinni się przygotować na coroczne remonty tych rond, chyba, że zakażą poruszania sie po nich ciężarówkom. W Wa-wie takie ronda są strasznie rozjeżdzone.

No i te konsultacje doprowadzaja mnie do wsiekłosci.Łomza nie wielkie miasto gdzie ruch powinien byc przepływowy,sama stara sie o to zeby byc nastapnym problemem warszawiaków,Wystarczyło by ograniczyc w paru miejscach lewoskret tak jak to zrobiono przy dwornej na dole i problem by znikł sam w sobie

Ten ortodonta z Korczaka moze jest troszke drozszy od naszych łomżyńskich lekarzy(bo sam na codzien mieszka i pracuje w Białymstoku) ale naprawdę ma pojęcie o swojej robocie i jak to mówią ma fach w rękach:D

A oligarcha w sutannie, ten z Torunia

Wyzej wymieniony pan Leszek Cwalina , ul. Korczaka 8 .Tel znajdziesz w ksiazce . Gabinet w domu rodzicow, w Lomzy przyjmuje we wtorki po poludniu.Fakt, ze cennik i owszem, hmmm... Ale warto, bo widac profesjonalizm i podejscie do pacjenta. Polecam. Ludziska zjezdzaja z roznymi rejestracjami .

.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org