niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kto zagłosuje na PiS?

Najlepsze rozwiązanie to - Samoloty bo nie trzeba dróg ani mostów :P ale trzeba lotniska i tego też nie ma. Prawde mówiąc nic w Łomży niema oprucz ratusza i ruin... =/

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

Odpowiedz na tę wiadomość

Odpowiem Ci, to proste ! Zobacz kto zagłosuje na PiS

Poco tyle otym pieprzy* lepiej nic nie gadać nie pisać tylko działać najlepiej podpalić stołki naszym władzom i wtedy im się zechce robić w celu budowy stadionu i nie tylko. Lepiej tak się nie cieszyć bo nic może nie wyjść i bedziem rozczarowani :(

.

Tacy ludzie będą rządzić Polską...

Ja mam stałe łącze z Szeptela. Troche ciężko to działa ale zawsze lepsze to niz nic. Pozdrawiam

Re: Kto zagłosuje na PiS?

Gdzie w Łomży oprocz serwisu jest jakis dobry sklep z częściami do skody ??

Na mickiewicza zobacz. W tych rejonach widzialem jakis sklep z częściami...

rudy błazen z druhem

Wakacje sa okazja do wycieczek do kina lub wypozyczalni. Co teraz warto obejrzec i gdzie? Denerwuje papka hollywoodzka nastawiona na efekty.
Ostatnie hiperprodukcje Królestwo niebieskie , Aleksander , Troja to filmy dla ludzi o niskim ilorazie inteligencji.
Marzy mi sie swietny thriller w stylu Milczenia owiec lub Siedem . Nie pogardze dobra sensacja.

Jeśli chodzi o mnie to

Witam.
Po drugiej sronie ulicy obok komisu "gepard" w samym centrum miasta powstał "nowoczesny punkt przedaży nagrobków" .:))
Czy widzieliście jak nowocześnie zaprojektowany( dookoła metalowa siata i kilka nagrobów) poprostu super, promocja i wizytówka miasta.
Brawo za pomysł.

Na Sikorskiego ok. 100 m od skrzyzowania z Al.Legionów, w kierunku Zawadzkiej.

mm to lipa twój wybór :)

Wlasnie gadalem z Ziomkiem z IST i mnie chyba namowił. Teraz musze sie zorientowac czy do mojego bloku to dochodzi i jak tak trzeba bedzie walnąc podpis na umowie ;)

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

W Anglii są miasta w których trudno znaleźć skrzyżowanie nie będące rondem :)
Brak korków na nich wynika głównie z tego, że wjazd na rondo odbywa się z prędkością 20-40 mil/h.
Natomiast w Polsce znak "ustąp pierszeństwa" jest przez wielu kierowców interpretowany prawie jak znak "stop"-u.
Uważam, że ~~60% pojazdów przemieszcza się przez centrum wbrew własnej woli z braku innej alternatywnej drogi.

Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

Mam pytanie do specjalistów w sprawach stron www,blogów budowy forum i td. Czy jest taka możliwość wstawienia Forum na bloga ?? najlepiej jak to by było HTML .

na osiedlu szczury wchodza do mieszkan i nie żartuję! Spółdzielnia zajela się wlaścicielami psow - to łatwiejsze !a że jest zwierze ktore roznosi o wiele bardziej niebezpieczne choroby i jest bardziej niebezpieczne dla człowieka - lekceważy to sobie! Zglaszalam do administracji , to usłyszalam ,że oni podtrute i dlatego wychodzą.Akurat ten który wszedł do mojego mieszkania wcale nie wyglądal ani na podtrutego ani oszolomionegoGDZIE KUPIĆ TRUCIZNE ???

Zastanów się

No cóż aby było każdego stać na godne zycie - musi nastąpić ewolucja drogą rewolucji i to juz było przerabiane i JAK ZWYKLE NA WIERZCH WYPŁYNĘŁY SAME MENTY!

Umnie w bloku w piwnicach leżo trutki i to na każdym brzegu ale nie widać żeby szczury się łapały nato =/ chyba że jusz pozdychały .

rudy błazen z druhem

Dzięki wszystkim. Zwiedzilem dzisiaj troche sklepów. Zdecydowanie najlepiej zaopatrzony i najtanszy jest ten na Sikorskiego koło dworca PKS. Pozdrawiam.

sujka jak spojzysz w tego posta to skontaktuj sie mlodyulek@o2.pl bedziesz mial grupe kolo 8 osob

na bema obok serwisu KROSSA :P

powinna byc sygnalizacja. moja mama pracuje w teatrze i czesto tam bywam. wyobraźcie sobie ze jednego dnia byly tam 4 kolizje.

100% się zgadzam

huk sie pisze przez samo H łosiu :P

antykwariat jest też na ul. Dwornej i Dmowskiego

Życzę temu "panu" by za parę lat wylądował w celi z 6 grypsującymi

Panie Macieju gdyby to była prawda co Pan pisze to nie było by głosnego wypadku w zambrowie gdzie spłoneło kilka osób bo z powodu ograniczenia w ruchu i korkow z których nie ma jak sie wydostac.Taki skrzyzowanie ma sens ale na granicy miasta np na wiezdze do łomzy od szpitala ,wtedy faktycznie bedzie ograniczac wiazd do miasta.Jesli te rondo ruszy to prosze sobie wyobrazic zo bedzie sie działo na duzym radzie przy wiezy cisnien.Totalny debilizm moim zdaniem i brak znajomosci poruszania sie w terenie

Chciałbym poruszyć temat być może drażliwy dla wielu osób. Temat dla osób dorosłych.
Jaki byłby odzew Polek i Polaków gdyby w Polsce, tak jak u naszych południowych sąsiadów zalegalizowano prostytucję. Być może Admin wyrzuci ten temat, a jeżeli nie to jak się na to zapatrujecie na legalizację tego zawodu.

Czy należy zalegalizować w Polsce prostytucję?
Uzyskają dochód, rozliczą się z fiskusem, zapłacą składkę na ZUS. Ich działalność będzie legalna, a Skarb Państwa zyska nowe źródło pieniędzy. Czy jest możliwe, by w Polsce prostytutki i agencje towarzyskie były traktowane na równi z innymi opodatkowanymi zawodami?

1,3 mld zł wyniosły - w przeliczeniu na złotówki - dochody z prostytucji u naszych południowych sąsiadów - Czechów. Kwota ta stale wzrasta, mając wpływ na wzrost czeskiego PKB. Jak wnioskują media, statystycy przy ustalaniu PKB uwzględniają dochody z prostytucji, czyli działalności nielegalnej. Rosyjska Duma - niższa izba rosyjskiego parlamentu zastanawia się nad legalizacją tego - jeszcze nielegalnego - procederu.

Więcej na ten temat link poniżej:

http://mojefinanse.interia.pl/news?inf=640889

Pozdrowienia.

Ja jestem za legalizacją.

Oczywiście, że nielegalna (ta w szarej strefie) wciąż pozostanie, ale o ile łatwiej państwo będzie mogło kontrolować ten proceder.

Argumentów przeciw legalizacji nie znam.

Pozdro.

Hej, czy ktoś mi może polecić dobrego ortodontę. Czy zwykły stomatolog zajmuje się zakładaniem aparatów?

Ziobrze słupek opadł i opada nadal

Dla zasady pewnie, jak Pawlaki i Kargule co sie o dwa palce miedzy wojują

Nie rozumiem dlaczego piszecie takie rzeczy?? Ja jeszcze sie nie spotkalam zeby ktos w Bialymstoku powiedzial złe słowo na Łomżyniaka. Studiuje tam już 3 lata i poznałam wielu wspaniałych białostoczan i naprawde nie moge powiedziec o nich niepochlebnego zdania. Troche więcej tolerancji ludzie!! Pozdrawiam

Oni o nas nie mówią Łomżyniacy tylko Londyńczycy - bo zawsze jeździmy lewym pasem.
Tylko u nich są takie śledziowe drogi, że na prawym pasie można zawieszenie zgubić.

A nas nie lubią bo mają kompleksy. To jest miasto które powstało z wioski przypałacowej. Nawet rynku nie mają tylko ulicę musieli rynkiem nazwać. A to coś w centrum na co oni mówią dumnie ratusz to budynek wagi czyli najważniejszego miejsca w majątku Branickich. W wadze ważyło się wszystko co przywozili lub wywozili z majątku. Jak Łomżę Szwedzi palili to Białegostoku jeszcze nie było. Oj nie ma to miasto historii ma za to kompleksy. Ja też bym miał kompleksy gdybym na policjanta mówił śledziciel śladów.

Dlaczego mają bogacić się alfonsi, a nie państwo. Zawód ten istnieje od początku świata i chyba jedyny gdzie zyski nie są opodatkowane. Czy teraz w katolickim państwie prostytucja nie istnieje, owszem i ma się dobrze, a zyski czerpią z niej alfonsi i sutenerzy.
Państwo chcąc czerpać zyski musi zagwarantować opiekę pracownikom pracującym legalnie. Prostytucja czy będzie opodatkowana czy nie to i tak była, jest i będzie. Co do przestępców i werbowania kobiet, to powinni ich zastąpić Urzędy Pracy. U Czechów jakoś sobie radzą i przynosi to dla państwa wcale nie liche dochody.

Pozdrowienia.

ANTYKWARIAT ?
coś co sie tak zazywa jest umiejscowione w hotelu na Zjeździe.

Problem stary jak świat i pewnie nigdy nie zostanie wyjaśniony. Wydaje mi się, że mówienie o wszystkich bialostoczanach i łomżanach, że nienawidzą się wzajemnie jest krzywdzące! Ja też studiuję w Białymstoku i mam tam przyjaciół i znajmych, którzy nie pałają do mnie nienawiścią...A problem może wynikać:
- z położenia geograficznego, bo nijak Łomża ma się do Podlasia,
- z tego, że Łomża jest historycznie starszym miastem z większymi tradycjami, ale niestety niefortunnie położona, więc o mniejszym znaczeniu w obecnych granicach Polski,
- przez długi czas - zapytajcie rodziców - Łomża miała włodarzy pochodzących z Białegostoku i niestety zamiast inwestycji w Łomży, pieniądze wędrowały do KWPZPR w Białysmtoku. Takie czasy.
- teraz jest podobnie, dlatego Łomża potrzebuje dobrych menadżerów w Ratuszu, musimy w końcu zerwać z kompleksem podlaskiego bękarta!

Ja ze swojej strony bym dorzucił kilka pozycji :Jackie Brown w reż. Tarantino ,
Billy Batgate z B. Willsem , D. Hoffmanem i N. Kidman- switne kino gangsterskie dla miłosników Ojca Chrzesnego , The Doors w rez. O. Stone'a z J Deep'em.
The Doors to w zasadzie fim biograficzny o Morisone liderze tej grupy . Deep zagrał wspaniale i trudno odróznicz prawdziwego od "fałszywego" no i oczywiscie spora porcja wspaniałej muzyki. Ten film jest do zdobycia na płytach DVD.
Szukam filmu Big Blue z J Reno. Gdzie go moge zdobyc?
Co powiecie o "Skarbie narodów " ja go obejrzałem i .... znowu amerykanska papka dla cwiecinteligentów.

dokładnie - ograniczyć lewoskręt. to jest rozwiązanie bez wywalania kasy w błoto.

ilekroć wyjeżdżam przy teatrze (od Kopernika) zastanawiam sie po cholerę ludzie skręcają w lewo, czekając przy tym na ten manewr czasami po kilka minut. Kilk minut razy pięć samochodów w kolejce - trzeba się stuknąć w czółko. zawsze, ale to zawsze, kiedy jest duży ruch, jadę sobie do ronda i po sprawie. bez czekania, bez nerwów, bez niepotrzebnych zagrożeń.

jeśli chodzi o wyjazd z giełczyńskiej, tam rodno wydaje mi się potrzebne. ale tylko tam.

pozdrawiam,
Kasia

A jak by tak Kierzkowa była jednokierunkowa to co by było .Moze łatwiej nie którym by było trafic do tego zambrowa wyjezdzajac przy sklepie na dole przy sikorskiego i napewno by duzo drogi nie nałozyli.

NAPRAWDĘ ?????

była była :) nawet smska z pozdrówkami dostałem :)

Pozdrawiam z lekka zapracowany

Krzysztof vel ....

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Czyli co? Nie pozwalajmy i nie akceptujmy, to prostytucja zniknie?

Witamy Rysiu :)

"Pies był na smyczy, bez kagańca i wesoło robił kupę na takiej niby łączce."
Hmm, interesujące...

Ja to bym chciała żeby w Łomży powstało nowe (czytaj nowoczesne) kino. Milenium to chyba sie nie odrestauruje. Po co te Tesco, czy inny super market. Mi w zupełności Stokrotka wystarcza, a jak ktoś lubi duże zakupy to chyba tylko dlatego że lubi sobie wyjechać, więc niech tak zostanie. Wyjazd do Warszawy czy Białegostoku na zakupy to nie to samo co wyjazd do Łomży.
A może jakiś fajny basen. Kto lubi sport?

tak mam vectre i wlasnie sie zastanawiam na nia. bo daja teraz fajne upusty. ale mam jeszcze troche czasu tak ze poczkema na dlacze propozycje i rady

Interneo rulez dziala bez zaarzutu

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org