niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
TVP pozywa PO...

Nie kopiuję tylko cytuję. Pisałeś o tym dziwnym zwyczaju zabawy (skakaniu przed sceną), więc zacytowałem urywek Twojego tekstu, aby wiadomo było do którego postu chciałem się odnieść podając link do zdjęć z koncertu, gdzie były także zdjęcia skakających :)

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

Odpowiedz na tę wiadomość

Matołów od Szatana z torunia uczmy jak się wkleja aktywny link

Jeżeli ktoś nie miał dostępu do Kontaktów i nie czytał artykułu pt." Za murzynów" jest w nim wyjaśnienie co robiło PBK i za ile u podwykonawcy Budimexu - Cestar.

Przedsiębiorcy budowlani z Łomży są eliminowani z unijnych zamówień
Za „murzyna ”
Kolejny duży kontrakt, realizowany przez samorząd Łomży z udziałem pieniędzy unijnych, przypadł firmie z zewnątrz. Modernizację Gimnazjum Publicznego nr 1 za prawie 2,5 mln zł wykona firma białostocka.
- W przetargu uczestniczyło 6 firm, zwycięzca obniżył cenę, w porównaniu z kosztorysem inwestorskim, o ok. 800 tys. zł – informuje wiceprezydent Marcin Sroczyński.
Przepisy programu PHARE obligują inwestorów do wyboru w przetargach najtańszego wykonawstwa. Uczestniczące w przetargu firmy łomżyńskie oferowały wykonawstwo o 18-50 tys. zł mniej i odpadły. Zwycięzca, który jest producentem okien, zbił cenę właśnie na oknach (potrzeba ich w budynkach szkolnych aż 500!).
Generalni wykonawcy przeważnie nie posiadają własnych „mocy przerobowych”. Oferują łomżyńskim firmom podwykonawstwo, które im się nie opłaca. Tylko firmy w trudnej sytuacji przyjmują takie zlecenia. System podwykonawstwa jest dużym ryzykiem dla obu stron. Firmowana przez konsorcjum Budimex-Cestar budowa systemu wodnokanalizacyjnego w ubiegłym roku, również realizowana w programie PHARE, była krytykowana za złą jakość robót, bo sfuszerowali niektórzy podwykonawcy. Łomżyńska firma Przedsiębiorstwo Budownictwa Komunikacyjnego, jako „podwykonawca podwykonawcy” awaryjnie ratowała sytuację na ul. Poznańskiej. Efekt: do dziś nie otrzymała zapłaty za usługę, bo zatrudniający ją podwykonawca... zbankrutował!
Unijne fundusze pomocowe to obecnie główne źródło finansowania inwestycji w Łomży. System zamówień wykonawstwa hamuje rozwój łomżyńskich firm budowlanych. (MK)

.

Re: TVP pozywa PO...

Treść jest ukryta

Carmello napisał(a):

> Mnie ten zespół nie za bardzo mi sie spodobał. pare kwałkó
> fajnie jest posłuchać, ae ta muzyka nie jest do taczenia -
> zdecydowanie. W niedziele na muszli tylko ok. 10
> machałogrzywami pod scena i skakało......
>

A ty przestan juz cpac !!

no i skad tylu (300) vip-ow nabrac w lomzy ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org