Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
TVP pozywa PO... |
Nie kopiuję tylko cytuję. Pisałeś o tym dziwnym zwyczaju zabawy (skakaniu przed sceną), więc zacytowałem urywek Twojego tekstu, aby wiadomo było do którego postu chciałem się odnieść podając link do zdjęć z koncertu, gdzie były także zdjęcia skakających :) http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Matołów od Szatana z torunia uczmy jak się wkleja aktywny link |
Jeżeli ktoś nie miał dostępu do Kontaktów i nie czytał artykułu pt." Za murzynów" jest w nim wyjaśnienie co robiło PBK i za ile u podwykonawcy Budimexu - Cestar. Przedsiębiorcy budowlani z Łomży są eliminowani z unijnych zamówień Za „murzyna ” Kolejny duży kontrakt, realizowany przez samorząd Łomży z udziałem pieniędzy unijnych, przypadł firmie z zewnątrz. Modernizację Gimnazjum Publicznego nr 1 za prawie 2,5 mln zł wykona firma białostocka. - W przetargu uczestniczyło 6 firm, zwycięzca obniżył cenę, w porównaniu z kosztorysem inwestorskim, o ok. 800 tys. zł – informuje wiceprezydent Marcin Sroczyński. Przepisy programu PHARE obligują inwestorów do wyboru w przetargach najtańszego wykonawstwa. Uczestniczące w przetargu firmy łomżyńskie oferowały wykonawstwo o 18-50 tys. zł mniej i odpadły. Zwycięzca, który jest producentem okien, zbił cenę właśnie na oknach (potrzeba ich w budynkach szkolnych aż 500!). Generalni wykonawcy przeważnie nie posiadają własnych „mocy przerobowych”. Oferują łomżyńskim firmom podwykonawstwo, które im się nie opłaca. Tylko firmy w trudnej sytuacji przyjmują takie zlecenia. System podwykonawstwa jest dużym ryzykiem dla obu stron. Firmowana przez konsorcjum Budimex-Cestar budowa systemu wodnokanalizacyjnego w ubiegłym roku, również realizowana w programie PHARE, była krytykowana za złą jakość robót, bo sfuszerowali niektórzy podwykonawcy. Łomżyńska firma Przedsiębiorstwo Budownictwa Komunikacyjnego, jako „podwykonawca podwykonawcy” awaryjnie ratowała sytuację na ul. Poznańskiej. Efekt: do dziś nie otrzymała zapłaty za usługę, bo zatrudniający ją podwykonawca... zbankrutował! Unijne fundusze pomocowe to obecnie główne źródło finansowania inwestycji w Łomży. System zamówień wykonawstwa hamuje rozwój łomżyńskich firm budowlanych. (MK) .
|
|
Re: TVP pozywa PO... |
Treść jest ukryta
|
|
Carmello napisał(a): > Mnie ten zespół nie za bardzo mi sie spodobał. pare kwałkó > fajnie jest posłuchać, ae ta muzyka nie jest do taczenia - > zdecydowanie. W niedziele na muszli tylko ok. 10 > machałogrzywami pod scena i skakało...... > A ty przestan juz cpac !!
|
|
no i skad tylu (300) vip-ow nabrac w lomzy ;)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |