Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Schetyna powinien siedzieć!!! |
ile tych zapachow od reki jest i jak acena jak nie chces zpisac na forum to na mail mrtomi@o2.pl
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Schetyna powinien siedzieć!!! |
słyszalam ze na pulaskiego tam w dole jakis facet podpina nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
aż sie tam przejde i zobacze co tam takiego niezwykłego.... „ Kto nie szanuje i nie ceni swej przeszłości, Nie jest godzien szacunku teraźniejszości, Ani prawa do przyszłości.” Józef Piłsudski
|
|
witam, potrzebuje namiaru na dobrego tokarza w Łomży lub okolicach.Pilna sprawa więc będę wdzięczny za każdy kontakt
|
|
najlepiej jest zamowic na allegro albo kupic w sklepie nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
polecam zespół ITEX ze Zbójnej. naprawde super graja sama ich wzielam na swoje wesele
|
|
dokładnie
|
|
Ja tez chętnie posłucham o tym domu za takie niewielkie pieniążki , nie wierze w to co piszesz , chyba ze byl to domek 5m na 5m , ja postawiłem dom z bala 13m na 9m i z wykonczeniem nie kosztowało mnie to 150 tys . Także nie wierze. Warto pisać prawdę bo tworzysz błędny obraz sytuacji na rynku. Budowa domu nie jest tania i ktoś kto napisał kwotę ok 300 tys jest najbliżej stanu faktycznego . Dom drewniany szkieletowy to koszt ok 400zl za metr z materiałem. W cenie jest podwalina, szkielet drewniany z kantowki o wym 4cm na 14cm minimum czterostronnie struganej , z zalamanymi kantami( stanowią o tym przepisy przeciwpożarowe ) , zarówno ścian zewnętrznych jak i wewnętrznych . Belkinstropowe , wiezba dachowa , wykonanie szczytów , deskowanie wiezby , oraz obicie ścian zewnętrznych płyta osb 12mm i wiatroizolacja Dom z bala w zależności od jego grubości i jakości , Polska norma to min 12 cm plus ocieplenie wełna mineralną , bez ocieplenia to grubość ok 18-22cm Co daje 0.2 m3 materiału na m2 ściany budynku . Czyli dom 10 m na 10 m daje nam przy wysokości 2.5 m 100 m2 ścian 100 x 0.2 = 20 m3 tarcicy po min 650 zł daje 13 tys zł plus belki stropowe .wiezba dachowa , szczyty itp ,wykonawcy bla bla napewno nie da 150 tys Tyle .
|
|
stary32 a ja ma w dupie twoje współczucie jesteś przykładem polskiego społeczeństwa wychowany w ciemno grodzie pseudo inteligencjo co to gówno wie i poucza innych
|
|
proponuje tam postawic porzadne wysypisko smieci a nie tam jakaś venede
|
|
tęsknie za wiosną , za latem za słońcem i ciepłem mam dosyć zimy i szarości
|
|
ten post to żenada , jeszcze wam mało kasy !!!
|
|
a moze kosmetyczka meska :) byla by dobra co?
|
|
proponuje wyjazd do gran canarie i flaszkie
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |