Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
dudobus rdzewieje w garażu,skończyły się wycieczki po Polsce wraz z końcem kampani parlamentarnej |
http://www.peron4.pl/sudan-poludniowy-kujawiak-w-srodku-afryki/ Do byka nie podchodż z przodu, do konia z tyłu, a do IDIOTY - w ogóle!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: dudobus rdzewieje w garażu,skończyły się wycieczki po Polsce wraz z końcem kampani parlamentarnej |
Witam, chciałbym się dowiedzieć w którym miejscu jest targ ze zwierzętami i akcesoriami dla zwierząt? wiem, ze targ odbywa się co niedziela ale nie wiem gdzie.
|
|
Re: dudobus rdzewieje w garażu,skończyły się wycieczki po Polsce wraz z końcem kampani parlamentarnej |
Czym się strzelacie kulkami ? ja mam karabin na śrut więc dobra zabawa by była :)
|
|
Myślałem, że ta firma jest już zamknięta.
|
|
Witam,Sam pracowalem kiedys w wakacjena maszynowni , na zmianie u Wojtka z Konarzyc i zgodze sie bo ekipa na zmianie byla zalapana jak malo ktora , bo zmiana u "kurpiaka" to juz nie bardzo.Z tego co sie orientuje to rozmiawialem z chloakami jakis czas temu to firma mocno chylila sie ku upadkowi i raczej mial byc zypelny upadek tej firmy Pana Zawadzkiego a teraz nie mam nawet pewnosci czy to istnieje takze nie potrafie ci odpowiedziec jak tam z ta praca.Najlepiej chyba sam osobisicie sie pofatygujesz do tej firmy o ile ona jeszcze istnieje,Pozdrawiam.
|
|
czesciowo,wynajmuje.smugarzewski
|
|
Pan Zawadzki z tego co wiem jest teraz wlascicielem firmy Domczar w Łomży.Patriota ja glownie robilem na strugarce na maszynowni wiec pamietam jak to bylo.Warto powspominac bo jest co.
|
|
Temat zapomniany, ale nie przeze mnie. Dłuższe wolne - te wigilijne i te które kończy się teraz pozwoliły na zerwanie kilku nocy na "planszówki". W dalszym ciągu, pomimo upływających lat, gry planszowe są moim hobby - oczywiście poza rekonstrukcją początków XIII wieku. Ganianie z mieczem po lasach i rozpalanie ognia krzesiwkiem jest jeszcze fajniejsze, ale to nie temat o tym :) W ostatnim czasie moja kolekcja zwiększyła się dosyć znacznie, jest w co grać - tylko kurde nie ma z kim ;) Dlatego też święta, okres kiedy wszyscy wracają odwiedzać swoje rodziny, jest bardzo cenny. Będąc pod koniec listopada w Warszawie na targach historycznych, podczas których brałem udział w panelu o historii w internecie (z ramienia naszego forum rekonstrukcyjnego FREHA) przypadkiem trafiłem do stoiska twórców gier historycznych. Nie wiem w jaki sposób to się stało, ale wyjechałem stamtąd z grą "Orzeł i Gwiazda" - przedstawia on konflikt polsko-bolszewicki rozgrywany w latach 1919-1920 Strategia bloczkowa, opiera się kartach bitewnych - zupełnie nie używa się kostek. Niestety nie udało nam się w nią zagrać... Ale są już chętni. Tak więc - Lance do boju, szable w dłoń: Bolszewika goń, goń, goń. Kolejnym nabytkiem który katuję kiedy się da są "Filary Ziemi" Gra na podstawie ksiażki Kena Folleta o tym samym tytule. Miodzio, jest bardzo prosta i nie wymaga większej ilości czasu. I "Wojny Ryżowe": Również szybka i prosta rozgrywka. Ale największą frajdę dała nam rozgrywka w "Sukcesorów Aleksandra Wielkiego": No, to już jest poważna strategia na kilka godzin. Sojusze, zdrady, oblężenia i potyczki - a wszystko to w czasach Aleksandra Wielkiego, a raczej tuż po jego śmierci. Ktoś trafnie napisał: "Grę „Sukcesorzy Aleksandra Wielkiego” mogę z czystym sercem polecić wszystkim graczom, którzy lubią połamać sobie mózg nad złożoną łamigłówką i dać upust swoim strategicznym zapędom. Zdecydowanie jest ona lekturą obowiązkową dla miłośników starożytności, pozwalającą się wczuć w klimat antycznych konfliktów i polityki" I to jest prawda, zagrałem raz i nie mogę się doczekać kolejnej rozgrywki. A na koniec coś z naszego podwórka, "Boże Igrzysko" - na podstawie ksiązki Normana Daviesa. Z naszego podwórka, bo motywem są losy Polski. "Gra łamie wiele schematów i nie poddaje się klasyfikacji. Momentami kooperacyjna, w innym zaś momencie nad plansza świszczą przekleństwa po udanej konfederacji czy zerwaniu sejmu. Z jednej strony mamy losowość i nieprzewidywalność, a z drugiej duży wpływ na charakter rozgrywki przez samych graczy. Wszystko to sprawia, że gra jest na swój sposób unikalna i z pewnością warta poznania." Wszystkie te gry są wydane po Polsku - rynek gier planszowych staje się coraz większy. Nie ma więc problemu z nieznajomością języka itd. Nic, tylko grać. Tak - nie są to gry komputerowe, ale te opisywane przeze mnie mają jedną zaletę - potrzeba do nich drugiego człowieka! I w rezultacie dają większa frajdę niż siedzenie przed monitorem. Niestety koniecznością jest przeczytanie instrukcji, często wielostronnicowej ;) Tu lista (niepełna) tego co leży na moich półkach: http://boardgamegeek.com/collection/user/Indarek?own=1&subtype=boardgame&gallery=large&ff=1 Jeżeli ktoś jest chętny, i ma czas - odzywać się. Indar
|
|
Jestem wdzięczny za info :):) I będę jeszcze wdzięczniejszy za dalsze infy :):)
|
|
Jak wrażenia? mar
|
|
polecam Białą Damę w Lomży na ul. Poligonowej cena 120zł. od osoby w tym 5 dań na gorąco
|
|
teleewangelizm
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |